reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej Kochane,

daję znać, że zyję. Jakoś leci chociaż cięzko mi jak cholera..........
Najwazniejsze, że dzieci zdrowe :) a Wojtula kończy dzisiaj pół roczki i z racji tego zabek się przedostaje na zewnątrz ;)))

Pozzdrawiam Was bardzo mocno i buziaki dla Maluszków

reklama
Kasienka naprawdę sportowiec jak że szok !!!
Ale verity mały tak samo już stoi na nogach, jestem w szoku moja mała lekko dupę do góry podnosi a tu takie spryciarze są !!!!

Pamka &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Całe szczęście że ja zostaję z mała w domu i tak przez najbliższe 24 miesiące no i później jeszcze zasiłek dla bezrobotnych mi się będzie należał także 2.5 roku jeszcze w domu z tą moją dziadygą !!!!!!!!!!! :-):-D
Wykończę się !!!!!!!!!!!!!!

Kasienka twoj maly to szalony widze!!! :-D to moj dzis sie zaczal przewracac w koncu z brzucha na plecy i odnotowalam to jako wielki sukces... jeszcze czasem mu reka przeszkadza i nie wie co z nia zrobic ale chyba w koncu zakuma? acha i twoja metoda polozylam go na kocu nago po prostu :-)no i prosze jaki efekt, cos w tym musi byc hehe

Pamka rozumiem cie doskonale. Trzymaj sie. Zaraz polowa z nas wroci do pracy i wszystkie zlapiemy takiego dola - jesli to cie pociesza :sorry:

Rysica my mamy z Lamaze takiego smoka (a raczej smoczycę, bo w różu ;-))
Uroczy Smok - zawieszka - LAMAZE - Warszawa (2838940231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Niestety młodego raczej ta panna nie kręci :sorry: Więc boję się, że z tygrysem byłoby tak samo. A pokaż go, bo może to kwestia kolorystyki?
Chyba chciałabym takiego miękkiego do przytulania bardziej. Wy czasem wklejacie zdjęcia śpiących dzieci z takimi maskotami, też bym tak chciała :)

Ale słodka smoczyca :D
Ja mam takiego :
58052105_1_644x461_zawieszka-lamaze-tygrysek-do-wozka-lozeczka-itp-wroclaw.jpg
Monika go uwielbia ale ona uwielbia wszystko przytulać, majstrować rączkami i gryźć i robić wszystko co tylko możliwe :p
i ma przy tym niezły fun
DSCF1179.jpg

Rysica - czemu myślisz, że Monisia zatrzymała się w rozwoju??:biggrin2:
A bo jak 3 tygodnie temu się podnosiła na prostych rękach wysoko i podnosiła brzuch tak robi tak do tej pory ale na kolankach się podnieść nie chce, a myślałam, że to kwestia dni :p Tak samo jak może 3 razy się z brzucha na plecy przekręciła a teraz nie chce, jedyne co to precyzyjnie palcami chwyta i wydaje coraz dziwniejsze dźwięki...

Hehe ja też... A Kelly Family - to był obciach...

U mnie pozycja na brzuszku = zabawa. Na boczku się śpi, na brzuszku bawi i już.

Moja tez ma takiego rudego misia, ale na razie rządzi pieluszka muslinowa lub tetrowa. I nie ma lepszej przytulanki.
A krzesełko mam takie:
Coneco - Krzesełko BRAZZI zielone

Ja do - 10 jak na razie chodziłam :)
A ja ubieram choinke napewno. Taka radośc dla maloty będzie. Tyle kolorów. A w tym roku moze jeszcze baniek nie ściagnie.

Więc pisałam wczoraj że umówiłam się z córka ze nie wstaje miedzy 24 a 6?
Chyba się nie zrozumiałysmy - od 1 do 6 rano budziła sie średnio co 40 minut (raz było 1,5 godziny i 2 razy po 20 minut) z przeraźliwym płaczem. I nie pomagało przytulanie, cycek.... Więc boję się z nia znów dziś na cokolwiek umawiac....

osz... FOCH! z przytupem!

U nas też na brzuszku by nie zasnęła bo brzuszek = zabawa :)

Jaka to pieluszka muślinowa??

Krzesełko fajne :)

Masz rację - Szymka tak małego sadzałam na leżaczku przed choinką i godzinę mógł patrzeć na migające światełka :-D:-D:-D

Wniosek jest prosty - nie możesz się z nią umawiać :p

Byliśmy u teściów - Leni grzeczna, więc mały sukcesik zaliczony. No, ale.. jakieś było zdziwienie moje jak się dowiedziałam na co wpadła babcia, uwaga: buduje już wnuczce domek dla lalek. :sorry: Powiedzcie mi czy tylko moja teściowa ma pomysły takie? Czy to ja jestem taka dziwna i dla mnie to jakiś paradoks, żeby wyprzedzać tak bardzo czas..
Może go będzie własnymi ręcoma 2 lata budowć ?? ;P

ciesz się, że ma takie chęci!!! Moja teściowa w życiu by o tym nie pomyślała :p

Dziewczyny wpadłam na chwilkę! Wracam do Was w sobotę wieczorem a w sobotę w południe proszę za mnie kciuki trzymać bo mam obronę i nic nie umiem:confused2: wstyd będzie jak nie wiem, bo mimo, że próbuję to nie bardzo mi nauka idzie:zawstydzona/y: Król Julian pomaga jak może- budzi się tysiąc razy w nocy drąc się okropnie a usypianie go zaczęło mi zajmować jakieś pół godz... i po pół godziny snu powtórka z rozrywki. Dziś w nocy nie spał od 23:30 do 1:30 a potem to już szał... Pomyślałam, że może jak będzie spał przytulony do mnie to będzie lepiej, a on po prostu przez sen walił mnie piąstkami po oczach albo szczypał po szyi:shocked2: Mąż oczywiście nawet nie pomyśli by pomóc... tzn może pomyśli tylko nic z tym nie robi. W lodówce światło ale on ma w ... nosie bo przed pracą po prostu pojedzie do mamusi na obiad (niby jej w czymś pomóc, a ona mu "wciska" jedzenie). Ja już od kilku dni żywię się mrożonkami- super dieta matki karmiącej, ale zazwyczaj mam jakieś 10 minut czasu w drodze z pracy by coś kupić do jedzenia, bo muszę nianię zwolnić a o godz. 15:30 sklepy załadowane... w domu syf a teściowa mi ostatnio się chwaliła jakto ma już okna pomyte przed świętami i wszystko przygotowane (pewnie nie pamiętacie ale prosiłam ją kiedyś by przyszła posiedzieć z Julkiem a ja bym sobie w tym czasie posprzątała ale ona powiedziała, że jak ona będzie mi dziecka pilnować to kto u niej posprząta...:-() Ogólnie to uzbierało mi się tego trochę i czuję, że niedługo wybuchnę:growl: a przynajmniej będzie awantura:evil:

Kurde ja to bym już dawno mężowi aferę zrobiła, że pracuję, studuję, dzieckiem się zajmuję, więc on też ma DUŻO w tym domu robić. W życiu bym do takiej sytuacji nie doprowadziła... Strasznie Ci współczuję, jeszcze ta teściowa!!!
Trzymam mocno kciuki za zaliczenie obrony!!!

u nas tata wrocil o 19.40 z delegacji, i w dodatku obudzil malego halasujac garnkami! powiedzialam mu ze idzie usypiac i ma nie wyciagac z lozeczka to powiedzial ze na pewno wyciagnie bo nie bedzie przeciez kwitl nad lozeczkiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec poszlam sama i usnal w 10 sekund uff. a do meza sie nie odzywam!!!

jako ze kappahl to moj ulubiony sklep z ciuszkami dla dziecii widzialam te owieczki i sa przesliczne, ale ze moj sie nie przytula to nie kupowalam :cool:

aylin u mnie tez kelly family to byl obciach i to samo backstreet boys. tylko dzieciaki tego sluchaly hihihihi
a ciaze nr 2 planuje tak zeby urodzic w marcu bo niby od wtedy ten urlop. a ze musze do czerwca czekac zeby zajsc to lato bedzie gorrrące :tak: (acha przeciez nie rozmawiam z mezem dzisaij wiec nie powinnam tego pisac!)

tatuś dał ciała :-D krótko mówiąc ...

to u mnie połowa słuchała BSB, połowa The Kelly Family - i żeśmy się nawzajem wyśmiewali....

też uwielbiam CappAhl, ale te ceny są wysokie...

Ale to chyba jak się urodzi już teraz w marcu! czyli jakbyś już w ciąży była :D

Zaza - tak, u nas nocki przespane są w standardzie. Zauważyłam, że u większości dzieci karmionych MM nocki przespane to standard...

Alijenka - ale Ci dobrze! Ja muszę marzec/kwiecień wracać do pracy....

Ostatnia edycja:
zaza ja pracuję według grafiku więc różnie teraz bo w grudniu trochę więcej a w normalnych miesiącach to 1na1 :tak: lekko nie jest ale jakoś trzeba dać radę
Muńka ano chcąc nie chcąc jestem :eek:

Hej Kochane,

daję znać, że zyję. Jakoś leci chociaż cięzko mi jak cholera..........
Najwazniejsze, że dzieci zdrowe :) a Wojtula kończy dzisiaj pół roczki i z racji tego zabek się przedostaje na zewnątrz ;)))

Pozzdrawiam Was bardzo mocno i buziaki dla Maluszków

stówka na pół roczku!! :-D my imprezujemy jutro!!:-D:-D

Rysica - to tak jest, jedną funkcję maluch doskonali, to reszta idzie w odstawkę. Moja ma teraz podobnie. Już pupę trochę podnosiła, a teraz przestała i doskonali chwyt;-)

Fajna ta zabawka!! ja właśnie chcę G kupić pod choinkę taką, którą będę mogła zawiesić na uchwycie od fotelika.
hatszept - G u Ciebie bawiła się na macie z pałąkami taką wiszącą maskotką z nogami czarno-białymi jeśli dobrze pamiętam. I chyba było tam lusterko, gdzie kupowałaś?

Josie ja sie na mojego tez wsciekam jak sie tlucze :) ja tez chce drugie ale to za jakis czas :) i kawka musi byc bo same na placu boju zostalysmy :) to moze Jasiu podlapie cos od Nikosia :) i zaraz bedzie stawal raczkowal i kto wie co jeszcze :) a moj zacznie wiecej moze gadac jak bedzie mial do kogo buzie otworzyc :)

Claudette pewnie tak wlasnie chodzi o temp tylko my w domu mamy 25 stopni :) wiec prawie lato ;D a na szczepionkach maja na czym zarabiac to nie tanieja tym bardziej ze wiekszosc mam sie boi ze sie dziecko pochoruje wiec szczepia a mi dzisiaj Pani dyrektor zlobka uswiadomila ze choroby w zlobku sa katar kaszel ale pneumokokowe albo meningokokowe albo rota nie bylo zadnego na tyle dzieci ile sie tam przewinelo ... ze to taki pic na wode ale na pneumo i tak zaszczepie

Zaza ostatnio sie zepsul przez tydzien albo i wiecej w nocy sie budzil i to po kilka razy czasami co godzine ... a teraz jakos od trzech dni spi cale nocki odpukac oby sie nie zmienilo

Pamka trzymam kciuki &&&&

Muńka on caly czas na czworaka od 4 tygodni prawie , tylko jak sie np bawi zabawka to sie polozy, albo jak chce do czegos szyyybko podejsc to sie jeszcze czolga, ale takto wprawia sie w raczkowanie choc odkad zalapal wstawanie to jakos lobuz to woli no iwciaz te rece mu przeszkadzaja :) choc sa juz silniejsze ... no i ostatnio robi pompki tzn jest na czworaka i podnosi kolanado gory wypina pupe i to wyglada jakby chcial wstac no ale chyba czesciej wtedy laduje z wiellllkim hukiem na podlodze na plecach bo nie utrzymuje rownowagi ... ja go zostawiam na podlodze a on harcuje ... ale lezy na podlodze codziennie prawie 5/6 godzin

Polaa gratuluje zabka :)

Alijenka ja bym troche chciala zostac ale nie da rady ... ale mam nadzieje ze mlodzieniec da rade w zlobku, tylko z tego co wiem o tam dzieci od dzieci sie ucza i sie szybciej rozwijaja to jak on teraz takie rzeczy wyprawia co bedzie za chwile ... bede miec chodzacego 8 czy 9 miesieczniaka :surprised: no i mysle ze warto rozbierac dzieci bo ubrania krepuja ... nam krepowaly pieluchy wielo jak je zmienilismy to od razu zaczal sie obracac a jak czesciej lezy golusi to jakos chetniejszy do zabawy i nowosci

Kasia.natka dasz rade napewno :) i jakie mleczko wybralas dla Niuni?

Rysica fajny ten tygrysek a moze Monia zamiast cialo cwiczy umysl :) ?? wiesz moj sie zawiesil znowu z kolei z mowa :) Muńka kiedys pisala ze ta sama polkula odpowiada za te dwie sprawy wiec trzeba czekac az sie Twoja odwiesi na dzialania fizyczne a moj na psychiczne :p

Hatszept ja tez poprosze o namiar :)

Muńka, Kasieńka, ja wiem, że tak może być, dlatego to napisałam z przymrużeniem oka :-D teraz ćwiczy chwyt i dźwięki ;) ale w rozwoju motorycznym zastój :p
Muńka to jak chcesz takie z zawieszką to chyba wszystkie Lamaze takie mają :)
popatrz sobie na allegro, bo mój ma w dupce coś co wibruje jak się za ogon pociągnie, ale strasznie mocno trzeba ciągnąć, dziecko nie da rady, więc to funkcja nieprzydatna, a przez to prać w pralce nie można....

Iwon, słyszysz? ;) przeczytaj jeszcze co Muńce napisałam ;)
ja bym poszła do SMYKa i po prostu wybrała jakiegoś miękkiego pluszaka :D

reklama
Kasienka moj tez sie z mowa zawiesil od dwoch miesiecy. Bawil sie w milczeniu i tylko marudzil albo piszczal. A dzis zaczal rozmawiac z gryzakiem. I jak wychodze to wola mnie eeeej! Wiec mam nadzieje ze opanowal obroty i teraz zacznie sie skupiac nad mowa

Do góry