reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2012

A my chyba jutro do domu :tak: taka informacja padła po porannym obchodzie.

Nadal nie wiem czy mam pisać opis porodu i chcecie czytać hardcore'y przed swoimi porodami? Dla wyjaśnienia powiem tylko, że Strzydze musieli podawać tlen i glukozę, a ja straciłem zdolność mówienia :p na jakąś godzinę i do tej pory mi w uchu piszczy od wrzasków.

reklama
Dzięki dziewczyny za podporę ducha, ale że tez musza nawkurzać i to prywatny gin, a może to tylko te zołzy w rejestracji:-p żal im d...ściska:-D. ja tam moge nawet wrócić do pracy na te kilka dni- gorzej że szef by nie był 'pocieszony":-D i pewnie koleżanki przestraszone że im zacznę rodzić na zmianie:-D. Zartuję oczywiście jakby nie dał mi zwolnienia dłużej to pójdę do jakiegoś innego lekarza może ogólnego tylko że mam daleko i mi się nie bardzo chce zwlekać z domu, bo już sił nie mam.

A wiecie właśnie w TV byłą fajowa wiadomość- dziś rozpoczął sie "nowy rok księżycowy" i chińczycy świętują. Ale to mało najfajniejsze że rozpoczął się ROK SMOKA!- jest to najszczęśliwszy, najsilniejszy znak w chińskim horoskopie. Ludzie urodzeni w tym "chińskim roku" a w szczególności powiązani z żywiołem wody;-) będą bogaci, szczęśliwi, zdolni i generalnie same pozytywy ich w zyciu czekają-:-) warto było dotrwać mamuśki;-)

~P pisz- (ja i tak nie czytam)- założyłam sobie że poczytam ten temat po swoim porodzie- ale Ty masz teraz świeżą pamięć, no i to dobra forma odreagowania. Pisz, pisz. Mój K. połowy po 5 latach nie pamięta bo jak mówi "też był w szoku".

Ostatnia edycja:
~P.-jak dla mnie możesz pisać.Najwyżej te z Nas, które się jeszcze nie rozpakowały, nie przeczytają.Ja się chyba odważę zacząć,,najwyżej resztę dokończę, jak już też będę po:-).

a mi się nie podoba co wyrabiają z Fioną, przynajmniej z tego co pisała w sms:angry: czekać ponad 24 godziny od odejścia wód ze skurczami i zakładają że będą wywoływać jak po tym czasie się nic nie zmieni?
----------

Ostatnia edycja:
hej

ja nareszcie wolna od wszelakich osob co pomoc mi mialy a tylko przeszkadzaly.

hardcore to ja mialam przy pierwszym porodzie i raczej nie byl zwiazany z bolem a ogolnym stanem rzeczy. Mialam wlasnie plan by opisac porod drugi a potem pierwszy by pokazac jak bardzo moga sie roznic miedzy soba i co mozna przejsc:-D

jak mamy z brzuszkami czuja sie?

a jak mamy bez brzuszkow?

to nienormalne by od odejscia wod tyle czekac, wspolczuje Fionie.

Asiuk dlatego chinczycy sie tak parzyli:-D jedno dziecie mam z roku tygrysa, drugie ze smoka, chyba oszaleje za pare lat:-D

O tak Liv! opisz swoje oba porody-dla porównania- ja bardzo chętnie przeczytam, ale chyba raczej "po" swoim.

----

Dziś jakoś jestem bardziej zmęczona, znowu się nakręcam? Nie mam apetytu i tylko bym spała.... a tak bardzo chciałabym doczekać choć przyszłego poniedziałku:-D

reklama
Jak siedziałam przed gabinetem Gin, to zauważyłam że wywiesili informację o tym że zgodnie z NFZ każda kobieta od 25tc powinna skontaktować się z położną środowiskową co w tym najlepsze, jak ja chodziłam na początku do lekarza nikt nic o tym nie mówił a teraz taka karta. Zgłupieć można..
W sumie teraz dla mnie to bez znaczenia, bo i tak położna środowiskowa z mojego rejonu przyjdzie po porodzie bo szpital zgłasza.. ale sam fakt że tak późno wywieszają takie rzeczy..

Do góry