reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karolka- :*
Akuku ma racje, bo owyfriend zaznacza dopiero po 3 dniach ,że owu była. Testu jeszcze nie zrobiłam, może za godzinkę. Ja obstawiam że u Ciebie już po owu, bo przecież z niczego test by ci nie wyszedł. Strasznie mocno trzyma kciuki. &&&&&&&

Akuku- to może faktycznie będzie jakaś magiczna data :)

reklama
Karolka- :*
Ja obstawiam że u Ciebie już po owu

hmm, to wychodzi na to, że niepotrzebnie wczoraj wykorzystałam mężulka.

tak mu się spać chciało bo już było na prawdę bardzo późno a on dziś na rano do pracy szedł.

zaczęłam się przymilać, na co:

on: co się zaczepiasz?
ja: yyyy... bo myslałam, że coś będzie dzisiaj.
on: późno już, muszę iść spać.
ja: odwróciłam się dupskiem do niego, strzeliłam focha i odburknęłam: nie to nie, ja tylko chciałam zwiększyć nasze szanse.
on: yyy, szanse na co?
ja: no na dziecko matołku bo pewnie dziś lub jutro będę mieć owulację.

cisza...

cisza...

cisza...

no i po chwili M. przyciagnął mnie do siebie i odparł: No dobra, przekonałaś mnie :-D

hmm, to wychodzi na to, że niepotrzebnie wczoraj wykorzystałam mężulka.

tak mu się spać chciało bo już było na prawdę bardzo późno a on dziś na rano do pracy szedł.

zaczęłam się przymilać, na co:

on: co się zaczepiasz?
ja: yyyy... bo myslałam, że coś będzie dzisiaj.
on: późno już, muszę iść spać.
ja: odwróciłam się dupskiem do niego, strzeliłam focha i odburknęłam: nie to nie, ja tylko chciałam zwiększyć nasze szanse.
on: yyy, szanse na co?
ja: no na dziecko matołku bo pewnie dziś lub jutro będę mieć owulację.

cisza...

cisza...

cisza...

no i po chwili M. przyciagnął mnie do siebie i odparł: No dobra, przekonałaś mnie :-D

Ci faceci...wszystko dokładnie trzeba tłumaczyć
mój się wczoraj wieczorem przykleił bo musiał opróżnić chyba magazynek na wyjazd hehe ale mu zazdroszczę,pojechali tynkować jakiś ośrodek nad jeziorem a ja hmm a topię się jak kostki lodu w szklance z sokiem :-)
Na dzisiaj mam dość,zakupy potem ściągnęło mnie do castoramy i kupiłam Kubie huśtawkę i obręcze do powieszenia jej,teraz tylko jakiegoś wujka muszę dorwać który to przymocuje na belce

Ostatnia edycja:
Karola jakie niepotrzebne wczorajsze przytulanki ?? Do 2 dni po owu ma sie plodne wiec I dzis mozecie poprawic :-)

Fajnie ze m tak milo zareagowal, ja jak walnelam focha to z reguly juz nic nie bylo :p hehe
trzymam kciukaski mocno.
I moze odstaw termometr ? Nie licz dni, przynajmniej nie bedziesz o tym ciagle myslec.

Karola - ja tez mysle, ze owu byla:tak: a mezus super zareagowal:-D
no a co do sytuacji zdrowotnej - jak to bedzie wygladac gdy sie okaze ze ciaza jest?:confused:

mam nadzieje, ze trafisz do dobrego specjalisty:tak:

jejku.. nie mam sily nadgonic:zawstydzona/y: patrze tylko co na tej stronie
dzieci wolaja a mi sie oczy zamykaja:zawstydzona/y:

Fajnie ze m tak milo zareagowal, ja jak walnelam focha to z reguly juz nic nie bylo :p hehe

I moze odstaw termometr ? Nie licz dni, przynajmniej nie bedziesz o tym ciagle myslec.

no w sumie zaskoczona byłam bo zazwyczaj po moim fochu było tak jak u Ciebie, czyli NIC już nie było, a tu taki surprise :-D

no nie wiem, może i to dobry pomysł by odstawić termometr ale z drugiej strony jestem ciekawa jaka będzie temperatura, nawet gdyby nic z tego miało nie być.

dziś tak sobie pomyślałam, że raczej nic nie będzie przez to moje TSH, a nawet by było lepiej gdybym teraz nie zaszła, najpierw poszła bym do endo, może jakieś leki bym dostała na niedoczynność i wtedy bym miała pewność, że wszystko jest ok i mogę zaciążać.

tili za szybko się nie dostanę do tej kliniki w Kajetanach więc do tego czasu będzie wiadomo czy się udało w tym cyklu czy nie. A jesli bym była w ciąży to nie wiem, jeśli ten uraz nie będzie zagrażał mojemu życiu (a wydaje mi się, że nie będzie) to pewnie jakieś konkretne leczenie zaczęłoby się po urodzeniu dzieciatka.

Witajcie, u nas znowu hica, a jeszcze pare dni temu lejba i zimno, no co za pogoda, niech się zdecyduje.
Dzisiaj znowu jestem sama, Matyldzie na balkonie rozlozylam miski z woda i pol dnia nie miałam dziecka uffff,
zaraz poloze ja spac , bo dzisiaj od 6 harcuje i sama odpocznę, wyprasowałam dzisiaj z cztery pralki, chociaż limonce zarzekałam się,ze to p i e r d o l e , jednak ja tak nie potrafie :no:
mdli mnie lekko, pobolewa podbrzusze lekko, ale chyba tak musi być :confused:
no nic, byle do jutra, a w piątek wywoze mala do mamy na trzy tygodnie, wiec w sobote może w końcu zaliczymy kino:confused:ostatni raz byliśmy jak tesciowa była na chodzie czyli ho ho z 1,5 roku temu:sorry2:

Karola klinika w Kajetanach na wysokim poziomie jest, swego czasu jak mieszkałam w Wawie bylam tam na usunieciu małego polipa.
Nie chce się tu madrzyc, ale może na początek załatw sprawy laryngologiczne a potem ciaza ,co??? bo zobacz jak zajdziesz w ciaze c(czego Ci z całego serca zycze) zadnego zabiegu nie będziesz mogla mieć, a jak wtedy będzie wygladala sprawa z np. porodem, bo chyba naturalny odpada ze względu na wysiłek i parcie, może tam cos puscic na maxa w zatokach. A co z tym tsh, bo trochę w temacie nie jestem, masz za wysokie, czy co???

Karola weszłam na staraczki lipcowe i widze, ze jak będziesz w ciąży ziolka pojda dalej w Polske, hahaha super, ziolka wędrowniczki :-D

Ostatnia edycja:
heyyy no to sie doigrałam szyjka mi sie obniżyła o 30% z dupą do góry leże od wczoraj juz nie moge nudzi mi sie no ale wszystko dla Franusia wiec mamusia bedzie grzeczna i leżeć bedzie do środy a potem kontrola kurcze mam nadzieje że wróci tam gdzie byłą bo jakos nie widze tego leżenia przez najbliższe tygodnie ;:)-:)-:)-:)-(
Kasolkowi powiedziałąm zę bede grzeczną dziewczynką i juz nic nie sprzątam w domku ale hmmm ciekawe na jak długo bo juz zaczyna byc syf:wściekła/y:

Limonka balaganem sie nie przejmuj, bo co Ci da czyste mieszkanie jak mozesz zaszkodzic sobie I maluszkowi.
Jak kaza lezec to lez I bez gadania nawet !

Myh bylismy znowu w landmarku, jestem umeczona... Niestety moj m stwierdzil ze nie moge byc zmeczona bo przeciez rano jak szykowal sniadanke to ja lezalam..szkoda tylko ze to sniadanie nie bylo dla mnke .. Ale chociaz kanapki na droge zrobil :p
Pewnie siedzac na tylku na lawce tez.bym sie nie zmeczyla...a ja wchodzac na 3 pietro zeby zjechac z dziecmi ze zjezdzalni dyszlam jak parowo... Jeszcze marudzenie Alexa mnie do szalu doprowadza.
Ahh czemu on czasem noe rozumie albo udaje ze nie rozumie?
Ide spac I jutro mamy w planach zbieranie truskawek u farmerow.
Niech mu juz zdejma ten gips I wtedy go samego wysle niech biega za 2 hehe.

Jeszcze przeziebiona jestem I gardlo mnie boli.

reklama
kasoku na dniach będę dzwonić u umawiać się na wizytę, mam nr tel do lekarza, który pracuje w Kajetanach a przyjmuje też w Łodzi, więc najpierw spróbuję jechać do niego do Łodzi a potem zobaczymy.

za ok 2 tygodnie myślę, że będzie wiadomo czy jestem w ciąży czy nie, jeśli nie to daruję sobie chyba to HSG i zajmę się sprawami laryngologicznymi bo to jest ważniejsze w danej chwili a jeśli się udało to tak czy siak pojadę na jakąś konsultację i zobaczymy co dalej.

tsh miałam w tamtym miesiącu 3,05 ale odstawiłam witaminy z jodem więc myślę, że spadło, bo wzrosło właśnie przez ten jod nieszczęsny. tsh jest w normie ale by łatwo zajść w ciąże powinno być ok 1 bo inaczej może powodować problemy z owulacją.

co do ziółek to uważam, że jak toś otrzymuje dobro od kogoś to powinien potem przekazywać je dalej, taka moja mała karma życiowa. Jeśli ziółka nie będą mi już potrzebne to obdziele nimi wszystkie potrzebujące, niech dalej niosą ze sobą dobre emocje od nadawcy ;-)

anabelce też zrobię przydział bo ostatnio wspominała, że chyba zainteresuje się ziółkami :sorry:

limonka leż, wypoczywaj i nie forsuj się za bardzo!!!

akuku męczący i ciut nerwowy dzień miałaś, zrób sobie herbatkę najlepiej z malinami albo chociaż z cytryną to na gardło powinno ciut pomóc i relaksuj się, a M. będzie miał okazję się wykazać jak już będzie na chodzie i wtedy Ty sobie weźmiesz wolne od wszystkich obowiązków. :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry