reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Hej, ja właśnie jestem po wizycie. Mały człowiek rośnie szybko, wszystko idealnie. Termin OM a USG różni się o tydzień, ale miałam potwierdzona owulację, które była tydzień później niż być powinna. Wg USG 7+3. Bijące serduszko na USG tak mnie rozczula, że aż łezka w oku mi się zakręciła. Mdłości i senność tak mnie dopadły, że ledwo co żyję. A wy jak tam?
Ja się poddałam i kupiłam jednak te tabletki na wymioty. W poprzedniej ciąży dałam radę bez, teraz nie ma szans. Łapało mnie w najgorszych momentach, ja wymiotowałam a mój roczniak stał nade mną 🤣🤣 nie duzo brakowało a trzymałby mi wlosy 😆😆
Nie bede sie męczyć, 4kg od początku lipca mniej na wadze przez te wymioty. Zobaczymy ile warte te tabletki :D

reklama
Ja się poddałam i kupiłam jednak te tabletki na wymioty. W poprzedniej ciąży dałam radę bez, teraz nie ma szans. Łapało mnie w najgorszych momentach, ja wymiotowałam a mój roczniak stał nade mną 🤣🤣 nie duzo brakowało a trzymałby mi wlosy 😆😆
Nie bede sie męczyć, 4kg od początku lipca mniej na wadze przez te wymioty. Zobaczymy ile warte te tabletki :D
Jak mnie dalej będzie tak męczyć do następnej wizyty to też poproszę o te tabletki, bo raczej nie wytrzymam. U mnie dziś udało się zrobić drzemkę z dzieckiem, chociaż jak wstałam to czułam się jeszcze gorzej niż przed. To już moja ostatnia ciąża, w marcu zamykam produkcję. 😅

Jak mnie dalej będzie tak męczyć do następnej wizyty to też poproszę o te tabletki, bo raczej nie wytrzymam. U mnie dziś udało się zrobić drzemkę z dzieckiem, chociaż jak wstałam to czułam się jeszcze gorzej niż przed. To już moja ostatnia ciąża, w marcu zamykam produkcję. 😅
No drzemki w południe to nic dobrego xd no chyba ze sie nie ma więcej dzieci i można wstać z drzemki ledwie przytomnym to tak :D

Ale wiadomo jaka przyczyna? Masz jakiegoś krwiaka? Jakie masz zalecenia teraz?
Właśnie od razu zapytałam skąd to krwawienie skoro on widzi, ze wszystko okej, to mi powiedział, ze na tym etapie kształtują sie naczynia krwionośne i czasem jest tak, ze jakieś może pęknąć. W każdym razie zarodek wyszedł większy nawet niż wynika z OM, serce bije więc nie stwierdził żadnych nieprawdłowości. Powiedział mi, ze czasem takie rzeczy się zdarzają ale zwykle jeżeli nie jest to takie krwawienie objętościowo jak na okres to nic się nie dzieje. Jakby się coś powtórzyło to mam się zgłosić a ogólnie to 8 sierpnia mam lekarza swojego więc mi powiedzial, ze kontrola wtedy u mojego wystarczy i zalecił spoczynkowy tryb życia. Tak jak pisałam to też była krew na papierze, potem tylko delikatny brąz, prawie wcale a nie że jakiś krwotok ale i tak się wystraszyłam, mam nadzieję ze więcej sie to nie potworzy

Hej, jestem już po pierwszym usg. Z OM 7+3 a z USG 7+0. Wszystko dobrze, serduszko bije, aż mi łezka popłynęła w gabinecie

Załączniki

• 4006224.jpeg
    4006224.jpeg
    75,8 KB · Wyświetleń: 31
Właśnie od razu zapytałam skąd to krwawienie skoro on widzi, ze wszystko okej, to mi powiedział, ze na tym etapie kształtują sie naczynia krwionośne i czasem jest tak, ze jakieś może pęknąć. W każdym razie zarodek wyszedł większy nawet niż wynika z OM, serce bije więc nie stwierdził żadnych nieprawdłowości. Powiedział mi, ze czasem takie rzeczy się zdarzają ale zwykle jeżeli nie jest to takie krwawienie objętościowo jak na okres to nic się nie dzieje. Jakby się coś powtórzyło to mam się zgłosić a ogólnie to 8 sierpnia mam lekarza swojego więc mi powiedzial, ze kontrola wtedy u mojego wystarczy i zalecił spoczynkowy tryb życia. Tak jak pisałam to też była krew na papierze, potem tylko delikatny brąz, prawie wcale a nie że jakiś krwotok ale i tak się wystraszyłam, mam nadzieję ze więcej sie to nie potworzy
Ja totalnie nie wiem jak to jest, w żadnej ciąży nie krwawilłam nawet plamką krwi. Za to mam ten problem, że zanikały mi objawy i się okazywało, że to był koniec, więc w ciąży z córką byłam i teraz też jestem w panice do końca 1 trymestru😐

Dziewczyny na zastrzykach - jak tam wasze brzuchy? Ja mam od kilku dni ogromne problemy, żeby się wkłuć, samo przyłożenie igły boli jak najgorsza tortura, a wczoraj tak sobie walnęłam w naczynko, że krew się polała i siniaka mam na całą stronę...dzisiaj już wkłułam się bez bólu, a i tak fioletowy siniak na jakieś 5 cm 😡

Hej, ja również po wizycie. Fasolinda urosła, serce bije pani doktor założyła kartę ciąży, wypisała skierowania na badania i zaprosiła na następną wizytę 13 sierpnia. Jeśli termin porodu by się sprawdził to będzie moje 3 dziecko urodzone 22 dnia tylko każde innego miesiąca :D

Załączniki

• IMG_20250730_213337.jpg
    IMG_20250730_213337.jpg
    690,5 KB · Wyświetleń: 19
Ja totalnie nie wiem jak to jest, w żadnej ciąży nie krwawilłam nawet plamką krwi. Za to mam ten problem, że zanikały mi objawy i się okazywało, że to był koniec, więc w ciąży z córką byłam i teraz też jestem w panice do końca 1 trymestru😐

Dziewczyny na zastrzykach - jak tam wasze brzuchy? Ja mam od kilku dni ogromne problemy, żeby się wkłuć, samo przyłożenie igły boli jak najgorsza tortura, a wczoraj tak sobie walnęłam w naczynko, że krew się polała i siniaka mam na całą stronę...dzisiaj już wkłułam się bez bólu, a i tak fioletowy siniak na jakieś 5 cm 😡
Mój brzuch średnio ale lepiej niż na początku, dużo małych siniaków. Tez czasem mam problem sie wbić bo miejscami skóra jest jakaś taka gruba, to chyba zrosty. Dużo razy tez nie mogę w ogóle sie przebić i musze szukać innego miejsca:/

reklama
Dziewczyny które pisały o wymiotach- ja już biorę drogie opakowanie tabletek Bonjesta i jest o niebo lepiej. Czasami odstawiam na jeden dzień aby sprawdzić czy może już nie muszę brać ale wtedy wymiotuje dosłownie cały dzień wiec wracam do tabletek i bardzo je polecam :)

Do góry