Mała je na żądanie ,więc nie liczę ile razy dostaje jeść. Szkoda mi na to czasu i nerwów ;-):-):-):-)As 76-Ty karmisz piersią? I rozszerzyłaś dietę, więc miałabym pytanie do Ciebie-ile razy mała je z cycka? Czy zauważyłaś żeby zmniejszyła się ilość mleka? Małej wystarcza? Pytam, bo też myślę o wprowadzeniu warzyw itp
Mała najada się piersią na tyle ,że więcej jak pół słoiczka dziennie to ja jej nie wcisnę


Dietę rozszerzyłam małej by poznawała smaki ,a nie po to ,bo się nie najadała ,więc różnicy w ilości pokarmu też nie widzę .
Moja to żarłok ,choć tak nie wygląda


Najpierw dostaje 1 pierś do wycycania ,potem słoiczek (zwykle pod koniec porcji już język na brodzie i radocha) na koniec koniecznie musi zapić drugim cycusiem ,bo awantury robi



Marchewkę gotuję tak by się rozpadała po naciśnięciu widelcem ,przecieram przez sitko i dodaję odrobinę wywaru .No dobra, a jak podajecie np. marchewkę to jak gęste to jest? miksujecie samo warzywo czy z wywarem? Bo jeszcze rozumiem marchewkę z wywarem ale ziemniaka też? Czy dajecie na gęsto? No i czy do tego pojedynczego składnika dajecie juz tłuszcz, czy dopiero od zupek zaczynacie?
Ja lubię dawać bardzo gęste ,ale to zależy od Ciebie jak zrobisz.;-)
Jak chcesz podać z ziemniakiem to dla mnie najlepsza kombinacja to 80 % ziemniak i 20 % marchew.
Wtedy masz już zupkę ziemniaczaną ,którą my uwielbiamy


Do każdej zupki dodaję masełko.
Najlepiej to ugotować zupkę w ilości np 1 litra.
Przełożyć do małych słoiczków po gerberkach i zamrozić .
Zwykle gotuję raz w tygodniu ,a mamy co jeść codziennie.
Na tą chwilę mam 9 zamrożonych słoiczków z zupkami.
;-);-)Ta oliwa jest do spożywania tylko na zimno ,a my na razie dodajemy ją do zupek czyli jest gotowana. ;-)AS - pisalas, ze sama robilas klarowane maslo. Moglabys podac przepis? To jest jednak duuuuza roznica, czy maslo klarowane czy zwykle. Klarowane moge kupic ale tu sloiczek ghee kosztuje ok. 20 zl w przeliczeniuJa uzywam tego do smazenia nalesnikow, omeltow i ogolnie wszystkiego, co na slodko. Przepisy na klarowane owszem, sa w necie, ale ja bym chciala sprawdzony
A czemu piszesz ze oliwa z oliwek (extra virgin) nie nadaje sie dla bobaskow? Ja jestem wielka fanka oleju lnianego, wiec myslalam o nim jako o podstawie. Wyleczylismy nim ciemieniuche, wiec pierwsze uslugi juz nam oddal![]()
Widzę ,że przepis już masz i ten na pewno będzie dobry.
Sposób klarowania masła ten podstawowy jest raczej taki sam w każdym przepisie. ;-)
Klarowanie trwa różnie w zależności na jakiej kuchence klarujesz i na jak dużym źródle ciepła.Katasza - a wiesz:
1. jak dlugo trwa takie klarowanie?
2. ile wychodzi tego masla (np. z trzche kostek jedna?)?
3. co sie robi z tym, co sie zbiera? Jesli to samo bialko to zal wyrzucic. Pies by chyba mogl to zjesc, co?
A tak wogole: co Ty robisz na forum w dniu egzaminu? Tak silne uzaleznienie od bb?![]()
Na pewno trzeba klarować do momentu ,aż wszystko się oddzieli.
Z kostki dobrego masła wychodzi prawie kostka masła

Psu spokojnie możesz to dać do zjedzenia.


Ja uzywam tego do smazenia nalesnikow, omeltow i ogolnie wszystkiego, co na slodko. Przepisy na klarowane owszem, sa w necie, ale ja bym chciala sprawdzony 

i mam uzasadnione przypuszczenia ze bolał go brzuszek po niej:-(
Jeden - posiada
zaczyna parować 