reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

reklama
Viv mnie Emilia, czyli Emilka się bardzo podoba i jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy będzie córcia czy synuś, to ja obstawiałam właśnie to imię :tak:
Julian ładne imię, ale nie dawno moi znajomi kupili sobie piska Yorka i właśnie tak dali mu na imię, hmm :eek:

Pies Julian? A to dobre :-D zupełnie mi się nie kojarzy z pieskiem...
A Emilkę sama chętnie bym jeszcze miała... kierując się liczbą imion dziewczęcych, które mi się podobają i którymi chciałabym nazwać swoje córeczki, to bym musiała mieć niezłą gromadkę :-D Co poradzę, że chciałabym i Marysię i Hanię i Zosię i Emilkę :-D Właśnie, słyszałyście o tych czworaczkach? Same dziewczynki :-) W teleexpresie pokazywali wczoraj, taaaaakie fajne! Czworaczki na Polnej - same dziewczyny!

U nas będzie Julianek :)
mojemu mężowi się strasznie podoba ale mi jakoś nie pasuje choć nie powiem ładne jest ;-)

A ja byłam ostatnio u rodziców i siedziałyśmy z mamą i siostrą i ona jak zwykle szczelała jakie to imię wybrałam:wściekła/y: jak mnie to wkurza i trafiła a ja musiałam udawać że nie najlepsze że mamie nie pasowało i mówi to jak ja bym do niego mówiła Wikuś :/ no to już wiem że się im nie spodoba

Ja tez zastanawialam sie nad tym imieniem, ale jak ogladam ta kreskowke z pingwinami z madagaskaru to mi sie nie widzi " krol Julian" :) a jeszcze niedawno znajomi kupili kota i dali mu na imie Julian, to juz koniec....;)

Fiolka to jest mega wkurzające jak ktoś Ci się pyta, a jak będzie miało Wasze dzidzi na imię?, Ty im mówisz, a oni wtedy reagują... wiadomo jak... :wściekła/y: Każdy daje na imię swojemu dziecku tak jak sie mu podoba i nie ma sie co przejmować tym co inni mówią! W końcu to Wasze dziecko a nie kogoś innego. Jak im się nie podoba, trudno. Swojemu dziecku niech dają jak chca, a od Waszego niech się odczepią!

reklama
Mikaa, a wyobraź sobie co jest u mnie. Jestem wychowawcą w internacie, gdzie aktualnie jest ok. 50 wychowanków, taka raczej starsza młodzież. I oni ciągle "kopie? mogę dotknąć? jak będzie mieć na imię?", zawsze odpowiadam, że nie kopie, nie można dotykać bo nie lubi i że Marysia, to tylko słyszę "eeee, paaaani, co to za imię!!! niech będzie..., najwspanialsze imię na świecie!" i tu zawsze pada imię wychowanki, z którą rozmawiam, bądź imię wychowanka w formie żeńskiej, jak się da, lub słyszę "a ja znam jedną, i ona jest taka..." :-D

Do góry