reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Hej, kiedy miałaś OM? Dasz radę, kto jak nie my kobiety 💪
18 czerwca.
Robiłam rano drugi test i wyszedł pozytywny. W poniedziałek będę się zapisywać do lekarza. Ale raczej to ciąża. Od 2 tygodni chodzę sikać co pół godziny, już myślałam, że coś z pęcherzem mam, ale teraz okres mi się już tydzień spóźnia

reklama
Ma któraś z Was brązowe plamienie? Mi się pojawiło po ostatnim usg. Niby nie jest mocno nasilone i się zmniejsza, ale jakoś mnie to niepokoi. Czytałam, że może być to spowodowane hormonami, ale nie wiem, jak to dokładnie jest, bo w pierwszej ciąży nie miałam tego problemu. Zarezerwowałam sobie wizytę na poniedziałek, żeby się uspokoić trochę.

Ma któraś z Was brązowe plamienie? Mi się pojawiło po ostatnim usg. Niby nie jest mocno nasilone i się zmniejsza, ale jakoś mnie to niepokoi. Czytałam, że może być to spowodowane hormonami, ale nie wiem, jak to dokładnie jest, bo w pierwszej ciąży nie miałam tego problemu. Zarezerwowałam sobie wizytę na poniedziałek, żeby się uspokoić trochę.
Nie miałam plamien, a nie bierzesz luteiny? Ponoć przez aplikator mogą być plamienia.

Może przez to USG?

18 czerwca.
Robiłam rano drugi test i wyszedł pozytywny. W poniedziałek będę się zapisywać do lekarza. Ale raczej to ciąża. Od 2 tygodni chodzę sikać co pół godziny, już myślałam, że coś z pęcherzem mam, ale teraz okres mi się już tydzień spóźnia
O, to mamy 2 dni różnicy. Ja mam pierwsza wizytę we wtorek, trochę wcześnie ale jestem już po CC i miałam iść od razu po teście.

Ojej a ja mam 8+1 i jeszcze karty ciąży nie mam a co dopiero info na prenatalne 🙈 ale 31.08. Idę na kolejną wizytę i pewnie wtedy wszystko się wyjaśni 🙂
Przepraszam, że wtrącę, ale 31.8 będziesz już w terminie gdzie prenatalne byłyby na ostatni moment 🫣 więc dobrze abyś była już na nie zapisana.

Ojej a ja mam 8+1 i jeszcze karty ciąży nie mam a co dopiero info na prenatalne 🙈 ale 31.08. Idę na kolejną wizytę i pewnie wtedy wszystko się wyjaśni 🙂
wtrącę się. Koniecznie umów się na jakąś wizytę wcześniej.. karty ciąże możesz jeszcze nie mieć jeżeli nie robiłaś badań potrzebnych do założenia karty, ale skierowanie na prenatalne powinnaś już dostać od lekarza 😕 31.08 to zdecydowanie za późno, bo już raczej nie umówisz się na prenatalne. Chyba, że Twój lekarz ma certyfikat FMF i dlatego umówił wizytę 31.08 żeby wykonać badanie prenatalne i wtedy też założy Ci kartę ciążę. Jeżeli nie to raczej iść na wizytę jak najszybciej nawet po samo skierowanie.

reklama
Może przez to USG?
No właśnie tak obstawiam. Pierwszą ciążę prowadziłam u lekarza, który badanie przeprowadzał tak, że praktycznie nic nie czułam, a teraz zmieniłam prowadzącego i badanie było dość bolesne. Jeszcze 2 razy wkładała to urządzenie i dość mocno nim gmerała, żeby sprawdzić czy jajniki ok, więc mam wrażenie, że nieźle tę szyjkę naruszyła.

Do góry