reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny wam tez sie tak zepsula cera?!? U mnie od kilku dni masakra jak w liceum o_O

U mnie jeszcze tragedii nie ma, ale w porównaniu do tego jak wyglądała w ciąży to zdecydowanie teraz jest gorzej. Na szczęście paznokcie i włosny nadal w stanie wręcz idealnym..... ciekawe jak długo?

Niestety coś mi się dzieje ze wzrokiem. Bardzo często (nawet kilka razy w ciągu dnia) mam takie coś przed oczami jakbym spojrzała w słońce i przez to nie widzę częściowo. Aż się boję wybrac do okulisty bo nie da się ukryć, że w ciązy rzadko kiedy nosiłam okulary......, a powinnam cały czas. Niby niewielka wada, ale jednak.

Ostatnia edycja:
reklama
Josie- jak pod koniec ciazy mnie wysypalo tak trzyma do teraz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a i mloda ma krostki na calej buzce juz chyba 3tydzien sie zaczyna, nie wiem czy to czasem nie zadlugo???

Dziewczyny macie zloty srodek na roztepy???? bo normalnie patrzec na siebie nie moge :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mlodak, ja mam to samo i juz nawet nue chcialam tutaj tego pisac, bo wydawalo mi sie, ze chyba tylko mi ciagle cos dolega. To wyglada jakbym popatrzyla w w latarke albo w slonce- ale trwa sekunde.....badanie dna oka mualam i wsio ok.... Do tegociagle mam te cholerne mety. A jak z Wasza pamiwcia?

Ostatnia edycja:
Z pamięcią tak samo jak w ciąży niestety...... czasami przerywam w połowie wypowiedzi bo nie pamiętam o czym mówiłam przed chwilą :-D.

AVO - u Ciebie to trwa chwilę, a u mnie jak wejdzie w oczy to nawet godzinę mam problem. I weź wtedy odmierz odpowiednią ilość wody na mleko na przykład.... masakra.

Teściowa nie przylazła. Przestraszyła się deszczu......

A ja przez te prognozy pogody strasznie niespokojna jakaś jestem. Normalnie aż pochowałam meble ogrodowe. Boję się tych trąb powietrznych i gradu wielkości kurzych jaj.... niebo wygląda koszmarnie i naprawdę zaczynam się cykać.

Ostatnia edycja:
Poza tym czuje sie ostatnio tutaj niewidzialna niemal:(

ja chyba kazdy Twoj wpis ostatnio cytuje :cool::cool:

U
Niestety coś mi się dzieje ze wzrokiem. Bardzo często (nawet kilka razy w ciągu dnia) mam takie coś przed oczami jakbym spojrzała w słońce i przez to nie widzę częściowo. Aż się boję wybrac do okulisty bo nie da się ukryć, że w ciązy rzadko kiedy nosiłam okulary......, a powinnam cały czas. Niby niewielka wada, ale jednak.

mi to brzmi jak migenowa aura :sorry:
no i moze byc to zwiazane z hormonami...

A jak z Wasza pamiwcia?

mowisz i masz hehe widze Cie ;-)

no własnie miałam o to samo spytac,ale zapomniałam:-D
Dramat normalnie - ostatnio zastanawiałam sie czy nie kupic sobie notesu i na wszelki wypadek nie podpisac włanych ciuchów hehe

U mnie jeszcze tragedii nie ma, ale w porównaniu do tego jak wyglądała w ciąży to zdecydowanie teraz jest gorzej. Na szczęście paznokcie i włosny nadal w stanie wręcz idealnym..... ciekawe jak długo?

Mlodak, ja mam to samo i juz nawet nue chcialam tutaj tego pisac, bo wydawalo mi sie, ze chyba tylko mi ciagle cos dolega. To wyglada jakbym popatrzyla w w latarke albo w slonce- ale trwa sekunde.....badanie dna oka mualam i wsio ok.... Do tegociagle mam te cholerne mety. A jak z Wasza pamiwcia?
ja też coś takiego mam, widzę coś takiego jak mieniące się różne kształty, kolorowe jakbym patrzyła w kalejdoskop :-(

moja mała dziś zaś pospała w dzień może z 3 godzinki, a teraz znowu z nią walczę aby usnęła, kurde dałam jej dziś pierwszy raz herbatki koperkowej i jakoś dziwnie się po niej zachowywała jakby jeszcze większe wzdęcia miała nie wiem o co kaman :eek: :-( :szok:

ja jeszcze okresu nie dostałam za tydzień idę do gina i zapewne mnie wtedy zaleje :-(

co do chrzcin to planuje je na następny rok dopiero, moja siostra tak własnie robiła i było rewelacyjnie, jej mała biegała w chodziku każdy się nią zajmował a ona miała czas wolny dla siebie :), liczę na to samo !!!

niooooooo byłyśmy dziś wreszcie na dworze 2 godz :-) :-D

i odebrałam pesel małej, teraz tylko zaświadczenie od gina i składam o becikowe :-D

a tak w ogóle to siedzę i pociskam browara :-) :-D

AVO nie mam takich dolegliwości jak opisujesz,ale mam wrażenie,że ogólnie pogorszył mi się wzrok,mimo że noszę okulary:-(Chyba będę musiała zmienić szkła.Z kupalem też nie mam już problemów,jedynie na początku.
Cera....hmmm..powiem tak w ciąży było o niebo lepiej!!!!Teraz ciągle coś mi wyłazi:wściekła/y::wściekła/y:Za to włosy i paznokcie są super,mocne i rosną jak oszalałe!!!

AVO a tobie mrowieją jeszcze nogi?Bo u mnie już przeszło,tylko ciągle jedna dłoń mrowieje,ale już nie tak często.

A skleroza ciążowa mi też została;-)I chyba nawet się pogłębiła!!!

Ostatnia edycja:
Z moja cera chyba nic szczególnego sie nie dzieje - jest jaka była.
Bedac w ciazy nie musiałam nakładac na włosy odzywki - teraz juz musze:confused2:
Generalnie najbardziej po ciazy zmieniła sie moja duupa ;-):laugh2:

Co do chrztu to my jak chyba wiekszosc tutaj chcielibysmy we wrzesniu.
Chrzestnych juz poprosilismy.

reklama
u mnie zaś będzie problem z chrzestną, chcę moją siostrę, a że ona żyje w związku bez ślubu i z dzieckiem to nie dostaniemy pozwolenia u nas w parafii aby ona została chrzestną i mamy dylemat !!!
chyba chrzest zrobię u mojego K w parafii bo wtedy moja siostra będzie potrzebowała tylko zaświadczenia o bierzmowaniu

Do góry