reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Happy to chyba dobrze, że pospałyście, czy nie :eek: :-) ?

my dzisiaj też sie powylegiwałyśmy AŻ do 6.20 ! :-D toż to prawie normalna godzina :rofl: Isia właśnie wylądowała w łóżeczku, na razie gada do siebie, może uśnie, oby :-)

lece sobie zrobić fervex bo mnie cooś bierze, a właściwie nie coś tylko wredny katar :confused2: i biore sie za nadrabianie ;-)

reklama
mamaagusi Słonko nigdy więcej takich postów, nu nu nu! jesteś ciepłą, cudowną osóbką i skoro nam po tak krótkim czasie przypadłaś do serduszka to jak mocno musi Cie kochać już Twój mąż? przeogromnie :-)

jest zdecydowanie lepiej,po pierwsze dlatego,ze nie mam zadnych dolegliwosci, po drugie,ze o nic sie nie martwie bo wszystko znam i narazie nic mnie nie zaskakuje nowego.mam zdecydowanie bardziej lajtowe podejscie:-)

super że bez dolegliwości i dobrze sie czujesz :-) a co do tego że wszystko jest już znane to właśnie najbardziej mnie cieszy w drugiej ciąży (jak już sie zdecydujemy) że więcej kobieta już wie, jest przygotowana i nie zamartwia sie każdą głupota jak to było za pierwszym razem ;-)

wioli jak Kubuś po nocce?

rysia, ida jak wasze nocki ?

kasis tulaski dla Błażejka :****

sariska jak humorek dzisiaj? nie smutaj bo sie Fasolek też smuta :****

ikaaa współczuje zalatanego dnia. Mam nadzieje że dziś będzie duuużo spokojniej :tak: :****

nat jak humorek dzisiaj?

roxi widocznie Patryś wszedł z dziadkiem w komitywę :-) może bedą razem łobuzować :-D

dziulka
ja Ci mówie Leane to charakterek po mamusi, jak nic :-D

nice a jak Wy sie czujecie? masz już dość ;-) czy jeszcze dzielnie sie trzymasz? głasknij Fasolka ode mnie :*

a i jeszcze tulam kanie, makucika, czarodziejkę, kromę, emisię, małą mi i doriska :***** ot tak bo do nich nic nie napisałam, ale wedzieć mają że ciepło myslę :tak: :****

ciekawe czy zdążyłam przed happy czy nie :-D

Alicja dzięki. U mnie bez zmian. Dzisiaj się powinno coś wyjaśnić, więc może będzie lepiej, a może będzie właśnie dopiero wielki płacz.

Alicja- pisałas,ze nas podziwiasz w kwestii piżamowych poranków i że Ty musisz sie od razu ubrać,bo ci niewygodnie.
Zazdraszczam takiego "pozbierania".ale że w piżamie może byc niewygodnie???:eek::confused2::cool::laugh2:Pierwsze słyszę;-):-D.
No i wyrobiłaś sie przede mną.Super,że dziś Isia zlitowała się i dała pospać:tak:
Kahaaa- a tobie,widzę,znów w pracy przeszkadzaja tu z nami byc??No,co za niewyrozumiali ludzie!
Czarodziejka stres i "duszenie w sobie" problemów jak najbardziej fizycznie mogą się objawiac...martwię się:-(
Dziulka- klap-klap małych łapek o podłogę jest przesłodkie:tak:.Mnie tez zawsze rozczulało:tak:
Dorisku- wpływu na konto z "tłustym" procentem za zwłokę życzę.Mam nadzieję,że to tylko przejściowe kłopoty z płynnością i nie będziesz zmuszona szukać nowej pracy:*
dobranocka- filmik super:-D.Ale to dla mnie nie nowina- Amelka juz raz dobrała mi sie do szafki w kuchni(dosłownie kilka sekund mojej nieuwagi) i wysypała cukier.Jakbym sie szybko nie zorientowała,pewnie byłoby podobnie:tak::-D.moje szuflady z bielizną tez są systematycznie przez nia plądrowane:eek::cool:
rysia- Miłoszek nie spał od północy do 5.00???:szok::szok::eek:I Ty jeszcze po takiej nocce mówisz,że zła z Ciebie matka??No,weee,toż to święty by nie wytrzymał.To nasze nocne akcje w porównaniu z tym,co Ty masz,to pikuś:szok::no:.Tulam mocno.:***
Czarodziejka-dzieki za zrozumienie mojego lęku przed NOPem:-:)***.to,co wkleiłam,to i tak wierzcholek góry lodowej...jak nieraz czytam na wątku o nieszczepiących rodzicach,co przeszli ze swoimi dzieciaczkami w wyniku NOPów,to serce się kraje...:no::-:)-:)-(.
A kuskus to u mnie "leniwa opcja":tak:- jak nie chce mi się przy garach stać,wystarczy jakis sosik zrobic i gotowe:tak:.
Olena,faktem jest,że po wychowawczym pracodawca ma obowiązek przyjąć Cie z powrotem,ale jak piszesz,że dwie laski w ciąży są,to tym lepiej,bo masz szansę,że nie będzie tak,ze przyjmie i zaraz zwolni:tak:.
Iduś,współczuje Tobie i Misi :-:)*.biedactwo...katar to coś okropnego u takich dzieci,bo poradzic sobie z nim nie umieją...mam nadzieję,że szybko przejdzie chociaż to najgorsze,żeby niunia choc oddychac mogla...:***
Kasis i Błażejek dalej chorowitek?Ojojoj...tulam Was i zdrówka :*
Kroma- ja tez sprzątanie jako obowiązek do odwalenia traktuję.Tak jak Ty wole z dzieckiem na spacer iść czy sie powygłupiac.albo na BB posiedzieć:zawstydzona/y::-p;-).a przepis na dobre placki chcesz?Wrzuce potem na kulinarny,speszyl for ju:tak:;-)
Ikaa- u nas tez zmiana pampka = walka i pogoń.Ostatnio jak juz nie umiem inaczej sobie poradzić,to najp[ierw zapinam pieluchę "na pusto" i takie "majteczki" dopiero jej wciągam- łatwiejsze to,niż ja skłonic ,aby kilka sekund spokojnie leżała.Czasem pomaga,jak wyjmę puder albo krem do pupy,bo to lubi:tak:.Ale nie zawsze.I jak taka napudrowana po kanapie mi ucieka,to jest dopiero meksyk:cool::no::-D
Sariska- a Zuzek grzeczny przy przewijaniu?Super,że tak umiałas nad nią zapanować sposobem:tak:
sheeney- współczuje tych ciemności:no::-(.ale dobrze,że przynajmniej ciążę dobrze znosisz.Tez jestem ciekawa,czy braciszka czy siostrzyczkę Tomkowi sprawiliście:tak:
Roxi- super,że dziadek tak fajnie sobie z Ptysiem radzi.A ze niuniek broi?Cóż....normalne:tak:
wioli- jak Kubus?Chyba juz lepiej i po strachu:****
Nat- kciuki,by wyjaśniło sie "w tę dobra stronę":***
do Kani znów nic nie napisałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.Ale mysle o tobie i :***dla Ciebie.
I Makuc:***
I Mamieagusi:***
Małej Mi:***
Emilce:***

Kogos pominęłam????Jesli tak,to plasiam....:zawstydzona/y:

i nawet sie wyrobiłam,zanim Amelka wstała.no,ale po takiej nocce to pośpi:cool:

...wiem,kogo pominęłam- Michała:sorry:

Dziewczynki ja was normalnie podziwiam za tego godziny poranne:)hehe
Beti no niestety nadal chory i dziś cos strasznie kaszle a ma być lepiej a tu gorzej:((( może antybiotyk jeszcze za mało działa:((

Heloł ewrybady
Ale cudowna nocka dziś byla. Zero wstawania do dziecia! Zasnął wczoraj sam w łóżeczku z niewielkim marudzeniem i spał sobie do 6.30 :-) Mojego J. nie bylo więc sobie spalam sama w wielkim łózku. Genialnie! I w tym momencie mrugam oczkiem do NATOLIN ;-), która ma dużo snu i rozumiem już jaki to ma wpływ na samopoczucie.

SHEENEY jejku to faktycznie będzie już można okreslić płec. Super prezent na święta. Rozumiem ,ze chcesz dziewczyneczkę – ojjjj ja tez tak pragnęłam , ale los chcial inaczej i też jest dobrze. Kocham Dorianka jak „swojego” :-D haha

KASIS to chyba było do przewidzenia ,ze włączą Błażejkowi antybiotyk . Oby teraz szybko mu przeszlo i był zdrów jak rybka ;-)

WIOLI mam nadzieję ,ze dziś już Kubuś ma się dobrze.

KANIA to mam nadzieje ,ze kiedyś się spotkamy i pójdziemy na ... czosnek :-D, zaszalejemy , a co?!

CZARODZIEJKA ja podobnie jak KANIA bez listy to się na zakupy nie wybieram. Wystarczy ,ze przekrocze próg sklepu i już nie pamiętam co miałam kupic. No ale mnie to chyba już dopada ten niemiec ... :-(

RYSIA mam nadzieję ,ze swietnie się wieczorkiem bawiłas. I nie mów ,ze cos złego sobie o Tobie pomyslałam ... bo nie masz racji. Kazdy ma prawo być zmeczony i chciec odetchnąć od tego wszystkiego.

MAMAAGUSI i NATOLIN ja w ogóle nie wiem o co Wam chodzi i czemu się siebie czepiacie , bo równe z Was babki i tyle!!!! ;-)

KROMA – 'dziewoje' – haha :-D. A codo pracy , to w ogóle dzwonią i zapraszają na rozmowy czy wcale? Oby cos się znalazło.

NATOLIN hot-dogi w ikea'i są the best ;-). Problemy??? Jak Ci pomóc?

DAWIDOWE najwazniejsze ,ze Laurusi przeszło . Szkoda tylko ,ze tyle się męczyła, a Ty razem z nią.

SARISA co się stało , skąd ten humor? Nic nie mówiłas :-(

ROXI fajnie,że dziadek sobie swietnie radzi z wnusiem ;-)

ALICJA nie daj się chorobie!

Dzień dobry :-)

Kroma za 9 zł to nie opłaca się gotować na Nas dwójkę w tygodniu. A jak kupki Oli lądują już w nocniku???

Strip ja nie oglądałam tego filmu, choć słyszałam ze przereklamowany, poza tym podeślij turbo powera.

Wioli83 jak nocka??? Przeszła biegunka Kubie? Współczuję bolesnej @.

Nat :*** mam nadzieję, ze dziś się wyjaśni i będzie już tylko lepiej.
KANIA no to rewelacja z takimi obiadami. A da się np samo drugie danie? chciałabym u nas znaleźć jakieś tanie miejsce, ale to mogę sobie tylko pomarzyć...
A Ty w ogóle nie chciałaś wiedzieć jaka będzie płeć aż do porodu???
Można, jak chcesz jedno to bierzesz jedno :-) płacisz połowę, wiesz nie wszystko mnie smakuje co tu robią więc mogę przynajmniej po wydziwiać :-)
Nie chciałam wiedzieć, ale jak się dowiedziałam przez wygadanie dr to bardzo się cieszyłam, choć przeczucie miałam inne.
A służba zdrowia... No cóż... Ciekawe czy w jakimś kraju jest taka naprawdę fajna. Tzn u nas jest bardzo w porządku, pod jednym warunkiem - że się płaci...
Niekoniecznie...

Rysia jak film??? Nocka???

Sarisa co to z czarny humor??? Z jakiegożto powodu??? Mam nadzieję że dziś lepiej. Ta pomidorowa łazi za mną i łazi...

U mnie tez łazanki dziś były.Z miensem.I grzybami.Hm...tak na dobrą sprawę,to jakby to wszystko dłużej sie gotowało,jakies 3 dni jeszcze,to byłby bigos,bo wszystko dałam,co trzeba,nawet czerwone wino (którego nie mam z kim wypić).
Ale Was wzięło na te łazanki heh :-) A wina z chęcią bym się napiła :-) Zaspałyście??? super !!! My od 5 nie śpimy...

Dawidowe jak Laura??? przepsała nockę???

Ida a jak u Was nocka??? Katar, paluszek??

Czarodziejka kiedy do dr idziesz? A Krzyś o której padł???

Ikaa29 żadnej w tym wielkiej filozofii nie ma a są pyszne :-) A jak Lenka się miewa??? zdrowa??? Ja Oliwii daję telefon do ręki i dzięki temu leży "spokojnie" i się przebieramy.

Roxannka
zdrówka zatem Wam życzę i cieszę się że dzidzio daje radę :-)

Alicja nie daj się katarowi !!! zdróweczka, Isia usnęła???
Ja to w piżamce mogę cały dzień siedzieć tylko z łóżka wyleźć muszę zaraz jak się obudzę.

Dziulka to świadome przytulanie się jest cudowne, po prostu cudowne.

Makuc gdzieś się zawieruszyła???

Mamaagusi jak dziś samopoczucie???
Emiliab jak tam w domciu wszystko ok??? mężusiem się chyba jeszcze nie nacieszyłaś ;-)

E-lona, Sheeney jak Wasze zatoki???

O wszystkich mamusiach, do których nie skrobnęłam nic z rana pamiętam i myślę o Was ciepło jak Happy i Alicja :-)

Nocka całkiem niezła, ale to chyba dlatego że więcej mleka zjadła wieczorem i nie było pobudki o 2-3 w nocy tylko o 5 jak zwykle plus jedna albo dwie na smoka już nie pamiętam ehhh. Poza tym z mężusiem ok a w pracy wiecie... seksualnego podejścia cd...

Ostatnia edycja:
reklama
Kasis zdrówka dla Błażejka raz jeszcze!
Doris mam dużo snu, bo mam też sen w dzień. W nocy to u mnie już tak kolorowo nie jest jak kiedyś, ale cieszę się, że u Was taka piękna nocka i super, że odkrywasz uroki jak to pięknie jest się wyspać :-)
Dziękuję bardzo :-* Niestety pomóc się nie da.
ooo, jest i Kania
kurcze, ale super z tymi obiadami! pytam, bo mi by jedno danie wystarczyło, ale nie bardzo wiem, gdzie szukać takiego miejsca, gdzie by obiadek można tanio zjeść. u nas to pewnie takiego co jest tanio to nigdzie się nie znajdzie...
Ja bardzo chciałam wiedzieć jaka płeć dziecka i gdybym miała następne to chciałabym, żeby znowu to był syn, ale to już wiecie, że ja wolę płeć męską ;-)
A co do lekarzy to nie mówię, że każdy prywatnie przyjmujący jest super, ale łatwiej od niego wymagać, żeby był...

Ostatnia edycja:
Do góry