• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

dziewczyny, Muma, alex, kasia.natka Ani@k - czy gin dał Wam zwolnienie na "wyrazna prosbe"? musiałyscie sie dopominac? czy tak sam z siebie zaproponował?
Muma - pamietam, chyba 'z urzedu' dostała.. a Wy?
no bo nie wiem jak moj gin do tego podchodzi, i nie wiem czy na prosbe o L4 nie palnie mi wykladu ze jestem leniwa czy cos w tym stylu :baffled: Na razie nic o zwolnieniu nie mowil.. no ale to dopiero poczatki wiec moze za wczesnie..
nie wiem

ja jakas dzika jestem, bo mi głupio prosic o zwolnienie skoro "nie umieram" ;-)
chociaz jak przed godzina w kibelku sie w lustrze zobaczylam...to srednio sie prezentuje :-p

reklama
kok.o jak masz fajnego gina to nie powinien robić problemu ? wiem jak dziewczyny (moje znajome w ciąży) to poprostu się zapytały czy mogą na miesiąc (zresztą tylko na miesiąc się dostaje) bo np. źle się czują itd i bez problemu dostały jak chciały to wróciły do pracy jak się dobrze czuły później ,bo początki to zmęczenie pewnie Cię dopada i spanko ?

no, najgorsze jest to,ze sie skupic nie potrafie, byle pierdołe robie 2-3 godziny :szok: no i zmeczenie, od rana (nie jakieś meeega, ale jest).
kurka, od wczioraj zaczelo mnie troszke mulić, pawików jeszcze nie puszczam, ale jest bllleeeee

za tydzien dopiero mam gina, wiec jeszcze dam rade ;-)

u mnie Kok.o było tak, że mdłości, że charakter pracy, więc nie było problemu, a jak byłam ostatnio (stres na maxa, poprosiłam najpierw o usg) to ginka uspokajając mnie powiedziała "patrz ile tu ciężarnych, na nie wszystkie 3 mają cukrzycę, kilka nadciśnienie i to wszystko, reszta zdrowa, a L4 daję, bo statystycznie masz na to okazję tylko 2 razy w życiu". ja jej na to, że marzę o trójce:-D kazała rodzić i brać się do roboty

Zuzanka, no właśnie też chcę obudować tv, ale się zastanawiam jak to z czyszczeniem później. muszę napisać do Perfekcyjnej
laugh.gif

Kok.o ja jak poszłam do lekarza aby potwierdzić ciążę - powiedział że "ciąża jest wyskokiego ryzyka - dam pani zwolnienie.. musi pani leżec plackiem" ja chcialam jeszcze trochę do pracy chodzić.. ale jak kazał leżeć to lezałam.. :sorry2: nie za bardzo wiedziałam jak lezy się plackiem.. ale leżałam.. to tak jak z moimi pompkami - nie umiem robić a robię;-)

a i chciałam powiedzieć że mdlości to dopiero poczatek.. ja siebie za przykład nie będę dawać ale koleżankę z pracy.. w 8 tc musiała iść na zwolnienie.. bo kibelek był jej najlepszym przyjacielem.. (chyba) do 20 tc.. nie pamiętam ile się męczyła.. ale dłuuuugo...:cool2:

Ostatnia edycja:
cześć kochane

dzięki za wsparcie ,kok.o faktycznie datę mam dzisiejszą ale następna jest ok :tak:a Ty kochana musisz troszkę się oszczędzać i nie patrz na inne koleżanki ,że pracują Ty i Twój fasol jest teraz najważniejszy :-)Muma a Ty też troszkę zwolnij Ty ostatnio w biegu oddaj obowiązki supermarketu dla M i już odpoczniesz :blink:
katiuszka
my też się wybieraliśmy na kretę w tym roku ale niestety u Nas "wycieczka" idzie na kurs w OA 5 tyś kosztuje za 2 osoby ,a My myśleliśmy ,że za darmo są kursy adopcyjne :zawstydzona/y::-(

ale za to urlop spędzamy z moimi siostrami ,które uwielbiam i lubimy swoje towarzystwo więc nie jestem rozczarowana odłożeniem wycieczki w tym roku ,chociaż morze bałtyckie będzie zaliczone w tym roku bo ja chyba należę do tych nie licznych co Bałtyk lubię nasz:tak:plaża słonko i rybka mniam,mniam ......
bzzzz u nas nie pada ,jest troszkę zachmurzone ale mi nie przeszkadza taka pogoda ja lubię i słonko i deszcz :tak::-D a swoją drogą jak przyjedziesz to będzie słonko u Nas ;-):-)
Ani@k a Ty jednak się wzięłaś i robisz postępy w ćwiczeniach?? brawo kochana !!!!!i już tempka mierzona czyli cykl rozpoczęty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& kciukasy mocne!!!
kasia.natka nie długo będziesz miała z kim rozmawiać :-)niunia przyjdzie na świat i jej cały czas poświęcisz i nawet nie zauważysz ,że M jest w pracy :happy2:
caterina a jaka to metoda kobiety zapracowanej (zmianowej?) bo link ,źle Ci się wkleił a zapytam z ciekawości na jakim oddziale pracujesz?

a My wczoraj w OA dowiedzieliśmy się ,że na jesień czeka NAS kurs i koniec już :szok::-D:-):szok: aż się ździwiłam ,że tak szybko a później tylko czekać na telefon od nich,że jest dzidzia :tak::-)

ja spijam kawkę .....a i tempka mi się ruszyła !!!!!
Witam wszystkie dziewczyny:-)
U mnie pogoda pod psem:sorry2: nie pada ale zimno jest.
Oczywiście w pracy siedzę do 18 :baffled:

Poprawiam linaka dla zapracowanych http://iner.pl
Zuzanka ja jestem pielęgniarka izbowa( izba przyjęć z pomocą doraźną,cześniej zwanym Szpitalnym Oddziałem Ratunkowym)
A ty gdzie pracujesz że zmianujesz?

Ostatnia edycja:
dobry wieczór Dziewuszki!!!:-)
Oj...ja tak jak i bzzzz zawiedziona jestem...myślałam, że będę miała lekturę podczas picia ziółek...a tu nie za wiele...;-)Ale ok, wybaczam...sama się nie spisałam, to co będę marudzić, nie?
Dziewczyny, ja na jakies wakacje wyskoczę, jak nie zafasolkuję, tak na otarcie łez będzie...no chyba, że się uda...to albo przekładamy na późniejszy termin albo w ogóle rezygnujemy. Ja tak sobie myślę, że jak bardzo chcę gdzieś polecieć, to ja "na złość" akurat wtedy zaciąże!!! bardzo bym się cieszyła z tego "jak na złość":-D ale tak to już jest...no zobaczymy, na razie działamy, jajniki szaleją, coś śluzu jeszcze nie ma, a przecież wyżłopałam cały Mucosolvan i to w 4 dni!!!:szok: mam nadzieję, że się jeszcze uaktywni!!!! a co do wyjazdu...to powoli kupuję sobie różne takie drobne ciuszki wakacyjne...tak na wszelki wypadek...:tak: chyba, że się nie przydadzą..to trudno, trzeba będzie kupić coś luźniejszego, co by się brzusio ciążowy zmieścił:-D A z tą Kretą, to też jeszcze nie jest pewne na 100%, ze tam...na razie szukam, czytam, sprawdzam opinie itp.
Muma czyli wszystko dobrze z tokso, tak? bo najpierw się przestraszyłam jak napisałaś, że się rozwija...ale potem dodałaś, że rosną przeciwciała...czy jakoś tak:eek: to znaczy, że organizm reaguje na antybiotyk i wszystko jest w porządku, tak? a jak trzeba badać...no trudno...trzeba się trochę poświęcić, zeby później cieszyć się maleństwem:tak:będzie dobrze!!! zobaczysz!!!!

Aleksis, ja jutro też sobie zakupię nową partię testów na owu...zobaczymy czy mi się zgodzi z wykresem. A propos wykresu...ten mój termometr doprowadza mnie do szału!!!! raz pokazuje 34.9, za drugim razem 36.6 :szok: No i jak takim sprzętem można zrobić wiarygodny wykres??? teraz już nie będę zmieniać na rtęciowy, ale w kolejnym cyklu...jak się teraz nie uda- oczywiście...to zacznę mierzyć rtęciowym. A co do testów owulacyjnych, gdzieś kiedyś przeczytałam, żeby nie wierzyć im tak na 100%, one pokazują wzrost tego hormonu, jakiś tam pik...a nie samą owulację. Tak więc w praktyce może tak być, że test pokaże Ci ładne dwie krechy, a owu nie było...no i bądz tu mądra!!! Dlatego chcę sprawdzić razem z wykresem. Może akurat się nałoży:tak:
kok.o codziennie miałam Ci to napisac, ale zawsze zapominałam:wściekła/y:zazdroszczę Ci jeszcze jednej rzeczy....że już nie musisz pić tych cholernych ziółek:cool: no ja piję...ale żebym z ochotą je piła...to niebardzo:sorry:a Ty już masz z tym spokój!!! ehhh szczęściara....:-)
A właśnie...która jeszcze jedzie na ziółkach - dopalaczach??? czyżbym sama została na polu walki???;-)
zuzanka opowiadaj jak poszło na spotkaniu??????!!!!!!
lumina...a pewnie...nie spinaj się, co ma być, to będzie...my tu już za Ciebie się zaprzemy i nie dopuścimy, żeby @ do Ciebie przylazła!!!! kciuki ode mnie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ani@k a jak tam u Ciebie zmora...widzę, że juz plamienia po niej zostały...a jak ją zniosłaś? chodzi mi czy Cię nie wymęczyła za bardzo, bo przypominam sobie, że ostatnie to miałaś bolesne, nie? chyba, ze coś pomyliłam...to sorrki....a co ze spinningiem??? kiedy sie wybierasz??? jak tak dalej będziesz "ćwiczyć" to ci mole portki dresowe zjedzą:-D
bzzzz...powiadasz, że dobra ta ksiażka Grocholi???? może ją gdzieś dorwę...:tak:
kasia.natka..a to dlaczego mężuś Cię tak zaniedbuje??? pewnie przez ten remont, co? biedny..stara się, zeby zdazyć zanim MIsia zawiata do drzwi:-) nooo a Ty to już na wylocie :szok: spakowana???
catarina...o kurcze..pierwszy raz słyszę o tej metodzie...muszę poczytać dokadniej, może się przyda...a na pewno warto wiedzieć!!!
Oki...chyba wszystko co chciałam to napisałam...chyba, ze coś zapomniałam, to dopiszę jutro...oooo i jeszcze mi się zrymowało:-D to do jutra Kochane!!! miłego wieczoru....o matko!!! u Was 23:30:szok: ładny mi to wieczór!!!!:-D no to miłej nocki!!!!
ps. czy ktoś wie co z brzózką i biondą??? brzózka to chociaż wkleja fotki ziwerzakó na FB..to wiemy, ze żyje...a bionda???? no przepadła kobita...:-(Muma, nie wiesz co tam u niej???

Z to owulacja to mozna do glowy dostac. Natej stronie Diagnostyka niepłodności •• Klinika Leczenia Niepłodności GAMETA • In Vitro • Histeroskopia • Endometrioza jest napisane, ze

Regularnie miesiączkująca kobieta w rytmie od 21 do 35 dni z bardzo dużym prawdopodobieństwem ma cykle jajeczkowe. Obecność cykli jajeczkowych sugerują:
  • występowanie obfitego, wodnistego śluzu szyjkowego na 16 - 14 dni przed miesiączką
  • pobolewania w dole brzucha na 16 – 14 dni przed miesiączką
  • dwufazowy zapis krzywej podstawowej temperatury ciała.
Dodatkowych informacji dostarcza badanie ultrasonograficzne, w którym stwierdza się obecność w jajniku rosnącego pęcherzyka i osiągającego wymiary w okresie okołoowulacyjnym od 16 do 22 mm, oznaczenie stężenia estradiolu w okresie okołoowulacyjnym (150 – 300 pg/ml), oznaczenie stężenia progesteronu w surowicy krwi na siedem dni przed spodziewaną miesiączką (powyżej 10 ng/ml).
Zgodnie ze stanowiskiem ESHRE spośród wszystkich badań hormonalnych tylko oznaczenie progesteronu w środkowej fazie lutealnej wnosi informacje, czy cykl jest owulacyjny.

Inne badania takie jak: metody wykrywania piku LH, badania śluzu szyjkowego, pomiary podstawowej temperatury mają małą czułość i specyficzność w wykrywaniu, czy cykl jest owulacyjny czy nie.

Moj lekarz na moje pytanie, czy zostanie mi badana krew powiedzial ostatnio, ze nie trzeba bo po co. Ale przeciez aby sprawdzic czy owulacja bedzie lub czy byla to nalezy wykonac USG.Moje ostatnie badanie bylo w 12dc. Wygladalo na to, ze jajeczkowanie bedzie ale nie wiem czy moze juz bylo. Czytalam, ze po terapii cytrynianem zaleca sie badanie USG od 12 dnia cyklu co 2 dni, aby kontrolowac czy owu bedzie i czy ewentualnie juz byla. Klinika Gameta zaleca USG w 11/12/13/14 dc

Ulotka do testow owulacyjnych informuje, ze test wykazuje tzw.peak LH, ktory wystepuje od 12 do 36 h przed jajeczkowaniem. Czas najbardziej plodny, to dzien pozytywnego testu oraz dzien nastepny czyli nastepne 48h.
Preparaty z cytrynianem nie zaklocaja wyniku testu.
Mozna dostac krecka, bo skad mam wiedziec kiedy zaczyna sie ta pierwsza godzina w tym okienku 48-godzinnym?
badania progesteronu nie mialam i nie bede miec w tym cyklu, wiec d... chyba z ta pewnoscia
Katiuszka, uda sie !!! Pozdrowienia dla przyszlych Mamusiek i Staraczek
Ja tez juz kompletuje drobiazgi na wyjazd

kok.o to śmiało możesz pójść na zwolnienie i trochę odpocząć ;-):tak:
caterina ja pracuje normalnie od 8 do 18 ale dla mojej koleżanki chciałam przesłać bo ona pracuje na zmiany w sklepie 24 h :-( i też się zajarała mierzeniem ale wstaje raz rano o 5 a raz wraca o 6-7 do domu dopiero ,więc tak pomyślałam ,że bym jej podsunęła ten link

a Brzózka to się odsunęła od BB i nie udziela się widać ją tylko na FB jak fotki wrzuca :tak:

reklama
a jeszcze dziewczynki a propos ciast, bo coś ostatnio były rabarbary i szarlotki - najłatwiejsze ciasto świata - mówię ja - beztalencie w temacie ciast
4jajka do miski i szklanka cukru-miksuj do białości
potem dodaj 1,5 szlk.mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia-wymieszaj łyżką:)
na koniec dodaj 6,7 kropli olejku(waniliowy,migdałowy-jaki masz) i 5 łyżek oleju-wymieszaj łyżką i gotowe

przelej na prostokątną blachę i poukładaj owoce-czereśnie,wiśnie,truskawki,borówki,maliny-takie dość mokre owoce..

piekarnik na 170stop.na 30-35min i po przestygnięciu posyp cukrem pudrem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry