zuzanka81
...szczęśliwa mama.
hej dziołchy :-)
u nas pogoda w kratkę raz deszcz ,raz słonko ale tempka wysoka i ciepło w miarę
kok.o Ty to nie zła artystka jesteś
Ani@k ja jak pracowałam w "fabryce" to większość obiadów jadaliśmy na mieście bo wracałam do domu o 19-20 i nie chciało mi się już nic 
bionda ja cały czas mocno kciuki zaciśnięte &&&&&&&&& wierzę ,że będą II zobaczysz....
.
Muma ja też jak patrze czasami na takie ciupinki te łapunie niemowlaków to nie wiem czy dałabym radę obciąć pazurki im ?
kasica lista do in vitro jest długa: (ceny są przybliżone do klinik wiem,że można robić na nfz nie które badania ale się czeka wiadomo,ja podaje ceny bo ja robiłam wszystko w jednym miesiącu i od razu podchodziłam do IVF
)
badania infekcyjne: IVF i IUI
(badania ważne 6 miesięcy)
(tylko Ty)
inne: IFV i IUI
(tylko Ty)
Przeciwciała w kierunku IgG i IgM 65 zł + 65 zł
bakteriologia:IFV i IUI
(tylko Ty)
badania genetyczne:
nam kazano zrobić badanie cytogenetyczne( kosztowało nas 790 zł oboje),bo jeśli chodzi o genetycznie to podchodzą indywidualnie do pacjenta.
badania hormonów: IVF i IUI
(tylko Ty)
tak to wygląda w między czasie masz wizyty u gina i na sam koniec ze wszystkimi badaniami ogólnymi idziesz do internisty w danej klinice i on udziela zgodę na IVF
u nas pogoda w kratkę raz deszcz ,raz słonko ale tempka wysoka i ciepło w miarę

kok.o Ty to nie zła artystka jesteś
Ani@k ja jak pracowałam w "fabryce" to większość obiadów jadaliśmy na mieście bo wracałam do domu o 19-20 i nie chciało mi się już nic 
bionda ja cały czas mocno kciuki zaciśnięte &&&&&&&&& wierzę ,że będą II zobaczysz....
.Muma ja też jak patrze czasami na takie ciupinki te łapunie niemowlaków to nie wiem czy dałabym radę obciąć pazurki im ?
kasica lista do in vitro jest długa: (ceny są przybliżone do klinik wiem,że można robić na nfz nie które badania ale się czeka wiadomo,ja podaje ceny bo ja robiłam wszystko w jednym miesiącu i od razu podchodziłam do IVF
)badania infekcyjne: IVF i IUI
(badania ważne 6 miesięcy)
- HIV -oboje 40zł
- HBs -oboje 40 zł
- VDRL -oboje 35zł
- HCV - oboje 55 zł
- anty HBs - tylko Ty 56zł
- anty HBc total -oboje 56 zł
(tylko Ty)
- morfologia 25zł
- APTT(czas krzepnięcia) 25 zł
- PT 20 zł
- poziom białka w surowicy 20 zł
- Transaminazy ASPAT+ALAT 26 zł
- Jonogram(sód,potas) 45 zł
- Glukoza 25 zł
- Mocz-badanie ogólne 25 zł
- USG sutków 120 zł
- EKG 30 zł
inne: IFV i IUI
(tylko Ty)
Przeciwciała w kierunku IgG i IgM 65 zł + 65 zł
bakteriologia:IFV i IUI
(tylko Ty)
- cytolgia(ważna rok) 45 zł
- badania w kierunku chlamydii (ważna rok) 30 zł
- posiew z kanału szyjki (badanie 1 miesiąc przed IVF) 57 zł
- posiew nasienia (przed IVF ważne miesiąc) 57 zł
badania genetyczne:
nam kazano zrobić badanie cytogenetyczne( kosztowało nas 790 zł oboje),bo jeśli chodzi o genetycznie to podchodzą indywidualnie do pacjenta.
badania hormonów: IVF i IUI
(tylko Ty)
- 3 dc FSH 45 zł
- 1-3 dc LH 45zł
- 1-3 dc Testosteron 45 zł
- 11-12 dc E2 45 zł
- 20-22 dc progesteron 48 zł
tak to wygląda w między czasie masz wizyty u gina i na sam koniec ze wszystkimi badaniami ogólnymi idziesz do internisty w danej klinice i on udziela zgodę na IVF

Ostatnia edycja:
oooo matko!
oj dzieje się ,dzieje w moim brzuchu...
nie próbowałam, tylko słyszałam.
i tylko szynszyl sie ucieszył,ze wróciłam (hyhy, ma wieczorny wybieg to sie cieszy ;-):-))
ale, że to imieniny Julii to na pewno będzie dobrze