reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziołchy :-)

u nas pogoda w kratkę raz deszcz ,raz słonko ale tempka wysoka i ciepło w miarę :tak:
kok.o Ty to nie zła artystka jesteś :-DAni@k ja jak pracowałam w "fabryce" to większość obiadów jadaliśmy na mieście bo wracałam do domu o 19-20 i nie chciało mi się już nic :no:
bionda ja cały czas mocno kciuki zaciśnięte &&&&&&&&& wierzę ,że będą II zobaczysz....:tak:.
Muma ja też jak patrze czasami na takie ciupinki te łapunie niemowlaków to nie wiem czy dałabym radę obciąć pazurki im ?

kasica lista do in vitro jest długa: (ceny są przybliżone do klinik wiem,że można robić na nfz nie które badania ale się czeka wiadomo,ja podaje ceny bo ja robiłam wszystko w jednym miesiącu i od razu podchodziłam do IVF:tak:)

badania infekcyjne:
IVF i IUI
(badania ważne 6 miesięcy)

• HIV -oboje 40zł
  • HBs -oboje 40 zł
  • VDRL -oboje 35zł
  • HCV - oboje 55 zł
  • anty HBs - tylko Ty 56zł
  • anty HBc total -oboje 56 zł
badania ogólne: IVF
(tylko Ty)

• morfologia 25zł
  • APTT(czas krzepnięcia) 25 zł
  • PT 20 zł
  • poziom białka w surowicy 20 zł
  • Transaminazy ASPAT+ALAT 26 zł
  • Jonogram(sód,potas) 45 zł
  • Glukoza 25 zł
  • Mocz-badanie ogólne 25 zł
  • USG sutków 120 zł
  • EKG 30 zł

inne:
IFV i IUI
(tylko Ty)
Przeciwciała w kierunku IgG i IgM 65 zł + 65 zł

bakteriologia:
IFV i IUI
(tylko Ty)

• cytolgia(ważna rok) 45 zł
  • badania w kierunku chlamydii (ważna rok) 30 zł
  • posiew z kanału szyjki (badanie 1 miesiąc przed IVF) 57 zł
(twój M)

• posiew nasienia (przed IVF ważne miesiąc) 57 zł

badania genetyczne:

nam kazano zrobić badanie cytogenetyczne( kosztowało nas 790 zł oboje),bo jeśli chodzi o genetycznie to podchodzą indywidualnie do pacjenta.

badania hormonów:
IVF i IUI
(tylko Ty)

• 3 dc FSH 45 zł
  • 1-3 dc LH 45zł
  • 1-3 dc Testosteron 45 zł
  • 11-12 dc E2 45 zł
  • 20-22 dc progesteron 48 zł

tak to wygląda w między czasie masz wizyty u gina i na sam koniec ze wszystkimi badaniami ogólnymi idziesz do internisty w danej klinice i on udziela zgodę na IVF :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
:szok: oooo matko!:szok:
masakrycznie duzo tych badan... i koszt! :eek:
I do tego jeszcze cena samego invitro:szok:

hehe ciesze sie, ze troche rozrywki miałyście ;-):-)
Muma a widzisz! mojej trupiej tempce nawet cytrynówka nie da rady (no chyba, ze bez niej byloby 35,5;-):-) )

no temat dość długi jeśli chodzi o in vitro,ale co się nie robi :-(;-)
kok.o jeśli chodzi o znoszenie jajek to chyba u mnie produkcja ruszyła :tak::rofl2: oj dzieje się ,dzieje w moim brzuchu...

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI,
ja tak na szybko - Muma wrzuć przepis tu też, bo mnie na schizkółku niet, a też bym przepis chciała
a kielecki uwielbiam, więc już się doczekać nie mogę
my dziś znów całe popołudnie na spacerze, trzeba korzystać

Oooo Zuza:szok: taki zestaw badań to chyba musi być ekstra dyscyplina i cierpliwość!!! Ja jak mam mieć jedno kłucie to stanie w kolejce do pani pobierającej mnie zwala z nóg!!! No ale dla "sprawy" przecież zrobi się wszystko :tak:
Hej Alex____ a co słychać u Kruszynki/Kruszyna??? Kiedy wizyta???

Oooo Zuza:szok: taki zestaw badań to chyba musi być ekstra dyscyplina i cierpliwość!!! Ja jak mam mieć jedno kłucie to stanie w kolejce do pani pobierającej mnie zwala z nóg!!! No ale dla "sprawy" przecież zrobi się wszystko :tak:
Hej Alex____ a co słychać u Kruszynki/Kruszyna??? Kiedy wizyta???

dzięki, że pytasz
wizytę mam 16.04 i do tego czasu nie świruję
Kropek daje znać o sobie poranno-wieczornymi mdłościami, więc mam nadzieję wszystko ok
no i smaki mam - właśnie zajadam sławetne ogórki kiszone:)

Jasne ze nie ma co świrować!!!! Skoro Kropek "pomaga" Mamie kosztować samych najlepszych przysmaków - wiadomo że jest wszystko w porządku :tak:
A ogórek kiszony podobnież dobrze smakuje z.. miodem :cool2: nie próbowałam, tylko słyszałam.
Wizyta po świętach, to super!!! Zobaczysz jak czas szybko zleci :tak:
Nie wiem czy mówiłaś (pisałaś) o tym wcześniej.. a rodzinka już poznała dobrą nowinę???

no troszkę jest kłucia,ale zrobienie badań to wcale nie jest takie skomplikowane,dobra organizacja wizyt lekarski i badań :tak::-)też byłam przerażona jak zobaczyłam pierwszy raz ,później jak zaczęłam dzwonić umawiać się na wizyty i pojechałam z badaniami to kilka dni i po sprawie :tak:

alex__ nie masz po co schizować ,przecież wiadomo że będzie dobrze :tak::-)

o matko, ale sie zmachałam !:oo2:
wlasnie ze spinningu przylazłam, eMa w domu niet :confused2: i tylko szynszyl sie ucieszył,ze wróciłam (hyhy, ma wieczorny wybieg to sie cieszy ;-):-))

alex__ to mówisz,że zaliczasz rzyganko rano i wieczorem? :-p
mmmmmm dobre ogóreczki nie są złe :-) kapustka kiszona jeszcze dobrze podchodzi :tak::-)

reklama
Helo :-)
alex -
sałatkę masz na privie ;-) Ja mam 16.04 usg genetyczne :shocked2: ale, że to imieniny Julii to na pewno będzie dobrze :tak:

Na TLC właśnie lecą nowe odcinki "porodówki";-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry