reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
dobry wieczór Drogie Panie:-) ale znając życie...piszę sama do siebie;-)no ale tak to jest, jak Wy plotkujecie w godzinach pracy, a jak ja jestem to już nikogo nie ma..:sorry2:Dzięki Wam za słowa uznania dla moich pęcholi...przekazałam, mają się ładnie sprawować, pękać, nie utrudniać roboty Żwawemu Marianowi II no i ogólnie mają przykazane, że ma być dobrze!!!!!:-D no zobaczymy ile mają u mnie posłuchu;-)
aleksis zgadzam się z kok.o, ja też nie odpowiedziałam na Twój post odnośnie medycyny chińskiej...bo ja z tego istny Chińczyk:tak:no znaczy się, kompletnie zielona jestem w temacie, to co się miałam mądrzyć... aha, próbowałąm wejść na Twój link odnośnie 3- liniowego endo...ale nie da rady:sorry2: nie wiem czy ja coś źle robię, czy Ty ten link źle napisałaś. Szkoda, bo z ciekawością bym poczytałam co tam wytworzyłam;-)
ani@k Kochana...nie smuć się, nie płacz..kurczę...jeszcze nic straconego...wiem, że smutno, wszystkie wiemy jak to jest, ja już się myślało, że się udało...a tu rozczarowanie...ale sama mi pisałaś, że jak nie teraz, to za miesiąc...lub dwa...Kochana, mierz jutro tempkę, jakby to coś dało, to całą noc bym przesiedziała na klęczkach, żeby Ci podskoczyła:tak:no i trzymam kciuki!!!
lopop no to to ja rozumiem:-) impreza tuż tuż..a tu ani paniki, ani siedzenia po pas w garach, tylko piękne pazurki zrobione!!! ehhh to chyba już inne czasy niż te kiedy ja miałam komunię...pamiętam, że u nas chyba z tydzień siedziały ciotki i babcie i pichciły na komunię wnusi, a jak już była imprezka, to wszystkie padały na pysk, dosłownie:szok::-)
zuzanka, no Ty to masz świara na punkcie zmiany fryzur:szok: dopiero co byłaś!!!! ja to nad każdą zmianą muszę pomedytować z parę miesięcy, aż w końcu się wybiorę a i tak wychodzę z inną fryzyrą:tak: A no właśnie, a Ty sie szykujesz na jakies wyjście większe albo na imprezkę? bo wczoraj pazurki robione były, dziś fryzurka, do tego opalanko...
kok.o no już bym chciała widzieć ten Twój 4-miesięczny brzusio!!!!:szok::-) jak Ty tyle czasu spędzasz na treningach, to już widzę jakiś zbędny tłuszczyk. Ale już niedługo nacieszysz się fajną figurką, powoli zaczniesz nabierzesz pięknych okrąglutkich kształtów:tak:pózniej nóżki jak serdelki jak pisze kasia.natka...ot! całe uroki bycia w ciąży:-) ale jak tylko zacznie Ci być widać ciążowy brzuszek, to fotkę musisz wkleić, ok?!!!!
Muma, to się Ciebie Kochana też tyczy!!! u Ciebie już widać, a my nie widzimy:-( nie daj sie prosić, wrzuć coś na schizkółko!!!!
A co do dzisiejszego dnia, to mam nadzieję, że nie wymęczyli Was za bardzo, ale widzę, że Cię nie ma nawet o tej porze, to myślę, że jednak padłaś zmęczona. Wyśpij się, wypocznij i jutro z rańca prosimy foteczkę:tak:
Ahaaa żebym nie zapomniała...tego Mucosolvanu to ile trzeba wypić w ciągu cyklu? bo mnie się buteleczka skończyła po 4-5 dniach, na ulotce jest napisane, żeby nie stosować dłużej niż właśnie 4-5 dni. To co teraz? wystarczy to co wypiłam czy jeszcze pić???:confused:
aaa i jeszcze jedno, wczoraj to mnie troszkę "pozamiatało" to winko+ziółka+ Clo:-D padłam spać, ale za cholerę nie mogłam zasnąc, w głowie mi się kręciło, normalnie helikopter:sorry2: bałam się, że rano będę miała kaca:-D dzisiaj już powoli wypiłam lampeczkę winka, wcześniej pojadłam sobie, ziółka dopiero teraz popijam i całkiem inaczej się czuję:tak: chyba przedobrzyłam:-D
Dobra, uciekam...do jutra!!!! uffff naraszcie piątek:-D

Dzien Dobry:-) Tyle napisalam, i mnie wylogowalo.
Chcialam sie z Wami podzielic troszeczke tym co wyszukalam w necie:) Ten autor nazywa sie Andreas A.Moll, ale ta pozycja jest jedynie w jez.niemieckim. Znalazlam w jez.angielskim "The Infertility Cleanse: Detox, Diet and Dharma for Fertility" by Quinn, Tami na amazone (The Infertility Cleanse: Detox, Diet and Dharma for Fertility) By Quinn, Tami (Author) paperback on (10 , 2011): Amazon.de: Tami Quinn: B

Dzien Dobry:-) Tyle napisalam, i mnie wylogowalo.
Chcialam sie z Wami podzielic troszeczke tym co wyszukalam w necie:) Ten autor nazywa sie Andreas A.Moll, ale ta pozycja jest jedynie w jez.niemieckim. Znalazlam w jez.angielskim "The Infertility Cleanse: Detox, Diet and Dharma for Fertility" by Quinn, Tami na amazone (The Infertility Cleanse: Detox, Diet and Dharma for Fertility) By Quinn, Tami (Author) paperback on (10 , 2011): Amazon.de: Tami Quinn: B

I znowu sie nie zapisalo. Mam nadzieje, ze teraz sie uda
Ten link wlasciwy nt.endometrium [url]http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=15&s_id=1&ss_id=3

Sorry Katiuszka

Aleksis - ja też jestem po dwóch stymulacjach - łącznie pięciu transferach ... sama nie wiem czego się chwycić ... ale znalazłam ostatnio fajną stronkę która podnosi mnie na duchu jak mnie już całkiem dół przyciśnie ...

Hej, wlasnie ta ksiazka traktuje na temat takich przypadkow, gdy wlasciwie dobrana kuracja ziolami pomogla kobietom zajsc w ciaze i stosuje sie rownolegle z invitro: "Chinesische Medizin bei Fertilitätsstörungen: Erfolgreiche Behandlung bei unerfülltem Kinderwunsch" na Chinesische Medizin bei Fertilitätsstörungen: Erfolgreiche Behandlung bei unerfülltem Kinderwunsch: Amazon.de: Andreas Noll, Barbara Kirschbaum, Andrea Kaffka, Joachim Stelting, Dagmar Hemm, Gudrun Kotte, Ruthild Schulze, Stefan Englert, Andreas A ale niestety tylko w jez. niemieckim.
Ta pozycja jest tez w ang.
http://www.amazon.de/The-Infertilit...=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1336801401&sr=1-2

dziewczyny,mierze temp.3 dzien ...i jakas dziwna jest...sama nie wiem,bo nie znam się na tym,pierwszy raz to robię....dzis miałam 36,7,praktycznie nic sie nie zmienia....miałam tak 36,5 36,6 36,7.......wiec nie wiem o co "kaman"?!:-)

Kasica to że miałaś plamienia.. i że teraz Ci temp. idzie w górę - świadczy ze jesteś po owulacji.. teraz tempka. zostanie mniej więcej na takim poziomie przez kilkanaście dni.. jezeli temp. "wyższa" utzrymuje się 18 dni i więcej - oznacza to ze jesteś w ciąży. Zobacz na mój wykres z poprzedniego cyklu - wysoka.. do pewnego momentu - później zaczyna spadać i wiem kiedy zawita @
A plamienia które miałąś były okołoowulacyjne i wtedy pewnie miałaś owulację, mam nadzieję ze "działaliscie";-):tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ani@k - co to za podjadanie czipsów? oj ? nie lepiej owocki ... piwko też ok ale czipsy? no tego to już nie zrozumiem ...
oj ja mam jeszcze innych kilka "niezdrowych" ale jakże pysznych rzeczy..:zawstydzona/y: :sorry2: z którymi kończę na rzecz pestek dyni i słonecznika.. aha i morelki suszone sobie kupię:tak:

bzzzz...czipsy są oki:):):):):-)mały grzeszek zostanie wybaczony:):):)

Dziękuję :*

Ani@k ,podjada czipsy,luzuje się!!no nie??!!:):):)oj to takie nie zdrowe.......................a jakie PYSZNE:):)hi hi

hehehe jedyne dobre w tym wszystkim jest to, że takie odstresowywujące czipsy jem raz na jakiś czas.. ale wtedy mega pakę - aby wyrównać poziom:-p;-)

Caterina szacun wielki!!!!! masz bardzo odpowiedzialną pracę!!!!! wogóle wszystkie pielęgniarki bardzo szanuję.. jak byłąm w gurdniu w szpitalu - pielęgniarki były dla mnie pewnego rodzaju "podporą".. jeżeli masz podobny stosunek do ludzi - jestem pod wrażeniem:tak:
Aleksis czytanie na sobotę??? moze trochę później.. dziś zamierzam troszkę odpocząć od kompa.. zresztą ja z tych co to sobie muszą wydrukować i dopiero czytam ze zrozumieniem..

a ja noc jakoś tak dziwnie spędziłąm.. budziłam się prawie co godzinę.. zaraz z siostrą na zakupki jadę a później.. może troszkę odeśpię:confused: ???

miłego dnia żyvzę wszystkim..

cześć "babeczki"oj u nas dziś zimno...tzn.moze nie zimno,ale ponuro troszkę,z rana podało:(szkoda!!bo w planach grila mieliśmy...no ale do wieczorka,moze jeszcze przetrze się pogoda?!!:)aaaa,dzis rano mierzyłam temp.i miałam 37,3 wiec wyzsza niz przes ostatnie 3 dni,kiedy pomiar robiłam!co do planien,to miałam tylko w ten jeden dzień,wtedy co pisałam,nie było to duże planienie,skąpe,ale mnie uspokoiłyście,ze tak się zdarza:):)Oj ja dziś chyba się skuszę na czipsy!!!!!!!!!!!uwielbiam,ale staram się jesc rzadko...bo wiadomo,ze tłuczące jak cholera są:(:(dziś biorę przykład z Ani@k:):):)czipsowa sobota:):):)

kasica - a jednak wzięłaś się za mierzenie tempki . gratuluję !! , ja leń jestem i mam przygodę z mierzeniem już za sobą rok po ślubie ze 2 lata mierzyłam ale miałam wtedy mega zaburzone cykle z powodu nie uregulowanej tarczycy i takie mi wykresy wychodziły że hej , teraz nie mierze bo nie czuję takiej potrzeby a cykle jak w zegarku mam

też mnie na czipsy wczoraj zebrało - jak czekałam na mojego M bo w nocy przyjechał i po 1 piwku mi się usnęło

Caterina szacun wielki!!!!! masz bardzo odpowiedzialną pracę!!!!! wogóle wszystkie pielęgniarki bardzo szanuję.. jak byłąm w gurdniu w szpitalu - pielęgniarki były dla mnie pewnego rodzaju "podporą".. jeżeli masz podobny stosunek do ludzi - jestem pod wrażeniem:tak:
Mam podobne odczucia po moim ostatnim pobycie w szpitalu - Kobitki były wspaniałe :tak:

Aleksis czytanie na sobotę??? może trochę później.. dziś zamierzam troszkę odpocząć od kompa.. zresztą ja z tych co to sobie muszą wydrukować i dopiero czytam ze zrozumieniem.
Ja też z tych co muszę kartkę w łapce trzymać ...Zbieram tego coraz więcej ...a potem szkoda mi wyrzucić :rofl2: i tak powstaje mały bałagan
lumina - może jedkan warto mierzyc skoro się "wyregulowałaś" zawsze to zwiększa jakieś szanse ...
A ja ogarnęłam dzisiaj domek - śni jak zwykle , M. nakarmiony ciasto się piecze rabarbarowe ...desperadosik się chłodzi chociaż przytaj pogodzie wygra lampka winka raczej ...
Babeczki kochane jakieś przepisy na wołowinkę ... plisss ...

reklama
eloooołłł

lopop dasz rade! trzymam kciuki za powodzenie imprezy :-) na pewno wszyscy beda zadowoleni, najedzeni, a młody dostanie kłada i motor hehehehe :-D
bzzzz no z wołowinką nie pomoge, bo ja bezmięsna...
a na wykresie to wstrzymaj sie jeszcze w tą granicą wyzszych temperatur. Jak bedziesz miała 3 wyzsze po skoku, to wtedy sobie ja zaznaczysz. chyba jeszcze za wczesnie.

lumina i co? odżyłas :-) u mnie teraz jest super, bo chłodno, cala noc padało i w koncu jakos funkcjonuje..

ja tez chipsy lubie, ale ze mój tłuszczyk bardzo entuzjastycznie na nie reaguje rozrastajac sie, szukam zawsze takich np. "z pieca"..niby mniej kalorycznych ;-) a jeszcze od niedawna zajadam sie takimi prazynkami (białe takie cuś... smaki z dzieciństwa, wtedy tylko takie 'chipsy' były ;-)) :-)

Ostatnia edycja:
Do góry