reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Wracajac do ciuchow to nosze bluzki z ogromniastymi dekoldami ala opadakace z ramienia, wycinam w tshirtach glebszy dekold.....jakies bluzeczki rozciagliwe z zatrzaskami na klacie i tak sobie radze. Tylko ze to w domu i do ludzi w tym nie wychodzilam
ja w domu chodze w starych sukienkach letnich, a do ludzi mam bardzo mało łądnych rzeczy i strasznie mnie to wkurza. Po Ali oiecałam sobie ze zakupię ciuchy wygodne do akrmienia,a le nic w sklepach takiego nie było !!

reklama
a ja po domu chodze w koszulach do spania :D bo spie w tych co do szpitala kupowałam do karmienia wiec jak mam niespodziewanego gościa to niezła brechta odchodzi a jak mam wyjsc na dwór to sie wkurzam ze nie mam w co sie ubrac zeby wygodnie bylo

Nikulek tez od poczatku pieknie ssie, zainetresowany cyckiem jest wystarczajaco i rozbraja mnie to jak szuka cyca, jak sie na mni złosci jak za płytko złapie albo jak niechcacy pusci:-) Albo te jego dzwieki sapanki wzdychanki :-D
Generalnie grzeczny jest chłopaczek. W dzien rano lubi sie pobwic, potem spi do 17/19. Kapiel chwila zabawy i ok 20/22 spimy. W nocy wstaje srednio 2 razy cycujemyz pol godzinki i od nowa.
Czasem dokuczy nm jakis bąk, ale generalnie skarb jest grzeczniutki:tak:

Co do ciuchow to teraz czesto gesto latam w sukienkach i łatwo jest cycka wystawic na wierzch ale musze kupic cos na guziczki.. A jak sie zrobi chłodniej to moga byci bluzki bede je podnosic do gory a pod to gorsecik itp

ja po domu chodzę w bluzkach bokserkach albo nawet bez :-D pot mi się po dupie leje i mam już dość tych upalów, a pomysleć że kiedyś uwielbiałam taką pogodę...

dziewczyny nie zdążyłam jeszcze nadrobić tego wątku, więc przepraszam jeśli taki temat już był...

mój mały mało śpi, w dzień po karmieniu nie zasypia, tylko sobie leży, jest wtedy najczęściej spokojny, więc chyba nie jest mu smutno, ale nie wiem czy to normalne u tygodniowego dziecka???

kamila a moze wiktor tak zareagowal na szczepionke o ktorej pisalas pare dni temu?
szczepionke miał w czwartek a gorączki dostał w niedziele pierwszy raz to myślisz, że to jeszcze może byc po szczepionce? mysle ze te gorączki poszczepienne są raczej od razu a nie po kilku dniach ?!?

Witajcie.
My się witamy po latach nieobecności.
Mały urodził się 20.06 o 0.48 przez cc. Rodziłam 10h naturalnie (wywoływali przez podanie żelu)w piekielnych bólach krzyżowych i skurczach, ale po północy Małemu tętno zaczęło spadać i natychmiast została podjęta decyzja o cesarce gdyż miałam dopiero 4 cm rozwarcia.
Od niedzieli 24.06 jesteśmy w domku - ale nowym więc dopiero od dziś mamy internet.
Mamy się dobrze, mały zasysa cyca więc tyko na nim jedziemy. Waga Krzysia rośnie jak szalona, a moja szybko leci w dół - z 11 kg zostały 3!
Noce przespane po 2-3h z przerwami 10 min na karmienie więc nie jest źle!
Muszę Was nadrobić!!!

Buziak a co to za magiczny gorsecik? Ze tylko podnosisZ bluzke? Wygodnie ci tak?

Co do wagi to nieznana. Brzuch prawie plaski ale uda, biodra to istna baba przy grubej kosci.

reklama
Hej,

u nas nocka super minęła, Mały jadł o 24 a pożniejo 4:tak: i spał do 7.30.
Nie mogę narzekać, chociaż mi wiecznie brakuje snu:zawstydzona/y: najchętniej pospałabym do 10 bądź 11:zawstydzona/y:

Upałów na szczęscie nie mamy, ja ich nie lubię, wolę zimę zdecydowanie.
Ale deszcz też mnie wkurza a pada drugi dzień:-( nici ze spacerku znowu.

Rysica 3mam kciuki abyście dzisiaj wyszły do domku:tak:

Do góry