reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

O matko, zgon po antytabsach? :szok:

Ja też nie praktykuję tej formy antykoncpecji, nigdy nie brałam chemii i brać nie będę.

Dobra zaza, spadamy dalej pracować, co? :-p

reklama
O matko, zgon po antytabsach? :szok:

Ja też nie praktykuję tej formy antykoncpecji, nigdy nie brałam chemii i brać nie będę.

nooo, niestety. Na ulotkach są zawsze napisane w skutkach ubocznych problemy z krążeniem ,zatory itp. i ja w pracy też miałam młode dziewczyny po udarach, właśnie przez branie tabsów. Mi się przecież migreny z aurą zaczęły od tabsów, a aura to nic innego, jak problemy krążeniowe. Dlatego dziewczyny, jeśli nie bierzecie tabsów ze względów zdrowotnych, to ja bym się na Waszym miejscu zastanowiła.

Rysica - :)

Ostatnia edycja:
Kasia. natka gratuluje zebolka :)

Munka wcale nie zazdroszcze przespanej nocy ;-)

Iwon slodko z Kornelem :)

Aga slicznie sie ciagnie do wstawania.

Ugh z tymi tabletkami to szok :no: Ja bralam przez pare lat(Harmonet), teraz juz nie bede. Boje sie, ze znow zaczne wode zatrzymywac itd. A tak w ramach ciekawostki: moja kolezanka po porodzie (w marcu) miala okresy co dwa tygodnie przez dwa tygodnie. Poszla tu w Uk do lekarza, zrobil jej cytologie i powiedzial, ze jak wszystko bedzie ok to on proponuje implant albo tabletki :no: Nie ma to jak poznac przyczyne ... Najlepiej bez sprawdzenia dac hormony. "A moze pomoze".

Hi!

Moje dziecko przechodzi samą siebie! W nocy pobudki co 2h z płaczem, nie mam już sił, aaaaaaaaaaaaaaa! No i jak ją wykąpiemy idzie w kimę i wstaje po 1-2h wyspana i chce się bawić :sorry2:. Cały czas chce być na rękach i na wszystko reaguje płaczem i nie wiem czy to przez chorobę czy przez zęby czy przez jeszcze co innego, ehm :(

Też kiedyś brałam diane (trochę z musu):shocked2:, a teraz uważam, że nie ma co się faszerować bez potrzeby. U mnie koleżanka z pracy miała zapalenie żył przez tabsy.

Muńka - powtórzyliśmy dziś badanie, niby nie jest źle ale leukocytów trochę ma za dużo :-(

Muńka - a propo tabsów, ja biorę Midiana czyli polski odpowiednik Yasminu, ale się po nich bardzo dobrze czuję, jak nie biorę to mam straszne comiesięczne krwawienia i przez to bardzo często anemię, bo ja bardzo źle przyswajam żelazo... Więc dla mnie to ratunek...
:)

Niespodzianka - raczej większość lekarzy właśnie tak podchodzi do hormonów. Po prostu zapisują i tyle. Ja mam bardzo fajną panią ginekolog i rewelacyjnie mnie prowadzi, ale raz mnie wkurzyła, bo na bóle okresowe zapisała hormony, mówiąc, że teraz są tak małe dawki hormonów, że nie powinnam mieć migren. Po 3 dniach brania miałam w ciągu tygodnia dwie migreny z aurą...Odstawiłam na zawsze!!

Hi!

Moje dziecko przechodzi samą siebie! W nocy pobudki co 2h z płaczem, nie mam już sił, aaaaaaaaaaaaaaa! No i jak ją wykąpiemy idzie w kimę i wstaje po 1-2h wyspana i chce się bawić :sorry2:. Cały czas chce być na rękach i na wszystko reaguje płaczem i nie wiem czy to przez chorobę czy przez zęby czy przez jeszcze co innego, ehm :(

Też kiedyś brałam diane (trochę z musu):shocked2:, a teraz uważam, że nie ma co się faszerować bez potrzeby. U mnie koleżanka z pracy miała zapalenie żył przez tabsy.

Muńka - powtórzyliśmy dziś badanie, niby nie jest źle ale leukocytów trochę ma za dużo :-(

Nooo, moja siorka brała diane w celu leczniczym, więc nie miała wyjścia, choć i tak pewnie za długo. Na szczęście teraz już ma swojego wyczekiwanego szkraba:-)

to niedobrze z tymi leukocytami....idziecie do lekarza?

A te pobudki to raczej przez zęby. Gabi zanim wyszła pierwsza jedynka, to tez takie akcje robiła. Teraz ząbale wychodzą chyba szybciej i ma gorsze 3-4 noce, a potem kilka ładnie przespanych. Na widoku powoli druga dolne jedynka i od razu nocki lepsze.

Muńka zobaczymy co dziś wyjdzie no i pewnie jak podobnie to pójdziemy, chociaż kurcze Leni bierze furaginę cały czas więc powinno być ok..Chyba muszę zmienić laboratorium :sorry2:

A zęby mhm, przy dolnych nie robiła takich akcji jak teraz, no i górna jedna już wyszła a poprawy brak :-(

reklama
Do góry