reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

No znalazłam jeszcze chwilkę:tak:
Wszystko porobione :)

Kamila Wiktor rzeczywiscie malo spi:szok: Skąd On ma siłę na zabawy?!
Moj Kuba spi cala noc , ok 12. 13 godzin plus drzemka w dzień:tak:
Czasami to wydaje mi sie, że aż za duzo spi ale Twoj to odwrotnie:-(

buziak dobre z tą blondynką:-D
Fajnie, że wstałaś:-)

reklama
tak my sie smiejemy,a patrzec P ją gdzies w piwnicy upchnął :baffled::szok:

aż podskoczył na mój widok:szok: a on taki strachliwy to nie jest:no:

chyba bierze mnie jakies ciążowe spanie, cały dzien ziewam i to juz którys dzien.. :sorry2:

tak my sie smiejemy,a patrzec P ją gdzies w piwnicy upchnął :baffled::szok:

aż podskoczył na mój widok:szok: a on taki strachliwy to nie jest:no:

chyba bierze mnie jakies ciążowe spanie, cały dzien ziewam i to juz którys dzien.. :sorry2:

Ja tez tak mam ale od początku ciązy:-D ziewam i ziewam a wczesniej niz o 1 w nocy nie usnę:szok: ja w dzień bardzo nie lubię spać:no: ale w tej ciąży zdarzało mi się kilka razy:tak:
Przy Kubie nie ale jak z Nim bylam w ciaży to tez chodzilam pozno spać, kolo 1 lub 2 w nocy ale spalam do 12 nawet czasami:tak::zawstydzona/y:
a teraz trzeba wstawać wcześniej:-D
jest wieczor, ze juz ide do lozka wczesniej i rzadko ale czasami zasne przed 23, 24 a czasami krece sie z boku na bok co mnie drazni strasznie:wściekła/y:

nic lecę, muszę się pokręcić na gorze, zeby moi panowie powoli wstawali:tak:

Życzę Wam na ten Nowy 2012 rok, aby wszystkie plany, nawet te wydające się abstrakcyjne, udało się zrealizować.
Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne.
Zdrowia, które pomoże w ich realizacji.
Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym.
I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić.

.

kamila
chyba można iść z takim malcem do psychologa a warto by było też pójść po poradę do neurologa, spróbuj na co najmniej godzinę przed pójściem WIktora spać wyłączyć tv. współczuję ci bardzo, bo też mam dziecko które budzi się w nocy i wiem jak to jest, ale u mnie zdarza się coraz więcej spokojnych nocy i mam wrażenie, że się wszystko normalizuje

buziak
fajnie że wstałaś, obyś się nie musiała już kłaść! (tak na dłużej)

Jeśli chodzi o życzenia, to wszystyko już chyba zostało tu dziś powiedziane, ja się dołączam

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Ale co psycholog mi pomoże skoro wiktor jeszcze nie mówi na tyle żeby porozmawiać i powiedziec o co chodzi eh.. ma to od urodzenia .
Jak byliśmy na bilansie to pediatra powiedziała że dzieci czasem to mają ale w końcu z tego wyrastają..
Próbowałam już wszystkiego .. kołysanki, zero tv , zero złości na niego zadnego krzyczenia nawet jak byl niegrzeczny, lulanie, spanie ze światlem włączonym lub lampką nawet leki nasenne szły w ruch i nic nigdy nie działało ..

a neurolog w jaki sposób może pomóc?

A Wiktor z zasypianiem nie ma żadnych problemów. Jak czuje się zmęczony to idzie do łóżka kładzie się pod kołdrę - sekunda i śpi :) także z tym jest super ale co z tego jak jego sen jest tak strasznie często przerywany i niespokojny..

zaraz wezmę się za czytanie tego z linka o zaburzeniach snu.

Ostatnia edycja:
Jezeli juz sie rozchodzicie to i ja złoże życzenia, choć jeszcze tu zajrze

W NADCHODZĄCYM ROKU DUUUUUUUUUUUZO MIŁOŚCI,
RODZINNEGO CIEPŁA, CIERPLIWOSCI I WYROZUMIAŁOŚCI,
SPEŁNIENIA WSZYYYYYSTKICH MARZEN, ZDRÓWECZKA I
DUZOOOO DUZOOOOO PIENIĘDZY!!!

Sicilpol ja też czekam na wizytę do 16.01 może wtedy się dowiemy kogo nosimy pod serduszkiem :-)
Wrócę jeszcze do psiaków mój to złodziejowi latarkę by potrzymał. Taki z niego stróż. Uwielbia też różnego typu akweny w tym kałuże oraz błotko.
Spadam szykować się na Sylwestra idziemy do znajomych. Toasty będę wznosić Piccolo brzoskwiniowym i tropikalnym - wisniowego juz nie było.
A więc życzę
Wszystkiego Najlepszego w Nadchodzącym Nowym 2012 Roku:rofl2::rofl2::rofl2:

Kamila - psycholog ma swoje sztuczki i potrafi wyciągnąć informacje nawet z niemówiących dzieci:happy: Pokaze mu kilka rysunków, zada pare pytan gdziemalec wskaze palcem i jak mądry lekarz to postawi diagnozę.. Często u dzieci to lęk czy jakies stresujące wydarzenia sa przyczyną takich zaburzen:sorry2: A mogą być z przyczyn neurologicznych.
Ogólny moze nie do końca zdawał sobie sprawe jak mało czasu przesypia Wiktor, albo ile czasu to trwa:baffled:
Mi sie wydaje, ze dzieci czasem nie spia w dzien od małego albo późno chodzą spać a rano wstają, albo sie czasem budza w nocy po kilka razy... A Wy z tego co rozumiem macie full opcję, wszystko naraz???

A zdarza Wam sie kłócić przy małym? Moze to jakis stres...

reklama
a ja własnie założyłam moje czarne dość obcisłe jeansy i okazało się, że mi nogi w udach, nad kolnami utyły:(Poczułam się w ogóle jkas gruba i brzydka i jest mi źle.....wiem,że to niewazne i głupie, ale jednak humor mi zepsuło:(b
rzuch ostatnio nie uróśł, a uda tak, no żesz........W sumei ytyla 2, 8 kgm a czyję sie ajkbym utyła 10:(obiecałam sobei,ze w tej ciazy się nie spasę i co i gucio. To sobie ponarzekalam:(

Buziaczku fajowo,że juz wstajesz, aby tak już do końca.......

Do góry