reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej kochane :-) wybaczcie że nie zaglądam ale jeszcze nie umiem się tak zorganizować :sorry2:
teraz nawet miałam ambitny plan was poczytać ale nie wiem czy mi się uda...
Ani@k wysyłam ci priw ;-) a wybierasz się do mnie :-D

kasia wybaczamy , ogarniaj się do woli i poświęcaj dużo czasu dziecku bo teraz jest najważniejsze:)
bzzz przykro mi z powodu cichych dni:(
zuzanko jak było na spotkaniu bo nie wiem czy coś pisałaś:baffled:

tyle chciałam wam napisać i zapomniałam co komu:baffled::szok::wściekła/y::wściekła/y: skleroza

reklama
Aha, nalezy sprawdzic jeszcze prolaktyne.
Moj lekarz zalecil mi branie Selen Cefak 200 codzienne, jako ze ma dobry wplyw na tarczyce.To jest drogi preparat, znalazlam inny, tanszy odpowiednik.
Przy Hashimto nalezy wyeliminowac jod pod wszelka postacia!! Tylko normalna sol mozna stosowac.

a jaki to zamiennik ? można kupić bez recepty ?
też mnie Hashimoto męczy , mam go dosyć , spać mi się chce stale , nie mogę schudnąć i mam fatalną cerę - pryszcze w wieku 32 lat , biorę eutyrox 25 i mam Tsh 1,6 więc powinno być ok a nie jest .

Ostatnia edycja:
co tu tak cicho?
wpadłam tylko zawiadomić, że Cudeńka zaczęła o sobie dawać znać i to tak z grubej rury:-D normalnie stuka od środka:szok:
a teraz zmiatam spać, bo Cud śpi od 20, więc szanse zerowe, że da pospać
Zuzia - wydawało mi się, że pisałam o wrażeniach po przeczytaniu, fajna, fajna, najważniejsze, że był happy end
a co do książek - jak sie któraś lubi wzruszać to polecam "wiadomość z nieba", bez happy endu, ale ryczałam jak bóbr

ja po siłowni :tak:uffff jakiegoś lenia mam i dłużej niż 1,5 nie chce mi się ćwiczyć:no::sorry2:ale jestem wypompowana :baffled:,jeszcze jutro i weekend w Poznaniu spędzamy z M :-D ale cudnie będzie ......
hehe alex_ może pisałaś ,a ja nie zauważyłam ,że napisałaś ostatnio jakaś jestem roztrzepana i jakaś przyćmiona:baffled::dry:
Aleksis noo ja mam nadzieję ,że w końcu ,któryś miesiąc się uda ???:happy2:

kasia.natka ja mam fejsa ale zgadzam się z kok.o poprosimy fotkę na schizkółko abyśmy mogły przywitać Twoją córkę jako pierwsze dziecko naszego forum :tak: a co do zorganizowania to jeszcze daj sobie chwilę i będziesz wszystko na raz robić :happy2::tak:
lopop nie nie pisałam jeszcze ,napiszę później a ogólnie ok :happy2:ku końcowi .......

dziewczyny miłej nocki :***

Witam was moje drogie:tak:
Trochę mnie tu nie było ale podczytywałam was troszeczkę:-)
Miałam niespodziewaną hospitalizację, i mały zabieg-ale bolesny jak cholera.
Jedyny plus to ginekolog jaką poznałam. dziewczyna jest w moim wieku i też się stara więc rozumie kobietę bardziej niż inni ginekolodzy:happy2:
Myślę że u nas ten cykl możemy dodać do nieudanych:no:
A do tego teraz na antybiotyku jestem:wściekła/y:
Ale zwolnionko mam do 24 i zamierzam trochę się pobyczyć.
Tylko pogoda beznadziejna,zimno i pada:dry:
Siedzę sobie półgępiem i kawkę popijam:cool2:
Pozdrawiam was i zapraszam na poranne ploteczki:-p
P.S Kasia.natka bardzo proszę o pochwalenie się foteczką Misi:tak:

heej Lalki!!!!

Jaaaaaki mecz wczoraj oglądałam... hiszpania (moi ulubieńcy:-)) i irlandia - meczyk pierwsza klasa - mecz poezja!!!! aaacchhhhh... to tak jak bym oglądała mecz naszych Orłów!!!! no takie atrakcje ze jestem caaały czas pod wrazeniem!!!!
Kok.o oglądałaś ten mecz??? podobał Ci się????
Cześć Babolce :-), aście nasmarowały z rana. Nie ma to jak powrót Ani@k, rozruszała towarzystwo :-D.

Ani@k
, czasem głowa pęka i rośnie jak globus, ale Ty kochana jesteś silna i dzielna babka! Dasz radę !!! A jak sprawy sercowe?

Dzięki Bionda :*
A 'sercówka' czeka na swoją kolejkę w przychodni..:dry:

Gatto, nie jeszcze dzidziola nie mam ale sie usilnie staramy, tylko cos nam to nie wychodzi :wściekła/y:. Ubezpieczenie mam tylko z polskiego Zusu, ale czytałam że mogę się tu ubezpieczyć za 150 euro na miesiąc i ponoc mam takie same warunki jak inni Włosi. A tu lekarze zdzierają skórę, ceny że szok. U nas gin kosztuje 70 , jak z usg to 150 euro. A testy jakie kupujesz , bo ja placilam 17 euro za 2 w opakowaniu:wściekła/y:.
Tak mysle ze jak zajde to sie na biegu hajtniemy :-D , taniej bedzie.

czytałam książkę o kobiecie (mieszkającej we włoszech) która w czasach stanu wojennego miała pracować w Polsce.. jako jakaś tam reporterka.. i opisywała 'różnice' między włochami a polską.. na przykładzie straganu.. jaaa.. ja do tej pory u nas na straganach nie widziałam warzyw które ona opisywała że w latach osiemdziesiątych we wloszech były.. tylko dlatego myślę że nie wwracasz tu.. bo u nas znaczy w polsce tez jest drogo..

a ślub kochana to życzę abyście wyprawili najpóźniej w lipcu!!!!!!!!!!!!!!!

na pewno hihi!! Nie wiem jak to jest z tym ubezpieczeniem, ale wydaje mi sie to dziwne, ze wystarczy tyle...
cos mi Bionda na mozg siadlo, widze twoj wykres i nie zakumalam wczesniej:-D:-D
ja place za gina 112:-( no chyba ze ide z Ulss to 20 albo wcale:happy2:

a te wszelkie 'dziwactwa' to były jeszcze jak rzadził berlusconi czy ten 'nowy' te 'udogodnienia' wprowadził???

La la la la. Bionda i Ani@k i Gatto zaciaza w tym cyklu lala la :-) A Zuzanka jak dosiadzie swojego ogiera to tez
:-)
Laski, jakie testy owulacyjne? Po co?

Ja czekam i zre ten progesteron, az mi troche sie kreci w glowie. Ale daje rade:tak:

uuuuuuuuuu Aleksis, jakiś sen mialaś??? jesteś pewna że w 100% się ziści???:-) oby, oby!!!!
a progesteron to ile razy dziennie połykasz??? bo chyba nie jest tak że masz dwa opakowania i w dwa dni po opakowaniach:baffled::eek:

hej kochane :-) wybaczcie że nie zaglądam ale jeszcze nie umiem się tak zorganizować :sorry2:
teraz nawet miałam ambitny plan was poczytać ale nie wiem czy mi się uda...
Ani@k wysyłam ci priw ;-) a wybierasz się do mnie :-D

oj teraz to chyba byłabym baaardzo niepożądana.. jak już się 'ogarniesz' to wtedy;-)
żartuję.. chcę coś Ci wysłać..:sorry:

tyle chciałam wam napisać i zapomniałam co komu:baffled::szok::wściekła/y::wściekła/y: skleroza

Lopop: mniej masełka, mniej wołowinki, więcej świeżego powietrza, wdechy i wydechy i pamięć wróci;-) :-p

a jaki to zamiennik ? można kupić bez recepty ?
też mnie Hashimoto męczy , mam go dosyć , spać mi się chce stale , nie mogę schudnąć i mam fatalną cerę - pryszcze w wieku 32 lat , biorę eutyrox 25 i mam Tsh 1,6 więc powinno być ok a nie jest .

Lumina a jestes pod opieką endokrynologa??? powinien zaradzić na 'ospalość' i 'pryszcze'...

ja ostatnio w aptekach spotykam się z czymś takim, że (nie zależnie od tego czy lek jest na receptę czy nie) ze pani farmaceutka niby sięga po dany specyfik.. ale zraaz proponuje zamiennik, z ostantencyjnym 'bo jest tańszy' lub 'ma taki sam skład' itp..

co tu tak cicho?
wpadłam tylko zawiadomić, że Cudeńka zaczęła o sobie dawać znać i to tak z grubej rury:-D normalnie stuka od środka:szok:
a teraz zmiatam spać, bo Cud śpi od 20, więc szanse zerowe, że da pospać
Zuzia - wydawało mi się, że pisałam o wrażeniach po przeczytaniu, fajna, fajna, najważniejsze, że był happy end
a co do książek - jak sie któraś lubi wzruszać to polecam "wiadomość z nieba", bez happy endu, ale ryczałam jak bóbr

ja się ostatnio poryczałam przy proponowanej przez Bzzzz "Oskarze i pani Róży' jak ktoś chce płakać - polecam!!!!

kasia.natka ja w imieniu tych, co fejsa mają w głębokim poważaniu prosze, wrzuć na schizkółko chociaż 1 zdjecie Misi, co?:happy2:

Kok.o jak chcesz to Ci napiszę instrukcję zakładania FB:-):-D;-) .. (znaczy konta na FB..)

ja po siłowni :tak:uffff jakiegoś lenia mam i dłużej niż 1,5 nie chce mi się ćwiczyć:no::sorry2:ale jestem wypompowana :baffled:,jeszcze jutro i weekend w Poznaniu spędzamy z M :-D ale cudnie będzie ......

ćwicz Zuza, ćwicz... bo po owulce to już nie będziesz mogła się wysilać jakichś ładnych parę miesięcy:tak:

Katuiszka Ty dziś idziesz do 'kina' obejrzeć Polę i Hanię:tak: pakuj eMa w auto i napisz wrażenia:tak: po wizycie!!!!
I nie mów że się stresujesz bo osobiście pojadę Ci w tym Londynie nakopać do tyłka!!!! hmm w sumie jak już urodzisz.. bo teraz nie śmiałabym Cię tknąć ;-)

Bzzzz eM nie wytrzymał i jest już dobrze, co nie??? nie wyobrazam sobie mieć 'ciche dni' dłużej niż dzień.. tyle razem już przeszliście, że bez siebie żyć nie możecie.. jestem przekonana ze już wszystko ok!!!!

a mnie po mucosolvanie trochę się polepszyło..
już chciałam Was pytać czy 10 ml 2 razy na dobę to to samo co 2xdziennie po 10 ml... :-) nie powiem jak piję.. ale jak mi na 4 dni starczy to będę wiedziała że dobrze;-):-D

wczorajszą pogodę oglądałam i tak, u Kasi.natki i w okolicach Alex___ będzie padać, u Kok.o będzie ciepło u mnie jest słońce (chyba dziś u mnie bedzie najcieplej) a okolic Mumy i zuzy nie pamiętam.. ale tez będzie ciepło..
o Włoszech nie wspomnę - wiadomo jaka tam jest pogoda:-)
i pytanie dnia, kto wie na jakim stadionie bedą grali nasze Chłopaki, znaczy Orły kochane, hmmm???
Ja wiem, ale ja wiem bo jestem kibicka pełną gębą:-D:-)

aż się dziwię ze mnie na 'narodowym' nie ma:errr:

miłego dnia babeczki!!!

P.S. Muma nie szalej dziś na mieście!!!!

Caterina a co się stało!!!!:szok: super ze lekarkę masz 'na oku' lepsiejszą, wyrozumielszą.. (ale dziś polszczyzną walę):szok:

witajcie!!!Ja meczu nie oglądałam bo w pracy byłam,ale kibicowałam Chorwacji oczywiście!!!!!...pewnie,tez z sentymentu,kilka lat temu byłam na wakacjach w Chorwacji:-) gra Włochów ogólnie nie podoba mi się,bardzo faluja przeciwnikówNo ale jutro to dopiero bedzie się działo!!!Kciukasy juz zaciśniete mam:)!!!!piwko zakupic trzeba,pewnie te cholernie nie zdrowe czipsy też:-)Ja dzis nie wyspałam się,jak mój mąz wstawał o 4.30 rano do pracy to ja sie obudziłam i zasnęłam dopiero o 7!!!!,na godzinke zasnęłam!!a teraz zakręcona jestem jak domek slimaka:-)Wczoraj z ciekawości sama zobaczyłam na mój wynik TSH,rzeczywiście wynik masz Gatto wysoki,ja robiłam swój juz jakis czas temu dosyc dawno,to wynosił 1,3.Lekarz powiedział,ze jest w porzadku.Ale niczym się nie stresuj,nie załamuj,pójdziesz do dr.ustawi odpowiednie leki i bedzie dobrze!!!:-)Acha,dziewczyny.........................jeszcze ,co do tych ziółek,to mam pytanie...............:-)HI HI HI nie ee,żartuję!!!!!:-)na dana chwile nie mam pytan co do ziółek,ale nie obiecuję,ze nie zapytam:-):-)

a taki wynik tsh,co ile czasu trzeba powtarzac???????tak pytam,bo miałam dosyc dawno zrobiony.....Laseczki ja ten termometr ZABIJE MÓJ!!!!!!!!!!dzis mierzyłam tem.i miałam 36,8.Czy to mozliwe???????!!przeciez chyba raczej napewno nie!!!!!!Piersi juz bola od przed wczoraj:(czyli nadchodzi franca jednaaaaa!!!!!!!!i od czasu do czasu zakłuje mnie tak cos tak jakby jajnik czy co?!

reklama
hehe
Kasica:-) :-) dobre, dobre!!!

a co do czipsów.. sa zdrowe i mniej zdrowe.. te mniej zdrowe są najsmaczniejsze;-) ja uwielbiam cebulowo-serowe laysy...
a te zdrowsze, to te 'wiejskie'.. czy jak się tam one nazywaja..;-):-p

Do góry