reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ViolaPop Ja w takiej sytuacji jadlam normalnie bo potem mi cukry szalaly ...obiad jadlam w domku a podiweczorek pakowalam w pojemniczki i jadlam czy na miescie czy u znajomych jak gdzies wychodzilam a czesto tak bylo ja niemal codzien gdzies jezdzilam wiec nie mialam wyjscia bo codzien bym zmieniala godziny ale zobacz jak raz tam ci sie przesunie tochyba nic sie nie stanie zalezy jak te cukry u ciebie

reklama
Cholera jestem już u kresu. Zjadłam sobie malutkie II sniadnaie, pół serka wiejskiego a nie cały jak zawsze. WSZYSTKO TO CO ZWYKLE.
A Cukier 149, po zmierzeniu drugi raz 117. Co ja mam robić. Głodna jestem na dodatek. Czy macie tak jak mierzycie drugi raz? Czy nie mierzycie drugi raz:(

nefii ja jem na 2 śniadanie cały serek wiejski lekki(odtłuszczony) i 2 deseczki chrupkiego i mam w okolicach 95-100. Nigdy nie mierzę 2 raz cukru.

Ja po nabiale mialam zawsze powyzej 150 a jak sie mierzy dwa razy zawsze wychodzi zupelnie co innego. Tak samo jak po tym samym daniu dwa, trzy dni pod rzad ! Wiec nie ma co glowkowac taka jest ta cholerna cukrzyca bo stres tez ma wplyw i to zjemy w przeciagu calego dnia!

U nas pomalutku do przodu, mala sie juz czesciej budzi a brat zaczal ostro rozrabiac - nasz super spokojny synek ma ostre odpaly i ciagle ryczy i wrzeszczy.zal mi go a z drugiej strony jakos trzeba reagowac. Do tego jeszcze na sile go odpieluchowalam i juz po 3 dniach nie robil w majtki a wczoraj i dzis i siku i kupe narobil w gacie! I tez nie wiem czy zakladac mu pieluche na dwor i do samochodu jeszcze czy jak juz sie zdejmuje pieluche to juz nie powinnam mu zakladac? A na sen mu zakladam ale tak chyba sie robi?

Maria28 synek jest zazdrosny o siostre. I to że robi w pieluchy to też bunt. Najlepiej zrobić 2 kroki do tyłu. Ja bym pozwoliła mu byc tą dzidzia. Za jakiś czas za tęskni za nocnikiem.

Ja wczoraj miałam bardzo stresujący dzień. Cukier szalał. Do tego stresa zawsze przejadam. Więc wieczorem musiałam wcisnać w siebie pomarańcze. Nie mogłam sie oprzeć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. I dziś nad czczo cukier 103. Na obiad też ta sama porcja 126. Wiem ze to przez wczorajszy dzień. Chodzę dziś mega głodna. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Mam dość kryzys kolejny przechodzę. :-(

My dzis z Nikusiem poszalelismy pojechalam do galerii maly byl taki grzeczny ze 3 godziny chodzilam .... wydalam znowu kase ale przeceny byly wiec jak tu nie kupic !!!!!!!!!!!!!!

Maria teraz chyba jak gdzies jedziesz jeszcze zakladaj pampera zeby ci maly nie zachorowal na noc tez tylko w dzien bez i stopniowo nie bedzie potrzebowal go wcale ,.......

Ja wczoraj miałam bardzo stresujący dzień. Cukier szalał. Do tego stresa zawsze przejadam. Więc wieczorem musiałam wcisnać w siebie pomarańcze. Nie mogłam sie oprzeć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. I dziś nad czczo cukier 103. Na obiad też ta sama porcja 126. Wiem ze to przez wczorajszy dzień. Chodzę dziś mega głodna. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Mam dość kryzys kolejny przechodzę. :-(

Ja mam kryzys każdego dnia.
Walczę ze sobą ale nie zawsze mi wychodzi. Nie podjadam słodyczy ani nic ale czasami jem za dużo.

Pamka_ azile ja pamietam ze na poczatku bylo mi ciezko ale potem to juz nawet nie mialm apetytu na slodkie jakos tak sie pogodzilam i polubilam ta diete , ale to chyba kazda z nas tak ma , potem chodzilam najedzona czasem az za bardzo :); chyba organizm musi sie przyzwyczaic :):);

A u mnie za zbicie cukrow nie bylo nic lepszego niz godzinka ruchu po juedzeniu spacer sprzatanie cwiczenia ... i cukry spalily sie przewaznie do okolo 100 i ponizej

Agula8888- dzięki.

Dziewczyny skąd sie bierze za wysoki cukier na czczo?
Co bym nie zjadła wieczorem to jest nie do odgadnięcia co będzie rano....

reklama
Witam:)
Pamka wydaje mi się,że nic z tym nic nie zrobisz,jeść wieczorem musisz.Kiedy masz wizytę u diabetologa?Może będzie potrzebna insulina...

Ja mam dziś wizytę u diabetologa i myślę,że mi zwiększy jednostki insuliny,ale nawet bym chciała,bo widzę,że coraz wyższe mam cukry.

Do góry