reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

WĄTEK ZAMKNIĘTY

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nie przywyknę, eksperyment z forum dla przyszłych matek już mam oficjalnie zaliczony i na pewno nie zamierzam doświadczać wylewu tych wszystkich frustracji i złośliwości. Mam nadzieję, że każda przyszła i obecna mama, która to czyta, ma na tyle oparcia w codziennym życiu, że nie będzie musiała posiłkować się radami tutaj, przy okazji zbierając bęcki od niespełnionych mamusiek :D Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia ❤️
Strasznie to dziwne, ile określeń można wymienić.
Matka matce wilkiem. Hieny. Piranie. Wygłodniałe. Sfrustrowane. Zbolałe.
Prawie jak wydanie wiadomości w TVP.
Kiedyś były - żmije. To chyba jednak jakiś awans. Z padalca, na hienę brzmi nawet spoko jakby mnie ktoś pytał.

A do Loki przywykniesz. 😁

Trochę przesadziłaś że jest chamska.
Może Ci się nie podobać jej ton wypowiedź,ale używając tego typu określenia jest absurdalna.

Nie bronie jej ale Trochę szacunku do innych.

Mi też kiedyś wypomniała błąd i nawet pytała się czy jestem polką.
Bo napisałam uzg zamiast usg

Wiesz gdzie to miałam? W dupie szczerze mówiąc ale nie napisałam że jest chamska

Nie którzy tacy są poprostu-bezlitośni.lszczerzy do bólu.
Trochę szacunku do innych? A sama nie masz go za grosz. Akurat zgodzę się tutaj co do Loki bo ona zawsze jest chamska cokolwiek by nie napisała.

Trochę mało tutaj tych tematów w takim razie, skoro wypowiadam się w prawie każdym 😄

A te co mówią i mojej wredności i chanstwie mierzą swoją miarą i świadczą w ten sposob tylko o sobie.
Ja naprawdę lubię opcję ignorowania niektorych użytkowników. Sama mam kilka osób w ignorowanych i ciśnienie mi nie skacze, bo nie musze ich czytać, bardzo polecam tym, które uważają, że zasadniczy ton jest chamstwem :)

Tylko ja dalej nie widzę za bardzo powodu, bo temat nie ma ze mną nic wspólnego. Moze zróbcie sobie kafejkę czy coś i tam sobie prywatnie żmijujcie? Ja wyrazilam zdziwienie użytym wyrażeniem i tyle. Autorka pociągnęła wątek też w konkretny sposób, ale pewnie, to ja najgorsza :D :D :D ech matka matce żmiją ❤️‍🩹

Trochę mało tutaj tych tematów w takim razie, skoro wypowiadam się w prawie każdym 😄

A te co mówią i mojej wredności i chanstwie mierzą swoją miarą i świadczą w ten sposob tylko o sobie.
Ja naprawdę lubię opcję ignorowania niektorych użytkowników. Sama mam kilka osób w ignorowanych i ciśnienie mi nie skacze, bo nie musze ich czytać, bardzo polecam tym, które uważają, że zasadniczy ton jest chamstwem :)

Tylko ja dalej nie widzę za bardzo powodu, bo temat nie ma ze mną nic wspólnego. Moze zróbcie sobie kafejkę czy coś i tam sobie prywatnie żmijujcie? Ja wyrazilam zdziwienie użytym wyrażeniem i tyle. Autorka pociągnęła wątek też w konkretny sposób, ale pewnie, to ja najgorsza :D :D :D ech matka matce żmiją ❤️‍🩹
No i właśnie ten ton Twoich wypowiedzi może tak denerwować. Ty nie widzisz w tym nic złego inni widzą. I nie, nie jest on zasadniczy. Mylisz pojęcia. Sam wydźwięk Twoich postów narzuca myśl, że jesteś strasznie sfrustrowana i próbujesz wyładować się na innych. I tak, każdy nowy, dodany post jest od razu komentowany przez Ciebie. Tak jakbyś nie miała nic innego do roboty.

No i właśnie ten ton Twoich wypowiedzi może tak denerwować. Ty nie widzisz w tym nic złego inni widzą. I nie, nie jest on zasadniczy. Mylisz pojęcia. Sam wydźwięk Twoich postów narzuca myśl, że jesteś strasznie sfrustrowana i próbujesz wylądować się na innych. I tak, każdy nowy, dodany post jest od razu komentowany przez Ciebie. Tak jakbyś nie miała nic innego do roboty.
Tak jak napisalam wyżej - mierzysz swoją miarą.

Nie przerzucaj na mnie swojej frustracji, bo akurat w tym i w wyładowywaniu się na innych to jesteś liderem.

Nie przywyknę, eksperyment z forum dla przyszłych matek już mam oficjalnie zaliczony i na pewno nie zamierzam doświadczać wylewu tych wszystkich frustracji i złośliwości. Mam nadzieję, że każda przyszła i obecna mama, która to czyta, ma na tyle oparcia w codziennym życiu, że nie będzie musiała posiłkować się radami tutaj, przy okazji zbierając bęcki od niespełnionych mamusiek :D Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia ❤️
Wiadomosc powitalna po zarejestrowanou na to forum powinna brzmiec tak:
Witamy na baby boom! Unikaj lejdi szalonej i tej dziwnej olki i enjoy! XD
A jak juz sie w cos z nimi wdajesz (nie da sie nie wdac, laski sa niczym mszyca na malinach), to zrob sobie dobry popkorn i traktuj jak rozrywke. Taka mniej wiecej lotow „krolowych przetrwania” ale zawsze cos 😂😂😂
Za nic w swiecie nie bierz tego na powaznie, bo z frustracja jak z goracym ziemniakiem- beda w ciebie rzucac, ale ty nie musisz lapac 😇

Nie przerzucaj na mnie swojej frustracji, bo akurat w tym i w wyładowywaniu się na innych to jesteś liderem.
A czyja ma mierzyc? Twoja? 😜

ty laska ale czaisz ze wyrazilas zdziwienie, ale zapytana co cie dziwi zaprzeczylas jakobys byla zdziwiona i stad caly ten ambaras? No bez jaj, z wami sie tu nie da nudzic 🤣

Eh 🫢 no jakby to ująć.. przeczytałam wątek i z mojej perspektywy nie chodzi o to, że ktoś wyraża opinie – do tego każdy ma prawo – tylko o sposób, w jaki to robi. I jak pare osób zauważyło, wypowiedzi Lady Loka bywają kąśliwe i nacechowane nieprzyjemnym tonem.

To nie jest kwestia ‘mierzenia swoją miarą’, ale zwykłego odbioru przez innych – skoro kilka osób odczuwa to podobnie, może warto się zastanowić, skąd to się bierze. Nikt tu nie mówi o przewrażliwieniu, tylko o podstawowej kulturze dyskusji. Jasne, można korzystać z opcji ignorowania, ale może też dobrze byłoby czasem spojrzeć na własny styl wypowiedzi i zadać sobie pytanie, czy nie zniechęca on innych do rozmowy 🙃 Czasem konstruktywna autorefleksja bywa bardziej dojrzała niż defensywa.

@oxwro wg mnie dziewczynka 😍

reklama

Kolejny raz ubawiłam się Twoim postem. Nie dogadamy się na tym forum. Więc lepiej omijajmy się szerokim łukiem. I jak najbardziej możesz skorzystać z opcji "ignoruj" jeżeli chodzi o moją osobę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry