reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie sobotnio,

Chałupka ogarnięta, jedno pranie już się suszy, drugie sie pierze, jeszcze pościel czeka do prania. Teraz chwilka dla mnie.

Wiktoria - ja na razie kawki nie pijam, jakoś nie smakuje mi, czasami tylko jak mnie najdzie ochota, a tak to mleczko, soczki... takie tam.

mama - zdrówka i tylko nie aspirynka!! weź już lepiej APAP i dużo zdrówka Ci życzę
No wiem wiem tak to już bywa ja w ciąży kawy też nie piłam

reklama
No widze, ze wszystkie dziś zalatane. Nie wiem jak u was ale u mnie przy sobocie zawsze jakoś brak czasu, mimo, ze nie pracuję teraz i co to mi za róznica, a jednak.
Mila śpi a ja kończę okna myć od środka bo od zewnątrz to za zimno i w poniedziałek skończę:tak:

Dobra domek ogarnięty, pranie zrobione, częściowo już wysuszone i pochowane.

wiktoria - jak miałam kawkę wylewać, bo mi nie smakowała, to szkoda ją robić. Jak byłam w ciąży z Alinką to nie piłam, żeby nie wypłukiwać magnezu, bo w pierwszej ciąży - pod koniec, miałam straszne skurcze w łydkach i chciałam sobie tego oszczędzić za drugim razem. A teraz mi nie podchodzi po prostu, za to posmakowało mi mleko. Ja zawsze tylko tyle co do kawki, a teraz 2,5 l to tak na 3 dni. Wolałabym biały ser, ale jak się nie ma co się lubi...

Zależy z czego chcesz zrobić sałatkę...

Dobra domek ogarnięty, pranie zrobione, częściowo już wysuszone i pochowane.

wiktoria - jak miałam kawkę wylewać, bo mi nie smakowała, to szkoda ją robić. Jak byłam w ciąży z Alinką to nie piłam, żeby nie wypłukiwać magnezu, bo w pierwszej ciąży - pod koniec, miałam straszne skurcze w łydkach i chciałam sobie tego oszczędzić za drugim razem. A teraz mi nie podchodzi po prostu, za to posmakowało mi mleko. Ja zawsze tylko tyle co do kawki, a teraz 2,5 l to tak na 3 dni. Wolałabym biały ser, ale jak się nie ma co się lubi...

Zależy z czego chcesz zrobić sałatkę...

Wiesz własnie nie wiem myślałam żeby coś z piersi z kurczaka zrobić

wiktoria

filety z kurczaka w calosci ugotuj w kostkach rosolowych z zielem angielskim i lisciem laurowym
kapuste pekinska pokroj na cienko,ale bez przesady,dodaj groszek zielony konserwowy cala puszke,albo wiecej wedle upodobania
ugotowane filety pokroj w kostke,wszystko wymieszaj w misce,dopraw sola i pieprzem + majonez

jesli nie znasz tej salatki to gwarantuje,ze wszystkim bedzie smakowac
jak ja ta salatke robie na imprezy schodzi zawsze pierwsza :-)

albo sałatkę gyros - nie wiem czy ją znasz, z tym, że ja nie robię warstwowo, tylko wszystko mieszam,
piersi z kurczaka drobno pokroić, dobrze obsypać przyprawa kebab-gyros i dodać ze 2 łyżki oleju - w tej marynacie przetrzymać ok. 12 godz. potem podsmażyć, dodać kukurydzę, cebulkę, ogórki konserwowe i kapustę pekińską,
a na koniec sos -majonez, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy i 4 ząbki czosnku

moja ostatnio ulubiona to (nie z kurczaka) - kapusta pekińska, winogrona, orzechy włoskie, ser pleśniowy i sos (oliwa, sok z cytryny i 1-2 ząbki czosnku), to świetnie smakuje z gorącym pieczywem czosnkowym

druga (nie z kurczaka) - pomidorki np. koktailowe, tarty żółty ser i sos czosnkowy

przypomniało mi sie jeszcze, że jak masz ugotowane lub upieczone piersi, dodaj ananasa z puszki, kukurydze i majonez (plus przyprawy do smaku) - z tym, że ona jest taka trochę słodkawa

Ostatnia edycja:
Wisienka w sobotę i w niedziele to chyba zawsze tak mało mam jest :-(.Ja szukam przepisu na pyszną sałatkę w niedziele mama przyjeżdża i chce zrobić sałatkę

- filet podwójny
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- 4 ogórki konserwowe
- 2 pęczki koperku
- sól
- pieprz
- majonez

Fileta usmaż lub ugotuj i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w kostkę. Posiekaj koperek.
Dodaj groszek i kukurydzę. Dopraw. Wymieszaj z majonezem. Pyszności :-)

reklama
salatke gyros ja tez mieszam jak katrina
wizualnie wyglada znacznie gorzej,ale mnie wnerwialo jak sobie nakladalam w wersji warstwowej,bo dokopac sie do dolu ciezko bylo,a potem i tak trzeba bylo na talerzu mieszac by smakowalo

no to troche tych salatek sie pojawilo :-) mowisz i masz hahaa

dzieci polozylam spac i teraz relaksik
ide sobie zrobic czekolade na goraco z mojego Tassimo :-) i czekam na fajna komedie

Do góry