reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam kobitki :-)
Zapraszam na kaweczkę z mleczkiem:tak:
Ja dzisiaj w pracy, na straży ludzkiego życia stoję:happy2:

Zuzanka widzę że tempka u ciebie poleciała, kochana trzymaj się , nie ten cykl to następny. Zobaczysz będzie dobrze:tak:

Pozdrawiam urlopowiczki:happy:

reklama
Hejka:-)
Pozdrowienia dla urlopowiczek:happy2:
Ja dzisiaj wolne mam i dopiero następne dwa dni piątek i sobota za tydzień.
Wczoraj było małe przytulanko ale czuję, że nic w tym cyklu nie wyjdzie. Jak już do czegoś jestem przekonana to tak będzie. Trudno, nie teraz to następnym razem. Ważne, ze wczoraj było przyjemnie.
U nas pada. O świcie przeszła burza bokiem a teraz też już grzmi w oddali. A już struj kąpielowy wychodził z szafy a tu naszły chmury ochłodziło się i lipa:-p

Pomimo pogody za oknem i w sercu miłego dnia:blink:

czesc !!!:-)u nas bardzo ciepło jest!!tzn,tak parno bardziej!!słonko przebija się zza chmurek,ale ogólnie to ciepełko!!ja pokój juz wysprzatałam,drugie pranie wstawiłam,w kuchni mamy mały remoncik,ja zaraz ide trawe kosic przed domem,moze troche plecy sobie opalę??!!!:-)potem zrobię pyszna sałatke z brokułem i kalafiorem:-)pychotkaaaa!!!a na 18-19 do siostry i szwagra na grilka!miłej soboty kobitki zycze!!!

cześć Dziewczynki!!!
Matko...ale zaganiana jestem dzisiaj:szok: rano lekarz, potem zakupy w Tesco i w polskim sklepie, pózniej sprzątanie chałupki, teraz gotuję na całego, 4 palniki odpalone :-) chyba dla pułku wojska będzie tego jedzenia:-D kto chętny, to zapraszam:tak:
A po wizycie dobrze i niedobrze:baffled: ale po kolei, Dzidziolek fajnie rośnie, ma już 15 mm:szok::-) na dzień dzisiejszy wszystko w porządku. Tylko, że mnie przyplątała się infekcja. Lekarz stwierdził, że to grzybiczna i przydałoby się dać jakiś lek, a jak wiadomo w ciązy mocno zmniejsza się ilość leków, które można stosować. W Polsce daje się Nystatynę,bo jest dość skuteczna i nie przechodzi przez łożysko, czyli jest bezpieczna dla płodu. Ale, że to Anglia, to nie mają tego leku ani jego odpowiednika. Jest jeden, który można stosować w ciąży, ale dopiero od II trymestru:baffled: No i teraz do Was pytanie...nie ma któraś z Was na zbyciu tego leku??? tzn. na odkupienie - oczywiście. Ja nie mam możliwości jak go załatwić w Polsce, jedynie może któraś z Was go ma, a jak nie, to lekarz sam mi zaproponował, że jak nic nie wykombinuję, to on leci do Polski w czwartek i mi go wyśle. Ale super gośc, nie? wolałabym go nie fatygować...dlatego Was pytam, no ale jak będę musiała to jego poproszę, bo co innego zrobię. Mam sobie zakupić probiotyki doustne i dopochwowe i zażywać przez 20 dni. Czytałam na innych forach, że dziewczyny profilaktyczne zażywają Lacibios Feminę przez całą ciąże. Podobno jest bezpieczny w ciąży i bardzo skuteczny. Juz sobie go zamówiłam w polsiej aptece internetowej, Boże....znowu tyle kasy:szok: ale nic nie poradzę. Póżniej szwagierka leci do Polski, to znowu złożę jej zamówienie. Kurczę...ja tą Lacibios feminę już nieraz łykałam, gdybym wiedziała, że w ciąży też można, to bym się może uchroniła od tego:baffled: Wyczytałam w necie, że kobiety w ciąży bardzo, bardzo często łapią takie infekcje intymne, bo zmienia się ph "tam" i od razu rozwijają się brakterie i grzyby:baffled: Od dzisiaj odstawiam całkowicie cukier, słodycze już dawno nie jem, będę piła dużo jogurtów naturalnych...może coś zdziałam.

Ciężarówki nasze...miała lub ma któraś z Was taką wredną infekcję? jak tak, to jak sobie radziłyście z tym?

Mam tu znajomą, jest w 20 tc, dwa dni temu miała wizytę w przychodni i tez u niej stwierdzili taką właśnie infekcję, dali jej ten lek, o którym mi mój ginek mówił, ale nic jej nie przeszło, bo podobno słaby ten lek...no i już więcej nic jej nie robia, tylko powiedzieli, że w czasie porodu będzie musiała przyjąc sporo jakiś tam kroplówek, żeby ochronić dziecko przed tymi bakteriami. Nic jej nie powiedzieli o probiotykach, odpowiedniej diecie:baffled: Ale co się dziwić...Anglia:angry:
Zmykam dziewuszki!!! bo mi tam wszystko kipi na kuchence:szok: gdyby któraś coś wiedziała, to bardzo proszę o jakieś info:tak:
Wszystkim urlopującym się życze wspaniałaych wakacji!!!!!!
do później!!!!

Ostatnia edycja:
katiuszka lacibios femina jest super!!!!tez brałam to przez jakis czas !!do tego jogurty,kefiry itd!!!aaaaaaaaaaa jak ja miałam infekcje grzybicza do ja brałam Fluconazole,bierze sie po jednej tabletce na dobe mi po 3 tabletkach przeszła infekcja,ale tak jak pisałas katiuszka jogurty,maślanki,kefiry itd to sa super sprawy na takie rzeczy...

Witam was dziewczyny przy porannej kawie:-)
Widzę że wszystkie wygrzewają się na słoneczku, urlopują,grillują itd....
Odpoczywajcie kochane i korzystajcie z wolnego:tak::tak:
Katiuszka zorientuję się dzisiaj w pracy-a na noc mam,czy wydębię od jakiegoś dr receptę. Jak mi się uda to wykupię i ci podeślę tą nystatynę.

Witam was dziewczyny przy porannej kawie:-)
Widzę że wszystkie wygrzewają się na słoneczku, urlopują,grillują itd....
Odpoczywajcie kochane i korzystajcie z wolnego:tak::tak:
Katiuszka zorientuję się dzisiaj w pracy-a na noc mam,czy wydębię od jakiegoś dr receptę. Jak mi się uda to wykupię i ci podeślę tą nystatynę.

Dzień Dobry:-)

Katiuszka- to niedobrze, ze takie cos się Ci przytafiło, ale jestem pewna, że wkrótce się tego pozbędziesz. Ja kiedyś stosowałam, gdy nie miałam żadnej maści, a dostałam swędzenia i słabych upławów, tampona namaczanego w chłodnym jogurcie naturalnym.To pomagało i wyciągało troszeczkę to zapalenie. Może to brzmi głupio, ale u mnie skutkowało. Jakoś się trzeba ratować.

Bionda, Gato, Kok.o, Muma, Kasia.natka -gdzie Wy?

Dziś wybieramy się na miasto pokibicować. Jutro do pracy, ale jakoś przeżyję.

Przesyłam ciepłe pozdrowienia

Buon giorno!!
Katiuszka nie pomoge, bo tez zagramanica jestem...wspolczuje tego cholerstwa co sie przyplatalo:-(

A clotrimazolum mozna stosowac w ciazy?

Aleksis mam nadzieje, ze kibicujecie wlochom:huh:

Ja juz po sniadaniu, po zastrzyku i z bolacym poldupkiem. U nas 35° i rozplywam sie. Zycze milego weekendu!!

reklama
witajcie!!u nas pieknie na dworze!!słonko daje czadu i to ostro!!!!!:-)po obiedzie chce sie opalac!!!na grilu fajnie było!!!wypiłam ze 3 piwka,było wesoło:):):)około 34 bylismy z powrotem.Jeszcze 4 tygodnie i urlop!!!!!!!!oby tylko pogoda dopisała!!bo znajac zycie róznie to moze byc...Miłej niedzieli!!!aa i dzis obowiązkowo meczyk obejrzec muszę.Kciuki za Hiszpanie trzymam!!!!:-)

Do góry