reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
cześc babeczki

bzzzz moja Ty po 10 latach "ciche dni " to faktycznie :szok: ale wiesz tak jak piszą dziewczyny piwko ale przynieś mu w jakiejś seksownej bieliźnie i od razu będzie uśmiech od ucha do ucha jak mu tak poparadujesz po mieszkanku :tak:
kok.o głuptasie nie masz czym się denerwować bo wszystko będzie dobrze !!!! a eMka weź na badanie :tak:
katiuszka u nas jak sie chce gdzieś wyjść do trzeba do stolicy pojechać bo w miasteczku obok nie ma nic fajnego ,żeby pójść posiedzieć czy potańczyć :no:przydałoby się coś fajnego...
alex_ i jak ksiażka podobała się ??
bionda a jak spotkanie ze znajomymi się udało? pewnie fajnie :tak:
Ani@k a Twoje samopoczucie jak tam??
Aleksis no moja tempka faktycznie jakaś taka podejrzana ,po cyku jak nic się nie zmieni to kupie nowy termometr :happy2:
kasica pisz i pytaj ,po to jesteśmy a dziewczyny już doświadczone w ziółkach to pomogą :tak:i chyba ja zacznę od przyszłego cyklu pić te ziółka ,nie zaszkodzi a pomoże może :-D:tak:

ja kawkę dopiero spijam ,pogoda średnia ,nie pada na szczęście :tak:

Kasica, jestes bezbledna!!!!!:-)chyba ziol nie mozna z hormonami mieszac....ale nie jestem pewna.

Kurcze u mnie jak nie urok to sraczka, mam podwyzszone TSH na 4.97 gdzie norma jest 0.35-4.6, poszlam sie zapisac do endo i mi dala wizyte na 9 pazdziernik:szok::szok:toz to ja sie tego dziecka nigdy nie doczekam. Zaraz bede szukac w necie kogos prywatnie, bo chyba za wysokie to TSH, co?????HELP:baffled:

Kasica, jestes bezbledna!!!!!:-)chyba ziol nie mozna z hormonami mieszac....ale nie jestem pewna.

Kurcze u mnie jak nie urok to sraczka, mam podwyzszone TSH na 4.97 gdzie norma jest 0.35-4.6, poszlam sie zapisac do endo i mi dala wizyte na 9 pazdziernik:szok::szok:toz to ja sie tego dziecka nigdy nie doczekam. Zaraz bede szukac w necie kogos prywatnie, bo chyba za wysokie to TSH, co?????HELP:baffled:

Hej, nie martw sie.Tak, jest za duze. Max. powinno by byc 1,5 jesli ma sie zajsc w ciaze. Musisz isc do endokrynologa i otrzymac recepte hormon, L-Thyroxyne. Koniecznie niech Ci zbadaja antyciala TAK czy nie masz Hashimoto. Twoj ginekolog czy lekarz domowy tez moze zlecic dokladna diagnostyke tarczycy.
Ja w lutym 2011 mialam 5,8 po leku spadlo do jakiegos 4,15, potem dawka od kwietnia juz 75, teraz od stycznia biore 100.Ostatni wynik w marcu byl 0.62, wiec super, czyli normalna tarczyca.
Nie lekcewaz tego, bo ta cholera blokuje owulacje czy tez zagniezdzanie sie zarodka

Aleksis nie zrobiłam testu :( a teraz chyba już za późno bo piłam wodę szklankę i teraz kawę piję ,rano wyszłam do pracy jeszcze zaspana i zapomniałam :zawstydzona/y::-(
Gatto o ludu takie terminy???myślałam,że w PL tylko takie :szok::szok::szok: oj ja nie znam się kochana na badaniach nie wiem ale jak poza normą to chyba nie jest zbyt dobry wynik:no:

przy staraniach zalecane TSH w granicach 1 - idź szybko do lekarza !
ja miałam 2.7 TSH i mi ginekolog powiedział że za wysokie

Gatto jest podwyzszone,niby nie znacznie,ale lepiej to zbadać!!poszukaj prywatnie,bo do pazdziernika to jeszcze "trochę:"czasu!!a tak wcześniej to lepiej,lekarz powie co i jak z tym wynikiem!!głowa do góry!!!!!1Co do tych ziół-kurde ja w trans chyba wpadła:):):)to na BOCIANIE czytałam,ze dziewczyna piła zioła i brała Bromka bo miała podwyższona prolaktynę!!wiec o CO KAMAN??????hi hi himusze sie dowiedziec bo jak nie mozna mieszac to ziół nie kupię:no:bo albo jedno albo drugie...tylko co lepsze????????????DŻIZASSSSSSSS!!!!!

Aha, nalezy sprawdzic jeszcze prolaktyne.
Moj lekarz zalecil mi branie Selen Cefak 200 codzienne, jako ze ma dobry wplyw na tarczyce.To jest drogi preparat, znalazlam inny, tanszy odpowiednik.
Przy Hashimto nalezy wyeliminowac jod pod wszelka postacia!! Tylko normalna sol mozna stosowac.

reklama
Ta norma na TSH do 4,5 obowiazywala przed 20 laty. Teraz norma wynosi 2,5, pytalam o to lekarza.
Gatto -przebadaj sie koniecznie, zmus swojego lekarza i sciemniaj, ze sie strasznie zle czujesz, ze wypadaja Ci wlosy i masz zatwardzenie, niereguralne miesiaczki i ze marzniesz szybko. Bo takie sa objawy niedoczynnosci tarczycy. Trzymam kciuki!!!
Mi w kwietniu tak zaczely mocno wypadac wlosy, wiec dostalam recepte na podwyzszona dawke tyroksyny (T4) na 75, i sie polepszylo. Ale od wrzesnia bylo znowu gorzej, wiec biore juz 100.

Do góry