reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ty jesteś niemożliwa!!! :-D:-D "musiałam się kocem pochwalić", hehehehehe! Genialne!! no i piękny koc oczywiście ;-);-) aaalee co tam koc, Monisia po prostu wymiata z tymi włoskami!

:rolleyes::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D NO CO?!?!!?!
ale o co chodzi? :p
No bo ostatnio Wam mówiłam, że będę koce zamawiać no to się chwalę, bo już przyszedł :p
Rysica, aylin mój wózek też sobie świetnie daje radę, ale na śniegu a nie w zaspach :tak: Po prostu nie widziałyście naszych chodników - tutaj nie leży zwykły śnieg, tylko pagórki śniegu po kostki, do tego to, co "zgarnięte" leży na obrzeżach i przy każdym zejściu z chodnika musiałam ciągnąć wózek za sobą. Po prostu porażka :baffled:.

A co do pozostania na BB - ja tam nie zamierzam nigdzie uciekać ;) Zresztą nadal udzielam się na lipcówkach 2005, więc gołosłowna nie jestem :) Może na początku będzie mnie trochę mniej, ale jak już się wkręcę w nowe biorytmy, to all nadrobię :-)

Rysica fajniutko Monia wygląda z obciętą grzywką - taka "dorosła" dziewczynka się zrobiła :-)

Fajnie, że kupiłaś garnuszek :D Będziesz zadowolona :D

A no to fakt, zaspom to i mój by pewnie nie dał :p

dziękuję :D No wygląda już dorosło dzięki włoskom :) to po mnie włoski :D

Ja do pracy od 1 marca wiec jeszcze mam czas i napewno tu posiedze a i w pracy tez sie cos wyskrobie :-D

Rysica- slicznie Monia sie prezentuje na tym kocu,, normalnie wszystko wspolgra :tak: A z tym sadzaniem to ja mam coraz wiekszy problem ja utrzymac w pozycji pollezacej przy karmieniu, podnosi glowe i chce siedziec uparciuch maly ;-)

Moja też się rwie do siadania :p

zaglądam na chwilkę.
Dzisiaj wieczorem debatowałam ponad 1,5 godziny z koleżanką z pracy. Z tego tylko 10 minut to była prywata :baffled:
Też mam wrażenie, że skoro jestem już na wypoczynkowym to mogą dzwonić i dzwonić :crazy:

A tak apropo - występujecie o wczasy pod gruszą?
Dzisiaj mnie kumpela zapytała bo ponoć to ostatni rok....

rysica fajny koc :-). Jaką stosujesz odżywkę? Pytam bo Majci też robią się kołtuny.

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc

Dzięki ;) a odżywkę wzięłam jej swoją nałożyłam :p bo to tak ad hoc wczoraj spróbowałam czy uczulenia nie dostanie i nie dostała a ja używam Fructis do włosów farbowanych, bo tylko ona jest w stanie sprawić, ze moje włosy (cholernie gęste, cholernie sztywne, cholernie grube, cholernie nie do rozczesania) dają się rozczesać :p

Fajny dzień Ci się jutro zapowiada, ja poprosiłam brata, żeby ściągnął pierwszą część Renifera Niko... Bo na drugą część chyba się skusimy i pójdziemy z Szymkiem. Może w niedzielę?

reklama
Rysica, aylin mój wózek też sobie świetnie daje radę, ale na śniegu a nie w zaspach :tak: Po prostu nie widziałyście naszych chodników - tutaj nie leży zwykły śnieg, tylko pagórki śniegu po kostki, do tego to, co "zgarnięte" leży na obrzeżach i przy każdym zejściu z chodnika musiałam ciągnąć wózek za sobą. Po prostu porażka :baffled:.
słyszalam własnie w radiu, że w twoich stronach to jakieś rekordowe ilości śniegu napadaly i się zastanawiałam czy to prawda bo nic na forum nie pisalaś;-) a jednak ;-)

Zaza długo Ci schnął ten kombinezon :-D;-) Ładniutki - no to tej zimy nasze chłopaki będą cali in blue ;)
schnął krótko, ale długo się ściągał z aparatu na kompa, chyba muszę kabel wymienić ;-)

A z tym sadzaniem to ja mam coraz wiekszy problem ja utrzymac w pozycji pollezacej przy karmieniu, podnosi glowe i chce siedziec uparciuch maly ;-)
jakbym o swoim czytała, podciąga się do siadania i jak mu nie pomogę to jest histeria a potem zdziwiony jest, że cycusia nie ma

Muńka ale ci dobrze, że możesz sobie pozwolić na nie wracanie do pracy :yes:

w sumie ja to już bym chciała się wyrwać z domu, ale na pół etatu ;-) bo nie powiem wizja, że praca plus cały dom na głowie a gdzie czas na zabawy i przytulanki z maleństwem?? :(
chociaż śmieję się, że teściowa jak będzie się małym opiekować to na pewno mi chałupę posprząta i pewnie nawet w szafkach poukłada :-D

Miśki udanego wypadu !!!

u nas nawet fajna nocka, bo młody obudził się tylko o 1.40, zjadł i zasnął bez żadnych grymasów, minus taki, że pobudka była już o 5.50 :( a teraz jest w trakcie pierwszej drzemki

Dzień dobry :)

Mam chwilkę, bo Mała właśnie zasnęła bawiąc się sznurkami z ochraniacza w łóżeczku. Nie powiem jaka byłam zdziwiona jak to zobaczyłam, bo generalnie jej się takie rzeczy nie zdarzają. Pozycja w jakiej ją znalazłam: jedną ręką trzyma sznurek, drugą ręką trzyma ochraniacza po przeciwnej stronie, nogi na szczebelkach w górze... :-D

Ja wracam 2giego stycznia już do pracy, chciałam 7go, ale stwierdziłam, że od środy będzie łatwiej niż od poniedziałku.. No a poza tym 21.01 idziemy do szpitala, więc znów będę miała wolne..
Muńka zazdroszczę Ci, że zostajesz w domku i wszystkim innym które zostają też. U nas mąż też pewnie byłby w stanie nas utrzymać, ale w związku z tym, że wiosną ruszamy z budową domu i bez kredytu się nie obejdzie to lepiej żebyśmy oboje pracowali niż liczyli każdy grosik.. A na BB też znajdę czas. W pracy pewnie nie, bo nie będę ryzykowała naganą :-p, ale w domu.. ;-)

Szukam od tygodnia samochodu sobie, ale jakoś nic znaleźć nie umiem. Jak mi tak pójdzie to nie wiem jak będę do pracy jeździła :sorry2:

Rysica cudna Monisia z tą grzywką :) i koc też całkiem elo :cool2:

Miśki bawcie się dobrze i naciesz się chłopakami!!!

Kasienka
kto obciął Nikosia?!

Zaza jakbym zostawiła moją z teściową to pewnie też by było posprzątane i ugotowane i w ogóle, ale ja tam wolę jednak sama, bo ja akurat w tej kwestii wychodzę z założenia, że zrobię to najlepiej :-p I Sergio się zmówił z moją z tą pobudką, bo u nas tak samo :-)

Idę pranie zrobić i powalczyć z prasowaniem :dry:

Witam, mimo ze juz po kawie to oczy na zapałki :nerd: A poszedł spać o 20tej, ale jak ja się kładłam wyjątkowo wcześniej około północy to on był wyspany i godzinę hasał :szok::szok: miałam nadzieje, ze rano odeśpi, a tu przed 7mą pobudka :D

.
Moja G śpi w łóżeczku, ale kiedyś ją odkładałam i zasypiała sama, a teraz trzeba ją troszkę polulać. Spała z nami do 4 miesiąca, ale odkąd ją odkładam to lepiej sypia i ona i my. Biorę ją nad ranem:-D
Mój od urodzenia śpi, ze mną tylko te pierwsze miesiące udawało się, ze zasypiał sam w łóżeczku i spał tam do północy :) a teraz chyba, ze sobą mam problem, a nie z nim czy go uczyć w łóżeczku czy zostawić w łóżku.

Super, ze możesz z małą w domu zostać, ja mam plan do 2-3urodzin jak już pracować to tylko z A.

aga chłopakom kupiłam domki do budowania z miniaturowych cegieł:
TEIFOC 4010 BUDOWLE Z CEGIEŁEK MAŁY DOMEK 2 PLANY (2843909979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ale moi starsi i na pewno im się spodoba :-) Dla młodszego chłopczyka polecam: grę "spadające małpki", samochód zdalnie sterowany bądź klocki magnetyczne. U nas te rzeczy robiły i nadal są uwiebiane :-) - z naciskiem na auto.
Dla dziewczynki to lalę przytulankę (szmaciankę)

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc
Dzięki właśnie właśnie wczoraj oglądałam auta zdalnie sterowane, a gre małpki już kupiłam :D więc mam nadzieje, ze będzie mały zadowolony, dla małej chcę coś edukacyjnego, bo ma la itp, a takich zabawe za dużo nie widziałam.
I udanego dnia z chłopcami życzę!!!

chociaż śmieję się, że teściowa jak będzie się małym opiekować to na pewno mi chałupę posprząta i pewnie nawet w szafkach poukłada :-D
:-D:-Dnie ma jak dobra teściowa :D

Rysica Monika super, mojej siostrzenicy córa też miała takie włoski, teraz ma 1,5roku i ostatnio zrobiłam jej dobieranego :D
Iwon myślę, ze Julkowi garnuszek się spodoba :D

Hej :)

U mnie dzisiaj podobnie jak u zazy - była tylko jedna pobudka na UU o drugiej. Jadł też o piątej, ale dla mnie to już rano, a nie noc :-)

Miśki
no to miłego dnia dzisiaj :-) Ja parę dni temu spędziłam popdobne popołudnie z moim starszakiem, i też był MC Donalds :-p Tylko do kina nie poszliśmy, bo był ostatnio z ciocią, a nic nowego nie grali :happy2:

Rysica
nie wiem, jaka jest ta bajka o reniferze, ale Dino mamę mogę polecić :tak:

słyszalam własnie w radiu, że w twoich stronach to jakieś rekordowe ilości śniegu napadaly i się zastanawiałam czy to prawda bo nic na forum nie pisalaś;-) a jednak ;-)

Dokładnie :tak: I cały czas pada, teraz też. Ja tam lubię zimę, tylko wkurza mnie, że nie mogę wyjść na spacer przez te chodniki :dry:

Claudette szkoda, że nie wracasz do pracy jednak siódmego, bo byśmy razem debiutowały ;-)

Qrde ja już nie mogę z tym moim niejadkiem - ostatnie UU zjadł o 5, teraz jest 8.30 a on mi wypił z butli 60 ml mleka :baffled: I tak codziennie - je UU o 5 lub 6 i potem nie chce mleka ani o 8 ani o 9 ani o 10. Zjada na siłę i na raty, trwa to czasem godzinę. Już sama nie wiem, co mu dawać, może same owoce? Myślicie, że to może mieć związek z tym, że jeszcze je w nocy? Np. dzisiaj zjadł o 2 i o 5. Dziewczyny których dzieci jedzą w nocy - o której dajecie im pierwszy porządny posiłek rano i ile zjadają?

Hej :)
Qrde ja już nie mogę z tym moim niejadkiem - ostatnie UU zjadł o 5, teraz jest 8.30 a on mi wypił z butli 60 ml mleka :baffled: I tak codziennie - je UU o 5 lub 6 i potem nie chce mleka ani o 8 ani o 9 ani o 10. Zjada na siłę i na raty, trwa to czasem godzinę. Już sama nie wiem, co mu dawać, może same owoce? Myślicie, że to może mieć związek z tym, że jeszcze je w nocy? Np. dzisiaj zjadł o 2 i o 5. Dziewczyny których dzieci jedzą w nocy - o której dajecie im pierwszy porządny posiłek rano i ile zjadają?
Chyba nie pomogę, bo mój je bardzo często cyca i max 2h przerwy np jadł po 6tej i 7:30 na nowo i teraz przed 9 do spania, a warzywka dostanie około 12tej.

Aga sądzę, że cyca też by chętnie zjadł i pewnie też mało - tylko nie miałabym tego jak zweryfikować, a w butli widzę :baffled: Ja staram się mu nie dawać teraz UU między 8 a 16 (daję moje odciągnięte albo mm), bo przyzwyczajam go do tego co będzie, jak wrócę do pracy. Nie chcę żeby teściowa miała problem potem :blink:

Niespodzianka a ja chyba nie zdążyłam wczoraj Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie czy mówiłaś mi o DM? Chyba coś wspominałaś :blink: Fajnie, że znasz moje klimaty ;) My na imprezach DM też kilka razy graliśmy :cool2:

Dziewczyny M. wczoraj odgarniał śnieg z balkonu, a dzisiaj znowu nas zasypuje :szok: Zaraz nie będę nic widziała przez okno, normalnie ugrzęznę tutaj w zaspie - idę sprawdzić czy mam jakiś suchy prowiant w razie czego, wódka też by się przydała na rozgrzewkę ;-)Jeśli zamarznę, to będą mnie wynosili razem z wtopionym laptopem, a jak odszronią już jego ekran, to zobaczą BB :-D:rolleyes:

Ostatnia edycja:
Helloł gerls:)
Iwon, wg Twojego liczenia to Gosia też wstaje raz ;) usnęła o 9, pobudka o 2, potem 5, 7 no i przed ósmą już się wierciła ale to po prostu już chciała wstać w końcu. Tyle, że ja 5 za środek nocy uznaję ...;) Chciałabym, żeby wstawała raz w nocy a potem dopiero ok 7. Sama nie wiem, czy to jest możliwe, bo ona faktycznie je - czuję, że ciągnie - i zasypia znów, gdy tylko skończy. Może jeszcze za wcześnie na przesypianie całej nocy? Tyle słyszę o postępowaniu instynktownym...

Muńka, no jeszcze Ci to pewnie dziś powiem, ale wysłuchałam i jestem pod wrażeniem:):):):)

Jeśli chodzi o ulubione klimaty muzyczne, to u mnie róźnie. Tzn kiedyś ortodoksyjnie tylko rock/rock'n'roll: The Beatles, The Doors, The Rolling Stones, Janis Joplin itd, - nawet Elvis się przewinął ;) - potem słuchałam maniacko Queenów, no i polskie lata 80te tu głównie Maanam, polskie lata 90 (Hey, E. Bartosiewicz, wczesny Various Manx). A teraz takich ulubionych to David Bowie, Bitelsi cały czas ;), T-Rex jakiś czas temu,itp itp. No i pojedyńcze piosenki, które akurat wpadną mi do ucha...

ostatnio przez Gosię:
The Muppet Show - Elton John - YouTube

no i:
Adolf Dymsza & Eugeniusz Bodo - Ach śpij kochanie - YouTube

;)

W osotanią niedzielę słuchaliśmy w radiowej dwójce kantat Bacha ... są świetne więc jak widać dość zróżnicowane mam gusta ;)

W piosence potrzebuję dobrej muzyki i tekstu.
Iwon, muszę przyznać, że te piosenki DM, które znam, mają całkiem niezłe teksty:)

O muzyce mogłabym długo pisać, a miało byc tak ogólnie...

Zaza jakbym zostawiła moją z teściową to pewnie też by było posprzątane i ugotowane i w ogóle, ale ja tam wolę jednak sama, bo ja akurat w tej kwestii wychodzę z założenia, że zrobię to najlepiej :-p
żeby nie było, że ja liczę na porządki w wykonaniu teściowej:szok: już się szykuję na wojnę;-)

Iwon jakbym o swoim czytała... co prawda podaje cyca, ale też nie chce :no: nie licząc dzisiejszej nocy to karmienia były zwykle dwa, około 24 i 3, a potem jak wstawaliśmy o 7 to potrafił do 9 odmawiać jedzenia:-(

to też nasz hicior ostatnio:-D

reklama
Iwon pierwsza piosenka, ktora zamiescilas przypomniala mi to :
Robot Dance - Paris - YouTube ;-)
A co do DM to moja siostra (8 lat starsza) byla wieeeelka fanka, co mnie zbytnio nie cieszylo kiedy bylam na etapie smerfnych hitow ;-) Musialam dorosnac, no i zrozumiec teksty zeby polubic :) Jedna z moich ulubionych piosenek (choc nie tak popularnych) jest In your room.

Zaza dobrze, ze maly osluchowo czysty... a leki i kasa zostawiona w aptece - masakra. Lekarstwa dla maluszkow powinny byc za darmo (jak w Uk), a co jesli ktos nie ma pieniedzy? :no:

Rysica Metallica, Akurat, Linkin park (+Iron maiden) to zespoly, ktorych sluchalam namietnie w liceum. Teraz tez czasem do nich wracam. Do prostego czlowieka dalej wywoluje u mnie gesia skorke.
A zdjecie Monisi - super! Jak ty to robisz, ze tak prosto wlosy obcinasz? Jak ja sobie grzywke obetne to wygladam jak bym to robila pila elektryczna :baffled: No i mam pytanko (nieco bezczelne i traci podstawowka, ale ciekawa jestem :p) z ktorego rocznika jestes?

Kasienka wspolczuje nocki. Oby ostatnia taka masakryczna.

Munka, a gdzie do UK ? :cool2: Tesknota jest najgorsza, niestety. Zwlaszcza teraz. Jak bym byla w Pl to wszystkie ciotki, kuzynki, przyjaciolki bym odwiedzala... a tak... siedze jak kolek :sorry2: Ale juz niedlugo. Zdjecia paszportowe zrobione, w przyszlym tygodniu wysylam wniosek i fruuu. Jak tylko mlody dostanie paszport to uciekam ;)

Josie ja tez nie wiem kiedy prezenty kupie :baffled: Jak pomysle o tych tlumach w galeriach to mi sie odechciewa... Ja lubie szybkie zakupy, biegam po sklepie i albo mi sie cos podoba, albo nie. A tu wszyscy zamulaja i mi cierpliwosc siada ;)

Aga gratuluje postepow z zasypianiem. Jak mlody zacznie zasypiac samodzielnie, to wtedy pomyslisz o zmianie lokalizacji ;)

Miski milego dnia

Hatszept wspolczuje zimna, mam nadzieje, ze to jednak telepatycznie nie dziala... Bede musiala maske do bb zakladac ;)

Uff mlody drzemie, mama na bb :D W tym tygodniu czeka mnie zakup spiochow, bo te na 3-6 miesiecy juz sa przyciasne :/ Teraz dopiero sie przekonam ile kasy na to idzie :/ Do tej pory wszystko dostalam - kupilam tylko kilka rzeczy, a teraz mi sie zapasy skonczyly i czas samemu na zakupy ruszyc.

Do góry