reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

reklama
Elutka12 ja też od wczoraj mam termin na 20 pazdziernika i mam nadzieję, że będę rodzić w Koperniku, także duża szansa, że będziemy leżeć po wszystkim razem na jednej z tych wieloosobowych sal :-p
azorek -znów wątek alkoholowy poruszony, ja to za winkiem białym tęsknię...bardzo...;-) mam nadzieję, że Twoje plany co do pełnego skonfigurowania przyjazdu mamy, wyjazdu męża i urodzenia się córy wypalą:tak:

Ja już ciuszków nie kupuję, mam tego sporo...ale wózka jeszcze nie mam, podgrzewacza do butelek w razie co, koszulę nocną chyba jeszcze jedną zakupię...ehh...studnia bez dna ta ciąża:confused2:

Elutka12 a dlaczego zrezygnowałaś z Ujastka? Jakiś poważniejszy powód? :)

Nie ma poważniejszego powodu Paulina:)Brałam pod uwagę tylko te 2 szpitale(Ujastek i Kopernika). Tak naprawdę o jednym i drugim
jest masa dobrych i złych opinii. W Ujastku jedynie troszeczkę przeraża mnie to, że bardzo dużo kobiet się na niego decyduje i naprawdę jest tam dużo porodów, ale to też jest oczywiście kwestia dnia itd. Tak poza tym sporo moich znajomych tam rodziło i są zadowolone. Skłaniam się ku Kopernika, ponieważ po pierwsze mam o połowę krótszą trasę do niego, leżałam tam już i nie narzekałam na nic. To, że są teoretyczni gorsze warunki-w sensie nie jest tak ładnie ani trochę mi nie przeszkadza. Nie potrzebuję hotelu do porodu:) zresztą ponoć jak zaczyna się akcja to ponoć jest wszystko jedno kobiecie, byleby się szybko zakończył poród...

Misza to koniecznie musimy się wcześniej zgadać:) Nie wybierasz się jakoś na początku października na KTG może na Kopernika ?:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Elutka, ktg robię u lekarza prywatnie, właściwie w szpitalu jeszcze nie byłam ale muszę się przejechać tam na rozpoznanie terenu ;-) podzielam Twoje zdanie, od czerwonego dywanu po porodzie wolę fachową opiekę lekarską dla dziecka, wiem, że w razie jakiś komplikacji będę i ja moje dziecko w dobrych rękach. Ja mam ujastek dużo bliżej ale np.słyszałam, że często dzieciaki stamtąd przewożą właśnie na Kopernika gdy są jakieś komplikacje. Elutka, jak będzie bliżej terminu to się na pewno zgadamy, póki co trzymaj się w 2paku:tak:

misza podgrzewacz kupisz jak bedzie potrzebny:tak:mozna zagotowac wode i podgrzac butle we wrzatku;-) z reszta (naraze sie przeciwniczka mikrofali ale trudno) jak juz sie ogarnelam i szukalam skrutow po poordzie zey latwiej i szybciej bylo to podgrzewalam w butli wode na mlesio wlasnie w mikrofali. dosypac mleko zamieszac i gotowe w 40 sek;-)

azorek, mikrofali niestety nie posiadam-mąż straszny przeciwnik...ale fakt, można podgrzać wodę w garnku, tyle że jak sprawdzić czy ma ona tą temp. 37 st a w podgrzewaczu jest łatwiej. U mnie rodzinnie z cyckowaniem słabo więc raczej się nastawiam na butelkę. Zobaczymy. Tak czy owak jeszcze sporo wydatków przede mną a wypłata do porodu jeszcze tylko jedna ;-)

ja ma czajnik elektryczny i co robilam to zagotowalam wode wlalam do garka czy miski i wsadzilam tam butle z mlekiem albo mieszlama ciut wody goracej z zimna sprawdxzalam pi razy oko bez termometra (wbrew pozorom dasz rade wierz mi jak bedzie za cieple to bobo nie ruszy jak za zimne tez nie) i robilam mieszanke. to na prawde nie bylo takie straszne i szybko sie nauczylam co i jak mloda lubi :tak:

A byłaś kiedykolwiek?Przejedź się koniecznie przed porodem:) Sale porodowe ponoć odremontowane i już tak nie straszą, zresztą mam zamiar je oglądnąć w najbliższym czasie, może nawet w piątek mi się uda. Niektóre przyszłe mamy bardzo odstraszają studenci, którzy są tam wszechobecni:)jakby nie patrzeć to szpital uniwersytecki, gdzieś się muszą wszystkiego nauczyć. Ja osobiście nie mam nic przeciwko, słyszałam że często są bardzo przydatni-choćby przy przypilnowaniu bobasa na czas toalety:)

reklama
Mina mniam mniam ale bym wciągnęła tego pleśniaka. Możesz mi napisać przepis? nigdy go nie robilam a tak smakowicie wygląda.
już przepis wstawiony :tak:

elutka
zrób sobie paseczek w podpisie nie będziesz musiała za każdym razem wstawiać do treści posta..

azorek ja za napojami z prądem nie przepadam, jak drink to drink bez innych smaków..
świetnie że sprawa męża pracy jest na bieżąco monitorowana przez was. Nie można sobie pozwolić na uległość bo "wy z Polska, ta dziki kraj".

za dużo chyba węglowodanów przyjęłam bo zasypiam....

Do góry