reklama
Marzena197235
Fanka BB :)
witajcie kochani
Aniu ja juz po sniadaniu to na kawke moge wskoczyc
Kłaczku jak ci smakuje papu to wcinaj teraz mozesz jestes w ciazy to zezwolenie jest , po porodzie napewno schudniesz a jak nie to nie bedzie zadnej tragedi i tacy ludzie tez musza byc , co by to było jak same chudziny by po swiecie chodziły zadnej atrakcji , a z nerwów chudnac to ostatecznosc mozna sie chorubska powaznego nabawic , cos o tym wiem , mialam z nerwów wstretojad , wykonczyła bym sie za to teraz jak mi smakuje to jem i dziekuje ze moge
Gosiu troche dziwne w tym wieku do szkoły chodzic ale chciałam skonczyc srednie to było moje marzenie , matka mi nie pozwoliła sie uczyc jak byłam młoda musiałam isc do roboty , dosłownie do roboty jak chłop do łopaty do pustaków i betonu , straszne czasy to były ale o tam , udowodniłam tej mojej mamie ze i tak skonczyłam szkołe i mature zdałam mimo ze weszła matematyka akurat w tym roku co zdawałam
Aniu ja juz po sniadaniu to na kawke moge wskoczyc
Kłaczku jak ci smakuje papu to wcinaj teraz mozesz jestes w ciazy to zezwolenie jest , po porodzie napewno schudniesz a jak nie to nie bedzie zadnej tragedi i tacy ludzie tez musza byc , co by to było jak same chudziny by po swiecie chodziły zadnej atrakcji , a z nerwów chudnac to ostatecznosc mozna sie chorubska powaznego nabawic , cos o tym wiem , mialam z nerwów wstretojad , wykonczyła bym sie za to teraz jak mi smakuje to jem i dziekuje ze moge
Gosiu troche dziwne w tym wieku do szkoły chodzic ale chciałam skonczyc srednie to było moje marzenie , matka mi nie pozwoliła sie uczyc jak byłam młoda musiałam isc do roboty , dosłownie do roboty jak chłop do łopaty do pustaków i betonu , straszne czasy to były ale o tam , udowodniłam tej mojej mamie ze i tak skonczyłam szkołe i mature zdałam mimo ze weszła matematyka akurat w tym roku co zdawałam
Opatentuj!!no to racjaz tym sedesem to kibel
a to biznes można zrobić ...taki kompakt dla ciężarnej toi- toi z lodówką do postawienia przy łóżku nie?

Marzenko, caly problem w tym, ze o ile kochanego cialka itd., to jak wielkosc cycka zagraza uduszeniem przez przywalenie, a dupsko rozrasta sie to rozmiarow kamieniolomu, to pora zbastowac i cos z tym zrobic. Z reszta... czuje ze waze i jest mi ciezko chodzic, poruszac sie... Schody to katorga - zadyszka, serducho wariuje... Zachciewa nam sie sprobowac jeszcze dorobic rodzenstwo Karolowi - szt.1 oczywiscie, ale jesli po tej ciazy mi zostanie to bedzie potem jeszcze gorzej. Zdecydowalam sie cos z tym zrobic juz teraz.
Marzena197235
Fanka BB :)
Kłaczku teraz nie bo jests w ciazy jak urodzisz zobaczysz sama jak z wagi szybko zlecisz maluszek juz tego dopilnuje , tak ze meczyc sie za bardzo nie bedziesz musiała
Cześć dziewczyny 
Ale się za Wami stęskniłam!!!
Wybaczcie, ale po prostu nie chciało mi się do kompa zaglądać, dopiero dziś doczytałam trochę. Mała w nocy śpi, owszem, nawet i 8 godzin, ale problem w tym, że zasypia o 19 - 20 i jak się o 4 obudzi to jest wyspana
Kurczę, chyba ciemieniucha nam się pojawiła, na oczy ustroństwa nie widziałam, ale dziś do pediatry idę to mi na 100% powie. Niedobrze. I jeszcze zauważyłam, że mała skręca główkę patrząc na lewo i do góry i równocześnie bioderkami na prawo - taki łuk się mały robi
I jeszcze ta wysypka, jak tylko przestałam smarować to znowu wylazła.
Dziewczyny które krmią lub karmiły - powiedzcie mi, jak sobie radziłyście kiedy maluch tak długo spał? Bo ja zakładam 3 wkładki do biustonosza (więcej się nie mieści
) a i tak jak budzę się karmić to wszystko mokre.
Kłaczku - kamieniołom??? No chyba lekka przesada
Buziaki
Ale się za Wami stęskniłam!!!
Wybaczcie, ale po prostu nie chciało mi się do kompa zaglądać, dopiero dziś doczytałam trochę. Mała w nocy śpi, owszem, nawet i 8 godzin, ale problem w tym, że zasypia o 19 - 20 i jak się o 4 obudzi to jest wyspana
Kurczę, chyba ciemieniucha nam się pojawiła, na oczy ustroństwa nie widziałam, ale dziś do pediatry idę to mi na 100% powie. Niedobrze. I jeszcze zauważyłam, że mała skręca główkę patrząc na lewo i do góry i równocześnie bioderkami na prawo - taki łuk się mały robi
Dziewczyny które krmią lub karmiły - powiedzcie mi, jak sobie radziłyście kiedy maluch tak długo spał? Bo ja zakładam 3 wkładki do biustonosza (więcej się nie mieści

Kłaczku - kamieniołom??? No chyba lekka przesada
Buziaki
Gosia ja chcę kompakt!!! Jesteś genialna:-), w styczniu mam urodziny to może ktoś się ulituje i da prezencik
))
Kłaczek na razie wstaję tylko raz, ale przecież wszystko przede mną...
)))
Basiu ciemieniucha to takie na skórze głowy żóltawe, miękko-twarde i jak poskrobiesz paznokciem to schodzi a jak posmarujesz oliwką to wygląda jak masło. Leży między włoskami i je skleja i jedyna metoda to szczotkować głowę i smarować oliwką. Zejdzie dośc szybko. Nie jest szkodliwe tylko nieestetyczne i chyba lekko swędzi.
Marzenko gratulacje za upór i wytrwałość w nauce. To duża sztuka w dorosłym wieku zrobić szkołę średnią i jeszcze maturę. Pomyśl nad studiami:-)
Kłaczek na razie wstaję tylko raz, ale przecież wszystko przede mną...
Basiu ciemieniucha to takie na skórze głowy żóltawe, miękko-twarde i jak poskrobiesz paznokciem to schodzi a jak posmarujesz oliwką to wygląda jak masło. Leży między włoskami i je skleja i jedyna metoda to szczotkować głowę i smarować oliwką. Zejdzie dośc szybko. Nie jest szkodliwe tylko nieestetyczne i chyba lekko swędzi.
Marzenko gratulacje za upór i wytrwałość w nauce. To duża sztuka w dorosłym wieku zrobić szkołę średnią i jeszcze maturę. Pomyśl nad studiami:-)
No to raczej ciemieniucha. Próbowałam już troszkę czy schodzi, ale ja mam taką miękką szczoteczkę i nie chce schodzić. Pocierałam delikatnie pieluszką (oczywiście wpierw naoliwiłam) i wtedy schodziło, ale skóra była zaczerwieniona, a nie chciałam małej zrobić krzywdy.
Ciekawe czy do niedzieli jestem w stanie toto zlikwidować (mamy chrzciny)
Ciekawe czy do niedzieli jestem w stanie toto zlikwidować (mamy chrzciny)
Basiu smarujesz główkę oliwką, czekasz chwilkę aż to zmięknie i wtedy szczotkujesz lub jak wolisz delikatnie pieluszką. Taki zabieg kilka razy dziennie. Podczas kąpieli zmyjesz oliwkę z głowy i następnego dnia znowu powtarzasz zabiegi. Musi to zmięknąć bo na sucho samą tłustą szmatką nie zejdzie i rzeczywiście możesz uszkodzić naskórek na główce. Do niedzieli zejdzie, zwykle likwidowanie ciemieniuchy trwa około 3 dni przy intensywnym natłuszczaniu i ścieraniu
))
Będziesz miała tłustą pościel na podusi, ale pal licho. Zawsze jest pralka
))
Będziesz miała tłustą pościel na podusi, ale pal licho. Zawsze jest pralka
Mała wciąż śpi!
Aniu, pal licho pościel, zresztą zawsze można pieluszką trochę zabezpieczyć, żeby tak strasznie tłusto nie było no a potem pralka i już. A ta zaczerwieniona skórka to normalne? Bo jeżeli tak to zabieramy się do roboty jak tylko się obudzi
Aniu, pal licho pościel, zresztą zawsze można pieluszką trochę zabezpieczyć, żeby tak strasznie tłusto nie było no a potem pralka i już. A ta zaczerwieniona skórka to normalne? Bo jeżeli tak to zabieramy się do roboty jak tylko się obudzi
reklama
Basiu jak pocierasz sobie nos to też robi się czerwony, prawda?
Dlatego trzeba najpierw nasmarować całą główkę oliwką i odczekać chwilę. Ta skorupa na głowie musi zmięknąć by proces "zeskrobywania" był jak najbardziej łagodny. Ja cierpliwie wyczesywałam miękką szczoteczką, bo też przez to przechodziłam. Cierpliwie kilka razy dziennie natłuszczać i ścierać.
Nie wiem jak teraz się mówi, ale dawniej twierdzono że ciemieniucha jest z brudu albo z przegrzania. Zatem Karolinka gdzieś za mocno się spociła - prawdopodobnie na spacerze w czapeczce. Bo to się robi od przegrzania główki i spocenia.
Nie wiem jak teraz się mówi, ale dawniej twierdzono że ciemieniucha jest z brudu albo z przegrzania. Zatem Karolinka gdzieś za mocno się spociła - prawdopodobnie na spacerze w czapeczce. Bo to się robi od przegrzania główki i spocenia.
Ostatnia edycja:
Podziel się: