reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

fanta20062
Zyta, my kupiliśmy samochód
p.gif
gdzie życzenia??
laugh.gif
laugh.gif
rofl.gif

a tobie to tez z okazji nowego mieszkania i tego samochodu,no ale o samochodzie to mi jakos to umknelo,albo sie nie pochwalilas wczesniej....
proszebardzo Fanta20062 wszystkiego najlepszego....;-)

wiecie co mi naprawde trudno bylo sie tak przestawic na te zyczenia tutejsze,a nawet pamietam jak bylam w trzecim msc.ciazy i wszyscy skladali mi zyczenia,hm pierwszy raz nie wiedzialam o co chodzi,przeciez ja jeszcze nie urodzilam...:-D
no ale patrzac na kulture to naprawde jest ogromna roznica...dozo by pisaccccc....
acha to i ja jestem juz po obiadku,deszcz pada wiec
fanta20062
poprosze kawkee:rolleyes:

reklama
Fanta wiesz jakoś mi umknęło to Twoje nowe mieszkanko a o samochodzie nie wspominałaś:-)
a jakąś parapetówkę robiłaś???
ode mnie tez masz życzenia żeby wam sie dobrze mieszkało, moja babcia jak sie wprowadziłam do tego mieszkania co teraz jestem kazała mi zbić talerz na szczęście- ale to chyba zabobon.

a co do kawki to ja własnie idę robić bo głowa mi puchnie ,już cały tydzień męczę się z migreną,,
images.jpg

Zyta, no nie chwaliłam się. No to już się chwalę. Kupiliśmy renówkę megan. W porównaniu do starego forda, niebo a ziemia :-D. Nie przecieka, wygodne siedzenia, normalnie komfort. Piękny kolor, bordowy. Jak małż przyjedzie to fotę strzelę i nie omieszkam się pochwalić ;-). Kawkę zapodaję
Zobacz załącznik 462569 taką ładną znalazłam z pianką ;-).
Pisz jak i co z tą kulturą ciekawa jestem okrutnie :tak:.
Mamuśka, stare dzieje z mieszkankiem kupiliśmy w sierpniu <pod koniec> odebraliśmy we wrześniu <w połowie>, wprowadziliśmy się 2 października. Ciągle mam w domu remont :-D. Parapetówa była taka rodzinna od razu w dzień odebrania mieszkania i akurat mojego T dzień urodzin;-). Tak jak przystało na parapetach i jednym taborecie :-D. Później tak skromnie jakoś zimą dla przyjaciół zrobiliśmy <chyba styczeń to był> więc nic wielkiego. Sałatki, ciastka, chrupanie i drinki ;-). Teraz przedpokój będziemy robili, powoli w tempie żółwia :dry: bo małż w delegacje wyjeżdża ale zrobimy. Wszytko sami robiliśmy od gazu, instalacji wodnej, wsio wsio sami. I może dlatego tak to się ciągnie. Teraz tak jak pisałam mężuś jak ma czas to półeczkę zrobi, szafeczkę i jakoś do przodu jak są pieniążki ;-), a jak nie ma to przemeblowania robimy :-D:-D
<edit>
my kieliszki biliśmy i zamurowaliśmy w kuchni :-p

Ja dopiero o 13 skończyłam sprzatać. Wczoraj ostatni goście poszli o 21, ale jak wszystko stało tak zostało, tylko to co trzeba pochowałam do lodówki.
Ogólnie impreza była udana, pomoc koleżanki niezastapiona. Jedzenia było dużo i wystarczyło dla wszystkich, oczywiście sporo zostało. Troche rozdałam, a resztę będziemy jeść przez tydzień :-p Tylko bigos zamroziłam.

Pogoda była kiepska, zimno i deszczowo, ale i tak w niczym to nam nie przeszkadzało, bo pogoda w sercach była :-) No może tylko w robieniu zdjęć, bo goście woleli w domu siedzieć i tylko takie domowe robiliśmy. Trochę plenerowych zrobiliśmy po południu jak poszlismy po obrazki.

Angela dostała głównie pieniądze, bo tak sobie zażyczyła. Po za tym dostała rower, MP4 i złoty pierścionek.
A chce sobie kupić aparat fotograficzny, może komórkę :eek: i psa :szok:

Załączniki

• I Komunia Angeliki 007.jpg
    I Komunia Angeliki 007.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 34
  • I Komunia Angeliki 057.jpg
    I Komunia Angeliki 057.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 37
  • I Komunia Angeliki 080.jpg
    I Komunia Angeliki 080.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 40
  • I Komunia Angeliki 114.jpg
    I Komunia Angeliki 114.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 38
  • I Komunia Angeliki 125b.jpg
    I Komunia Angeliki 125b.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 40
Witajcie dziewczyny :-)

Widzę że rozmowa jest o składaniu życzeń hmmm...mimo iż nikt mnie o zdanie nie pytał to się wypowiem i tu zgodzę się z dziewczynami bo Ja osobiście nie widzę nic złego w składaniu życzeń z jakiegokolwiek powodu :tak: Uważam że to bardzo miłe ze strony osób składających,pamiętających a osoba otrzymująca życzenia czy gratulacje itd.na pewno jest zadowolona i miło się czuję :tak:

...ale odpoczęłam w ten weekend :-D
dziś także mamy wolne bo bank holiday jest :)
Pogoda w Uk deszczowa ale i tak byliśmy na dworze.

Fanta a widzisz Ja nic o kupnie nowego auta nie wiedziałam.Fajnie!Życzę aby dobrze się jeździło:)
Edysiek ładne zdjęcia :tak:

A jak wam mija czas?

Ostatnia edycja:
Edysiek sliczne zdjecia,pieknie zescie wyszli,a Angela i ten torcik no codoooo,jak to zrobione?ja to taka chyba nie w temacie co sie dotyczy ciast...

ha,a ja chce wiedziec,sory ze taka upierdliwa jestem,ale naprawde musze sie jakos przygotowac,na jaka kwote powinnam sie przygotowac jako chrzestna matka...wiec tak zapytam sie ile dawali chrzestni...no rozumie ze kazdy daje na ile go stac,ja pewnie tez tak zrobie,ale nie chce zebym jakas gafe zrobila,jak mozesz to napisz na pw.Tak powiedz mi ogolnie ile daja teraz chrzestni,jestes w temacie...moze cos miedzy soba dzieci rozmawiaja co podostawali itp.

agnieszka.kk hm,u nas tez deszczowo,slonecznie,ale ogolnie to jeszcze jest chlodno,jakos lato nie chce przyjsc w tym roku do nas...
Ja nie pracuje wiec wypoczeta jestem ogolnie na co dzien,no chyba ze w domu znajde jakas prace...
Pozdrawiam wszystkie i juz uciekam,sloneczko wyszlo wiec troche ide sie dotleniec...

helo

Edysiek :-)super fotki, bardzo ładna sukienka taka bez "przesady".

Koleżanka dziś zdawała w pracy relacje z komunii swojego siostrzeńca. Taka wierząca mało praktykująca...ale zażenowało ją zachowanie rodziców, którzy pobili by nie jednego paparazzi swoją nachalności i beztroską wobec wcześniej omówionych zasad :-) makabra czasami, jacy ludzie sa....<nie wiem co wpisać, brak mi słów>
Ja nie jestem pewna, czy młodego będziemy posyłać. Ja do kościoła nie chodzę wiec czystą obłuda sa dla mnie takie akcje...ale nie wiem co mój mąż obłudnik ( pod tym względem) wymyśli...

Zaczytałam się w " P.S. Kocham Cię" ( jedna noc) a reszta weekendu zleciała mi przy "Na końcu tęczy", w tym 5 ha na placu zabaw z młodym ha ha ha ha... "PS" doczekało się ekranizacji o której dowiedziałam się przypadkiem haha oczywiście zgłębiłam temat. film afuuuuuuuuu. tzn do samego filmu nic nie mam o ile nikt nie będzie go kojarzył z książką, bo z treścią książki wspólny ma tylko główny wątek, cały film oglądnęłam mając wrażenie, że oglądałam zupełnie inna historię niż czytałam... Kawa, ale mi smak zrobiłyście tymi fotkami kawy. Myślicie że nie za późno ? na jeszcze jedną kafkę...Pakowanie (brr) mnie czeka od czwartku :/ ehh myślę co by tu zabrać żeby nie zamarznąć nad morzem :-D

Zytko ale weekend był chyba ładny ?? koleżanki wróciły opalone z wycieczki :-) że ho ho

W pracy nerwówka znowu się zaczyna, dla czego ja nie mogę w spokoju pracować :| aaaaa jeszcze tylko jutro i URLOP nie musi być upalnie oby nie lało całe 10 dni :-) mam plan żeby raz chociaż z meżem wyskoczyć na "pifko" na wyjeździe. Zobaczę jak daleko od stołówki będziemy mieć domko/pokój. jak misiek przyśnie i ustalimy dyżur z wpadaniem co 15 minut żeby sprawdzić czy śpi to może jakiś wypad sie uda ha ha ha

Ostatnia edycja:
Edysiek Angela cudnie wyglądała ,a ten torcik faktycznie śliczny i tak smakowicie wygląda:-)
Felidae udanego urlopu więc ci zyczę i niech pogpoda dopisze bo lepiej jak jest ładnie,pogoda tez ma wpływ na odpoczynek.:tak:
Zyta mój brat jest chrzestnym i miał komunię u swojego chrześniaka w tamtym roku i kupił mu Quada, ja byłam zdziwiona bo to taki chyba zbyt powazny prezent no i troche kosztuje,ale jak się potem okazało chrzestna kupiła komputer więc chyba dośc drogie teraz prezenty się robi- oczywiście wszystko w ramach tego ile tak na prawdę możesz sobie pozwolić wydać ale mimo wszystko jako chrzestna kaskę wydać bedziesz musiała;-)

hmm ja rok temu kupiłam rower... Quady inne szajsy to lekkie przegięcie bo to przecież dzieci które nawet 10 lat nie mają :| jak dla mnie powinno być dozwolone ujeżdżanie quada od 15 lat....komputer zrozumiałe, ale jak na moje mozliwości to jako prezent zrzutkowy, i ja uzgadniałam z kuzynką co młodej kupić...teraz wiem ze mogłam jeszcze czytadło kupić ale nie wiedziałam :-) chciałam założyć konto, ale nie zbadałam sprawy od strony technicznej a miesiąc wcześniej to juz trochę za późno :-) i niestety nie dorwałam żadnego ładnego wydania Biblii na czas...a potem ceny były jakieś masakryczne

reklama

agnieszka.kk hm,u nas tez deszczowo,slonecznie,ale ogolnie to jeszcze jest chlodno,jakos lato nie chce przyjsc w tym roku do nas...
Ja nie pracuje wiec wypoczeta jestem ogolnie na co dzien,no chyba ze w domu znajde jakas prace...
Pozdrawiam wszystkie i juz uciekam,sloneczko wyszlo wiec troche ide sie dotleniec...
Zyta z jednej strony bardzo Ci zazdroszczę siedzenia w domu ale z drugiej strony chyba bym zwariowała :rofl2:
Wiadomo każdy robi jak mu wygodnie:)

Zyta mój brat jest chrzestnym i miał komunię u swojego chrześniaka w tamtym roku i kupił mu Quada, ja byłam zdziwiona bo to taki chyba zbyt powazny prezent no i troche kosztuje,ale jak się potem okazało chrzestna kupiła komputer więc chyba dośc drogie teraz prezenty się robi- oczywiście wszystko w ramach tego ile tak na prawdę możesz sobie pozwolić wydać ale mimo wszystko jako chrzestna kaskę wydać bedziesz musiała;-)
mamuśka Faktycznie teraz na komunię czy wesela wydaje się więcej kasy nie to co za czasów np.moich rodziców.Kupowało się pościel i już :confused2:

Felidae udanego wyjazdu życzę:)

Do góry