reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma kochana .....oj nie zazdroszczę ,trzymaj się i najważniejsze ,żebyś się nie denerwowała i dbała o siebie,może traficie na fajną babkę a i rozwiązanie takie jak kok.o pisze jest bardzo dobre ,może warto pomyśleć? trzymam kciuki aby wszystko się udało!&&&&&

a ja zrobiłam test i d..... tylko się wkurzyłam pewnie jutro tempka spadnie w dół i dostanę na sam wyjazd i wesele @ ohhhhehhhh:wściekła/y:
Hej, mialas pozno owulacje, wiec jeszcze za wczesnie. Poczekamy jeszcze i doczekamy sie II. ;-)

reklama
Aleksis ale mnie dziewczyno na duchu podtrzymujesz .......:tak::****oby,oby jutro ciut świt zrobię jeszcze test i dam Wam znać a że wstaję o 4:00 więc nie wiem czy tempka będzie wiarygodna?

jadę ze szczeniakiem do weterynarza ....

Zuzanka testuj z porannego sikanka:tak: a z weselnego toastu niestety będziesz musiała zrezygnować &&&&&&&&&&&&&&&&&

Chęcią sprawdzenia czy w necie są podobne 'wygibasy' wykresowe zaczęłam poszukiwania podobnych 'przypadków'.. otóż oprócz nerwów, stresów, nieprzespanych nocy - takie wygibasy mogą się pojawic u cierpiących na niedoczynność tarczycy.. wystraszona tym ostatnim zadzwoniłam do endo. a że lekarz zna się bardziej - pani wytłumaczyła mi mniej więcej podobnie jak wyczytałam w necie. Powiedziała że niedoczynność u mnie wyklucza ale żeby zbadać i tsh i ft4 - co też uczynię. Powiedziała również ze mogę zbadać prolaktynę (między 3 a 5 dc).. czekam zatem na @ i się badam:baffled: panika jako taka mnie jeszcze nie ogarnęła.. ale cykam się bo oprócz dziwnych zyg-zaków czasami odczuwam ból, smyranie, gilganie, jest mi duszno, mdli mnie i ogólnie samopoczucie do doopy:nerd:
Napomknęła o wycięciu tarczycy ale i uświadomiła mi że sama operacja niesie za sobą pewne powikłąnia.. kazała więc najpierw urodzić..:sorry2::dry:

no to tyle moich smutków..

Kok.o cykle bezowulacyjne podobnież mogą się zdarzyć koiecie dwa razy do roku.. jeżeli ten jest bezowu.. to ile teraz będę czekać na @??? jak się doliczyć w jakim dniu do mnie przywędruje???:sorry2:

Cześć dziewczyny wieczorną porą:-)
Ja cały dzień przespałam,padnięta po maratonie w pracy byłam.
Muma kochana trzymaj się,zobaczysz powoli wszystko się wyklaruje.
Co do MOPRu to idź dowiedzieć się jakie masz możliwości pomocy z ich strony.
Pracownik socjalny wyliczy jaka ilość godzin opieki należy się twoim dziadkom(generalnie jest nie więcej niż cztery godziny dziennie bez weekendów).Zliczy dochody dziadków i wyliczy odpłatność za godzinę opiekuńczą( bo niestety w naszym kraju nic niema za darmo).
Mam nadzieję że znajdziecie fajną panią opiekunkę. Bo uwierz mi jak się trafi na odpowiednią osobę to potrafi ona zdziałać cuda.
Już ładne pare lat pracuję z ludźmi starszymi w domu i wiem jak wspaniałe potrafią być panie opiekunki.
Tak więc trzymam kciuki za casting&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zuzankatrzymam kciuki za twoje testowanie, oby ten cykl był dla Ciebie najszczęśliwszy
:tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hello dziewuszki:-)
Melduję, że żyję i jestem:tak: Mdłości minęły... przynajmniej na razie :baffled:...apetyt mam jak smok, senność taka sobie, energia za dwóch- czyli jednym słowem całkiem ze mną nieźle:tak: Wczoraj po pracy tyle rzeczy porobiłam w domu, nagotowałam pyszności, później to zjadłam i poszłam spać:-D A dziś po pracy pojechałam do szwagierki na herbatkę, dlatego tak późno piszę. Ahaaa!!!! ja się nigdzie nie przenoszę!!!! byłam tu od początku moich starań i nadal tu będę!!!! No!!!!;-):-)
zuznaka miałaś owu dość późno, więc test jeszcze nie bardzo miał prawo wyjść. Ja bym na Twoim miejscu wypiła sobie drinka na weselu, a za kilka dni powtórzyła test. I już tam nie kracz, że jutro tempka spadnie!!! Trzymam kciuki za całych sił!!!!!!!!!!!!!
Muma...trzymaj się Kochana!!!! mam nadzieję, że znajdzie się jakaś fajna, uczciwa kobieta do pomocy i jakoś powoli sprawy zaczną się układać po Twojej myśli. Nawet nie umiem sobie wyobrazić co Ty musisz przeżywać...z jednej strony drżysz o Olka, z drugiej dziadkowie...a z kolejnej jeszcze mama...To jest za dużo jak na jedną osobę, a do tego w ciąży:no: Przykro mi, że nie możesz w pełni cieszyć się swoim odmiennym stanem, że nie będziecie razem z eMem świętować rocznicy ślubu...ale zobaczysz, kiedyś się to odwróci i w końcu i dla Ciebie zaświeci słoneczko!!!! Postaraj się tylko, na ile możliwe w tej sytuacji, nie martwić się bardzo, bo ani Tobie ani Olkowi to nie jest potrzebne!!!!
aleksis ja brałam dwa cykle Clo...i moje spostrzeżenia są takie, że w czasie zażywania nic nie czułam, tzn. żadnego kłucia jajników czy ciągnięcia. Dopiero w czasie owulacji szalały na całego, czasem aż tak, że bolało. Spróbuj zaobserwować co się będzie działo podczas owu...Albo jeszcze inna opcja, że Ty po prostu tego nie czujesz, a one i tak tam działają.
Gatto powtarzałaś betę? chyba mi umknęło...jak pisałaś, to sorrki:sorry2:
ani@k oj coś mało Cię...mało;-)i nadal czuję w Twoich postach jakiś smutek...Kochana, rób badania, posprawdzaj co się da. Najważniejsze to wiedzieć co i jak, żeby w razie czegoś można było działać, czyli jakieś tabletki może potrzebne albo kolejne badanie. Najgorzej, według mnie, to nie wiedzieć co się dzieje, bo człowiek nie potrzebnie się zastanawia na sto sposobów co jest nie tak. Jesteś pod opieką lekarza, w razie czegos podpowie co robić, wymysli jakiś plan działania i krok po kroczku do przodu będzie to szło!!!! Zobaczysz, będzie dobrze!!!!!!!
kok.o pawiki ustąpiły, tak? czyli Groszek , tak jak chciałaś, dał o sobie znać, a teraz już siedzi spokojnie i sobie rośnie:tak: no Ty to masz podejście do dzieci!!! taki mały, a tak Cię już słucha:tak:;-)
kasica pytałaś wczoraj jak to jest z piciem alkoholu przed badaniem żołnierzyków. Mój eM. dzień przed badaniem napił się i to tak "zdrowo", chyba z nerwów:confused: rano poszedł na badania i pytał się pani jaki ma alkohol wpływ. Powiedziała, że jakby wyszły słabe wyniki, to należałoby powtórzyć badanie, bo może to przez alkohol, jak wyjdą dobre, to ok. Ale żeby lepiej na kilka dni wcześniej wstrzymać się od spożywania alko. Chyba, że ktoś chce co kilka dni się badać....:baffled:
witaj aaronka !!!! ja tez mam termin na luty, na razie mam podane między 7 a 12 lutego...no zobaczymy...No i tez chucham i dmucham jak mogę:sorry2:jutro mam wizytę u mojego prywatnego lekarza, może poda mi dokadniejszą datę...chociaż pewnie na tym etapie to jeszcze się nie da...
bionda co tam u Ciebie? zmora już polazła??? a jak w firmie? idzie ku lepszemu???
alex jak postępy w remoncie? widać już koniec??? a jak Ty się ogólnie czujesz? dajesz radę na tych upałach??? u nas wczoraj było drugi raz w tym roku 27 st. i ja się czułam rewelacyjnie:szok: a myślałam, że będę padac już mucha.
Dobra, chyba nadrobiłam większość zaległości. Mogę spokojnie iść spać:tak: Do jutra Kobietki!!! trzymajcie kciuki za kojego Dzidzolka!!! zdam relację po powrocie! paaaaa
Spokojnej nocki i kolorowych snów!!!

Ostatnia edycja:
witam sie juz bardzo pózno!!!po pracy piwko zmoim mężem wypiłąm i z moja mamą!!wiec gadka itd...i tak zeszło!!!!!!!zuzanka ja też mysle tak jak inne dziewczyny...poczekaj jeszcze ze 2-3 dni z testem!!!!!!!!!!!!!!!!!jak masz pozno owulacje to samo mówi za siebie!!jak pozniej go zrobisz to bedzie bardziej wiarygodny!!!!!!!!!!!!!!!!a nie lepiej iśc na betę???????jak myslisz????to jest najbardziej wiarygodne badanie!!!!!!Ale ja cały cza skciuki trzymam!!!!!!!!!!!!:-)i wierze,że bedziesz juz niedługo mamunią!!!!!!!!!:-)słuchaj...7 chudych lat.........to teraz czas na 7 tłustych lat........:-)los sie uśmiechnie kochana!!!!!!!!!!Ani@k,zrób te badania i bedziesz wiedział co i jak!!!!ja np.prze 3 ciąze nie robiałm wyniku na testosteron,progesteron,prolaktyne.......bo lekarz zaden ni ich nie zlecił!!!!!!a jak po 4 popronieniu poszłam do innego z kolei lekarza to od razu mi zalecił badanie tych chormonów!!!!!!i wyszyskie były ok!!!!!oprócz prolaktyny......miałam ja podwyższoną......a to nie dobrze...i do tej pory jestem na leku -Bromergonie,biore po 0,5 tabletki codziennie na noc.......i jak co mc.robię sobie wynik,zeby skontrolowac ten hormon,to norma jest ok!!!!!jak kiedyz przez 2 tygodnie nie brałam leku to wynik miałam 50!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,a norma jest do chyba 24!!!wiec moja dr.powiedziała,ze koniecznie musze go brac!!po 0,5 tabletki dziennie....w czwartek jedziemy z moim mężem na badanie nasienia do laboratorium i ja sobię tez zrobię wynik na prolaktynę...zeby tez miec w świezy jak pojedziemy do warszawy!!!ja co mc.kontroluję i za kazdym razem jaki mamy wynuk dzwonie do dr.i ona mi mówi jak mam dawkowad Bromka.......ale od dłuższego czasu biorę po 0,5 tabletki dziennie!!Ani@k..................tzrymak kciuki za badania!!nic nie martw się,bedzie dobrze!!!!!!i juz niebawem dołączysz do grona "ciężarówek":-).....................................co ja piszę??!!!!!!my wszystkie staraczki dołączymy do grona "ciężarówek:","mamusiek" itd...!!!!!!!!!!!!!!!!:-) katiuszka dzięku za niformację.......tzn my dzis tzn.w sobotę mamy grilla u mojej siostry.......wiadomo % będą.....a badanie Adaś,ma w czawartek na godzinę 16...pić jutro "bóg wie jak nie będzie"bo z niedzieli na poniedziałek idzie już na 1 w nocy do pracy ,wiec nie chce się spic na maxa itd....ale jak napije się w sob.a badanie jest w czawartek..............???!!!!to jest pełne 4 dni....kobity jak Wy myslicie......?!ale szczerze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LASECZKI "MOJE KOCHANE"ależ ja się rozpisałam...no,no...!!!!!ha ha...wiem jak "edytować".więc szaleję:-)JUHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
dziewczynki uciekam na urlop

życzę wszystkim testującym II tłustych pięknych,
ciężaróweczkom Naszym mniej upalnych dni aby się nie męczyły
starającym się udanych zabaw z eMami
Kasi.natce miłych dni z rodzinką i ciekawych odkryć z Misią

ściskam Was moje kochane mocno.
Miłego weekendu i dni!

będę w kontakcie:rofl2:

reklama
dziewczynki uciekam na urlop

życzę wszystkim testującym II tłustych pięknych,
ciężaróweczkom Naszym mniej upalnych dni aby się nie męczyły
starającym się udanych zabaw z eMami
Kasi.natce miłych dni z rodzinką i ciekawych odkryć z Misią

ściskam Was moje kochane mocno.
Miłego weekendu i dni!

będę w kontakcie:rofl2:

Trzymam kciuki za tempke:) Zycze Ci wspalanialego urlopu i szampanskiej zabawy na weselu.Pa

Do góry