reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Anek, ja gdzieś czytałam, że to znaczy, że 75% dzieci waży mniej niż Zosia, a 25% więcej i tak samo ze wzrostem, akurat Zosia jest w połowie :)

reklama
Morgana ja juz dawno Wam pisałam ze karuzela do 4 miesiaca to samo zło ja miałam wykład na ten teamat w szkole rodzenia podobno dziecko w przyszłosci np w szkole bedzie miało problemy(nie musi)zeby skupic sie na czyms...Ja tez mam karuzele od dziadkow na gwiazdke bo sama chciałam ale jej nie właczam i jest zawieszona w nogach Wojtusia...za dwa miesiace mu powiesze nad głowa:)

Nie demonizowałabym karuzeli. Należy ją tylko powiesić w taki sposób, żeby dziecko miało ją z przodu i nie musiało odchylać główki no i włączać na 5 minut, a nie na 5 godzin:-D

A niestety jak powiesi się karuzelę jak dziecko ma 5 miesięcy to dziecko sięga już do zabawek i przestaje ona spełniać swoje zadanie. Około 5-6 miesiąca zdejmuje się zabawki i zostawia sam panel grający.

my karuzele mamy zawieszoną z przodu tak nad nóżkami mała patrzy prosto na nią nie wyobrażam sobie powiesić nad głową automatycznie dziecko patrząc na karuzele odchyla główkę do tyłu:nerd:

dziewczyny ja to wogole pierwszy raz slyszę, że karuzelę wiesza się nad glową! a jakbym miala ja uruchomic dopiero za jakis czas czuję, że to byłby zły pomysł, bo wiem z własnego doświadczenia, że w wieku trzech miesięcy może sie juz dziciom nudzić...

Kuba ma karuzele zawieszona w polowie lozka tak aby widzial ja przed soba. Uwielbia sie na nia patrzec, śmieje sie do myszki. nie wyobrazam sobie, zeby jej teraz nie mial :)
Mysle ze te 2 msc zycia sa w sam raz aby wprowadzic karuzele, zwlaszcza jak dzieciaki chetnie ja obserwuja. Bo to motywuje je aby do niej siegac i probowac dzwigac glowke.
Takie 4-5msc niemowle to juz ma inne zainterewsowania. Bawi sie tym co ma w raczkach i bierze do buzi. Pozytywka staje sie nudna.

nimfii my też mniej więcej mamy w połowie łóżeczka, bardziej z tyłu :)
Pola też lubi oglądać i śmieje się do niej, choć już gra ledwo ledwo, bo trzeba baterie zmienić ;)

No u nas jest taki problem, ze nie da się karuzeli zamontować tam gdzie byśmy chcieli, bo mamy łóżeczko turystyczne. Generalnie to mamy na stałe zamontowany panel z pozytywką, a sama karyzele dopinamy w razie potrzeby. Niestety jest nad głową bo inaczej sie nie da:-(

może jestem głupia, ale ja o tym nie wiedziałam i mój ma nad głową, ale do tyłu nie patrzy, bo ona mu długi plastik, dobrze,że piszecie to dam mu gdzieś z boku dalej.

A to prawdą jest,że gdy dziecko patrzy do tyłu to może dostać zeza? Bo inni tak gadają a drudzy nie.

reklama
może jestem głupia, ale ja o tym nie wiedziałam i mój ma nad głową, ale do tyłu nie patrzy, bo ona mu długi plastik, dobrze,że piszecie to dam mu gdzieś z boku dalej.

A to prawdą jest,że gdy dziecko patrzy do tyłu to może dostać zeza? Bo inni tak gadają a drudzy nie.
Nie wiem czy to prawda, ale wiem, że dziecko nie powinno patrzeć :"do tyłu", ani nie powinno sie zagadywać do dzidzi z tyłu jej główki

Do góry