reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczyny podglądam Wasz wątek od jakiegoś czasu i wspieram Was bardzo mocno,ja w maju skończyłam 30 lat z miłą chęcią bym się do Was przyłączyła jeśli nie macie nic przeciwko...ja jestem po marcowym transferze 2 zarodków,4 mamy zamrożone i w tym miesiącu podchodzimy do criotransferu...

reklama
Jestem po pierwszej wizycie monitoringowej :-) Dziś 11 dc, pęcherzyk elegancko ma 17.4 mm, endometrium 9mm, spotykamy się z panem doktorem znów w środę :-) Pytał czy jestem stymulowana, no to nie przyznałam się, że owszem - stymulują mnie różne moje fobie wie Pan i schizy i takie tam;-) bo jego zdaniem wszystko jest OK. Generalnie stwierdził, że w tym wieku to przynajmniej 10 mcy trzeba poczekać a to dopiero 4ty... Dooooobra, zobaczymy co tam będzie w środę, przynajmniej się coś dzieje :tak:
zuzanko81 WITAMY ! :-) Od razu szczerze powiem, że w ogóle nie orientuję się o co chodzi z tymi mrozaczkami, ale jak mnie/nam troszkę przybliżysz temat to będziemy mądrzejsze i bardziej efektywnie wspierające :-) Rozumiem, że z tych 4 zamrozaczków są jeszcze 4 szanse ? Czy raczej one parami startują ??
Pozdrawiam serdecznie :-)

dzięki kochana za miłe przyjęcie :-) ,mrozaczki to są 4 zarodki zamrożone i jak napisałaś 4 szanse na ciążę ,ale ja odbieram 2 szt więc może się udać podwójnie ;-) ,ja naturalnie byłam raz w ciąży niestety pozamacicznej 7 lat staramy się z M o dzidzie i nic ,2 lata minęły od tej ciąży pozamacicznej i dalej nic więc w tym roku podjeliśmy decyzje o in vitro ,więc udało nam się wyhodować z 8 ładnych moich jajeczek 6 szt ,które się zalęgły i 2 mi podano w marcu ,odczekałam z nadzieją na naturalne no i teraz podchodzę po kolejne 2 szt tym razem zamrożone ;-) to tak w skrócie

ale widzę Muma ,że u Ciebie piękny pęcherzyk więc do dzieła ruszaj :-)

zuzanko już wszystko jasne :-) A wiesz, że po 7 latach los się zawsze odwraca i chyba jasne jaki zwrot będzie miał teraz u Ciebie miejsce ? :-) Będę mocno trzymać kciuki , tylko informuj na bieżąco kiedy bo czasem muszę popracować to wtedy nie dam rady.. Musi się udać , teraz na pewno się uda :-)
A ja - jestem z tych co to teraz dla odmiany chcieliby syneczka... Tzn taki mamy plan, więc dziś jeszcze spokój w sypialni ;-)
Taki plan jeszcze może miesiąc, dwa bo coś kiepsko idzie... a z córcią dawno temu udało się za pierwszym podejściem. A jestem tu bo to po 30stce moje pierwsze dziecko ma byc.:tak:

...a wiesz,że o tym nie pomyślałam,że to już czas aby się odwróciło ;-) no bo synusie zawsze są mamusiowi :-)więc zaciskam kciuki na synka :-)&&&&&&&&&& ja też chcę mieć synka ale pierwszego jakby się udało ale w sumie nie obrażę się jak będzie dziewczynka albo parka od razu :-) ale ważne aby było ,w piątek mam wizytę usg jak rosną moje pęcherzyki bo mi się troszku rozleniwiły jajniki i muszę je stymulować niestety :-( więc na pewno,zdam relację...będzie to 10 dc
ja mam ten tydzień wolny więc mnie więcej będzie teraz ,a póżniej też do pracy i tylko wieczorami mam czas aby cośkolwiek napisać ;-)

Ja się powoli zbieram - w końcu pracowity tydzień przede mną, zwłaszcza wieczorami;-)
Brzózka, kasia.natka pewnie dopiero odpalają kompy;-)
Do jutra Dziewczynki :-)

zuzanka81 Witam!! :)
co to jest criotransfer?
i kiedy podchodzisz do niego dokladnie? musze wiedziec za co i kiedy trzymac kciuki :)

Muma rozumiem, ze rozpoczynasz staranka? czy jeszcze czekasz na powiekszenie tego pecherzyka.
Do ilu on wogole rosnie? ja jakas nieswiadoma jestem z tego wychodzi...:zawstydzona/y:
wydawalo mi sie ze to sa jakies wartosci w makro w tu sie okazuje ze wielki prawie 2centymetrowy balonik?

Witam :-)
Brzózka pęcherzyk rośnie średnio do ok. 2cm, ok.1-2 mm na dobę więc ja jeszcze czekam , robię też w międzyczasie testy owu, jednym słowem dajemy szansę temu synkowi jeszcze ;-) Potem jak już urośnie to dzięki hormonowi luteinizującemu (pik LH) uwalnia komórkę jest owu :-)
W srode mam monitoring w czasie pracy i jak sie dowiem, że już właśnie pękł to chyba do pracy nie wrócę tylko z M będę musiała się pilnie spotkać:tak:
Dzisiaj zasypiam, nie mam ciśnienia po prostu, kawkę muszę sobie zrobić.
Miłego dnia :-)

reklama
Zuzanko witaj!!! i wielkie uznanie dla Ciebie, że te 7 lat Cię nie zniechęciły, że cały czas widzisz światełko w tunelu...oczywiście trzymam kciuki za to aby wszystkie 4 zamrozaczki usadowiły się w Tobie na całe 9 miesięcy :tak:
Muma proponuję na środę wziąć urlop bo będzie się działo oj będzie się działo:cool:no i za około 5 miesięcy dowiemy się że nie będzie chłopaka...tylko dwóch chłopaków!!!&&&&;-)
U mnie dziś bardzo słonecznie, jeżeli u którejś z Was jest dziś ponuro - przesyłam trochę Slońca!!! albo całe dwie garści Słońca!!!
Miłego dzionka Wam życzę..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry