reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

AVO no widzisz. Diagnoza jest. Nie garb sie :-) A tak powaznie mnie dzisiaj strzelilo cos w szyi i boli mnie pod prawa lopatka. Ale wychodzi noszenie bujanie i karmienie nocne na boku. A to poczatek :no:

reklama
Hejka
moja mała myszka zasnęła dzisiaj sama po wieczornym jedzonku. Byli u mnie znajomi od po ósmej, ona śpiochała a my rozmawialiśmy, śmialiśmy się w jednym i tym samym pokoju, ba nadal śpi..

Iwon a czy na ten basen to idziesz z maluszkiem czy sama? Ja chętnie bym chodziła z małą tylko muszę się rozejrzeć czy u mnie w mieście są takie zajęcia a jeśli tak to muszą być chyba jakieś specjalne pieluchy. Któraś coś wie na ten temat:confused:

Goldenlucy
mnie też bolą plecy ale tak na poziomie stanika. Nie mam zielonego pojęcia od czego. Wkurza mnie to bo brzuszków nie mogę robić bo mnie plecy bolą :crazy:.

Ostatnia edycja:
Hejka
moja mała myszka zasnęła dzisiaj sama po wieczornym jedzonku. Byli u mnie znajomi od po ósmej, ona śpiochała a my rozmawialiśmy, śmialiśmy się w jednym i tym samym pokoju, ba nadal śpi..

Iwon a czy na ten basen to idziesz z maluszkiem czy sama? Ja chętnie bym chodziła z małą tylko muszę się rozejrzeć czy u mnie w mieście są takie zajęcia a jeśli tak to muszą być chyba jakieś specjalne pieluchy. Któraś coś wie na ten temat:confused:

Goldenlucy
mnie też bolą plecy ale tak na poziomie stanika. Nie mam zielonego pojęcia od czego. Wkurza mnie to bo brzuszków nie mogę robić bo mnie plecy bolą :crazy:.

U nas na basenie są zajęcia dla niemowlaków od 5 miesięcy a pieluszki do pływania też są nawet mam kilka ale większych bo zostały mi po bratanku ale takie małe też są
HUGGIES pieluszki majteczki do pływania 2 3-7kg (2505522740) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Marzy mi sie basen z Szymkiem ale K nie chce isc. A u nas warunki idealne, nawet niecki geotermalne mamy. Szkoda gadac. A no i przeczytalam ze jednym z przeciwskazan do basenu jest refluks u maluszka a Szymek mimo wyleczenia juz plesniawek nadal ulewa i musimy isc do lekarza z tym jednak. Duzo mniej i tylko wtedy gdy sie baaaardzo wygina ale jednak. Wczesniej tego nie bylo.

czesc Dziewczynki

Melduję, że żyjemy!!! Tylko czasu brak. Teraz są wakacje, więc sama z dwójeczką maluchów muszę jakoś się ze wszystkim wyrobić. Już pomału sobie to układamy.
Kubula rośnie jak na drożdżach, je jak smok, ma troszkę kolki, ale nie jest tragicznie i nie codziennie.
Alinka od września maszeruje do szkoły, więc przed nami zakup mundurka do szkoły i plecaka.
Wierzyć mi sie nie chce - dopiero co się mała urodziła, a tu juz do młodszej szkoły maszeruje.

Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy i dużo zdrówka Wam życzę.

Polaa - jeśli mały nadal Ci ulewa, to jest tutaj dobre mleko - SMA Staydown, dla dzieci refluksowych, ono jest takie gęściejsze. Tylko musisz wtedy zmienić smoczki w butelkach.

Tak czytam opisy mam karmiących cycem i powiem jedno - jesteście mega dzielne. Dopiero teraz widzę, na jak wielką łatwiznę poszłam wybierając butlę. Nie twierdzę, że to był zły wybór - jednak Wasz jest godzien wielkiego szacunku.

Oby karmienie i przygody z nim związane szły Wam lekko i przyjemnie jak najdłużej się da :)

Sunshine dziękuję, tak w dniu urodzin:tak: czyli jutro:-)
No chłopy są niemożliwe:-D moj nawet ukrył w wiadrze kwiaty, które dzisiaj kupił:-D miał pecha bo wyszłam do ogródka, idę do jego "graciarni" a tam miedzy narzędziami piękne róze, muszę jutro udawać zdziwioną:tak:

Katrina właśnie słyszałam o tym mleku i muszę kupić:tak: ale dziękuję ;-)

Tak czytam opisy mam karmiących cycem i powiem jedno - jesteście mega dzielne. Dopiero teraz widzę, na jak wielką łatwiznę poszłam wybierając butlę. Nie twierdzę, że to był zły wybór - jednak Wasz jest godzien wielkiego szacunku.

Oby karmienie i przygody z nim związane szły Wam lekko i przyjemnie jak najdłużej się da :)

a ja uwazam ze to ja na łatwizne poszłam dajac dziecku cycka ;))

nie musze rozrabiac mieszanek w nocy, nie musze myc i wyparzc butelek, nie wydaje kasy, moge karmic gdzie chce - bez stresu gdzie przygotowac mleko (w miare rozsadku, bo nie wystawiam cycka gdzie sie da ale np w samochodzie ;))
A no i jako mama ktora karmiła dzieci i butelka i cykiem moge powiedziec smiało,ze chocby nie wiem jak sie człowiek starał to karmiac butelka nie ma tej wiezi co przy cycku - ja dopiero zobczyłam co mnie omineło przy bliznakach ;((( serio;-)

:-):-):-)

Ja czasem mam wrażenie, ze cyckiem łatwiej tak jak pisała Buziak. Moja torba do wózka ma o tyle mniej rzeczy do pomieszczenia. Myślę, ze szczególnie gdy będzie chłodno termosy z woda itd.
Z drugiej strony ten cyc wszędzie musiałam się przyzwyczaić. Dziś np byłam u mojej chrzestnej i karmiłam przy 5 osobach. :cool:
Trudno. Wprawdzie to też byli rodzice i nikt nie zwracał uwagi chyba ja najbardziej :)

U mnie zajęcia na basenie są specjalne od 4 miesiąca więc czekamy. Ale chodzic będziemy. Wtedy pewnie w Wawie ale wiem, ze tam też są takie. Pieluchy są zawsze na basenach widziałam też w marketach na pieluchach. Chyba w każdym.

Miałam dziś plan obejrzenia otwarcia olimpiady nawet zaczęłam i gdy o 10.40 odlozylam w końcu uspiona Gochę - siedzialysmy na kanapie przed tv - i ułożyłam się w pozycji horyzontalnej ... o 10.47 już spalam... tyle plany:(

Ostatnia edycja:
reklama
a ja uwazam ze to ja na łatwizne poszłam dajac dziecku cycka ;))

nie musze rozrabiac mieszanek w nocy, nie musze myc i wyparzc butelek, nie wydaje kasy, moge karmic gdzie chce - bez stresu gdzie przygotowac mleko (w miare rozsadku, bo nie wystawiam cycka gdzie sie da ale np w samochodzie ;))
A no i jako mama ktora karmiła dzieci i butelka i cykiem moge powiedziec smiało,ze chocby nie wiem jak sie człowiek starał to karmiac butelka nie ma tej wiezi co przy cycku - ja dopiero zobczyłam co mnie omineło przy bliznakach ;((( serio;-)

Buziak nie wiem czy wiesz ale takimi tekstami ranisz kobiety ktore swiadomie wybraly mm a jeszcze bardziej te ktore nie moga karmic piersia a by chcialy.
Ja nigdy nie chcialam a bylam zmuszana i zadnej wiezi nie poczulam a jedynie koszmarny bol i niechec. Tak samo moj maz gdy widzial mnie wkurzona i rozkrzyczanego Szymka.
I mimo ze na poczatku to byla moja decyzja o mieszance to i tak takie slowa dotykaja. Ze niby mniej kocham swoje dziecko? Ze nie jestem z nim odpowiednio mocno zwiazana? A co z wiezia z ojcem? Co ma dac temu dziecku do possania?
Tym bardziej ze jednak wiem ze nie moglabym i nie powinnam nigdy swojemu dziecku podac piersi ze wzgledu na cytomegalie. Boli jak cholera......

Do góry