reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej.

Nie zadzwonila do mnie ta lekarka jak obiecala o 18ej. Jutro sprobuje sie tam dowiedziec w klinice bezposrednio co sie stalo.

Poza tym to eM jest w Szwajcarii w pracy . Wraca najpozniej w czwartek i tak za pozno:-( Dzis mnie lewy jajnik klul jak diabli.
Nie testowalam owu bo mi sie testy skonczyly i mam to gdzies, do czasu;-)

Zuzka-chetnie bym sie oddala w Twoje rece, a na takim fotelu to tym bardziej

Skad Wy bierzecie chec i sile na takie pichcenie? Ja juz nie pamietam kiedy upieklam ciasto
Najwyzej moge zrobic kisiel( z torebki) i budyn, he he.
I tak najbardziej lubie lody jak wiecie.
Alex- chyba musi byc kawal baby(zart) ze tak sobie z brykajacym Cudem dobrze daje rady i jeszcze ma czas poczytac. chyle czola
Muma- niestety trzeba takie fakty wziasc na klate:) Najwazniejsze, ze Twoja najblizsza rodzina jest fantastyczna
Aaronka- podzielam zdanie Mumy, ze troche zazdroszcza i nie wiedza jak zagadac. Choc z drugiej strony to siostry. Zadzwon moze sama i zapytaj czy sie pogniewaly o cos na Ciebie?

Kok.o lubie Twoje posty:tak:

Bzz pisz wiecej
Gdzie Bionda i Katiuszka?

A catarina co tam porabia w Lublinie?Pewnie pije kawke albo jakies pyszne% na rynku

Kasica cosik mi sie zdaje, ze te pobolewania podbrzusza to na II a nie na @

I nasza Gatto dzis nie na posterunku. Skrobnij cos

Wlasnie teraz zadzwonila do mnie pani doktor. Ona i zespol wyliczyli dla mnie prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w cyklu spontanicznym- ono waha sie pomiedzy 15 i 20%. To jest klinika uniwersytecka, wykonuja takie prognozy metoda modelistyczna. Wiec same widzicie, ze naturalnie nie mam szans
Stwierdzono, ze mozna wykonac 4 proby IUI, tylko musze sie umowic na nastepny termin do kliniki w Maastricht. Powiedziala, ze szanse sa poprzez IUI. Jesli to nie przyniesie rezultatu, IVF.

Dla mnie to jakos tak troche strasznie brzmi- matematyka, czy tez statystyka i robienie dzieci
Co o tym sadzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

Nie zadzwonila do mnie ta lekarka jak obiecala o 18ej. Jutro sprobuje sie tam dowiedziec w klinice bezposrednio co sie stalo.

Poza tym to eM jest w Szwajcarii w pracy . Wraca najpozniej w czwartek i tak za pozno:-( Dzis mnie lewy jajnik klul jak diabli.
Nie testowalam owu bo mi sie testy skonczyly i mam to gdzies, do czasu;-)

Zuzka-chetnie bym sie oddala w Twoje rece, a na takim fotelu to tym bardziej

Skad Wy bierzecie chec i sile na takie pichcenie? Ja juz nie pamietam kiedy upieklam ciasto
Najwyzej moge zrobic kisiel( z torebki) i budyn, he he.
I tak najbardziej lubie lody jak wiecie.
Alex- chyba musi byc kawal baby(zart) ze tak sobie z brykajacym Cudem dobrze daje rady i jeszcze ma czas poczytac. chyle czola
Muma- niestety trzeba takie fakty wziasc na klate:) Najwazniejsze, ze Twoja najblizsza rodzina jest fantastyczna
Aaronka- podzielam zdanie Mumy, ze troche zazdroszcza i nie wiedza jak zagadac. Choc z drugiej strony to siostry. Zadzwon moze sama i zapytaj czy sie pogniewaly o cos na Ciebie?

Kok.o lubie Twoje posty:tak:

Bzz pisz wiecej
Gdzie Bionda i Katiuszka?

A catarina co tam porabia w Lublinie?Pewnie pije kawke albo jakies pyszne% na rynku

Kasica cosik mi sie zdaje, ze te pobolewania podbrzusza to na II a nie na @

I nasza Gatto dzis nie na posterunku. Skrobnij cos

Wlasnie teraz zadzwonila do mnie pani doktor. Ona i zespol wyliczyli dla mnie prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w cyklu spontanicznym- ono waha sie pomiedzy 15 i 20%. To jest klinika uniwersytecka, wykonuja takie prognozy metoda modelistyczna. Wiec same widzicie, ze naturalnie nie mam szans
Stwierdzono, ze mozna wykonac 4 proby IUI, tylko musze sie umowic na nastepny termin do kliniki w Maastricht. Powiedziala, ze szanse sa poprzez IUI. Jesli to nie przyniesie rezultatu, IVF.

Dla mnie to jakos tak troche strasznie brzmi- matematyka, czy tez statystyka i robienie dzieci
Co o tym sadzicie?

toś Pani trafiła jak kulą w płot, dziś to się nawet z bezsilności popłakałam nad nim, taki niedobry był

ale z serii spacerowych mam coś dobrego:
idziemy pięknym naszym miastem, rozkoszujemy się letnim dniem, a tu na ziemi leży gołąb rozgnieciony. Cud zaciekawiony pyta co to takiego. A ja, że niegotowa na rozmowy o śmierci - w zaparte, że nie wiem.
Na co Cud okrzykiem radosnym "mamo, to kupa, ogromniasta kupa". I znów padłam

Alekx super ten Twój Cud- mój to ostatnio mnie rozbroił tekstem " mamo a kiedy moje rybki zdobędą dojrzałość płciową to będziemy mieli mnóstwo młodych w akwarium i będę mógł je sprzedawać???
te dzieci to coraz mądrzejsze są:szok::-D
Aleksis hm ja jestem matematykiem ale właśnie taka statystyka to dla mnie nic więc mnie się nie pytaj bo na moje to zawsze musi być 100% ( bo tak jest w liczbach:cool2: i w wynikach na kolokwaich)- no ale w totka tez się zdaża wygrać nawet przy 5 % więc zawsze jest szansa
próbuj &&&&

Aleksis- 15-20% to bardzo duzo !!! Nie zmarnuj czwartku i piatku, co najwyzej chlopak bedzie !!:-) &&&&&&&&
Dobranoc wszystkim:-)

witajcie!!dzis tez na 12 godzin jade do pracy,praca non stop stojaca...:-(trudno...zylaka juz mam na jednej nodze:crazy:ale nic nie poradzi się...Muma....Adam też bierze teu Urosept,przez 7 dni brał jeszcze coś innego i miał posiew zrobic no i yszło,ze jest bakteria:-:)-:)-:)-(pierwsze co to zapytałam pani czy to sie da wyleczyc...powiedział,ze tak!!tak jak kobiety maja nieraz zakażenie grzybiczne to i u meżczyzn zdarza sie...zobaczymy co dr.nam powie jak pojedziemy 17 września.Wczoraj kłuło mnie w boku,niby to jajcor,ale wydaje mi się,ze to tak troszkę wyzej niz jajcor....to objawy zblizającej się@........:-:)-:)-:)-:)-(Wczoraj wkurzyłam się ...jestem w pracy i kuzynka napisała mi smsk,ze niestety przykro jej ale w sobote nie przyjada na moje urodziny....bo jej maż w piatek i sobote na nocke idzie,a nikt z nim zamienic sie nie chce......ok.ja to rozumie,sama pracuje i nie zawsze mi tez ktos idzie na rękę,ale ona....pracuje do piatku do godz.15 soboty i niedziele wolne ma,bo w urzedzie miasat pracuje!!wiec o co chodzi???!!!pakuje dzieciaki w samochód i przyjezdzaam i juz,skoro jej mąz nie moze to nie,ale ona...wkurzyłąm się troche,bo liczyłam,ze wszyscu dopiszą...no niestety,beda ci na których zawsze liczyc można,moje drugie kuzynki!!jest tez mi przykro,bo przeciez co tydzien imprezy nie robie!!a uprzedzałam juz 3 tygodnie temu,ze 8 robię urodziny!!!Moze fatktycznie jemu nie pasuje,nikt zamienic sie nie chce,ale ona??!!przeziez juz od piatku pop południu ma wolne....ehhhh szkoda słów

Ostatnia edycja:
Hej.

Co o tym sadzicie?

Wiesz tyle procent to wcale nie mało.
Moja rada taka, skoro umawiasz się na inseminację to proszę i wtedy postępujcie wg ich wskazań ale póki nie masz umówionej wizyty to działajcie, może ta cała reszta nie będzie potrzebna przy odrobinie szczęścia.

Moja mama starała się o mnie jakieś 5 lat, już miała otrzymać pozytywną opinię o adopcji dwójki dzieci i tu proszę, jestem ja:happy:...

witajcie!!dzis tez na 12 godzin jade do pracy,praca non stop stojaca...:-(trudno...zylaka juz mam na jednej nodze:crazy:ale nic nie poradzi się...Muma....Adam też bierze teu Urosept,przez 7 dni brał jeszcze coś innego i miał posiew zrobic no i yszło,ze jest bakteria:-:)-:)-:)-(pierwsze co to zapytałam pani czy to sie da wyleczyc...powiedział,ze tak!!tak jak kobiety maja nieraz zakażenie grzybiczne to i u meżczyzn zdarza sie...zobaczymy co dr.nam powie jak pojedziemy 17 września.Wczoraj kłuło mnie w boku,niby to jajcor,ale wydaje mi się,ze to tak troszkę wyzej niz jajcor....to objawy zblizającej się@........:-:)-:)-:)-:)-(

Taaa. Faceci mają te same zakażenia, bakterie co kobieta, tylko niektóre w ogóle się u nich nie objawiają a niektóre powodują jakieś uboczne skutki ale mężczyzna w ogóle tego nawet nie zauważy.

A propos fotela super wypasionego.
Byłam raz u takiej fryzjerki, super obsługa, wizyta na same ścięcie i modelowanie włosów 70 zł ale ten fotel...:-) , sterowany w każdym kierunku, podwójny podnużek, masaż na każdą możliwą część ciała a praktykant , młody, przystojny i tak czule myje głowę, że...:-D

Miłego dnia

Ani@k - no ja też prosiłam laski o termin testowania - to teraz zaczęłyście pisać, że nie testujecie.:-p TO może termin @ podajcie to będziemy wiedzieć komu &&&&, komu ~~~~.
Czy to taka tajemnica, że ma być teraz kumulacja z zaskoczenia ??&&&&&&&&&&&&&&

:baffled: yyyyyyyyy tajemnica chyba nie.. po prostu to jest tak, że jak się wie ze @ przyjdzie to się testu wogóle nie kupuje:eek: ja tak mam.. od poczatku roku nie kupilam ani jednego testu.. moze teraz dla odmiany kupię??? tylko jak zobaczę I krechę to będę dłużej płakać chyba:cool: :sorry: a tak już przed @ wiem, popłaczę i koniec.. :zawstydzona/y:

A na kreta, oprócz kulek lawendowych i zalewki z maślanki z czosnkiem i wtykania psiej sierści ?? :-D

wujek mojego eMa w 'dziurki' po kretach wrzucał śledzie.. krety znikały.. z tym, że jak sobie przypomniały smak śledzia (po dość długim czasie) wróciły:-D i nie wiem jak później z nimi walczył..:eek:

Słoik wypełniony do polowy:
1/3 wody
1/3 octu
1/3 płynu do naczyń
i parę kropel słodkiego soku
kilka kropel soku z cytryny

sprawdzony, w mojej kuchni utopiło się już ich tysiące
bo ja nie znoszę pomidorów z lodówki

i tak spokojnie możesz patrzeć na tyle tysięcy topielców????:szok:
może lepiej pomidory w czymś takim trzymac??? paatera.jpg

to ja poproszę, jak już będziesz miała wydrukowane bilety wstępu - piszę się od razu, nawet po to aby sobie posiedzieć.. superowa sprawa!!!!!!!!!
oj Zuza Twój salonik to mega wypas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

Co o tym sadzicie?

Muma już napisała, szanse są..to jednak nie jest 0%!!!!!
poza tym, przypomin sobie dane statystyczne z testów pappa naszych dziewczyn, przyspożyły stresów a okazało się że wszystko jest w porządeczku..
ja na Twoim miejscu bym się nie przejmowała tylko działała:tak:

a propo's dzialania.. wpadłam na genialny omysl który coprawda doprowadzi mnie do bankructwa, ale jak go nie zrealizuję to chyba zwariuję:baffled:

Wczoraj wkurzyłam się ...jestem w pracy i kuzynka napisała mi smsk,ze niestety przykro jej ale w sobote nie przyjada na moje urodziny....bo jej maż w piatek i sobote na nocke idzie,a nikt z nim zamienic sie nie chce......ok.ja to rozumie,sama pracuje i nie zawsze mi tez ktos idzie na rękę,ale ona....pracuje do piatku do godz.15 soboty i niedziele wolne ma,bo w urzedzie miasat pracuje!!wiec o co chodzi???!!!pakuje dzieciaki w samochód i przyjezdzaam i juz,skoro jej mąz nie moze to nie,ale ona...wkurzyłąm się troche,bo liczyłam,ze wszyscu dopiszą...no niestety,beda ci na których zawsze liczyc można,moje drugie kuzynki!!jest tez mi przykro,bo przeciez co tydzien imprezy nie robie!!a uprzedzałam juz 3 tygodnie temu,ze 8 robię urodziny!!!Moze fatktycznie jemu nie pasuje,nikt zamienic sie nie chce,ale ona??!!przeziez juz od piatku pop południu ma wolne....ehhhh szkoda słów

Kasica no jak już tak naprawdę ten sms'ik Cię tak zdenerwował to może my wszystkie do Ciebie przyjedziemy??? no może i nie kuzyneczki jestesmy, ale w jakimś sensie się znamy.. popiszesz się kulinarnie, i Tobie i nam wszystkim dobrze to zrobi, co???
jak chcesz podeslemy Ci wcześniej listę smakołyków które chcemy spróbować..:-p przemyśl sprawę!!!!

dziewczyny, co wy na to??? jedziemy do Kasicy?????

eloooo babole:-)
Aleksis dobrze dziewczyny mówia! nie ma 0% wiec trzeba działać, szansa w totka jest mniejsza a ludzie wygrywaja:tak: dopoki nie masz zabiegu, działajcie , naturalsik moze sie trafic:tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

alex___Ani@k dobrego pomysła ma na te pomidory:tak:oszczedz biedne muszki, nie kus,niech sie rozmnazaja gdzies indziej;-).

lopop to Ty tez w szkole uczysz? (eee umknelo mi :zawstydzona/y:). dostałas klase na wychowanie?;-):-) a uczysz w podstawowce czy wyzej? (jak w gimnazjum to współczuje:sorry: ):-)

Ani@k no nie wiem, jak kasicy sie zwali taka chmara wyżeraczy i jeszcze czesc mocno trunkowa, to sie dziewczyna nie pozbiera:-D z tydzien w kuchni bedzie musiala siedziec;-):-)

eeeeeeee Kok.o ona przecież całymi dniami robi a to sałateczki a to ciasteczka, ona się poprotu zakochała w kucharzeniu!!! żyć bez tego nie może, śni jej się po nocach że się z powołaniem minęła..bo jak tak w tej pracy stoi na nogach całe 22 godziny to marzy o tym aby coś upichcić..

a jeżeli chodzi o zakrapiane spotkanie..hmm..mi to pasi jak najbardziej..

ostatnio coś mam ochotę aby się upić..:baffled:

choć w sumie racja.. nie wolno dziewczyny obarczać aż tak wielką odpowiedzialnością, każda z nas przywiezie coś do picia jakiś sok na przykład..;-):-)

aaaaaaaaaa przypomniało mi się coś..
mówiłam wam o takim jednym miejscu w mojej mieścince gdzie można dobrze zjeść??? i że przywożą do domu to żarełko??? ale jakiegoooo dostawcę mająąąąąąąąą!!!!!!!!!!!!!

Kok.o zmuś eMa aby zdradził przepis na pyyyyyszną szpinakową tartę!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
ostatnio coś mam ochotę aby się upić..:baffled:
kurcze, wiesz ze ja tez??:szok: cos wstret do alko mi przeszedł.
a! no i z lurowatą kawusią się pieknie z Wami witam ;-)(tez juz moge pic:eek: , no ale przy cisnieniu 90/60 to se moge;-))

hehe no, skladkowa impreza:-) ... tylko Mume trza bedzie jakos dotransportowac z tym bandziochem:-) - jej eM chyba bedzie zatrudniony w roli szofera;-)

hihihi Ani@k to juz widze, jak zamawiasz danie+danie+deser+ "tylko zeby pan .... to dostarczył, inaczej nie odbiore!":-D
ok, z eMa wydusze przepis :tak:
a niedaleko mnie włoska pizzerie otworzyli, podobno Włoch ja prowadzi. Musze sie wybrac poogladać Włocha:-D

Ostatnia edycja:
Do góry