reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Mnie lekarka poleciła wypić te glukozę z gorzką herbatą. Rano mam zrobić badanie krwi, potem wypić tę miksturę i zrobić kolejne badanie już na glukozę. Przekonam się czy dam radę....

A tej glukozy jest dużo??

reklama
Gratulacje Malaga, moja córcia (wczoraj sie dowiedziałam na USG ale czułam że to ONA od początku:)) też fika najmocniej wieczorkiem i rano, może to dlatego że wtedy leżymy i łatwiej nam sie wsłuchać w nasze brzuszki:p

ja zmieniłam lekarza prowadzącego bo nie chce mi dać zwolnienia, w przeciwieństwie do was drogie dziewczyny ja pragnę troche odpocząć. często mdleje, bardzo bolą mnie plecy, na niczym nie moge sie skupić. nie wytrzymuje 8 godzin przed kompem cały czas w pozycji siedzącej a lekarka powiedziała mi że nie ma przeciwwskazań do siedzenia przed kompem i że musiałabym chyba pracować w kamieniołomach albo przy odpadach radioaktywnych żeby mi wypisać zwolnienie, :baffled:moja mama więc poradziła mi żebym zmieniła lekarza, w końcu mam prawo do tego no nie?:eek:
poza tym o wszystko musiałam sie prosić, o każdą informację, jak zadawałam dużo pytań,patrzyła na mnie jak na ufoludka a przecież to moja pierwsza ciąża i mam prawo nie wiedzieć wszystkiego, jestem pedagogiem nie lekarzem (całe szczęście;-))
ide więc jutro na drugą w tym miesiącu wizytę do ordynatora oddziału może on będzie mnie informował o wszystkim bez robienia łaski:confused: i pozwoli mi troche odpocząć....

Dziewczyny, podpowiedzcie jak to jest, czy ja znow schizuje???
Bylam u gina w piatek, powiedzialam mu, ze dwa razy zdazylo mi sie, ze mi brzuch stwardnial. On na to , ze to jest normalne. Wazne zeby szybko przechodzilo.
Dzis w nocy budzilam sie wiele razy z dziwnym uczuciem w dole brzucha, ale to nie byl bol czy skurcz. Okazywalo sie, ze macica mi twardnieje.
Od przebudzenia sie tj od godziny zdazylo mi sie to juz conajmniej cztery razy. Boli i skurczy nie mam, tylko takie dziwne napiecie w dole brzucha....
Juz dostaje do glowa, czy to normalne, czy to skurcze Braxtona- Hicksa? Czy moze szyjka sie skraca??
Nie wiem czy dzwonic i zawracac ginowi tym glowe, nie wiem na ile moze to byc niebezpieczne.....
Jesli cos wiecie na ten temat, blagam podpowiedzcie....

Monika z Malenstwem
Miau:) Monika, do lekarza dzwon nawet codziennie jak masz jego telefon i nie przejmuj sie, w koncu ciaza wazniejsza a on od tego jest.
ps. czy jest jakas kolezanka, ktora tak jak ja musi lezec cala ciaze bo ma zalozony szew McDonalda ze wzgledu na krotka szyjke? A moze ktoras z Was to przechodzila wczesniej? Pozdrawiam

mojej fasolce zaczely wlosy rozsnac
w morde jeza jak ja nie lubie tej zgagi wrrr:baffled:

Może dlatego miałam zgagowo - torsjową noc po orzechach?? :-p :-D Też nienawidzę zgagi.. A coraz częściej mnie "odwiedza"... :baffled:

Wyglada na to, ze z łożyskiem u mnie jest już wszystko ok!
Ginka przynajmniej mowiła, że już się podniosło, więc wygląda na to, że nie grozi mi łożysko przodujące..ufff :cool2:

miloku takze moze u ciebie tez powedruje wyzej :happy:

U mnie już na poprzednim usg się potwierdziło, że z łożyskiem ok, że się podniosło i nie jest przodujące, tylko po prawej stronie się umieściło :tak: I teraz na usg się potwierdziło, że jest ok :tak:

Gratulacje Malaga, moja córcia (wczoraj sie dowiedziałam na USG ale czułam że to ONA od początku:)) też fika najmocniej wieczorkiem i rano, może to dlatego że wtedy leżymy i łatwiej nam sie wsłuchać w nasze brzuszki:p
Gratuluję córci :-D A wczoraj mój maluszek kopał mnie jak byłam na spacerku z psami :-D Potem oczywiście przed spaniem :-D
Coraz częściej czuję kopniaki kiedy stoję, nie tylko, kiedy leżakuję :tak:

Melduję się wieczorem. Ja też mam pozytywny dzień. Wlaśnie wróciłam od lekarki. Po raz pierwszy słyszałam bicie serca Małego nie licząc tego co na USG słychać. Poza tym waga w gabinecie była bardziej przychylna i nie pokazała 65 kg jak w domu ale 63 kg:-D .
Jutro ide się popytać o szkołę rodzenia i zapisac jeśli się uda.

A poza tym mam zrobić tę próbę glukozową...:sick:

a ja nie dostalam tego skierowania :happy:
byc moze dostane dopiero przy nastepnej wizycie, bo niby robi sie to badania miedzy 24 a 28tc

reklama
ja zmieniłam lekarza prowadzącego bo nie chce mi dać zwolnienia, w przeciwieństwie do was drogie dziewczyny ja pragnę troche odpocząć. często mdleje, bardzo bolą mnie plecy, na niczym nie moge sie skupić. nie wytrzymuje 8 godzin przed kompem cały czas w pozycji siedzącej a lekarka powiedziała mi że nie ma przeciwwskazań do siedzenia przed kompem i że musiałabym chyba pracować w kamieniołomach albo przy odpadach radioaktywnych żeby mi wypisać zwolnienie, :baffled:moja mama więc poradziła mi żebym zmieniła lekarza, w końcu mam prawo do tego no nie?:eek:
poza tym o wszystko musiałam sie prosić, o każdą informację, jak zadawałam dużo pytań,patrzyła na mnie jak na ufoludka a przecież to moja pierwsza ciąża i mam prawo nie wiedzieć wszystkiego, jestem pedagogiem nie lekarzem (całe szczęście;-))
ide więc jutro na drugą w tym miesiącu wizytę do ordynatora oddziału może on będzie mnie informował o wszystkim bez robienia łaski:confused: i pozwoli mi troche odpocząć....

i bardzo dobrze, ze zmienilas
nie wyobrazam sobie miec takiego lekarza :baffled:

moja lekarka podchodzi do tego zdroworozsadkowo - jesli sie meczysz w pracy to wypisujemy L4 bez gadania
ja siedze tak od 16tc, bo tez nie moglam wysiedziec w pracy 8h przy kompie, bole plecow, kosci ogonowej

od razu powiedziala, ze nie bedziemy ani mnie ani dzidzi meczyc, bo pozycja siedzaca najlepsza nie jest niestety

mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z nowego lekarza, czego ci zycze :happy:

Do góry