reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

reklama
maćku powodzenia na wizycie!!!

stokrotka lui85 witam na forum :)

niezapominajka gratuluję synka!!! a lekarka jakaś dziwna... tak jak alijenka napisała, to mogą byc problemy z cukrzycą, albo problemy z zatrzymywaniem wody

zaza
hahaha, śmieszne to ale i tak cię rozumiem bo też mam takie fazy. Zamówiliśmy meble na korytarz i mąż po nie pojechał, ja sprzątałam ten korytarz 2 godziny i widziałam oczami wyobraźni jak w końcu mam gdzie wsadzić te buty, szaliki, kurtki itp. Mąż przyjechał i powiedział, że będą dopiero za tydzień. Dziewczyny ja nie mogłam się uspokoić, ogarnął mnie taki żal i rozczarowanie jakbym 3 latka miała. Już 10 miesięcy mieszkamy bez tych mebli to tydzień nas nie zbawi ale ja nie mogłam powstrzymać łez.:-D:szok:
cieszę się, że mnie ktoś rozumie;-)

Na problemy toaletowe proponuje starte na tarce jabuszko!!!
Deserek palce lizac a i problemów mniej na głowie:-D:-D
Popieram!:-D

no a teraz musze sie Wam pochwalic ze Jestesmy juz w domku :tak:

super wieści!!!! :-):-):-)

mnie udało się w końcu uporać z 3 rozdziałem:happy2: jeszcze tylko jeden i koniec :happy2: nie mogę się już doczekać, bo to siedzenie przed kompem mnie wykańcza, a i maleństwu raczej niewygodnie w takiej pozycji

Witam was drogie dziewczynki, ja z takim malym zapytaniem:confused:
Mam termin porodu na 4.06.2012 i chcialabym sie zapytac czy moglabym przylaczyc sie do was? Jestem tu poczatkujaca i nie bardzo wiem jak poruszac sie na forum, ale razem moze jakos damy rade:-)
To nasze pierwsze dziecko, wiec wszystko dla mnie jest nowe.

Witaj, moje też pierwsze.
A suwaczek - kliknij w którykowiel nasz i cie powinno odnieść do strony z suwaczkami. Wkleja sie go w "moje ustawienia" edytuj sygnature.

Strasznie duzo piszecie, caly czas tu sie cos dzieje:-D musze poswiecic sobie wiecej czasu na nadrobienie Was, dopiero zaczne sie wtracac:nerd: Napisze moze cos o sobie, od kad dowiedzialam sie o ciazy jakos tak z mezem stawialismy podswiadomie ze bedziemy miec nasza Marysie, na polowkowym okazalo sie ze jednak bedzie siusiaczek:szok: juz przyzwyczailam sie do tej mysli i z utesknieniem czekamy na naszego malego baczka. Jezeli chodzi o imie to jeszcze nie wybrane, caly czas trwaja spory, wiec wyjdzie w praniu, maz obstawia na Karola...
Ja od poczatku ciazy czulam sie strasznie, mdlosci i wymioty przesladuja mnie do dzis ale juz nie z takim nasileniem jak na poczatku, dopiero teraz zaczynam tyc, bo na poczatku ciazy schudlam prawie 7 kg. Wyniki mam dobre, maluch rozwija sie prawidlowo wiec nie mam powodow do jakichkolwiek obaw, ale razem jakos tak razniej przechodzic przez ten stan:tak:

Witam was drogie dziewczynki, ja z takim malym zapytaniem:confused:
Mam termin porodu na 4.06.2012 i chcialabym sie zapytac czy moglabym przylaczyc sie do was? Jestem tu poczatkujaca i nie bardzo wiem jak poruszac sie na forum, ale razem moze jakos damy rade:-)
To nasze pierwsze dziecko, wiec wszystko dla mnie jest nowe.

Witaj :) Gratuluje pierwszego Dzieciatka :) Znasz juz plec?

asiia - super, ze sterydy juz robia swoje a Ty poodpoczywasz w domku!!!
Powiedz jeszcze jak stoicie z przygotowaniami??? Wszystko juz gotowe dla maluchów???? Ja z blizniakami do szpitala trafiłam albo w 25 albo w 26tyg i juz nie wyszłam:no: Wiec co do tej pory zrobiłam to miałam a reszta to rodzina mi pomagała.

Witam nową kolezankę!!! :tak:

Powiem Ci ze z przygotowaniami jeszcze jestesmy w tyle.. ciuszkow mam tyle ile kupilam przed wylotem do polski , bo po kubusiu zostaly mi same wieksze, dzisiaj kuupilismy pierwsze dwie paczuszki pampersow,i mysle ze dopiero zaczniemy sie rozkrecac z wyprawka. wczesniej nie zdawalam sobie sprawy ze jednak ta wyprawke trzeba skomletowac szybciej,bo wciaz mialam i mam nadzieje ze dotrwam w tym stanie jak najdluzej sie da,ale jak widac nigdy nic nie wiadomo..

asiia - i napisz jeszcze ile maluchy wazyly jak wychodziliscie ze szpitala??

Robili mi usg we wtorek ,i wiekszy chlopczyk wazyl wtedy 630 mniejszy 406 . takze roznica sie powiekszyla i to sporo..
ale lekarz powiedzial ze nie mamy co na to patrzec bo usg co tydzien nie pokazuje prawidlowej wagi,i ze wazyc dzieci powinno sie gora co 2 tygodnie. takze czekam do poniedzialku i zobaczymy..

An.ka, jeszcz potas powinnas brać- asparaligin jest raczej kiepski. Njlpeij poprosić lekrza o Kaldium. Plus soki pomidorowe, banany....

Asiia- trzymam mocno kciuki,żeby blizniaki dały arde co najmneij do 30 tygodnia:)

Ostatnia edycja:
Strasznie duzo piszecie, caly czas tu sie cos dzieje:-D musze poswiecic sobie wiecej czasu na nadrobienie Was, dopiero zaczne sie wtracac:nerd: Napisze moze cos o sobie, od kad dowiedzialam sie o ciazy jakos tak z mezem stawialismy podswiadomie ze bedziemy miec nasza Marysie, na polowkowym okazalo sie ze jednak bedzie siusiaczek:szok: juz przyzwyczailam sie do tej mysli i z utesknieniem czekamy na naszego malego baczka. Jezeli chodzi o imie to jeszcze nie wybrane, caly czas trwaja spory, wiec wyjdzie w praniu, maz obstawia na Karola...
Ja od poczatku ciazy czulam sie strasznie, mdlosci i wymioty przesladuja mnie do dzis ale juz nie z takim nasileniem jak na poczatku, dopiero teraz zaczynam tyc, bo na poczatku ciazy schudlam prawie 7 kg. Wyniki mam dobre, maluch rozwija sie prawidlowo wiec nie mam powodow do jakichkolwiek obaw, ale razem jakos tak razniej przechodzic przez ten stan:tak:

u Nas klotnia o imienia, bo te ktore podobaja sie M ,mi sie nie podobaja .. i na odwrot..

chociaz.. jak na ta pore jeden z chlopczykow bedzie prawdopodobnie Mateuszkiem , ( pomysl Meza)

mi bardzo podoba sie Szymonek ,ale na to M niechce sie zgodzic ..

no ale zobaczymy :) Kubus mial byc Alexem ,ale wyszlo na moje ,wiec maz sie teraz kloci ze On wybiera dwa imiona naraz ,i tyle:p

reklama
Co do imienia dla dziewczynki nie bylo problemu, u mnie w rodzinie same baby sie rodza wiec juz sie przyzwyczailam a tu taka niespodzianka, a ja tyle ubranek mam od kuzynek po corkach ich....:baffled:

Do góry