reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja nic o Żanecie nie mówiłam ;-)w sumie nawet podoba mi się, trochę takie zapomniane, gdzieś jakieś Żanety kiedyś były więcej niż 20 lat temu a potem cisza, może jakiś renesans Żanetowy będzie?

nie ma co patrzeć na innych, zresztą mody na imiona przemijają, nachodzą niespodziewanie inne, więc to co niezbyt dziś się większości podoba, za 10 albo 20 lat może być hitem, trzeba iść za głosem serca. Dla mnie jedynymi imionami teraz nie do przyjęcia są np. Wiesia, Zdzisiu itp ale już Jaś, Staś, Zosia mi się podobają. Trzeba mieć otwarty umysł też w kwestii imion ;-)

karamija racja choć dla mnie to cholernie trudny wybór imię dla dziecka bo żadno mi się nie podoba :-p, mój K by chciał Martę ale ja już nie chcę

moja kuzyna ma synka Nikodema mi też tak sobie to imię się podoba, ale Wam się nie podoba zaś Żaneta np :-p

no mi Żaneta źle sie kojarzy;-)
Niestety jest tak, ze przypisujemy imiona do danych osób i niektóre dzieki temu zyskuja a inne brzydna;-)
Najwazniejsze zeby rodzicom sie nie znudziło:happy:

Moja tesciowa tez skomentowała Mikołaja /dzieci ewidentnie cos musiały naopowiadac/ i nie powiem, ale nie bardzo podoba mi sie takie "drwiące" wtracanie sie w nasze gusta. Kazdy swoje dzieci nazywa jak chce a moja mamusia miała swoje piec minut 30 lat temu:rofl2:

Ja przeglądałam najpopularniejsze imiona ostatnich 10 lat w kilku europejskich krajach i płakać mi się chciało, najgorzej, żeby znaleźć takie, które podoba się obojgu rodzicom, to najtrudniejsze....a żeby całą rodzinę zadowolić, to już całkiem niemożliwe. Potem jak już dziecko jest na świecie, to się wszyscy do imnienia przyzwyczajają. Moja znajoma nazwała córkę Scarlett i wszyscy się w głowę stukali a tu okazuje się, że imię do dziecka idealnie pasuje, inni znajomi obydwoje Polacy mieszkający w Anglii dali synkowi Francesco na imię, najpierw było dziwnie ale teraz już znormalniało i nikt się nad dziwnością imienia nie zastanawia.

ja tak jak pisałam na odpowiednim wątku mamy trzy typy Natasza, Róża i Żaneta i narazie wygrywa Natasza, ale nie wiadomo czy płeć się potwierdzi bo jeszcze się okaże że tam siosiorek jest i dopiero będzie !!!

acha, to jest odpowiedni wątek do tego, dziewczyny ja to jestem chyba za tępa na te wszystkie wątki, wąteczki i regulaminki, ja się tu na głównym połapać nie mogę...Do tej pory nie wiem nawet co to jest ten karny jeżyk :-D i aż boję się zapytać:-D

Jeszcze tylko dodam, że np u nas odpadały od razu wszsytkie imiona z polskimi literami typu Ż czy Ł, żeby dziecku problemu później nie robić, bo nie wiemy gdzie nas znowu los rzuci

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry