reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

(nadrobilam ostatnie 10 stron uffff)

no to pieknie nie bylo mnie da dni a tu takie postepy!!!!! aylin munka msmickey gratuluje! moj maly nadal do raczkowania ma daleko nawet nie umie nog podciagnac pod pupe ale nie martwie sie poki co. pelza do tylu i obraca sie jak wskazowka zegara. od 3 dni podnosi sie bardzo wysoko na rekach ze prawie staje na stopach i to mi na razie starczy. probuje mu te kolanka podginac ale tylko sie wkurza:-D

to popracowałaś :-);-) eehh...kiedy ja napiszę, że młoda spała całą noc bez pobudki!!

kasia.natka - a gdzie wybywacie, bo chyba pominęłam ten temat.

no moj maly to chyba pierwsza noc od 3 miesiecy przespal... dzis tez na razie spi a zazwyzaj juz 2 pobudki byly na odbicie ale nie zapeszam...

kasia.natka ja tez nie wiem gdzie wy jedziecie ale milego wyjazdu! oby wysypka szybko ustapila!

No i dziś pierwszy raz mojemu synkowi coś nie smakowało "potrawka z ziemniakami i królikiem" buzia zamknięta, więc sposobem dawałam pół łyżeczki marchewki i obiadu i zjadł:).
aga wyobraz sobie ze moj je abslutnie wszystko oprocz tego wlasnie sloiczka i indyka w pomidorach!

a odnosnie przyprawiania, wczoraj kupilam jakies sloiczki hipp po 7 miesiacu i tam w skladzie sol jodowana!!!!!!:szok::baffled::no::confused:

Q...WA!!!! Q...WA!!! Q...WA!!!! Nie spaliśmy, rozumiecie??????? Po prostu nie spalismy!!!! I to nie przez misia, tylko przez debilny samochód pod balkonem i wyjący alarm!!!! ale jak!!!!! całą noc!!!!!!!!!!!!!!! nawet teraz!!! kiedy mus sie w koncu akumulator wyczerpie????!!!!!! wzywalismy straz miejską i policje do tych debili, ale nie mogli odholowac no bo auto nie stwarzało zagrozenia (prawidłowo zaparkowane), ale sprawe w sadzie załozyli za naruszenie ciszy, bedziemy swiadkami. Jełopy no!!!!!! jestem nieprzytomna!!!! i zastanawiam sie, czy jakiejs karteczki za wycieraczką im nie zostawic, zeby naprawili alarm albo spierd...alali, bo chyba policja nie pozostawiła sladu mimo, ze absolutnie chcieli pomoc....ale jestem wkurzona!!!!!

u moich rodzicow w bloku pare lat temu podczas wigilii zaczal wyc alarm w ktoryms mieszkaniu. nioslo sie na cala klatke. wyl bezustannie cala noc az do rana, az w koncu wlasciciel laskawie przyjechal..... wyobrzacie sobie takie swieta???
Dzień dobry! :-)

Dajecie już dzieciaczkom pomidora (w zupce)?

j/w dalam raz i kompletnie mu nie smakowal, a on raczej nie wybrzydza

no a lekarz powiedzial ze czysto uffff jak ja lubie to slowo ostatnio ... duzo kataru ale byl napewno wczesniej tylko ze widocznie nie wchodzil w kanal zewnetrzny (bo sa dwa kanaly ktorymi splywa katar i pewnie szedl tym w srodku stad charczenie ale teraz jest juz tak duzo ze wyszedl tez na zewnatrz) na szczescie ladnie splywa bo mlody sie duzo rusza i malo lezy na plecach ... no i zostawila to co wczesniej mial przepisane tylko do wywalenia deflegmin bo on jeszcze pobudza wytwarzanie kataru i zeby go nie "zalalo", mam podawac tylko prawoslazowy, i zakazala nasivinu, bo wiekszosc krwawien z nosa powoduja kropelki... ktore niszcza sluzowke, woda morska odciagansko i oklepywanie... a kaszel to od tego kataru no i trzeba przetrwac katar na szczescie bialy wiec nic anginowego,

pani wypatrzyla tez drugiego zeba, na ktorego ja tak czatowalam :p i ida gorne ... co prawda jeszcze pewnie troche zani wyjda ale juz spuchniete ...

Kasienka dobrze ze z Niko nie gorzej :) no i gratuluje zebow

Iwon gratuluje wystepu no i widze ze swietnie sobie radzisz z nadrabianiem bb w pracy, musze brac z ciebie przyklad :-D:-D

moj wlasnie sie obudzil w poprzek lozeczka na brzuchu :dry: kojarzycie te olowiane fartuszki co daja na RTG??? dlaczego nie robia takich kolderek dla dzieci ????:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do 6 miesiąca kokos, potem gryka, więc jeśli zmieniłaś niedawno to :tak:

Zmieniłam przed świetami na grykę ale po poście chyba Violipop zmienilam z powrotem na kokos a po twoim poście zmienię jutro z powrotem na grykę :-D

Muszę wypatrywać tego pierwszego ząbka, tradycję trzeba podtrzymywać :-) choc u nas jakoś nie zanosi się żeby wyszedł choć jeden.

dzięki dziewczynki za informacje na temat wit. D3

U nas nie ma w kapsułkach, jest tylko w kropelkach, ale dobrze, że w ogóle jest. Jak Alinka sie urodziła, to była opcja - wit. D3 jest niepotrzebna i nigdzie nie mogłam jej kupić, mam z Pl mi przysyłała (Alinka mało mleka piła).
Teraz przegięcie w druga stronę - dawać, dawać wit. d3!!!!! Nikt nie sprawdza czy faktycznie jest potrzeba.
Pytałam czy podajecie, bo Jakub co prawda jest duży, ładnie sie rozwija i ciemiączko zarasta jak trzeba, ale.... mleka pije tyle co nic (220ml na dobę w porywach do 440ml), więc mleko nie pokrywa zapotrzebowania, a słońca tu jak na lekarstwo.
Dlatego też postanowiłam, że póki co po 2 kropelki dziennie (tak jak jest napisane na opakowaniu) będe podawać. Chyba, że będą słoneczne dni (marzycielka), to wtedy sobie odpuścimy.

reklama
Heja :cool2:

Tradycyjnie przed kawką i śniadaniem pozdrawiam moje kochane baby :-)

Dzisiaj od rana mam kiepski humor, M. mnie wnerwia, mam doła że nadal nadprogram w kilogramach po ciąży, ech, nawet wizyta u fryzjera niewiele pomogła :sorry:

Josie witaj kochana w kompani pracujących mamusiek :-D

Waris, Muńka, claudette u nas też UU już powoli na wymarciu. W zasadzie to tylko w nocy podje i po południu jak wracam z pracy, bo rano już nawet nie chce - wytrzymuje do 9 i zjada pięknie kaszkę z owocem u babci. Tak klęłam na to karmienie i problemy z nim związane, a teraz mi szkoda, że nie dałam rady karmić do roku :sorry:

Rysica dużo zdrówka i walcz z przeziębieniem! :tak: U mnie wredna opryszczka w natarciu :baffled:

Maćku, Aga to mówicie, że dzieciaki garną się Wam już do "chodzenia" ;) Mój z kolei nie chce już leżeć, tylko siedzieć no i jest problem, bo ani sam nie usiądzie ani się nie utrzyma w tej pozycji. Bierzemy go na chwilę na kolana i tyle z jego siedzenia.

Mój też raczej z tych leniwych, muszę się wziąć za gimnastykę, bo przyznaję, że krucho u nas z tym ostatnio :ninja2::zawstydzona/y:

Kifsi Ty też się trzymaj i nie daj chorobie! :tak:

Młodak spokojnie, początki z nowym sprzętem są zawsze trudne i nie o starość tu chodzi, głupolku ;-) Powoli ogarniesz nowy tel. i będziesz śmigać jak ta lala :-p

Sunshine mała robi genialne miny :-D Ma dziewczyna charakter ;-)

Katrina myślę, że dobrze robisz podając małemu wit. D skoro tak mało mleczka pije :tak: No i ta pogoda... Nam pediatra powiedziała, że podaję się wit. D głównie właśnie przez brak słońca. Inne powody na drugim planie.

Ostatnia edycja:
Do góry