reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dziekuje slicznie:-)
Ja dziewczyny zycze Wam jak i sobie tego szczescia:-)
Boje sie,ze zaraz okres dostane na serio to jakos nie mozliwe zobaczycie, ze bede jeszcze ryczala
To tylko jeden test co prawda wzielam w aptece i mowila, ze wiarygodny i co dalej:szok:
Maz mowi, ze ja wariatka, ze na leczenie mnie odda i ze po tylu latach tak naturalnie to nieprawdopodobne.
Kurcze czekac jeszcze czy nie czy co ja taka sama w tych Wloszech???

reklama
Dziewczyny skusilam sie na test chociaz sobie obiecalam po 35dc.
Ja chyba padne laski 2 krechy jedna troszczke jasniejsza od kontrolnej, ale widac super:szok:
Boje sie ze test sie myli, ze zaraz dostane okres bo tak sie czuje i mam te leciutkie jasno rozowe plamki.
Ja w to nie wierze to POMYLKA......HELP!!!!!:shocked2:
plamienia są podczas zagnieżdżania, ja tez miałam :) zrób jutro test z samego rana :)

no u mnie też wysyp ciąż
jest szwagierka , potem koleżanka , wcześniej jedna znajoma była ale niestety poroniła ,
a dziś się dowiedziałam że jedna moja klientka też w ciąży i pazurków już nie robi , i jeszcze jedna znajoma też
także kurek z ciążami się odkręcił na całego

Muma ja daje miesa do karmy. Ale moje psy mieszkaja z nami w domu.
One sa w kojcach od kwietnia do konca wrzesnia, reszte czasu sa w domu.
Ale jak pies mieszka na dworze to cieple jedzenie - takie jak robisz - wystarczy.
Nie zabieraj go do domu bo narobisz balaganu. ONki maja gruby podszerstek i spoko wytrwa jak ma ciepla bude.
TYlko jedzenie bardziej kaloryczne daj.
Ale tez nie gorące bo zapalenia gardla dostanie :)

mambzika GRATULUJE!!!! :-)
trzymam kciuki za jutrzejszy tescik.

u mnie bez zmian na razie :) Zadnych objawow ani ciazy ani @ :-D

Zrobilam 2 test innej firmy i pozytyw jak smok i 3 itd.
Dzwonilam do gine. odebrala sekretarka dala termin na przyszly wtorek gine. mial oddzwonic i nic:no:

Dziekuje dziewczyny, ale sie smuce i tak .
Czuje sie jakbym miala zaraz okres dostac od czasu do czasu jakis skurczyk i cycuchy bola ale przy dotyku.
nic nie normalnego jak zawsze na okres:szok:
k8libby jak wygladaly te Twoje plamienia i ile trwaly???
lumina otaczaja Cie dodatnie fluidy a noz sie zarazisz:-)

Wiecie dziewczyny moze to zabrzmi glupio, ale czy to sie skonczy dobrze czy zle ja jednak zaszlam w ciaze pierwszy raz w zyciu, mam 38 lat 10 lat mezatka i 5 lat sie staram;-) bez pomocy medycyny tylko wyprowadzilam moja niedoczynnosc tarczycy na prosta i biore folik + inositolo
Moze sie uda trzymajcie kciuki:happy:

no ładnie co ja tutaj widzę ,wchodzę i widzę nowości?? mambzika no to kochana GRATKI DUUUUŻE ale super wieści po powrocie czytam ...ja się kochana 7 lat staram ,wszystko u nas dobrze ,jedna ciąża pozamaciczna 2,5 roku temu ,po in vitro we wrześniu poronienie,in vitro zdecydowałam się ze względu na brak rezultatów :zawstydzona/y::-(no i do tej pory nic ....nie mamy cierpliwości i ochoty na seks czasami ale jak przychodzą dni płodne to są przytulanka....ale jak zobaczyłam Twoją wiadomość to od razu mi się zrobiło lepiej i wierzę ,że i nam się uda :-D:-)

Muma kochana dobrze że masz dobre podejście i że nie poddajesz się ....ja mam dni słabości i ostatnio nawet częstsze ale bliżej wiosny mam nadzieję ,że będzie nam wszystkim lżej i samopoczucie duużo lepsze...
Brzózka to ja miałam tak ostatnio w 37 dc @ mnie nawiedziła i to tak podle ,że myślałam,że umrę ...ryczałam jak bóbr....:sorry:ale muszę wstawać rano do pracy i to mnie podtrzymuje,żeby nie poddać się depresji chodź myślę ,że mam ją w środku bo nie mam radości w sobie ani chęci do niczego:crazy::no:
katiuszka musiałam wrócić brakuje mi Was :-)

mambzika -jak ja kiedyś byłam w ciąży to tak właśnie się czułam, jakbym zaraz miała przyjść @, Dlatego teraz co miesiąc myśle, że jestem w ciąży ;-) Spoko, to minie wkrótce, jeszcze ze 2 tygodnie:tak:
Brzózka - ale tak nic a nic tych objawów ??? Normalnie jestem z Ciebie dumna :-) A z psem postanowiłam, jak już naprawdę będzie -25 st , będziemy z M wstawać co 2-3 godziny w nocy, biegać z nim i dawać coś do jedzonka. Co ludzie na wsi powiedzą, hihihi:szok:
zuzanka -buziaczki kochanie, będzie dobrze, wiosna za jakieś 4-5 tygodni - tylko pomyśl :eek: Ja też mam coraz gorsze doły, jeszcze ta sytuacja w domu, ale trzeba myśleć pozytywnie - wiesz to przeciez dobrze.
Masz swojego M, kochacie się a, że nie ma ochoty na seks - hmmmm skąd ja to znam ;-) Ja to czasem nawet myślę, że mam straszną ochotę i wieczorem zrobimy coś tam- snuję plany a potem jak co do czego przychodzi to albo padam zmęczona choć pełna chęci albo po prostu mi się odechciewa... To zycie :-p
Zapalenie przydatków - hmm chyba ciepełko: termofor, ciepła kąpiel, i ogólnie ciepłe majty kochana a nie ciągle te spódniczki mini ;-):-)
Miłego wieczorku - ja pracuję i zaglądam tu do Was.

O ja nie mogę!!!! mambzika ledwo się przywitała a już zafasolkowana!!!! 2 krechy jak nic!!! GRATULUJĘ!!!!! fluidki posyłaj potrzebującym:-)
Jak ochłoniesz, to napisz, co u Was było nie tak, że aż 5 lat czekałaś na dzidzię? Pytałaś o mój progesteron, to w fazie lutealnej miałam piewszy 0.60, a drugie badanie 0.65, gdzie norma jest 1.7-27, przynajmniej w Anglii, tak mi podali w laboratorium. Z tą owulacją nie wiem co jest, bo według testów owu, niby wyszło, że była...już sama nie wiem w co wierzyć...Tak czy inaczej w następnym cyklu idę do gina, pewnie zrobię monitoring, podpatrzę czy jest owu czy nie.

Aha dziewczyny, co radzicie? bo tak, jak mam za niski progesteron, żeby zajść w ciążę, więc może na razie nie ma sensu robić monitoringu aż podniesie się hormon. Co miz tego jak mi gin powie, że jest owu, będą przytulanki a i tak przecież nie zajdę przez ten hormon. Już sama nie wiem, poradzcie coś:eek:

A wiecie, u mnie dziś 28dc, taki luz, spokój psychiczny, zero schizowania, zero urojonych objawów:cool2:nie zaglądam czy @ się rozkręca czy nie, wiem, że będzie, bo przytulanek nie było, więc spokój i luz. Chyba potrzebna była mi ta "przymusowa" przerwa. Czasem tak trzeba, wyluzować,nabrać sił na kolejne starania i tak w kółko. Ale mamy kolejny przykład na forum, że nasze wysiłki kiedyś będą nagrodzone czego sobie i Wam wszystkim kochane życzę!!!!
Trzymajcie się cieplutko!!!!! ale pięknie mrozi w Polsce!!! a tutaj ledwo -4 i chyba będą szkoły zamykać:szok:

reklama
katiuszka - ja bym się chyba wstrzymała z tym monitoringiem do czasu wyjaśnienia/ustabilizowania progesteronu.
Co do temperatury to nie wiem przy jakiej u nas by zamykali ;-) W moim województwie i tak ferie teraz :-)

Do góry