reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

reklama
Karola u nas garnek(ja z Gorzowa Wlkp pochodzę)
i piętka oczywiście:-)
Ale ładnie szalejecie z planami fryzurowymi :-D,powodzenia
Trzymam kciuki za Azorka :tak:
Dobrej nocy,mi jutro zaczyna się kursowanie do szkoły z Młodą,awantury od rana z wstawaniem,ubieraniem i śniadaniem:confused:

Witam kochane- ja tylko na chwilę wpadam do was sie przywitać. (pisze z telefonu wiec sorki za błędy) Jutro postaram sie nadrobić weekend. Nie miałam po prostu siły wpadać ostatnie 2dni. Wczoraj cały dzień przelezalam u siostry na kanapie- straszne bóle miałam i skurcze jakby- albo kłucia niewiem sama jak nazwać. A dziś powtórka z rozrywki:-( tylko dziś to wzięłam tabsy i większość dnia przespalam~ zresztą w nocy mało co spałam- te skurcze/kłucia to takie jakby w `pochwie` i wogóle `tam na dole` a bóle jak na okres. Tylko dziś zrobiły sie trochę częstrze + doszly bole kzyrza :/ We wtorek mam wizytę z pielęgniarka na wazenie itd spytam jej co o tym myśleć- ale pewnie nic nie powie, jak to maja w tel służbie zdrowia- a moze by cos przepisala albo cos :-/ jutro ponadrabiam i poodpisuje - do branoc kochane .)

Ostatnia edycja:
Ja już od godzinki jestem na nogach i teraz trzeba będzie tak wstawać, ehhhh... Młody już w przedszkolu, dostał awans do "starszych średniaków" :-D I jest przeszczęśliwy, bo będzie w "dorosłej" sali na samej górze:-)

emotion
, trzymaj się w dwupaku! Leż, nafaszeruj się magnezem i bądź spokojna! Ściskam mocno!
Charlois, ooo, widzę że nie tylko moje dziecko tak chętnie wstaje do przedszkola:-D
Karola, u nas to rondel:-) A kto zna prażonki/duszonki/pieczonki?:-D

Trzymam mocno kciuki za azorka, mam nadzieję, że nadal jest w dwupaku a skurcze się wyciszyły...

Idę na śniadanko, miłego dnia!

Mina pij pij tę pokrzywę, na zdrowie ;-) ja tez zaraz montuję śniadanko i do niego standardowo pokrzywka
Paula juz widzę tego czającego sie kota, śmiechu co nie miara! :-D
netika ja tez myslalam o plecaku ze stelażem, bo mam tylko 1 torbę i to podróżną taką dużą, chyba głupio isc do szpitala z taką - jak na wczasy? :-D
Esi widzę, ze nas wiecej z jabłkowymi ciastami bylo. Ja zrobilam wczoraj szarlotkę i gościliśmy sie przy kawce - uwielbiam
odpoczywaj jak masz gorszy dzien.. ja wczoraj np od 7 rano działałam na wysokich obrotach, nawet kolega ktory przyszedl w odwiedziny był zdumiony ze "taka ruchliwa" jestem.. ale tez mam gorsze dni, wiadomo
Karola Ty masz dobry pomysl z tymi liśćmi maliny... przeciez my tez mamy, wiec takie z działki najlepsze, że tez ja tego nie wymyslilam, a teraz juz nie pojade do domu przed porodem :-( co do różnic w nazewnictwie - u mnie się mówi także piętka, a ten garnek ktory pokazalaś, to właśnie garnek, patelnia, rondel ;-) gąska to jest u mnie taka głęboka brytwana używana do mięs ale w piekarniku
Asymetrie na głowie tez mialam, ponad rok trwała, ale silniejsza niz ta na zdjęciu ;-)jeden bok wygolony, drugi krótko ścięty, tak zeby mozna bylo za ucho założyć włosy

emotion trzymaj sie!
azorku kciuki za Ciebie trzymam!

Mam dzis kolejny ambitny dzien zaplanowany, tym razem z mężem, bo w koncu ma dzień wolnego - mam nadzieje ze jak odeśpi te koszmarne zmiany, to plan bedzie realizowany punkt po punkcie, od kupna łóżeczka, przez naprawę auta do wizyty w przychodni. Dobrego dnia!!

Dzień dobry..
my dzisiaj do szkolnej zerówki na 10 więc Kaj jeszcze śpi. Repetuje zerówkę ale emocji będzie co niemiara bo przecież z kolegami się spotka:)

Karola o pietce tez slyszalam ale u nas przylepka.
u mnie przylepka.. mniam.

dusznicą (rondel do duszenia mięsa, sosów) u mojego M. nazywali gąską....a to tylko 30 km dalej:-D:-Da jak u Was się mówi na to??? o coś takiego mi chodzi:
Zobacz załącznik 496474
u mnie to rondel..
a jajowata to brytfanka do duszenia.

Lece się szykować i trzymajcie kciuki,bo dziś debiut mojej córy w p-kolu :-)

Młody już w przedszkolu, dostał awans do "starszych średniaków" :-D I jest przeszczęśliwy, bo będzie w "dorosłej" sali na samej górze:-)

ale emocje mają wszyscy. tylko kto większe? dzieciaczki czy rodzice? :-D

Miłego dnia..

aaa kawusię małż zrobił..

Ja po kawce i śniadanku, przebimbałam sobie dwie godzinki i idę zaraz na zakupy. Chciałam sobie kupić jeszcze jedną koszulę i biustonosz elastyczny i jakieś ciuszki dla Młodego i Młodej.
Dziś jadę zrobić wymaz w kierunku paciorkowca, ciekawe co mi wyjdzie. W pierwszej ciąży nie robiłam tego badania.

Mina, ja to się cieszę, bo w końcu będę miała luuuuzy:-D Przynajmniej jakiś czas:-D A Młody szczęśliwy w przedszkolu, ma swoje życie bez rodziców, ma swoich kolegów, ulubione zajęcia:-) Odpoczywa od nas i może za nami zatęsknić:-)
Majeczka, wcale nie głupio:-) Ja też biorę taką dużą "wczasową" torbę a i tak nie wiem czy mi się wszystko w niej zmieści. Plecak może i pakowny ale niewygodny w rozpakowywaniu:-)
Polcia, mi po Szymku tak powypadały włosy, że aż zakola mi się porobiły - każdy z lekarzy od razu zwracał na to uwagę... Teraz kuzynka przyśle mi jakiś naturalny szampon w kostce przeciwko wypadaniu włosów, może chociaż trochę pomoże bo jak teraz też tak będzie, to kiepsko to widzę... Trzymam kciuki za córę!

reklama
[...] wizyty w przychodni.

Dobrze, że ktoś za mnie myśli, bo przychodnię "załatwiam" już tydzień i ciągle mi się przypomina po 18, że miałam iść albo zadzwonić :zawstydzona/y:
Dziś nawet mi się śniło, że przechodziłam obok :-D

Cieszę się, że mój kot poprawia Wam humor :-)
Od wczorajszego wieczoru chodzi już bardziej oswojony z nowościami i wygląda normalnie ;-)
Uciekam przygotować mieszkanie na przyjęcie gości i wykonam tel. do przychodni. Póki jeszcze pamiętam!

Miłego dnia :happy:

Do góry