reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

josie trzeba sie na hippa zalogowac :)

Soczewki kontaktowe - OPTILAND - Biofinity, 6 szt. te soczewki ?? to jest wlasnie ten sklep :) on jest na mazowieckiej i jeszcze w dwoch miejscach w krakowie :)

RYSICA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :) jestesmy z jednego rocznika :p tylko ja urodziny mam 5 pazdzienika :)

Iwon moj spi do ok 7 potem pobudka i potem po ok 1-2 sen ... zalezy jak mu sie uwidzi... ale rano spi najdluzej bo ok 2,5-3 godzin zalezy ile wytrzyma rano

Ostatnia edycja:
reklama
:-):-)

U nas nocka całkiem spoko, chyba 3 pobudki były, ale nie wiem dokładnie bo czasami jestem tak nieprzytomna, że nie pamiętam :-D
Wczoraj doszły zamówione zaproszenia na chrzciny, więc lecę zaraz powysyłać:-)

Cital.......a tam arytmia, tachykardia, mrowienia, drętwienia - a ja to mam, więc co będzie po wzięciu:(

a te twoje upławy to jasno czy ciemnobeżowe?

raczej jasno.

kasia.natka na slawkowskiej 9 sa za 69 zł w lulubaby czy cosik takiego

Muńka ten szczeniaczek to od 6 miesiecy :) ja o pewnie kupie bo mi sie spodobal bardzo ale moze za jakis czas ...

to co, że od 6 miesiąca. Jak dla mnie jest to rewelacyjna zabawka już od momentu, kiedy dziecko reaguje na dźwięki, obserwuje zabawki itp. czyli tak naprawdę bardzo szybko. Gabi jak tylko go widzi (a zwłaszcza jego pomarańczową łapkę) od razu się uśmiecha. Ona uwielbia jak się do niej gada i śpiewa, więc szczeniaczek jest idealny. Poza tym pisałam też, że wystarczy delikatnie dotknąć łapek i już się odzywa, więc sama (póki co przez przypadek) potrafi go uruchomić:-D

Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D

hhmm...u mnie w rodzinie kotka miała na imię Mańka i jak mieszkałam na 1 roku studiów z taką fajną starszą panią, to jej kotka też była Mańka, ale, że mam kuzynkę Marysię na którą mówię Mańka, to powstała Muńka :-D a tak w ogóle to jestem Iza:-)

czy tylko ja jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety???

ja nie myślę. Czekam na 5 miesiąc.

Dziewczyny o której Wasze maluchy się budzą rano (chodzi mi o takie już porządne wybudzenie, nie tylko na jedzenie) i o której mają pierwszą drzemkę?

Moja budzi się 7-8, potem ma drzemkę koło 10.00 - 11.00

RYSICA - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:-) jestem rok starsza od Ciebie;-)

My dziś w nocy znów 7 pobudek zaliczyliśmy (23:30, 1:00-jedzonko, 3:10, 4:15, 5:00, 5:30, 6:10 no i o 7 to już wstałam na dobre). To znaczy bardziej ja bo młody to kwęka z zamkniętymi oczami więc do końca nie wiem czy śpi czy nie, ale wstać i podać smoka muszę, a on ne od razu zaskakuje i kwęka dalej. Wyglądam koszmarnie, gardło nadal boli, temperatury nie mam, spałam z Tantum verde w ustach. Jeden się skończył to brałam kolejny bo normalnie śliny nie mogłam połknąć. Czy ból gardła jest zaraźliwy?????

Szymk od kilku dni płacze na początku karmienia. Nie wiem o co chodzi. Wydaje się być głody, a jak tylko ułożę go na ręku to ryk i wicie się, że nie mam szans wpkować mu smoka do ust i mleko po całej buzi się rozlewa. Oczywście po 10 minutach się uspakaja i zjada wszystko.

Mój nick - jak byłam młodsza to mówiono do mnie młoda (mama, tata, siostra i jej koleżanki) a że nick mloda był zajety to dodałam pierwszą literę nazwiska panieńskiego bo obecnego jakoś mi nie pasiło (mlodaj by było).

Szymek wstaje na dobre między 7-8, śniadanko ok. 8:30 najczęsciej, wcześniej nie chce i pierwsza drzemka ok. 10 na 20-30 minut. A oznaka sennosci u nieg sa czerwone oczka i to ze je trze lapkami.

Rysica - 100 lat!!!!! Oj też bym chciała mieć znów 27 lat. Ale szczerze powiem, że dopiero odkąd skończyłam 30-tkę poczułam się naprawdę kobietą. Zaaakceptowałam swoją fizyczność, nawet lekkie krągłości. Oczywiscie mam chwile slabości, że bym chciała byc szczuplejsza, ale ogolnie to naprawdę czuję się dobrze ze sobą samą. A urodzenie Szymka w wieku 32 lat dodało mi pewności siebie, mam dla kogo żyć, o kogo walczyć.

edek - kasienka ja jestem zalogowana na hippie i nic nie dostałam.... co trzeba zrobić?

Ostatnia edycja:
Hej :)

O, nam się kończy ostatnia paczka 2 i będziemy przechodzić na 3. Zastanawiałam się właśnie czy zaryzykować jeszcze raz Dadą czy jednak kupić pampersy (słyszałam, że 3 z Dady ponoć gorsze niż 2, ale skoro piszesz, że u Was się sprawdziły, to może i ja spróbuję).
My mieliśmy Dady 1,2 i 3 i jak na razie na żadne nie narzekam.Mój P. woli je zakładać jak Pampery, mówi, że te jakoś wygodniej.
Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D
Mysiaczek - Marysia - jak dzwoniłam do przyjaciółki w podstawówce to rodzice mówili jej, że tak szybko się przedstawiam, że słyszą Mysia, a potem jakoś tak się na Mysiaczek zdrobniło.

Iwon w moim przypadku polecam lekturę Harrego Pottera :-D:-D

Rysica wszystkiego Najlepszego!! (już zapomniałam kiedy miałam 27 lat :confused2: zazdraszczam :laugh2:)
Tak się zastanawiałam, czy Veritaserum to "to" Veritaserum.....właśnie sobie odświeżam tą lekturę po latach:-)

Jaś właśnie śpi na leżaczku, ciekawe jak długo...aż mnie boli kręgosłup jak sobie pomyślę jak mu tam wygodnie, ale co zrobić jak nochal zawalony jak się masz....

Dziewczyny o której Wasze maluchy się budzą rano (chodzi mi o takie już porządne wybudzenie, nie tylko na jedzenie) i o której mają pierwszą drzemkę?
Moja o 9, 10, a nastepna drzemka po 2 h aktywnosci. Poznaje po tym, ze staje sie marudna i wydaje dzwieki zniecierpliwienia, odchyla glowke i szuka cyca.

Rysica- młódko :))) wszystkiego NAJ !!:-D

Rysica 100 lat :-):-D, kurdę kiedy to było już zapomniałam jak to jest jak się ma 27 lat !!!!!!!!!!!!

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Jeżeli chodzi u mnie o nocki to jest ogólnie oki, mała jak zjada o 20 tak budzi się na jedzenie o 3-4, a później 7-8 rano, dziś ją nakarmiłam po 7 później pospałyśmy do 8.30 przebrałam ją ze śpiochów i zaś zasnęła.
Pogoda do bani także czeka nas siedzenie w domu :-:)-(.

Jeżeli chodzi o dietę Niuśki to ona nadal tylko na mleku, nie daję jej nic innego. A pieluch używam pampersa active baby i już się przyzwyczaiłam do ich zapachu :-)

U mnie nick jest od mojej szczurzycy która kiedyś miałam i tak się nazywała :-D

Młodak już chyba drugi raz piszesz o swoich "krągłościach", a mnie się scyzoryk w kieszeni otwiera, bo GDZIE ONE SĄ się pytam?;-) Przecież na zdjęciach widać, że jesteś szczuplutka!:tak:

Jak na razie widzę, że większość dzieciaczków wstaje o 7-8 i idzie w kimono 1,5 - 2 h później. Czyli chyba dobrze wyczuwam młodego, może po prostu jakiś słabszy dzień miał :eek:

reklama
Ja już mysle o rozszerzenie diety ale zuupełnie nie wiem co i jak. Moze któras doswiadczona mama by mnie oswieciła - np wprowadzajac pierwsza zupke (mysle o dyni) mam dac 1-2 łyzeczki poprzedzjac mlekiem i potem znów mleko. Ile dni tak robic i co potem? Zwiekszac ilosci czy zmieniac warzywo? Jesli zwiekszac to czy mniejszac ilosc mleka w tym posiłku? Czy jesli podaje teraz 1 dziennie 2 miarki kleiku ryzowego do mleka (na wieczór) to czy zostawic go i w poludnie zupka? Czy oprócz tego kleiku moge do kolejnego posiłku wprowadzic kaszke ryzowa czy razej zamiast kleiku? Mam mnóstwo pytań. Moze watek o jedzonku załozymy?

Iwon - dzięki za komplement, ale to kwestia dobrych rajstop (gatta - polecam) i ustawienia się.

A to ulubiona zabawka Szymka,, dostał ją od chrzestnej w 6 dobie życia. Spaceru sobie bez niej nie wyobrażam. nawet smoczek go tak nie uspakaja szybko.

http://allegro.pl/stymulujaca-grzechotka-kwiatek-dla-niemowlat-hit-i2575484708.html

Ostatnia edycja:
Do góry