reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Muńka - współczuję @ i migreny, strasznie często je miewasz!!!! robiłaś jakieś badania??

co do zdjęć - jutro z Rossmanna odbieramy 255 sztuk dla nas, a babcie dostały od moich rodziców ramki elektroniczne i gwizdki i co jakiś czas będą miały uzupełnianą bazę danych ;)

"babcie dostały od Twoich rodziców" - kurde nie kumam o co lotto:eek:
Gwizdki???

czy robiłam badania...hmmm...no miałam rezonans, ale to na pierwszym roku studiów, właśnie po pierwszym ataku migreny z aurą. Neurolog powiedział, że albo tętniak, albo migrena:-) chyba nietrudno się domyśleć co się ze mną działo przed poznaniem wyniku:-D no i od tego czasu nie badałam się.

reklama
Viola- to Wam się ząbków posypało :-D a u nas ani jednego :confused2:
Maćku- padłam :-D i szacun za przysiady!
Kasia.natka- my mamy łóżeczko turystyczne kupiłam od koleżanki ale nie znam nazwy :eek: może jest na łóżeczku jutro spr a jestem zadowolona bo jak przylatujemy do taty to młoda ma gdzie spać szybko i łatwo się rozkłada i składa jedna osoba da radę,
Muńka- &&&&&&&&& ja już bliżej końca.

Zdrówka dla chorowitków :tak:

Co tu się dzieje??????

Dziewczyny co kupujecie na Dzień Babci ?? Moja mamuśka jest dla nas takim wsparciem, ze szukam jakiegoś fajnego- pomysłowego prezentu.
Mi się dzisiaj przypomniało o tym a jutro wyjeżdżam więc na szybko po ptasim mleczku kupiłam :sorry:

Dopadło mnie choróbsko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jutro wylot a ja nie mam siły żeby się spakować a gdzie zająć się dzieckiem i samej poradzić sobie na lotnisku :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale co się dziwić jak wszyscy chorzy dookoła!!!

Nie wiem czy to te hormony czy co ale jak oglądałam dziś ddtvn o dziewczynie ze stwardnieniem i dwójką dzieci to płakać mi sie chciało i co raz cześciej na tym się łapie:eek:

Ostatnia edycja:
no i caly dzien prawie przespal ... moze z 5 godzin nie spal ale taki slaby byl ze masakra... temp zeszla moze ze dwa razy a takto ciagle na poziomie 38 ... poszlismy do przychodni a tam pediatra kazala czekac... dzieci kaszla psikaja on tylko temp a ta zeby czekac ... po 30 minutach pytam czy przyjmie bo znowu widze ze mu temp rosnie a ona ze czekac to sie wkurzylam zebralam dziecia i pojechalismy do domu tym bardziej ze juz byla 17 wiec za godzine otwierali sor... no i o 18:45 pojehalismy do rehabilitantki (wiem nieodpowiedzialnie ale wbilismy sie na szybki termin a tez nie chcialam czekac kolejnego miesiaca bo on mi zacznie w tym czasie chodzic) no i potem na sor ... kobita wybadala i fakt ma goraczke reszta wszystko czyste tylko gardelko lekko zaczerwienione ale leciutko... kazala podawac przeciwgoraczkowe sama podala nurofen bo mial tam temp 38,3 i na to gardelko tantum verde... i rano pobrac mocz i zaniesc do zbadania... zauwazylam ze ma cos na siusiaku i ta skorka nie schodzi tak jak kiedys moze faktycznie cos z moczem ... no ale kontynuujac ... jja mam nadzieje ze to trzydniowka ... kataru dalej brak ... jestem tak zmeczona ze padam nosilam go dzisiaj troche i dobrze ze mam nosidelko bo rece juz bym miala do samej ziemi ... a on swoje juz wazy ...

rehabilitantka byla pod wrazeniem dziecia i nie kazala go stymulowac... a jak wstaje to klasc go na bruch zeby raczkowal a nie wstawal ... a jak wstaje zeby podtrzymywac zeby nie opieral sie za bardzo na biodrach ... no coz zrobie co moge juz widze ze sie wscieka jak staram sie go podtrzymywac bo nie moze sie przesuwac tzn chodzic wzdluz wiec po prostu bede go klasc a on bedzie wstawac ja go bede klasc a on swoje ... moze kiedys wygram :p:p

Chorowitkom zdrowka zycze... duzo nas teraz ale oby szybko mijalo... a na katarki polecam oklepywanie tez :) nam ladnie dzieki temu zaczelo sie odciagac :)

teraz sprobuje cos odpisac konkretnie do kazdej :) jakby mi sie nie udalo tzn ze dziec wstal i polecialam ... bo poki co zasnal o stalej porze ...

"babcie dostały od Twoich rodziców" - kurde nie kumam o co lotto:eek:
Gwizdki???

czy robiłam badania...hmmm...no miałam rezonans, ale to na pierwszym roku studiów, właśnie po pierwszym ataku migreny z aurą. Neurolog powiedział, że albo tętniak, albo migrena:-) chyba nietrudno się domyśleć co się ze mną działo przed poznaniem wyniku:-D no i od tego czasu nie badałam się.
no gwizdki - znaczy tak się nazywa pen-drive'y czyli przenośne pamięci USB :p na gwizdek wgrywa się zdjęcia, wkłada się to w ramkę w port USB i na ramce się zdjęcia wyświetlają:D

współczuję tych migren!!!

Dopadło mnie choróbsko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jutro wylot a ja nie mam siły żeby się spakować a gdzie zająć się dzieckiem i samej poradzić sobie na lotnisku :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale co się dziwić jak wszyscy chorzy dookoła!!!

Nie wiem czy to te hormony czy co ale jak oglądałam dziś ddtvn o dziewczynie ze stwardnieniem i dwójką dzieci to płakać mi sie chciało i co raz cześciej na tym się łapie:eek:

ZDRÓWKA!!! Biedna, na lot w takim stanie....

Zaza podziwiam za wyprowadzanie psa w trakcie spaceru :D

Niespodzianka oby dzisiejsza byla lepsza :)

Agaundpestka dziekuje za przypomnienie ze Nikos ma dwie babcie :p hehe pomyslalam tylko ze ja mam ale ze Nikos :p ehhh

Maćku jak sa stali sasiedzi to mozna wlasnie powiadomic a takto powiadomi sie i co ... o mamy nowego sasiada :D ale by mial zdziwko jakby byl nowy takie specyficzne powitanie :D ... a takto okradna :|

Alijenka jak sie ma pochorowac to sie pochoruje w domu nie bedzie sie calej zimy trzymac ;| zdrowka

Iwon fajna dieta :) i racjonalna tak naprawde :)

MsMickey oby pospala jak najdluzej :)

Claudette dieta sama sie zrobila :) no i fajnie ze mala tak ladnie sie sprawuje... a z jedzeniem to i nawet moj glodomor cos kiepsko ostatnio, ale nasze maja swoja wage wiec nie ma sie co martwic ze zmizernieja hehe

Kifsi super ten fotokalendarz chyba musze pomyslec

Kasia.natka piekna waga ... a to moze jednak ryzowy lepszy jak tak duzo kupek ...

Muńka wspolczuje okresu i migreny oby szybko przeszla zolza jedna i druga !! ... mi sie spoznia :| tzn niby jeszcze nie ale zawsze byl w 13 lutealnej a teraz juz 15 dzien :| i retciowka faktycznie kroluje
fajny pomysl z prezentem :)

Rysica no wlascie jak od rodzicow ??

Sunshine ja tez czasem rycze bez powodu... szczegolnie tuz przed okresem

jeczał ale nawet nie wstal :) oby zeszla temp zaraz ide mierzyc ... przed spaniem mial 37,7, czyli po pol godzinie od podania nurofenu spadla pol stopnia

powiem Wam ze straszne jest jak tak czlowiek nie wie co zrobic :( ta bezradnosc jest najgorsza mozna nosic zniesc wszystko ale jak sie nie wie jak pomoc to rozrywa serce ze dzieciaczek tak sie meczy

czy myslicie ze kaski dla dzieci to dobry pomysl ze bedzie chcial dziec w tym chodzic ??
http://allegro.pl/ok-baby-no-shock-kask-ochronny-do-nauki-chodzenia-i2908105830.html
http://allegro.pl/kask-dla-dzieci-do-nauki-chodzenia-thudguard-uk-i2871103003.html

Ostatnia edycja:
No bo rozmawiacie o fotoksiążkach, zdjęcach itd, to napisałam, że moje babcie jakiś czas temu dostały od moich rodziców ramki cyfrowe, i będą miały co i rusz nowe zdjęcia dzieciaków :p nie wiem czego tu można nie zrozumieć :p

reklama
kasienka - współczuję tej gorączki. Wiem jak schizowałam gdy młody miał po szczepieniu 1,5 dnia. Oby szybko przeszło i mały za bardzo nie cierpiał &&&&&&.

sunshine - zdróweczka życzę

Rysica - też się zastanawiałam o jakie gwizdki chodzi, ale juz wszystko jasne.

Kurcze napisałam długiego posta i większość mi zjadło także więcej nie odpiszę bo idę spać. Strasznie zmęczona jestem.....

Do góry