reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Ja ciągle chodzę zmęczona. I zaczęło mi się kołatanie serca, zazwyczaj jak wejdę po schodach ale wczoraj np przed zaśnięciem w stanie spoczynku też. Nie pamiętam już początków pierwszej ciąży ale dziwne to.

reklama
Ja ciągle chodzę zmęczona. I zaczęło mi się kołatanie serca, zazwyczaj jak wejdę po schodach ale wczoraj np przed zaśnięciem w stanie spoczynku też. Nie pamiętam już początków pierwszej ciąży ale dziwne to.
Ja takie kołatania mam i bez ciąży, także wiem jakie to dziwne uczucie. Miałam nawet Holtera założonego i dostałam tabletki, jak brałam było ok, a później i tak wróciło. Nie mam tego jakoś notorycznie, ale nieraz leżę w łóżku i tak mi serce zadudni, że aż muszę wziąć oddech. Okropne to.

Co bierzecie na ból podbrzusza i pleców? W drugiej ciąży też tak mnie brzuch bolał, trochę mniej może. I brałam nospe, później z niej zrezygnowałam, bo zmieniłam lekarza i brałam luteinę i magnez.
Teraz magnez zaczęłam brać i czekam na wizytę, na którą dopiero jutro się umówię

Ja mam dzisiaj przedostatni dzień urlopu, a tak naprawdę ostatni, bo jutro mamy z mężem jakaś masę spraw do załatwienia, potem ta nieszczęsna wizyta...a we wtorek do pracy. Jak jutro będzie ok, to będę miała rozkmine jak i kiedy rozegrać temat z managerem.

Na zewnątrz mokro, to siedzimy w domu i moja czterolatka już przechodzi samą siebie z tą mamozą - a to ciastolinę z nią lep, a to książki, a to głupoty na łóżku... Jak jest ładna pogoda, to jest super, bo ciągle w ogrodzie siedzi, a jak deszcz, to tylko jojczy, żeby się z nią bawić.

Ostatnia edycja:
Co bierzecie na ból podbrzusza i pleców? W drugiej ciąży też tak mnie brzuch bolał, trochę mniej może. I brałam nospe, później z niej zrezygnowałam, bo zmieniłam lekarza i brałam luteinę i magnez.
Teraz magnez zaczęłam brać i czekam na wizytę, na którą dopiero jutro się umówię
Ja na razie nic, chociaż nie miewam jakiś bóli. Z początku pobolewał mnie tak jak na okres ale nie było tragedii i nie brałam nic na to. Mnie często boli głowa i w sumie to za bardzo nie mam pola popisu żeby go nawet choć trochę załagodzić. Jedynie sen pomaga, ale jak bardzo boli to i zasnąć trudno…

Dziewczyny… teraz tak wróciłam do naszych poprzednich rozmów na temat prenatalnych i tak patrzę i niedowierzam 🙈😂😂 napisałam, że idę do lekarza 31.08. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ a ja idę teraz 31.07. No brak mi słów 😂 ostatnio ani czytać nie umie ani pisać, wszyscy się ze mnie śmieją, że zatraciłam w tej ciąży poprawne czytanie i pisanie 🙈🤣 a ja już nawet maila napisałam z zapytaniem do lekarza… o zgrozo!

Dziewczyny… teraz tak wróciłam do naszych poprzednich rozmów na temat prenatalnych i tak patrzę i niedowierzam 🙈😂😂 napisałam, że idę do lekarza 31.08. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ a ja idę teraz 31.07. No brak mi słów 😂 ostatnio ani czytać nie umie ani pisać, wszyscy się ze mnie śmieją, że zatraciłam w tej ciąży poprawne czytanie i pisanie 🙈🤣 a ja już nawet maila napisałam z zapytaniem do lekarza… o zgrozo!
Baby brain, też już trochę mam 😅

Jak tam się dzisiaj czujecie?
U mnie dzisiaj coś mocniej czuje podbrzusze, nie nazwę tego bólem ale takim dyskomfortem. W dodatku w południe z młodszym synem weszła drzemka prawie 3h :D no ale u mnie niestety noce ostatnio ciężkie, młody się budzi po 5x :D swoją drogą może przynajmniej to trzecie bedzie lepiej spac w nocy:D bo i 1 syn i 2 baaardzo dlugo nie przesypiali całych nocy :D

reklama
Ja jak juz faktycznie nie daje mi spokoju to nospe bo w poprzednich ciążach tez brałam. Zresztą mam na to zgodę lekarza :) wole mieć spokojną głowę, niby wiem że takie bóle są okey ale jednak zawsze to jakaś niepewność jest:D

Do góry