reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

reklama
Ja nie jestem w stanie przyjąć, że objawy wynikają u mnie z faktu ciąży, tylko ciągle sobie wkręcam, że to od leków. Nie daje mi to spokoju. Długa przerwa między wizytami nie służy mi, ale już jakoś wytrzymam do poniedziałku.

Ja biorę femibion 1 - wczesna ciąża. W sumie nie zastanawiałam się nad tym, czy są dobre. Takie brałam w poprzednich ciążąch i tak jakoś odruchowo wzięłam w aptece 🤷🏻‍♀️

Z tym ssaniem mam podobnie! Tylko jak już mam jedzenie na talerzu to mi się nagle odechciewa…
Ja mam tylko wybrane posiłki. Np. Ostatnio wchodzi mi tylko bułka z jedną szynką, innych nie ruszę. Dużo posiłków i produktów przestało mi smakować. Schudłam już nawet trochę. Nawet woda gazowana mi nie podchodzi.

Ja biorę femibion 1 - wczesna ciąża. W sumie nie zastanawiałam się nad tym, czy są dobre. Takie brałam w poprzednich ciążąch i tak jakoś odruchowo wzięłam w aptece 🤷🏻‍♀️
Nie jest zły, ale ma połowę kwasu syntetyczną, a to teraz nie jest jakoś super polecane (to jest zmiana w ostatnich latach, jak ja byłam w ciąży w 2021 roku to dopiero zaczynało się o tym mówić). Tym bardziej, że są już na rynku podobne cenowo preparaty, które mają tylko folian w składzie.

U mnie z objawów w sumie mdłości, czuję się ciągle taka przepełniona, wzdęta. Zjem trochę i aż mi zaczyna w gardle stawać. Połykanie rano witamin jest ciężkie, bo mi się cofa. Piersi to mi chyba eksplodują. Jestem strasznie senna, pogoda za oknem tragiczna ciągle pada, a mi już się kończą pomysły jak spędzać czas z moim 1,5 rocznym dzieckiem. Nie będę ukrywała że kanapa i poduszka to moi najlepsi przyjaciele ostatnimi czasy. 😅

Ja biorę Pregna i Pregna DHA.

Ja biorę prenatal uno ;) jutro mam ginekologa i kardiologa z luxmedu. Do gina miałam z pakietu nie iść ale się okazało, ze internista mi nie przepisze choćby badania grupy krwi, więc jednak idę. W poniedziałek mam ekg, pobranie krwi i ginekologa z kliniki leczenia niepłodności. Nie mogę nic jeść, nic mi nie smakuje. Jestem słaba, zmęczona, zawroty głowy dzisiaj mniejsze niż zwykle. Mam nadzieję, że jak zrobię wszystkie zalecone badania to coś z nich wyjdzie i mój stan się poprawi, a trochę tego jest: ekg, echo serca, usg doppler żył i tętnic kręgowych, kilkanaście badan z krwi plus mocz, oprócz tego jeszcze się mam umówić do laryngolog bo on też może ocenić czy zawroty glowy nie wkraczają przypadkiem w jego dziedzinę.

reklama
Ja biorę prenatal uno ;) jutro mam ginekologa i kardiologa z luxmedu. Do gina miałam z pakietu nie iść ale się okazało, ze internista mi nie przepisze choćby badania grupy krwi, więc jednak idę. W poniedziałek mam ekg, pobranie krwi i ginekologa z kliniki leczenia niepłodności. Nie mogę nic jeść, nic mi nie smakuje. Jestem słaba, zmęczona, zawroty głowy dzisiaj mniejsze niż zwykle. Mam nadzieję, że jak zrobię wszystkie zalecone badania to coś z nich wyjdzie i mój stan się poprawi, a trochę tego jest: ekg, echo serca, usg doppler żył i tętnic kręgowych, kilkanaście badan z krwi plus mocz, oprócz tego jeszcze się mam umówić do laryngolog bo on też może ocenić czy zawroty glowy nie wkraczają przypadkiem w jego dziedzinę.
Ojej to faktycznie dużo, oby znaleźli przyczynę żebyś mogła się lepiej poczuć.

Do góry