reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

no to racja:) z tym sedesem to kibel:-p

a to biznes można zrobić ...taki kompakt dla ciężarnej toi- toi z lodówką do postawienia przy łóżku nie?

reklama
witajcie kochani

Aniu ja juz po sniadaniu to na kawke moge wskoczyc
Kłaczku jak ci smakuje papu to wcinaj teraz mozesz jestes w ciazy to zezwolenie jest , po porodzie napewno schudniesz a jak nie to nie bedzie zadnej tragedi i tacy ludzie tez musza byc , co by to było jak same chudziny by po swiecie chodziły zadnej atrakcji , a z nerwów chudnac to ostatecznosc mozna sie chorubska powaznego nabawic , cos o tym wiem , mialam z nerwów wstretojad , wykonczyła bym sie za to teraz jak mi smakuje to jem i dziekuje ze moge
Gosiu troche dziwne w tym wieku do szkoły chodzic ale chciałam skonczyc srednie to było moje marzenie , matka mi nie pozwoliła sie uczyc jak byłam młoda musiałam isc do roboty , dosłownie do roboty jak chłop do łopaty do pustaków i betonu , straszne czasy to były ale o tam , udowodniłam tej mojej mamie ze i tak skonczyłam szkołe i mature zdałam mimo ze weszła matematyka akurat w tym roku co zdawałam

no to racja:) z tym sedesem to kibel:-p

a to biznes można zrobić ...taki kompakt dla ciężarnej toi- toi z lodówką do postawienia przy łóżku nie?
Opatentuj!!:-D

Marzenko, caly problem w tym, ze o ile kochanego cialka itd., to jak wielkosc cycka zagraza uduszeniem przez przywalenie, a dupsko rozrasta sie to rozmiarow kamieniolomu, to pora zbastowac i cos z tym zrobic. Z reszta... czuje ze waze i jest mi ciezko chodzic, poruszac sie... Schody to katorga - zadyszka, serducho wariuje... Zachciewa nam sie sprobowac jeszcze dorobic rodzenstwo Karolowi - szt.1 oczywiscie, ale jesli po tej ciazy mi zostanie to bedzie potem jeszcze gorzej. Zdecydowalam sie cos z tym zrobic juz teraz.

Cześć dziewczyny :)
Ale się za Wami stęskniłam!!!
Wybaczcie, ale po prostu nie chciało mi się do kompa zaglądać, dopiero dziś doczytałam trochę. Mała w nocy śpi, owszem, nawet i 8 godzin, ale problem w tym, że zasypia o 19 - 20 i jak się o 4 obudzi to jest wyspana ;)
Kurczę, chyba ciemieniucha nam się pojawiła, na oczy ustroństwa nie widziałam, ale dziś do pediatry idę to mi na 100% powie. Niedobrze. I jeszcze zauważyłam, że mała skręca główkę patrząc na lewo i do góry i równocześnie bioderkami na prawo - taki łuk się mały robi :( I jeszcze ta wysypka, jak tylko przestałam smarować to znowu wylazła.

Dziewczyny które krmią lub karmiły - powiedzcie mi, jak sobie radziłyście kiedy maluch tak długo spał? Bo ja zakładam 3 wkładki do biustonosza (więcej się nie mieści:-D) a i tak jak budzę się karmić to wszystko mokre.

Kłaczku - kamieniołom??? No chyba lekka przesada :)

Buziaki :)

Gosia ja chcę kompakt!!! Jesteś genialna:-), w styczniu mam urodziny to może ktoś się ulituje i da prezencik:)))
Kłaczek na razie wstaję tylko raz, ale przecież wszystko przede mną... :))))
Basiu ciemieniucha to takie na skórze głowy żóltawe, miękko-twarde i jak poskrobiesz paznokciem to schodzi a jak posmarujesz oliwką to wygląda jak masło. Leży między włoskami i je skleja i jedyna metoda to szczotkować głowę i smarować oliwką. Zejdzie dośc szybko. Nie jest szkodliwe tylko nieestetyczne i chyba lekko swędzi.
Marzenko gratulacje za upór i wytrwałość w nauce. To duża sztuka w dorosłym wieku zrobić szkołę średnią i jeszcze maturę. Pomyśl nad studiami:-)

No to raczej ciemieniucha. Próbowałam już troszkę czy schodzi, ale ja mam taką miękką szczoteczkę i nie chce schodzić. Pocierałam delikatnie pieluszką (oczywiście wpierw naoliwiłam) i wtedy schodziło, ale skóra była zaczerwieniona, a nie chciałam małej zrobić krzywdy.
Ciekawe czy do niedzieli jestem w stanie toto zlikwidować (mamy chrzciny)

Basiu smarujesz główkę oliwką, czekasz chwilkę aż to zmięknie i wtedy szczotkujesz lub jak wolisz delikatnie pieluszką. Taki zabieg kilka razy dziennie. Podczas kąpieli zmyjesz oliwkę z głowy i następnego dnia znowu powtarzasz zabiegi. Musi to zmięknąć bo na sucho samą tłustą szmatką nie zejdzie i rzeczywiście możesz uszkodzić naskórek na główce. Do niedzieli zejdzie, zwykle likwidowanie ciemieniuchy trwa około 3 dni przy intensywnym natłuszczaniu i ścieraniu:)))
Będziesz miała tłustą pościel na podusi, ale pal licho. Zawsze jest pralka :)))

Mała wciąż śpi!
Aniu, pal licho pościel, zresztą zawsze można pieluszką trochę zabezpieczyć, żeby tak strasznie tłusto nie było no a potem pralka i już. A ta zaczerwieniona skórka to normalne? Bo jeżeli tak to zabieramy się do roboty jak tylko się obudzi :)

reklama
Basiu jak pocierasz sobie nos to też robi się czerwony, prawda? :) Dlatego trzeba najpierw nasmarować całą główkę oliwką i odczekać chwilę. Ta skorupa na głowie musi zmięknąć by proces "zeskrobywania" był jak najbardziej łagodny. Ja cierpliwie wyczesywałam miękką szczoteczką, bo też przez to przechodziłam. Cierpliwie kilka razy dziennie natłuszczać i ścierać.
Nie wiem jak teraz się mówi, ale dawniej twierdzono że ciemieniucha jest z brudu albo z przegrzania. Zatem Karolinka gdzieś za mocno się spociła - prawdopodobnie na spacerze w czapeczce. Bo to się robi od przegrzania główki i spocenia.

Ostatnia edycja:
Do góry