reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dobry wieczór!
Ja dziś byłam w Czaczu i kupiłam Zosi hipcia FP za całe 20 zł i wózek-parasolkę dla lalek za kolejne 10 zł. Więc zakupy udane ;)

Teściowa mojej siostry jest stomatologiem i ona twierdzi, że z myciem zębów spokojnie można zaczekać do 2 roku życia.Mi to pasuje, bo jeszcze nie zaczęłam ;)

Zosiek jadła już wędzoną rybę i rewolucji żadnej nie było. A czereśnie uwielbia! :tak:

Jedzenie czasem w foteliku, a czasem na kolanach, bo tak lepiej wchodzi ;-)

Macku basen zainteresowal mlodego jako przeszkoda do pokonania wiec przeczolgiwal sie przez niego jak taran. Nie powiem, ze go to nie zajelo, ale w mieszkaniu ciezko mi bedzie przekonac sasiadow z dolu do nieustannego zalewania :D
Myślisz? Może warto spróbować. W końcu dla dziecka wszystko! ;-)
Wojtek zaczął chodzić :) dzisiaj jak byłam u koleżanki, juz nie są to dwa, trzy kroczki tylko chwiejnym ruchem idzie na całego :tak::-D
Gratki! :-)

hej
uwaga chwlaę się!:-pdwie dolne dwójki się już leciutko przebiły! (nockami dlatego się nie chwalę:dry:), ale co ważniejsze S biega już na całego!!! oba kolana obdarte:-D
Super! :tak:

\

I MOJA NIUŚKA ZACZĘŁA CHODZIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-) jeszcze robi to niepewnie ale już nawet po 5-6 m przejdzie sama :-D:-D
Brawo! :-)

a tak w temacie jedzenia - dajecie dzieciom mięso ze sklepu? i czy pilnujecie, żeby było super świeże itp?

i do mam psiarek, kociarek - jak nauczyć dziecko, żeby nie dzieliło się jedzeniem z psem? :dry: S daje chrupki, chelepeb itd. do polizania psom, a potem sam zjada:dry:
z drugiej strony przecież to uczy go dzielenia się z innymi, co nie? ale czy się czegoś nie nabawi?:baffled:
Ja zwykle pytam, czy jest świerze i gdy tak nie jest to mnie o tym informują ;-)

Mam ten sam problem :baffled:

Aaaa i mozna powiedziec, ze skonczylam dekorowac mlodej pokoj :-) jeszcze drobiazgi zostaly ale ogolnie jestem HAPPY :tak:
Pokaż!!!:-p
ale moj dziec za chiny ludowe nie chce sam jesc ... ile z Was uczy juz samodzielnego jedzenia ?

czy wszystkie dzieci potrafia juz nasladowac zwierzatka ?? bo moj w zab teraz caly czas gada dzidzi na wszystko ... mama i tata baba i dzidzi (w sensie jak widzi dziecko na zdjeciu czy w rzeczywisctosci) to juz tak mega swiadomie ... ale zwierzatka nic
W sensie sztućcami? Bo tego jej jeszcze nie proponowałam, bo mam obawy jak to się skończy. Ale jak coś jest w kawałkach to jak najbardziej je sama :tak:

Moja nie umie niczego naśladować :no: Bo nie ma takiej opcji, żeby na chwilę przysiadła, skupiła się i czegoś nauczyła. Rośnie mi mały adehadowiec? :confused:

Uprzejmie donosze ze Tysia dziś sama przeszła najpierw z przedpokoju do taty do łózka (metr) a potem od stołu do mnie.
Mój dziec zaczął chodzic :)
Gratulacje! :tak:

reklama
Kasiek z Poli niezla zdolniacha. Tyle slow zna - podziel sie ;)

Aylin gratuluje tych pierwszych niezapomnianych krokow :)

Zaza doobry chlopak :D

Macku a moglabys zapytac czemu tesciowa siostry tak uwaza? Nie znam sie na tym, ale dzieci jedza prawie to samo co my i chyba tak samo im sie zeby brudza? Moge sie mylic i ciekawa jestem odpowiedzi :D
Tomek ma podobnie jak Zosia - nie ma czasu sie uczyc, woli biegac i psocic.

Pola zdolniacha jest :) kiedyś pilnowałam takiej Zuzi jak miała rok i 3mies. potrafiła mówić zdaniami np: zuzia boi sie kolika w wieku półtorej roku umiała liczyc do 10 i znała literki.
A moje dziecko na kotka miau, pokazuję ręką do góry jak samolot leci, jak kupę zrobi to macha ręką przed nosem, ze śmierdzi :D on nie ma czasu na naukę woli bieganie/ wspinanie.

Aylin brawo dla Martynki.

Mój nie da sobie szczoteczki włożyć i sam też nie chce wkładać :/
Rybę wędzoną zajadał nad morzem i to taką ciepłą jeszcze (łososia, dorsza i makrele) i nic mu nie było. Dziś mu na parze zrobiłam marchewkę, ziemniaczki i fasolkę- na ziemniaki odruch wymiotny, fasolki zjadł może 5, a marchewka dla mamy. Ale za to zajada nektaryny, brzoskwinie, mango, jagody maliny, borówki hmmm chyba wszystkie owoce. Dziś mu zrobiłam kisiel z porzeczek, malin i wiśni z pokruszonym biszkoptem :)

Szkoda, ze takiego dziadka nie mamy :( this brown wren: sling diaries - love (grandfather's post) choć ja o dziadku, a moje dziecko nawet ojca nie ma :wściekła/y::no: czasami się zastanawiam jak się żyje takiemu skurw...

Hej,

ale upał dzisiaj był :szok: Jutro ma być tak samo, ja juz sie chyba odzwyczailam od upałów w Polsce :zawstydzona/y:

Zaza tak jak pisze Sunshine słońca na razie nie oddamy :-D

Kasiek ale masz rozgadana corcie :tak: Super.

Sunshine prosimy o zdjecie pokoiku, koniecznie :tak:;-)

Dzisiaj popołudnie spędziłam u koleżanki. Normalnie nie było czym oddychać, tak duszno. No a na wieczór sie wkurzylam....

Właśnie jestem w szoku, że on od razu zapamiętuje dane słowo. A odgłosy zwierząt to uczyłam już od 6 mies. z takiej książeczki ze zwierzątkami:) Teraz jak gdzieś jadę, a jej zaczyna się nudzić w foteliku to bawimy się w przepytywankę 'A jak robi kotek itp.' i dziecko zajęte:p

Maćku ja też nie szczotkuje, bo uważam to za bezsens:) Poza tym nie da się, więc mała dostaje szczoteczkę na sucho i sobie ją gryzie:)

Zaza moja też karmi i jeszcze awanturuje się o więcej jedzenia dla psa i chomika:D Ale pies mój jest odrobaczany, więc wyluzowałam. Ostatnio nie chciał zjeść chlebka żytniego, to złapała go za wargi szczęki, otworzyła pysk i wepchała chleb - ten wypluł to sama zjadła.

Aga
młody przynajmniej owoce wsuwa. Polka nic nie tyka poza nektarynką. Ziemniaki kocha, w zasadzie mogłyby tylko one istnieć:) No i jeszcze fasolka jasiek.

Chwalę się, że Polka ułożyła dziś wieżę z 4 klocków - pierwszy raz:) Tak się spodobało, że miała zajęcie na dłuższy czas. Jest u mnie młodsza siora, bo ma wakacje więc mi dziecko szkoli:p Próbowała też nauczyć ją liczyć do trzech, ale Pola powtarza tylko 'dwa' :D

A ja nie cierpię suszonych pomidorów - są paskudne! Coś mnie korciło żeby kupić:/ I co, bleee...zniszczyły mi tylko smak makaronu ze szpinakiem. A fujjj, nic się nie uczę, no nic!:D

Ostatnia edycja:
Kasiek ale masz zdolna core... i pomysl na nauke ... choc ja mojemu tez mowilam ale nie chcial sluchac jak mial 6 miesiecy :)

Niespodzinka Macku
u mnie to samo biega biega biega... a nawet jak nie biega to mame ma gdzies :D
Maćku wlasnie o sztuccach mysle... moj wieksze kawalki tez sam wlozy choc woli mnie karmic niz siebie a ja mam kamic jego ;D

Aylin gratulacje dla Martynki :D
Aga moj na ptaszki bierze rece do gory :D no i ta Zuzia tez maly geniusz

Zaza no to z Sergiuszkiem Nikos piatke przybija... z lyzeczki do buzi nie trafia NIC :D

Andzia
​fajnie z tym widelcem ... u nas ani tak ani tak

dzien dobry

kasiek widze ze nasze dzieci umyslowo podobnie ida. moj tez ten sam zestaw zwierzat , obrocz kaczek i kurek bo jakos nie moze opanowac literki k chyba. ale za to pokazuje rekami kle kle i jak robi slon traba :) do tego ostatnio powtarza wow, ala, i oj. pokazuje tez nie, tak, i paluszkiem grozi nu nu nu.

i od paru dni wszelkie dzwiekonasladowcze. wiertarka robi ziiii, pralka wwwwu, filtr w sprayu to pss pss., wiatr szszsz, policja ioio

no ale za to nie chodzi :-D

lyzeczka ostatnio jedlismy jogurt razem i z mala pomoca udawalo mu sie trafic do buzi. a do mojej buzi to bez pomocy.

martynce gratulujemy kroczkow!!!

jasiek wlasnie probuje odpalic resoraka z otwieranymi drzwiami moim kluczykiem do auta :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
hello kobiałki

ja od rana zapracowana, ze względu na to że za tydzień robimy roczek Niuśki myję okna od rana bo chyba od pół roku ścierki nie widziały :cool::cool::cool::cool:

co do jedzenia to moja pochłania wszystkie owoce, a ryby wędzonej się nażarła nad morzem na maksa, a w domu nie chce jeść, jedyne co to ze słoiczka i jemy różnie najczęściej ją karmię a ona ma swoją łyżeczkę albo widelec i miesza mi w misce, albo palcami :-):-)

kasiek Pola to zdolniacha
moja umie powiedzieć jak robi kaczka - kaka, świnka - to tak charczy, powtarza aha, baba, mama, u K jest pies o imieniu Kora to mówi koa, mówi też Ania i hmmmmmm zapomniałam

Muńka słoneczka Wam życzę !!!!!!!!!!!!!

Aylin gratulacje dla Martynki :-):-):-)

maćku też mam ochotę się tam wybrać ale niestety ode mnie troszkę daleko i jakoś nie mogę się zebrać !!!!! fajne te rzeczy kupiłaś !!!!!!!! :-D:-D:-D

Sunshine pokaż pokoik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polaa
ciesz się upałami bo zaraz ich nie będziesz miała !!!!!

josie hahahhaa Jasiek już wie co się z kluczykami robi !!!!! ma rację chłopak !!!!

Alijenka jeszcze mam :-D Gorąco jak nie wiem. Chociaz ja nie lubię aż takich upałów...

Kuba z tata na basenie, Wojtus śpi a ja robię obiad. I odpoczywam :-) Lenia mam jak nie wiem :zawstydzona/y: No ale wczoraj sprzatalam wiec dzisiaj odpuszczam.

reklama
Witam :) ale miałam wczoraj doła i żal chyba do całego świata, a @@ mi w tym pomogła:nerd: dziś już lepiej.
Synek śpi, a matka zaraz bierze się za obniżanie jeszcze niżej łóżeczka :eek:zobaczymy czy jest sens, bo synek nie był w nim chyba od 2miesięcy już :)

Dla zainteresowanych w lidlu od 15.07 są te regaliki na zabawki które my mamy i jeszcze taniej niż my kupowaliśmy :)
PL_87106_01_b.jpg

Załączniki

• PL_87106_01_b.jpg
    PL_87106_01_b.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 47
Do góry