reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2011

Jestem z powrotem, Majek padł, a ja zaraz idę obiadek sobie szykować.
marta ale miałaś sny:szok:ja się boję Dextera oglądać, już sama czołówka jest dla mnie zbyt sugestywna...
zołza normalnie Ci zazdroszczę takiego rezolutnego dziecka, Maja podobnie jak Norbert marty bieganiem i zbieraniem guzów jest pochłonięta...
Nie marudź z pobudką Ediego, bo i tak masz z nim dobrze!
kati JG jak pisała Olga - strome klify i duuużo schodków, plaże dość wąskie, dużo lepsza Karwia, a mój wujek polecał najbardziej Dębki - szeroka plaża i bardzo płytkie może, do 200m wgłąb można sobie pójść. Mam nadzieję, ze pogoda Wam dopisze
larvunia a ile Misia waży?
Madzioolka no dzisiejsza nocka też zarwana od 4 do 5 przerwa w spaniu i wiertolenie
mamaM u nas ryk, ale jak ja wychodzę, dziś np. do sklepu szłam, była podkowa i rozdzierający płacz, pewnie z 5 min to trwało...wcześniej tak nie było. A jak jadłam śniadanie, to u spodni mi wisiała i jęczała. Mam tego powoli dość - psychicznie głównie
ironia u nas średnio 2 dziennie, pomijając okres zębowy
majqa 4-ki już???? Wow! u nas na razie 1 i 2 idą

reklama
Mój mały ciągle śpi... W międzyczasie pranie się zrobiło, ogarnęłam kuchnie, wyjęłam cycka na obiad, tylko jeszcze nie wiem, jak go zrobić, ale brzoskwinie się do mnie uśmiechają :-) Może zrobię z żurawiną...

Wg dr u nas idą dwójki i czwórki - wczoraj popołudnie mieliśmy przeryczane. Ale i tak jest nieźle.

Co do kupek, to kilka dziennie. Kiedyś było raz dziennie, ale teraz, kiedy wcina tyle warzyw i owoców, idą ze 3 - tak średnio. A konsystencja różna, ale rzadko klocki ;-)

ironia u nas różnie z kupkami zazwyczaj 1, czasem 2, wyjątkowo 3 ale rzadko, konsystencja różna, ale ostatnimi czasami rzadko twarde
mrsmoon też mnie męcza te płacze Matiego, głównie z powodu tego ze on ostatnio nie płacze tylko poprostu "wyje" i wrzeszczy, wczesniej Mati też płakał na moje znikniecie, ale ostatnio tylko na wychodzenie tatusia z domu; no i moze beczy przez zębolki bo podobnie jak u synka majqi idą (pewnie) dolne 4, bo górne juz sa
majqa a jaki syropek dajesz swojemu maluchowi, przeciwbólowy i przeciwgorączkowy jakiś?

mrsmoon a nie mam pojecia, nie bylismy na szczepieniu rocznym bo podejzenie różyczki miała... dopiero w sierpniu sie dowiem. A wagi w domu nei mam ... a co?

majqa a jaki syropek dajesz swojemu maluchowi, przeciwbólowy i przeciwgorączkowy jakiś?

No pewno ibum podam bo ewidentnie go boli. Choć może najpierw na noc posmaruję calgolem a jak będzie w nocy płakał to dam syrop.

A czy któraś stosowała viburcol?

Ja mam jeszcze chamomilę - zapomniałam. Rozpuszczę mu i podam jak wstanie. A nóż widelec.

[QUOTE majqa]

Ja mam jeszcze chamomilę - zapomniałam. Rozpuszczę mu i podam jak wstanie. A nóż widelec.[/QUOTE]

chamomila co to za srodek?

Marysia gada w łóżeczku i udaje, że zasypia. Powinna spać juz godzinę temu ale jakoś nam sie dzisiaj wszystko wlecze. Pogoda rano do bani i dopiero po południu zrobiło się ładnie na tyle, żeby wyjść na spacer. Marysia urządziła mi cyrk przechodząc niedaleko placu zabaw (mamy bardzo blisko domu i przechodzę obok niego czy chcę czy nie chcę) bo strasznie chciała tam iść:baffled: ale wszystko mokre, dziś pobegałyśmy po rynku:)
Ogólnie chyba strasznie ciśnienie spadło bo tragicznie chce mi się spać i głowa boli. I mdłości wróciły:-(

Ostatnio mamy kiepskie nocki, Marysia zasypia ładnie sama ale potem budzi się kilka razy, trzeba do niej podejść, pogłaskać i dać smoczek a przy którejś pobudce nic już nie pomaga i ląduje w naszym łóżku. Niestety coraz wcześniej ląduje... nie mam siły żeby zarwać kilka nocek i przeprowadzić gruntowną szkołę przesypiania całej nocki w łóżeczku, może po tych wszystkich wakacyjnych wyjazdach bo pewnie i tak ją rozstroją. A może samo jej przejdzie...

majqua kilka z nas używało viburcolu, jest OK. Nam pomagał. Ale to na receptę chyba tylko?

dziewczyny, doczytałam, ze dużo kupek i nie klocki- ufff, u nas i 4-5 i się martwiłam ale faktycznie duuużo warzyw i owoców wsuwa.
I dużo śpi, martwie się czy to nie przez anemię.
Zo, ile Ediś śpi????

reklama
co do kupek u nas czasem 1, zwykle 2-3. Bywają klocki, głównie małe kozie bobki które, jeśli nie przewinę wystarczająco szybko, sklejają się w jedną wielką kupę:baffled: niedobrze mi jak o tym pisze... zawsze błagam Marysię żeby poczekała z kupą aż tata wrói z pracy ale prawie nigdy mnie nie słucha:-( te zapachy w ciąży to masakra.

Do góry