reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kok.o jak tam u Ciebie? mdłości ustąpiły czy się nasiliły??? już niedługo wizyta u lekarza i po raz pierwszy zobaczysz swój mały Skarb:tak:ale czad!!!!!!
hmmm no właśnie mdłosci nie mam, rano tylko dosłownie przez minutke baardzo leciutkie... i juz :confused:
tylko (.)(.) jakby bardziej bolą, brzuch właściwie to nie boli...
no i mnie to martwi, bo w poprzedniej ciazy brzuch bolal długo. a przed usg... nie bede Wam pisała, jakie mam myśli bo mi sie każecie w łeb puknąć ,:zawstydzona/y: na razie wmawiam sobie,ze jestem "tylko troche w ciazy" i trza umiar w radosci zachowac :sorry2:

reklama
dzień dobry ja na chwilkę .... fakt pada tutaj prawie ciągle :dry: mam nadzieję że ja zawitam do domu to jeszcze załapię się na to piękne słoneczko :-)Jutro wybieram się po raz ostatni na car boot - to taki bazar ze wszystkim o czym tylko pomyślicie - czyli mój żywioł !!!
katiuszko - przytulam cię mocno -nie ten cykl to następny- na pewno się uda :) wysyłam do ciebie pozytywne myśli teraz szybko dolecą bo ja niedaleko od ciebie klikam

bzzzz Ooooo!!! to Ty nawet na car boot się załapiesz?!!!! super!!! ja je uwielbiam!!!! połowę domu udekoruję bibelotami i pierdołkami właśnie z car boot-a:-) wszystko w paczkach wysyłam do Polski. Już nie mogę się doczekać aż będzie pogoda, żeby można było tam pojechać...bo jak wiesz...na razie leje non stop, a do tego 10 stopni, to mała przyjemność na chodzenie:tak:ale tylko ciepło się zrobi, to co niedzielę będziemy jeździć!!!
Dzięki za słowa otuchy...masz rację... jak nie ten cykl, to kolejny...i kolejny...ale kiedyś będzie właśnie TEN!!!!
Życzę udanych zakupów na car boot-ie i szczęśliwego lotu do Polski!!!!

Ostatnia edycja:
Uuuuuuuuuuu Kok.o!!!! Zasypiacz Cię dopadł:-D myślę że "choroba morska" da znać gdzieś od 8 tc..:tak: po 12 tc bodajże są te objawy mniejsze.. ale to zależy od kobiety.. a piosenki :zawstydzona/y: to ja jeszcze nie słyszałam.. moze refrenu kawałek w tle.. ale nazwę od razu zapamiętałam:-)
Katiuszka kiedys Muma dała link do instrukcji Mucosolvanu i powiedziała że brała zgodnie z instrukcją.. ale nie pamiętam czy do owulki czy cały czas.. trzeba poszperać albo Mumę zbudzić;-) a jeżeli chodzi o kremy .. ja nie używam.. ale kiedyś chyba Kasia.natka wspominała zeby lepiej nie stosować bo coś tam.. to było jakiś czas temu, jak dotrę do jej posta to go tu wstawię..

Jeżeli pomyliłam którąś z dziewczyn i namieszałam - z góry przepraszam. Ja mam dobrą pamięć.. tylko skubana jest zbyt krótka..:zawstydzona/y:

hmmm no właśnie mdłosci nie mam, rano tylko dosłownie przez minutke baardzo leciutkie... i juz :confused:
tylko (.)(.) jakby bardziej bolą, brzuch właściwie to nie boli...
no i mnie to martwi, bo w poprzedniej ciazy brzuch bolal długo. a przed usg... nie bede Wam pisała, jakie mam myśli bo mi sie każecie w łeb puknąć ,:zawstydzona/y: na razie wmawiam sobie,ze jestem "tylko troche w ciazy" i trza umiar w radosci zachowac :sorry2:

Kok.o ale Ty się nawet nie waż w łeb pukać!!!! kto powiedział że każda ciąża jest taka sama??? ja słyszłąm że każda ciąża jest inna!!!! teraz jest czas na to aby (.)(.) bolały a na mdłości jeszcze jest czas!!!!

I nie musisz sobie wmawiać ze jesteś w ciąży bo w niej jestes!!!!!!! do końca 9-tego miesiąca!!!!!

fersztejn????!!!!

Ja wohl mein Obergruppenführerin!
aber es ist nicht so einfach !
:zawstydzona/y:

a mucosolvan wg instrukcji Mumy trza od okolo 5 dnia cyklu pic, ja pilam do skoku.

cześć Dziewczynki!!!:-)
fajnie, że chociaż kilka z Was tu zagląda, bo tak to chyba byłabym tu ja sama:szok:;-)wszystkie inne staraczki i już wystarane - urlopują się!!! ale już niedługo Kochane!!! Wy w poniedziałek do pracy, a ja w poniedziałek wolne:-pmamy ustawowy dzień wolny:tak: Niby mogłabym iść do pracy, bo dzieci są w domu...ale jak wolne, to dla mnie też, a co!!!!
Dziękuje Ci ani@k!!!! No przyznam, że i ja już miałam cichą nadzieję, że się udało...no ale trudno się mówi...co ma poradzić? w łeb sobie nie strzelę, nie? smutno mi było, bo wiadomo, nawet popłakałam sobie w kąciku, ale już dziś mi lepiej, zakupiłam nowy syropekna glutka, wiesiołka biorę, ziółka piję, w sobote zacznę Clo...jednym słowem robię co mogę, ahaaa no właśnie!!!! zaczęłyście wczoraj rozmowę, że żele nawilżające mogą przeszkadzać z zajściu:szok: A ja o tym nie wiedziałam i stosowaliśmy taki żel. Poczyatałam na innych forach i znalazłam jeden żel intymny o prawie identycznym ph jakie "tam" jest, sprzyja plemniczkom, ułatwia im drogę. Jest dostępny w kilku krajachw Europie i na szczęście jest w Anglii. Dość drogi, bo zwykły taki żel kosztuje około 3 funty, a ten aż 21:szok: no ale co? nie kupię? kupiłam...czekam na przesyłkę...Tak więc tak jak Muma...chwyciłam byka za rogi i walczę dalej!!!!! Kiedyś musi się udać!!!!!
kok.o jak tam u Ciebie? mdłości ustąpiły czy się nasiliły??? już niedługo wizyta u lekarza i po raz pierwszy zobaczysz swój mały Skarb:tak:ale czad!!!!!!
kasica...oj Kochana...tulę Cię mocno...starsznie smutny czas dla Was...oj..takie to zycie kruche jest...
Wczoraj wróciłam moja kolezanka z Polski, tez miała pogrzeb w rodzinie. Okropna sytuacja...w niedzielę wielkanocną jej 86-letni dziadziu jechał sobie na rowerze do kościółka na 6 rano. Wydawałoby się, że mały ruch jest wtedy...a tu na nieszczęście, na przejściu dla pieszych uderzył w niego samochód. Od niedzieli leżał w szpitalu w śpiączce, otwierali mu czaszkę, okazało się, ze ma bardzo obity mózg...dawali małe szanse, że się w ogóle wybudzi, a jak już, to nie będzie mówił, jadł sam i takie tam...Moja kolezanka poleciała zaraz po świętach do Polski, myślała, że już będzie coś wiadomo, ale nadal się nie wybudził, czekała co sie będzie dalej działo, ale był bez zmian, więc w zeszły poniedziałek wróciła do Londynu, a w środę dziadziu zmarł...to ona znowu w samolot i z powrotem do Polski. A pogrzeb był dopiero w tą środę, bo musieli mu zrobić sekcję zwłok, a do tego te wolne dni w Polsce i dlatego tyle to trwało. Masakra jednym słowem!!! rozmawiałam z nią dzisiaj, mówiła mi, że jest wykończona tym wszystkim...i że nie mogą się pogodzić, że odszedł w taki sposób...mimo tylu lat był bardzo sprawy, nie chorował na jakieś poważne choroby wieku starczego...wydawało się, że będzie wiecznie żył...a tu taki głupi wypadek i człowieka nie ma:-( Straszne to wszystko!!!! dlatego...warto cieszyć się każdą chwilą z bliskimi, cieszyć się chociażby z drobnych rzeczy...bo taka jest prawde...nikt nie wie ile mu życia zostało...:-(
Oooo rany...ale smutkiem pojechałam....sorrki:sorry2:
Uciekam na jedzonko!!! wpadnę później...
aha....powiedzcie mi od którego dnia cylku zacząć pić ten mucosolvan??? i jak go dawkować, żeby zadziałał wtedy kiedy ma działać?:confused::-)

Czesc Katiuszka. Zadecydowalam, ze kupie ten gel Zestica Kinderwunsch z kwasem HA, ktory pozytwnie wplywa na zywotnosc plemnikow i ich ruchliwosc, a nawet powoduje tzw.selekcje tylko tych zdrowych plemnikow z dobrym DNA. Kwas ten naturalnie wystepuje w jajowodach i na szyjce macicy. A ja go mam malo:( Lekarze z kliniki in vitro w Austrii polecaja go jako wspomagacz podczas poczatkowych staran o baby. Wersja angielska http://www.kairos-lifesciences.com/images/Zestica-Kinderwunsch_Produktbeschreibung.pdf Mam nadzieje, ze to nie tylko marketing.Pozdrawiam

Czesc Katiuszka. Zadecydowalam, ze kupie ten gel Zestica Kinderwunsch z kwasem HA, ktory pozytwnie wplywa na zywotnosc plemnikow i ich ruchliwosc, a nawet powoduje tzw.selekcje tylko tych zdrowych plemnikow z dobrym DNA. Kwas ten naturalnie wystepuje w jajowodach i na szyjce macicy. A ja go mam malo:( Lekarze z kliniki in vitro w Austrii polecaja go jako wspomagacz podczas poczatkowych staran o baby. Wersja angielska http://www.kairos-lifesciences.com/images/Zestica-Kinderwunsch_Produktbeschreibung.pdf Mam nadzieje, ze to nie tylko marketing.Pozdrawiam
Ja kupiłam Pre-seed, niby też dobry dla celów prokreacyjnych;-) No zobaczymy...ja i tak muszę jakiś stosować, to niech będzie już taki, który może pomoże, a przynajmniej nie zaszkodzi:confused:
A Ty mieszkasz w Austrii???

reklama
Do góry