reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

O dzięki jutro wypróbuję tą metodę na kurzajkę. Tak ma ją na buzi. Ale na noc to odpada bo on i tak sie budzi 20 razy w nocy z wrzaskiem (takie dziecko :p ) więc na dzien sproboje. ta kurzajka jest wielkości łepka od szpilki i tylko na to zgrubienie nalozyc zeby za bardzo nie mialo stycznosci z resztą skóry? skąd znasz taki sposób? Sprawdzony ? Bo pierwsze słyszę;p

Kamilko- troszkę w szoku jestem. Nie wyobrażam sobie bycia z partnerem, z którym sie nie dzielimy obowiązkami- jestesmy razem i razem o nas dbamy. U nas jest nawet tak, ze ja częściej dłużej pracuje i mój M. Wiecej robi w domu niż ja. Nie wyobrażam sobie awantur za brak obiadu, czy prania.
Kiedyś też sobie nie wyobrażałam. Ale próbowałam juz wszytskiego włącznie z wywalaniem z domu :D Czasem zaraz po awanturze potrafil wyjsc z domu i wrocic nawalony nastepnego dnia na poludnie:/ Takie zycie sobie wybralam ale cóż kiedys może dorośnie do pewnych rzeczy. Ja chcialam związku partnerskiego ale on stawia zawsze na swoim ja nie lubie krzyku i obrażania mnie wiec dla tego zawsze ulegam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
O dzięki jutro wypróbuję tą metodę na kurzajkę. Tak ma ją na buzi. Ale na noc to odpada bo on i tak sie budzi 20 razy w nocy z wrzaskiem (takie dziecko :p ) więc na dzien sproboje. ta kurzajka jest wielkości łepka od szpilki i tylko na to zgrubienie nalozyc zeby za bardzo nie mialo stycznosci z resztą skóry? skąd znasz taki sposób? Sprawdzony ? Bo pierwsze słyszę;p

od pediatry:-) sprawdzone i naprawde skuteczne. jesli jest to na buzi to wez tylko odrobine na sam samiusci czubeczek. jak bedzie krzyczal ze piecze to zdejmij, wystarczy kilka minut a lepiej czesciej powtórzyc.

myśle że kurzajka to nie powinna piec wydaje sie ze to taka martwa skóra tylko wiadomo ten "korzonek"ma ale to głeboko pod tą odstającą skórą

Gratuluję Wszystkim szczęściarom oryginalnych seansów filmowych i sesji fotograficznych:-)
Co do wózków, to ja już mam. Może za wcześnie na to ale mieliśmy okazję od znajomych odkupić i skorzystaliśmy z niej.
A jeśli chodzi o role i przeję cie tatusia to ja złego slowa powiedzieć nie mogę. Mój mąż bardzo mi pomaga w domku. Nie chodzi już o pranie i prasowanie bo to kulejący temat ale posprząta, naprawi sam. Przyniesie kocyk i powie żebym odpoczęła... Nie narzeka chyba też i na mnie, czasami pro forma w gronie znajomych palnie, że marudna się zrobiłam ale to chyba dla zasady.... bo pilnuję się jak mogę by tylko nie miał powodów do takich komentarzy ;-) Długo nie okazywał jakichkolwiek uczuć "do nas" w sensie głaskania, calowania a teraz zaczyna już powoli,facet w końcu przełamuje się:-D i mówi do nas w liczbie mnogiej. Dręczą go tylko pytania czy da sobie radę bo nie miał styczności z maleństwani i gdzie tylko była okazja do takowych spotkań, wiał jak najdalej:-). Ja w niego wierzę i mam nadzieję, że sam się zdziwi jakim wspaniałym ojcem będzie:-)

Dziewczyny tak patrze na nasze zdjecia usg i na jednych fasolka wypelnia cala wolna przestrzen ,tak jej jakby ciasno a na innych ma tyle miejsca dookola ze zmiescilyby sie ze cztery takie.od czego to zalezy?

Hej dziewczęta :)

Rzadko się odzywam, bo mdłości atakuja 24 h na dobe .

Josevina
- trzymaj się słonce, az mi serce stanelo jak przeczytałam.
xdorotaa- ja tez kicham,mega salwy i martwie sie, że mały razem z brzuchem lata ;)
Kamila- chłop już się raczej nie zmieni, nie licz na to. Szkoda, ze tak cię traktuje, przykro sie to czyta.

Widzę, wszystkie juz usg sie doczekały, fasoleczki cudne. Ja mam 3 fotki, a kolejna wizyte 29.11. Usg genetyczne i test Pappa. Do tego czasu musze zrobic cala liste badań.

Brzuszek już mam spory, jestem w szoku, ze tak szybko.

Jak zwykle rozgadane ;D I dobrze...bez cytowania...ogólnie...Witam po szpitalu Jose :) Urlop się należy, ale nie zapominaj o nas...pisz, pisz, pisz...wracaj do formy! Farfocle po Luteinie bardzo na miejscu...hihi...mi lekarz doradził raz w tygodniu globulkę Lactovaginalu dla lepszego ph i nawilżenia :) Z witamin Femibion - u mnie tylko 25 zł - ufff. Kichanie w ciąży to normalka...więcej śliny...woda w noskach...taki jej urok...a więc na zdrowie!

reklama
Do góry