reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

a ja jestem w 2 ciąży i dalej nic nie widać choć już ze 2 tyg temu wkręcałam sobie, że widać, rodzice i znajomi uświadomili mnie że niee, nic a nic, oponka jak była tak jest a poza tym nic

reklama
Dobry wieczór ciężarówczeki już jestesmy bo badaniu genetycznym wyniki sa w porzadku malenstwo fikało że hoho lekarz miał problem z badaniem ale się udało no i przesunąl mi termin na trzy dni pozniej wedlug usg 11.06.2012 jest a teraz przewiduje na 14 czerwca a nasze kochane słonce ma już 58 mm a serducho 140 jedynie zelazo spadlo wiec trzeba zadbac, miesniak ktory jest niezmienil wielkosci.Dobrej nocy

czesc kochane, gratuluje udanych badan. moje tez dzis pomyslnie, zmienilam ginke i ta nowa jest boska, w koncu ktos mnie wzial na fotel i porzadnie zbadal. powiedziala ze brzuszek juz pieknie wyczuwa

kamila ja tez dzis umieram z bolu glowy, wzielam tabletke ale nie pomogla, spalam ale nie pomoglo... moze do jutra przejdzie...

poza tym nie wiem czy pamietacie jestem swiezym kierowca i dzis prawie spalilam sprzeglo w moim nowym aucie na podjezdzie pod gorke.. :zawstydzona/y: mega wstyd. za mna auto a ja nie moge za nic podjechac.... smrod spod maski jak nie wiem, masakra... no ale nikt nie powiedzial ze bedzie latwo. kiedys trzeba sie nauczyc... lepiej teraz niz pozniej z dzieckiem w foteliku

acha no i od ostatniego wazenia u lekarza 26.10 przybylo mi 3 kg!!! wiedzialam ze cos nie tak z ta moja waga!

alijenka cieszę się razem z Tobą:-)
ja muszę jutro rano stanąć na wadze:zawstydzona/y: bo wydaje mi się, że yje w oczach:zawstydzona/y::-( mąż mówi, że gadam głupoty ale ja wiem swoje:-(

buziak :szok: przeszłaś dużo,nie ma co:tak: cała Trójka była dzielna :)

nic idę spać, coraz szybciej teraz chodzę z czego bardzo się cieszę, jest 23 a ja zmęczona a wczesniej chodzilam nawet o 2:szok: po prostu nie mogłam zasnąć:no: a rano trzeba wstać do Młodego :)

dobranoc:-)

Kamila - na wczorajszej mojej wizycie u lekarki oprócz tego, że słyszałam bicie serduszka mojego maleństwa to jeszcze pani doktor stwierdziła, że widzi, że od ostatniej wizyty (4 tyg. wcześniej) brzuszek mi urósł, to znaczy, że ciąża się rozwija i jest OK - ja już tez siebie widzę, no niestety każda następna ciąż jest szybciej widoczna, bo mięśnie brzucha i narządy są juz rozciągnięte. Za pierwszym razem pamiętam, że jak byłam w połowie to jeszcze prawie nic nie było widać (tylko zmiana miseczki w staniku na większą). Sama się wtedy zastanawiałam czy aby na pewno jestem w ciąży....??

Super!

Ja jestem w pierwszej ciąży i już po mnie widać. Ale ja już przed ciążą miałam brzuszek, bo jest to krytyczny obszar mojej figury ;-)
Jak skończymy remont to pstryknę sobie fotkę i pokażę :tak:

Jak widziałam fotkę brzuszka Kamili to aż sama chciałam sobie pstryknąć...ale u mnie podobnie...prócz opony nic :/

Aaaa Maćku napisz mi proszę jak cytować kilka wpisów w jednym bo ja tu niezłe zamieszanie wprowadzam :/

Póki mi nikt nie wyjaśni to bez cytatów będzie :)
Josie! Gratulacja nowej ginki :)
PaulinaMaria widzę, że co lekarz to wymiar hihi...mój klusek ma 4,9 a termin przesunął się na 11.06 ;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aaaa Maćku napisz mi proszę jak cytować kilka wpisów w jednym bo ja tu niezłe zamieszanie wprowadzam :/
Mały kursik "Jak cytować kilka odpowiedzi":
Pod postem w prawym roku masz do wybory "dodaj na bloga", "odpowiedz", "cytuj", oraz "+". Pod każdym postem, na który chcesz odp. klikasz ten plusik "+" i zaznaczy się "ptaszkiem". Jak już zaznaczysz wszystko i będziesz chciała odp. to klikasz na dole tej strony na różową tabelkę "odpowiedz na ten temat". Wtedy otworzy się okno z wszystkimi postami, które zaznaczyłaś. Gotowe
:-)

Ja zaraz ruszam do gina!:tak:

witajcie z rana!
moje dziecko już kompletnie ześwirowało bo śpi tylko 9 godzin na dobę, masakra jakaś!powinno w tym wieku spać co najmniej 11 a najlepiej 13.
Kładę się razem z nim albo ciut później a rano on wyspany, zwarty i gotowy do zabawy a ja oczu nie mogę otworzyć

maćku
super, mi też się ta informacja bardzo przyda!

PaulinaMaria
gratuluję udanej wizyty! u mnie też krew słaba więc wspomagam się żelazem w tabletkach :)

Ostatnia edycja:
Mały kursik "Jak cytować kilka odpowiedzi":
Pod postem w prawym roku masz do wybory "dodaj na bloga", "odpowiedz", "cytuj", oraz "+". Pod każdym postem, na który chcesz odp. klikasz ten plusik "+" i zaznaczy się "ptaszkiem". Jak już zaznaczysz wszystko i będziesz chciała odp. to klikasz na dole tej strony na różową tabelkę "odpowiedz na ten temat". Wtedy otworzy się okno z wszystkimi postami, które zaznaczyłaś. Gotowe
:-)

Ja zaraz ruszam do gina!:tak:
O dzięki też miałam z tym problem :)
witajcie z rana!
moje dziecko już kompletnie ześwirowało bo śpi tylko 9 godzin na dobę, masakra jakaś!powinno w tym wieku spać co najmniej 11 a najlepiej 13.
Kładę się razem z nim albo ciut później a rano on wyspany, zwarty i gotowy do zabawy a ja oczu nie mogę otworzyć

maćku
super, mi też się ta informacja bardzo przyda!

Kochana to i tak nie jest tragedia moje małe to praktycznie od 4 miesiąca życia śpi po 6 godzin na DOBE :)

Kamila - na wczorajszej mojej wizycie u lekarki oprócz tego, że słyszałam bicie serduszka mojego maleństwa to jeszcze pani doktor stwierdziła, że widzi, że od ostatniej wizyty (4 tyg. wcześniej) brzuszek mi urósł, to znaczy, że ciąża się rozwija i jest OK - ja już tez siebie widzę, no niestety każda następna ciąż jest szybciej widoczna, bo mięśnie brzucha i narządy są juz rozciągnięte. Za pierwszym razem pamiętam, że jak byłam w połowie to jeszcze prawie nic nie było widać (tylko zmiana miseczki w staniku na większą). Sama się wtedy zastanawiałam czy aby na pewno jestem w ciąży....??
No i super :) Może wklej zdjęcie brzuszka?:)

Ja jestem w pierwszej ciąży i już po mnie widać. Ale ja już przed ciążą miałam brzuszek, bo jest to krytyczny obszar mojej figury ;-)
Jak skończymy remont to pstryknę sobie fotkę i pokażę :tak:
Jak to się mówi... każda ciąża jest inna.. ;)

Miłego dnia życzę i 3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Dziś w nocy mialam 5 porypanych snów.. ;)

Jak widziałam fotkę brzuszka Kamili to aż sama chciałam sobie pstryknąć...ale u mnie podobnie...prócz opony nic :/

Póki mi nikt nie wyjaśni to bez cytatów będzie :)
Josie! Gratulacja nowej ginki :)
PaulinaMaria widzę, że co lekarz to wymiar hihi...mój klusek ma 4,9 a termin przesunął się na 11.06 ;D

Najlepszym sposobem na sprawdzenie czy brzuch rośnie jest pstrykanie fotek.. :) Chociaż ja wczoraj zrobiłam dla tego że przechodziłam koło lustra i nagle aż mnie cofnęło jak zobaczyłam swój profil. Mój brzuch jest (tego na zdjęciu nie widać) Taki trójkątny.. w okolicach pępka taki wypukły a w biodra jeszcze nic nie poszło a w pierwszej ciąży miałam od biodra do biodra taki balon teraz taka bardziej piłka z przodu się robi.. Chociaż nadal na wadze mam -0,5kg. więc nic nie przytyłam a brzuch urósł - dziwne:D

no właśnie, ja też po 1 ciąży prawie doszłam do siebie ale ja bardziej się boję stanu mojej skóry po zbytnim przytyciu bo widzę, że moje cielsko już się tak nie regeneruje jak kiedyś...Miałam w ciąży ogromny brzuch, na szczęście bez rozstępów ale mimo schudnięcia i ćwiczeń skóra już jest trochę zniszczona i nic z tym nie zrobię..

Ja pomimo tego że w pierwszej ciaży miałam zaledwie 19 lat i wszyscy mówili mi że moje ciało będzie ok bo jestem jeszcze bardzo młoda to cały brzuch miałam w rozstępach i biodra ( mam do tej pory) Niestety rozstępy zostają na całe życie... Z czasem robią się koloru skóry - już nie czerwone ale mimo wszystko skora wygląda jak po jakimś poparzeniu pomarszczona okropna - już sie przyzwyczaiłam chodź przyznam bylo ciężko......

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry