reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Aga wspolczuje remontu... a raczej choroby przez remont. Jaka pogoda u Was? Moze dluuugi spacer - troche uciekniesz od kurzu.

Mloda K to dobrze, ze tak szybko sobie poradzili z pieprzykami. Bylas na nfz czy prywatnie? Co do klotni, to moj tez czasem sie tak glupio dziwi " To nie jedziemy do sklepu? Mam czekac az sie Tomek obudzi? " :dry:

MsMickey rzeczywiscie ceny w Pl sa kosmiczne nieraz. Nawet za zwykle ciuszki dla dzieci... Ostatnio kupilam sliczne bodziaki za 25 zl - 5 par i sie zastanawialam ile w Pl kosztuja. Musze sie zaczac orientowac w cenach, bo mnie czeka szok.

Hatszept zdrowka, zdrowka, zdrowka - dobrze, ze juz przechodzi. Co do uszka i woskowiny, ja myje uszy podczas kapieli, ale boje sie czyscic patyczkiem tam w srodku. Boje sie, ze wepchne wszystko glebiej i bedzie problem. Juz mozna maluchom patyczkiem uszka czyscic?

Josie sliczny Jas :) Widze, ze wozek w kazdej kombinacji przetestowany :p Z kropkami, bez kropek, spiworek, bez spiworka ;) Gratuluje wstawania :)

Co do dzieci i kontaktu z nimi to nie zaprzeczam, ze to bardzo wazne, ale zachowanie w towarzystwie zalezy tez od samego charakteru (i wieku). Tomek az lgnie do dzieci, jego 15 miesieczna kolezanka byla tez bardzo towarzyska, teraz jest zazdrosna wiec wszystkie dzieci ignoruje, a jego roczny kolega zdecydowanie woli towarzystwo doroslych, albo bawi sie sam.

U nas nowe umiejetnosci. Tomek na daj, podaje mi co ma w raczce. A jak wezme to czasem zaczyna plakac - chyba ze bardzo sztybko mu oddam :p

reklama
Dzieć o 5 urządził awanture. Ryczała do 6.15 po czym padła i doniesiono mi ze o 8 wstała zadowolona z kupa i usmiechem....

Jeszcze Was pomęczę a propos wózków...chodzi mi o espiro magic...zupelnie inna półka cenowa niz maclaren, ale dziś przypadkiem spotkana para w sklepie bardzo zachwalała, a podobno przerobili 4 spacerówki...jakieś opinię nt. tego wózka?

ja go kupuje. Przeczytałam co się da. Oglądałam, pojeździłam po sklepie i sobie złożyłam. I decyzja zapadła ze go kupujemy. Ma fajny system składania - jest malutki po złożeniu. Oparcie rozkłada się na płasko, budka jest poszerzana. Ma pałąk, ocieplacz na nogi. I normalne kolory :)

Hej baby :)

nadaję dzisiaj z domu, bo teściowa ma urlop na lekarzy i siedzę z Julem :happy2:

Hihi, jak za dawnych dobrych czasów na macierzyńskim ;-)

Niespodzianka robiłam na nfz ale po znajomości. Inaczej bym czekała ok roku.
Co do tego dawania i zabierania to u nas jeszcze tydzień temu tez byl ryk mimo że sam cos dal, nawet jak nie prosiłam o to. Ale teraz pięknie podaje przedmioty i po chwili leci po inna zabawke i tez mi ja oddaje.

u mnie noc masakra. nie spal chyba ze 3h, tylko sie ciagle rzucal po lozku i stekal co chwile i sie na nowo rozplakiwal. jestem warzywkiem...
a rano zauwazylam biala kreseczke na gorze, jeszcze nie wyszlo nic ale wyraznie przeswituje!

ide po kawe

Pamka dokładnie:) Ja aż dziś 3 łyżeczki wsypałam:ppp

Niespodzianka normalnie np. w Smyku zapłaciłabyś za 5 par ok. 59zł, ale są wyprzedaże. Ostatnio zapłaciłam 25zł za 5 par body z długim rękawkiem i 20zł za 5 par body z krótkim rękawkiem, a do tego doliczono mi jeszcze 20% rabatu, jako posiadaczki ich karty. To w Tesco o wiele drożej!
I gratuluje nowych umiejętności, u mnie na 'daj' kompletnie nie reaguje, patrzy na mnie i nie wie o co chodzi:D

Josie to masz tak samo jak ja. Witaj w klubie, moja znowu od 1.50 darła się, kręciła i marudziła, cycka najchętniej z buzi nie wyciągałaby;/ Wychodzi druga dwójka i jak u ciebie widać białą kropeczkę...nawet przez sen kołderkę gryzła, bo dziąsło swędziało:(

Iwon witaj:-) na urlopie:-)

Dolaczam do klubu Dzieci z Kreską na Dziasle;-) Wczoraj zobaczyłam dwie kropeczki (z brzegów zęba), ostatnia jedynka wychodzi. Dziś w nocy był płacz co chwilę cyc pół nocy w buzi. Ok 5 dałam nurofen, po 10 minutach, dwóch pierdach i cycu spala przez dwie godziny ciągiem. Smaruję też calgelem.

Kawke slabą już wypilam.

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo dziś mam hardkorowa dietę. Śniadanie było moim ostatnim posilkiem do jutra do późnej kolacji...:-( Jak ja to wytrzymam to nie wiem... ale jutro będę śmiało mogła powiedzieć: mam to w dupie ;-)

Ehh te zeby - zycze szybkiego przebicia :)

Iwon fajno, ze na urlopie :)

MsMickey co to za dieta? Baaardzo ciezka jak mniemam. Zycze powodzenia !

U nas pobudka o 5.30, dałam mleko i włożyłam G do łóżeczka razem z zabawkami. Nie wiem kiedy usnęłam, ale obudziłam się z przerażeniem, gdzie jest Gabi, a ona stała w łóżeczku i się na mnie patrzyła :-D:-D tutaj jeszcze nie opuściliśmy do samego końca łóżeczka, więc miała możliwość stanąć, ale fajny widok!! Dziś jednak trzeba opuścić, bo boję się, że jakieś skakanie przyjdzie jej do głowy ;-) tylko pytanie co ona robiła w łóżeczku przez godzinę, bo w ogóle jej nie słyszałam (no chyba, że tak twardo spałam).

Mąż z teściową i teściem już w szpitalu... oby jak najszybciej do nas wrócił!! &&&&

Hatszept zdrowka, zdrowka, zdrowka - dobrze, ze juz przechodzi. Co do uszka i woskowiny, ja myje uszy podczas kapieli, ale boje sie czyscic patyczkiem tam w srodku. Boje sie, ze wepchne wszystko glebiej i bedzie problem. Juz mozna maluchom patyczkiem uszka czyscic?

ja czyszczę Gabi co jakiś czas po kąpieli patyczkami dla dzieci i nie ma szans, żeby wepchnąć za głęboko.

Hej baby :)

nadaję dzisiaj z domu, bo teściowa ma urlop na lekarzy i siedzę z Julem :happy2:

Hihi, jak za dawnych dobrych czasów na macierzyńskim ;-)

fiu fiu, helloooo!! ;-)

Iwon witaj:-) na urlopie:-)
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo dziś mam hardkorowa dietę. Śniadanie było moim ostatnim posilkiem do jutra do późnej kolacji...:-( Jak ja to wytrzymam to nie wiem... ale jutro będę śmiało mogła powiedzieć: mam to w dupie ;-)

3mam mocno!!! wytrwałości i powodzonka jutro &&&&

My nadal z dwoma zębami i raczej żadnego nowego na widoku nie ma :-D

Gabi śpi a ja czekam na mojego tatę,bo przyjedzie nam potowarzyszyć w oczekiwaniu na męża i teściową. W domu z G jestem ciągle sama, ale tutaj to tak jakoś mi dziwnie, bo daleko do miasta i w ogóle :-) miastowa ja kurna, że szok!! ;-)

reklama
Do góry