reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

A odnosnie nowoczesnych to widzialyscie quinny yezz?? To dopiero jest odlot:-) kawalek materialu sznurkami do stelaza przyczepiony, kolka jak w rolkach. Smieszny. Oczywiscie moj maz gadzeciaz juz go kupowal prawie ale go uswiadomilam ze to sie nawet do spania nie rozklada

reklama
Aylin było tak od razu! :p

to z takich spacerówek to ja kocham mojego byłego Coneco Traper :)
ale też są ok
Baby Design Walker i Travel
Ultralekka spacerówka HALLO ROAN + Gratisy!!! HALO (3062761941) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Carettero Monaco ciekawie wyglądają
Inglessina Zippy ciekawa jest i fajnie się składa ale droga
no i teraz dużo się nowych pojawiło o których nic nie wiem :p

ogólnie to zwracaj uwagę na to, żeby :
oparcie można było regulować jedną ręką, płynnie (na paski zapięcia się nie sprawdzają, na dźwignię tak)
w typowych spacerówkach najczęściej oparcie i podnóżek są rozkładane i kosz też jest zazwyczaj duży, ogólnie to są dość podobne

jakaś jestem pół-przytomna, co chyba nawet widać po pisaniu, chyba zmęćzenie i piwko tak zadziałało....

Ostatnia edycja:
No hej kochane,

a ja dzisiaj nie śpię od piątej, ale tym razem, to nie wina mojego bąbla, tylko męża, który "niechcący" nastawił zegarek godzinę wcześniej :baffled: No i wstaliśmy jacyś tacy dziwnie nieprzytomni, uszykowaliśmy się i dopiero po jakichś 30 minutach dotarło do nas, że jest dopiero 5.30 :confused2:

Młody od kilku dni znowu szaleje w nocy, ech. A już tak ładnie spał. Teraz znowu po 3,4 pobudki i chce UU, inaczej wrzask. I tutaj uwaga, uwaga, zamierzam zakończyć już UU tylko nie mam pojęcia jak to zrobić :confused: Jakieś rady? Młody zdecydowanie jest przeciwny temu pomysłowi i dlatego łatwo nie będzie :rolleyes:

Rysica dzięki za cynk na te wózki, na pewno jeszcze się przyjrzę, bo poczytałam trochę w necie o tym multiwayu i waham się. Ponoć ciężko podbija. Ale o traperze coneco też tyle samo dobrych, co złych opinii :sorry: I teraz już zgłupiałam. Kurde, nie lubię takiej sytuacji, kiedy już się nastawię na jakiś produkt, a potem czytam negatywne oipinie. Wiem, że wszystkim się nie dogodzi, ale co innego jak jest jedna czy kilka złych, a co innego, jak kilkakrotnie wymieniane są te same wady wózka.

Sunshine
a co to za ładne ustrojstwo kolorowe? :-) Bo opisane po obcemu i nie chce mi się za bardzo wczytywać :sorry:

Sicil a czy przy tym kojcu stoi Julek? On już sam stoi? :szok: Współczuję guza i całuję Julka wirtualnie :-*

Waris gratuluję pierwszej wodnej przygody :-)

Muńka i dla Gabi całuski z okazji pierwszego zaliczonego guza ;)

Zaza, e tam kocica, po prostu kreska na powiece zrobiona i tyle ;-) Współczuję @, ale nie ma tak dobrze, czemu miałabyś mieć lepiej od nas? :-p

Moje przemyślenia z dnia dzisiejszego: Julian w poprzednim życiu był pterodaktylem i taki krzyk mu pozostał.
Muszę koniecznie nagrać moje dziecko jak rzuca mi się na cycka:tak: będę go miała czym terroryzować jak będzie nastolatkiem, bo zdjęcia z gołym ptakiem nie będą pewno robiły furory a taki filmik murowany HIT.

:-D:-D:-D Pamka powinni nakazać w Polsce obowiązkowe czytanie Twoich postów z rana, z taką dawką humoru ten naród z pewnością stałby się lepszy ;-)

Josie ja też gotuję na parze, ale potem wszystko miksuję i jeszcze kilka minut zagotowuję i wtedy do słoiczków. A jeśli gotuję tylko na dwa dni, to bez zagotowywania, bo nie trzeba pasteryzować :)

Ostatnia edycja:
Heloł

obiecuję poprawę i żeby być na bieżąco olewam zawodowe obowiązki i zaglądam do was :-D

Pamka umknęło mi o tej krwi z noska - nam w takim stanie pomógł żel do nosa Tantum Verde Protect, aplikuje się go a po kilku minutach gile same spływają :-D trzeba tylko z chusteczką czatować, bo Sergiusz to strasznie czyhał, żeby te gile pożreć
wiadomo, że potem też od ciągałam, ale ten żel oblepia ścianki nosa i są znacznie mniej podrażnione
a zdjęcie na fb było na funpagu zespołu Iwon

Witam z rana,
grzdyl paskudny ząbkuje na calego. Ma biegunkę. Pierwsza kupa 10 minut po kąpieli i przebraniu, kolejna o północy, następna o 4... i tu urządziła pogadankę na temat tylko jej znany tak do 5. Potem została spacyfikowana i spała smacznie jeszcze kiedy o 7 do pracy wychodziłam - i ja też bym chętnie w łóżku została.
A odnosnie nowoczesnych to widzialyscie quinny yezz?? To dopiero jest odlot:-) kawalek materialu sznurkami do stelaza przyczepiony, kolka jak w rolkach. Smieszny. Oczywiscie moj maz gadzeciaz juz go kupowal prawie ale go uswiadomilam ze to sie nawet do spania nie rozklada

No to Quinny Zapp wygląda niewiele lepiej kawałek materiału na kiju z tym ze się rozkłada i można go przełozyć siedzieskiem w dwie strony. Oparcie do spania też się opuszcza. Wygląda wtedy jak hamak na stelażu. Ale na tych rolkach prowadzi się jak marzenie....

Aylin było tak od razu! :p

to z takich spacerówek to ja kocham mojego byłego Coneco Traper :)
ale też są ok
Baby Design Walker i Travel
Ultralekka spacerówka HALLO ROAN + Gratisy!!! HALO (3062761941) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Carettero Monaco ciekawie wyglądają
Inglessina Zippy ciekawa jest i fajnie się składa ale droga
no i teraz dużo się nowych pojawiło o których nic nie wiem :p

ogólnie to zwracaj uwagę na to, żeby :
oparcie można było regulować jedną ręką, płynnie (na paski zapięcia się nie sprawdzają, na dźwignię tak)
w typowych spacerówkach najczęściej oparcie i podnóżek są rozkładane i kosz też jest zazwyczaj duży, ogólnie to są dość podobne

jakaś jestem pół-przytomna, co chyba nawet widać po pisaniu, chyba zmęćzenie i piwko tak zadziałało....

hehe ja też półprzytomna ten post pisałam - teraz należało by te literówki poprawić - ale nie chce mi się

Teraz oglądnę te wózki które proponujesz - przede wszystki sposoby składania ustrojstwa :)

Młody od kilku dni znowu szaleje w nocy, ech. A już tak ładnie spał. Teraz znowu po 3,4 pobudki i chce UU, inaczej wrzask. I tutaj uwaga, uwaga, zamierzam zakończyć już UU tylko nie mam pojęcia jak to zrobić :confused: Jakieś rady? Młody zdecydowanie jest przeciwny temu pomysłowi i dlatego łatwo nie będzie :rolleyes:

Miałam przez moment takie myśli o odstawieniu, ale koleżanka z rzeszowskiego bb przestała karmić w grudniu. Mamy marzec - jej młody skończy rok za moment i budzi się nadal po 2-3 razy w nocy na papu. Odstawienie nic nie pomogło. Mówi ze róznica jest taka ze zamiast wyciągać cycek to musi wsypać mieszanke i butelką potrząsnąć....

Więc ja jeszcze ro roczku wytrzymam.

Josie, ihhihih niezly ten wozek, mi na mysl od razu nietoperz przyszedl hihihhi, dla mnie zas prawdziwy hardcore to te modelowane na klasyczne wozki inglesiny :eek: a ze spacerowek to chyba ten
myo.jpg
No i oczywiscie bugaboo bee, w ktorym nie widze absolutnie NIC ladnego czy praktycznego, no, moze poza sama nazwa i kolorkami :sorry:

Iwon- ano stoi, (ale nie sam), wspina sie na poduszki, wali glowka do tylu, chodzi juz prawie sam, tzn trzymam go jedna reka, czasem musze podac druga, ale wtedy sie denerwuje... chodzi sam oparty o wozek, tzn pcha go sobie, ale tam tyle metalu, troche sie boje, dlatego wlasnie jedzie do niego pchaczek, czy jak to sie nazywa :) Jednym slowem urwanie glowy z nim, za to wlasnie na rozwoj manualny brak czasu i ochoty, po co, skoro mozna walic glowka w drazki... :confused2: Ale z tymi ziarenkami to sie chyba przespal, bo jak w sobote pierwszy raz mu dalam, to ziarenka polecialy na podloge, wiecej mu nie dawalam, w niedziele zas od razu chwycil dwoma paluszkami, teraz trenujemy dzwoneczek, modle, sie by nim nie oberwala, bo w odroznieniu do sprosnego dzwoneczka Josie ;-), moj jest od tesciowej, taki zeliwny z watykanu ihhihih- moze dlatego m nie lezy ihhiih

Wg skali oznaczajacej rozwoj dziecka, wskazane jest tez, ze w 8miesiacu siedziac w samej pieluszce, probuje sie z niej uwolnic, ale tego uczyc go nie bede, bowiem boje sie, ze pojmie to bez problemu :eek::confused2:

Pamka- cos chyba te Julki maja do siebie, ze zdolnosci wokalne rozwijaja za mlodu, moj rano stal z pielucha w dloni i piszczal- od razu mi sie przypomnialo, ze juz mielismy jednego na tej ziemi, co pial z biala szmatka w dloni, tez Wloch ihihii, a tutaj pol-wloch, jasny, ale tez szmatka i wysokie dzwieki

Rysica- a malcaren xlr vs cosatto? plsss tak obiektywnie, bo obydwa mi sie straaasznie podobaja, mi jeszcze chodzi o zachowanie w terenie na wertepach, bo slyszlam, ze tu maclaren niestety nie jest taki super

Zaza- mnie te aplikacje bb nie przypadaja do gustu, zanim pierwszy raz znalazlam czerwiec2012, bylam cala czerwona ze zlosci, a i zdjec wrzucac nie moznanp z telefonu bezposrednio, a szkoda, bowiem temu takie app powinny wlasnie sluzyc

Załączniki

• myo.jpg
    myo.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 49
Aylin no większość spacerówek z jedną rączką się składa "na kanapkę" ;)
jak Tobie na tym i na małym rozmiarze bardzo zależy to ten Espiro Magic też ok, bo podnózek co prawda ma kiepski, ale składa się do małych rozmiarów i oparcie jest rozkładane :)

u nas dzisiaj pobudka 6:30 z jękami i to chyba ząbki... bo 2ka się "lada dzień" zacznie przebijać... śmiesznie teraz wygląda - ząb, dziąsło, ząb, dziąsło :p

Pamka - nie znałam tego określenia kipa i myślałam, że zrobiłaś literówkę :p a z tym pterodaktylem to dobre, koniecznie nam pokaż!!! a z tym rzucaniem się na cyca to dobry jest!!! :D

Iwon - ja bym za taką pobudkę męże ukatrupiła chyba - od razu by się obudził!!! On doskonale wie jak bardzo cenię sobie poranny sen - dlatego tak panikuję na myśl o powrocie do pracy, aaa!!!!! a co złego piszą o moim Coneco?? :)

sicil - ja słyszałam z kolei dużo dobrego o Maclarenie w terenie, ale to też co osoba to opinia. Ja sama bez zająknięcia abrałabym Maclarena XLR jakbym tylko miała kasę.

Ostatnia edycja:
Witam
No nadrobiłam troszkę !!!
Co do zupek to mam jeszcze takie pytanie czy któraś z Was dodaje trochę masła ???? czy raczej oliwę dodajecie ????

Kurde czy był dzień faceta ???? bo coś mi wczoraj mignęło o takim dniu i nie wiem czy to prawa !!!!

A tak w ogóle to tfu tfu od 2 nocy jest o wiele lepiej, mała się już praktycznie nie budzi i z zasypianiem wieczornym też już się naprawiła :-):-D, ciekawe na ile !!!!

Hej,

wpadlam zobaczyć co sie dzieje a tu temat teściowej, kurcze ja tak na swoją narzekalam a teraz jak pomyśle, ze Wojtek jej nawet nie bedzie pamiętał to serce mnie boli :-( Kuba sie cieszy, ze jutro leci do babci Ani, jeszcze mu nie powiedzieliśmy, nie wiem jak to zrobić. Cieżko bedzie, tak ja uwielbiał.

nic czas spać chociaż pewnie nie usne, jutro trzeba o 4. 30 wstać...

strasznie współczuję

Dziś nastał wielki przełom u mojego synka zaczął przemieszczać się do przodu, jeszcze ciężko mu idzie, ale trening czyni mistrza- jestem dumna z mojego leniuszka!!
noooo to gratulację postępów Antka, moja też poszła dużo do przodu, wstaję, zaczyna raczkować no i chyba lewa dolna czwórka się wyżyna bo jedna wielka opuchlizna tam jest !!!!!
Dziewczyny ten katar mojego Juliana zaczyna mnie coraz bardziej martwić. Wczoraj w kipie było trochę krwi... Poza tym ciągle jest zielony i taki gęsty, że szok. Inhaluję, zakrapiam disnemarem i Mucofluid na rozrzedzenie mamy...
Dziecko mi się strasznie poci i mam wrażenie, że gdybym przestała mu podawać Kidofen (odpowiednik IBUM) to zaraz rozgorączkował by się na nowo. Lekarka niby go widziała ale ja i tak się martwię, że mu to zejdzie gdzieś na oskrzela. Nie kaszle. Poza tym zaczęło się we wtorek po południu i jeszcze nie przeszło...
ja u mojej walczyłam z katarem prawie 3 tyg, najpierw była woda, później zielony glut a na końcu miała taki jakby tylny katar że cieżko było coś ściągnąć a nos ciągle zatkany, miałam dość !!!!!

Mamy pierwszy ząbek! :rofl2: Dolna jedyneczka :-) Na razie jest minimalnie na wierzchu, ale jest :-) I widzę, że druga jedyna w natarciu.
gratuluję zębala !!!!!!!!!!!!!!!! :-):-D
zazdroszcze, moja jak mnie widzi to leci od razu, nie wazne ze tata i babcia, bo mama najlepsza, ehhh przez to nic nie moge zrobic, bo najlepiej u mamy na kolanach i wtedy moze sie bawic, podloga bleeee.... :-:)sorry2: i nie wiem czy to przez zeby czy to ze jej brakuje mnie jak jestem w pracy. Oczywiscie mam wyrzuty sumienia, ze ja zostawiam i tak ja rozpieszczam i boje sie jakie tego beda skutki.....
no to Ci terrorystka rośnie :-):szok::-D
Witajcie :) ufff udalo mi sie usiasc wreszcie na moment bo ja jakis czas grzdylek wyfruwa z tatusiem bym mogla na odkurzaczu polatac :)

Pamka, to kojec taki 7,2m dlugosci ktory mozna dobrowolnie skladac, dodawac elementy
My pierwornie kupilismy go cieple dni, coby grzdylka wystawic na zewnatrz, ale po nieudanej (jakze...) probie z kojcem klasycznym, zdesperowana mamuska zaszalala z wkretarka i oto mamy go w domu
Zobacz załącznik 544510
Iwon- ano nadal siedze ;) hihi, gratulacje na ten zabek :)

Ja dzis przemierzylam z Julciem jakies 8km w ramach spacerku, a on mi minka kwasna, prezenie sie jakies... Na sam koniec dpjechal do nas wyspany tatus a on mi w kwik z radosci, potem w autku tez... Nie na co, pan wygodnicki mi rosnie ;)
Zamoczylam dzis stopy w morzu hihi, ale nadal wykreca z zimna :)
sicil uwielbiam Twoje teksty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a morza Ci zazdraszczam że hohohoho !!!!!!!! ja już nie mogę się doczekać czerwca i wtedy i ja poczuję morską bryzę oby tylko pogoda była !!!!!!
Co do zderzeń z kaloryferem to mój mądry syn ma pudełko z zabawkami koło kaloryfera i ostatnio nauczył się na nie stawać, bo trochę bliżej okna jest, a może o firankę mu chodzi... no i skutkiem tego stawania na pudełku jest ogromny siniak na policzku:szok: Jak na takiego wielkiego siniaka to płaczu było niewiele- chyba dobrze dziecko lekami znieczuliłam wczesniej:cool:

Muszę koniecznie nagrać moje dziecko jak rzuca mi się na cycka:tak: będę go miała czym terroryzować jak będzie nastolatkiem, bo zdjęcia z gołym ptakiem nie będą pewno robiły furory a taki filmik murowany HIT. On ma taką zawziętą minę, że ja i D zawsze lejemy:-D:-D:-D oj będzie się miał chłopak czego wstydzić:-);-)
moja też miała ostatnio zderzenie z kaloryferem ale z jego górną częścią bo sięgnęła do niego z narożnika i nie obyło się bez szramy na czole :-D:-D:-D, w ogóle ciągle coś u niej znajduję jak nie guza na środku czoła bo zrzuciła sobie leżąc pilota od tv, albo na głowie obdarte miejsce bo staje na niej czasami, oj niedługo to same siniaki będą !!!!

a z rzutem na cyc to mnie zabiłaś, uśmiałam się na maksa !!!!!!!

Aylin no większość spacerówek z jedną rączką się składa "na kanapkę" ;)
jak Tobie na tym i na małym rozmiarze bardzo zależy to ten Espiro Magic też ok, bo podnózek co prawda ma kiepski, ale składa się do małych rozmiarów i oparcie jest rozkładane :)

u nas dzisiaj pobudka 6:30 z jękami i to chyba ząbki... bo 2ka się "lada dzień" zacznie przebijać... śmiesznie teraz wygląda - ząb, dziąsło, ząb, dziąsło :p

Musze tego espiro pomacać aby zdanie sobie wyrobić.
Wiem ze wszystkie w kanapkę sie składają z tym ze sa wyższe i niższe, wieksze i mniejsze. Ten espiro jeden z mniejszych. Rewelka to recaro coś tam. Taki płaski jest. Ale hellllloooo za 3 tyś wózka nie kupie. Nawet za 1500 nie kupie :)

Sicil - a mi sie ten bungaboo podoba - tylko cena też kosmiczna

reklama
Witam się i uciekam, bo muszę rzeczy poprasować :crazy: nie cierpię tego robić, no ale dostałam od szwagierki górę ciuszków po jej dziewczynkach. One też rodziły się latem, więc rozmiarowo ciuszki są dostosowane do pory roku, więc mam pełno koszulek na krótki rękaw, sukienek letnich itp. Z głowy wielkie ciuchowe zakupy :-D
Powiem szczerze, że ja nie prasowałam od dłuższego czasu ciuszków Gabi, bo większość to bodziaki i spodnie, więc nie było większej potrzeby, no ale sukienusie, koszulki muszą jakoś wyglądać. Trzeba się pogodzić z prasowaniem :-p

Mężulek chciał wybyć już dziś do pracy, a wczoraj miał gorączkę, więc powiedziałam, że jak z oskrzeli zejdzie mu na płuca to jedzie stękać do rodziców - został w domu :-D:-D

alijenka - ja nie dodaję masła, ale Gabi rano je pól kanapki z masełkiem.

Te niektóre wózki, które pokazujecie są naprawdę udziwnione, jeden ostatnio widziałam w przychodni (ten którego foty wkleiła sicil). Miałam wrażenie, że mega niewygodnie musi być dzieciaczkowi, no ale to może tylko takie wrażenie.

Iwon - ja z odstawieniem nie doradzę, bo Gabi sama zrezygnowała.

Do góry