reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kurczę.. może ja bym się do niego wybrała??? muszę chyba mieć jakiegoś dobrego lekarza, który mi zajrzy do środka i powie, jak to jest z tą moją dwurożną..

dziś po 14 bedę dzwonić do szczecińskiego 'naciągacza' niby mocno polecanego przy kłopotach z ciążą (poczeciem i przebiegiem) szykuję się na baaaardzo konkretną wizytę.. jak mam słono zapłacić to chociaż coś 'pozytywnego'/konkretnego chcę usłyszec..

reklama
oooouuuułłłłłłłłaaaa Muma :szok: kurcze:baffled:
i co? kilka tyg w szpitalu?? no to sie wynudzisz:eek:
Niech tam Olek jeszcze siedzi w srodku troche i zaciaga z tego łożyska ile sie da:tak:

Ani@k no ale jak 'naciagacz' ma dobre opinie, to mysle,ze warto raz sie wykosztowac, a może cos faktycznie nowego wymysli:tak:

a, doczytałam Muma, ze jak juz, to Olo wczesniej sie urodzi... &&&&&&&&&&&&&&&& za spowolnienie procesow starzenia i toaścik dzisiaj za łożysko!;-)

Ostatnia edycja:
opinii może i więcej pozytywnych niż negatywnych ma.. ja z nim mialam okazję już rozmawiać.. wydał mi się trochę..pedałkowaty..ale moze to i dobrze, nie będę miała obiekcji przed 'otwarciem' się przed obcym chłopem..:baffled:
a ma podobnio sprzęt (w znaczeniu usg) dobrej jakości.. więc zobaczy może conieco więcej niż zwykły lekarz na zwykłym usg..

i czarodziejski pan 'szkiełko i oko' powie co jest 5..:sorry:

Rajusku dziewczyny ale tu ruch! Rzucilam tylko oko, ale przylaczam sie do drinkowania o 20! Ja znaczy sie z woda, ale kieliszek ladny moge wyjac, a co!! Z tego co zdazylam skumac, to sie pije za duzo rzeczy, glownie 13tki i lozysko Mumy, tak? czy cos przeoczylam jeszcze??
Ani@k ciekawam kto ci te warkoczyki splecie??:eek:
Zuza to juz pewne, ze wam dzieciaczka przyznadza?? jejuuuuu, ale by bylo grejtowo!!!

Ja odebralam wyniki pappa, sa bardzo dobre. Ginek generalnie jest zadowolony z wszystkiego oprocz mojej wagi. Opierniczyl mnie jak stad go Krakowa, ze za duzo jem dziadostwa i nakazal diete. To teraz musze sie lepiej odzywiac i zaczac wiecej sie ruszac (basen, nordic walking)

Pozdrawiam wszystkie i staraczkom fluidki przesyla Gattino >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dziewczynki dziekuje za slowa otuchy.
Wczoraj juz po 22ej szykowalam sie do ogladana Desperate Houswives i patrze....A tu eM wchodzi. Dobrze, ze taki film zamierzalam ogladac:-D Bo jakby mnie zlapal:cool:

Mialam 16dc, kolo poludnia klul mnie lewy jajnik. Podczas wizyty lekarka powiedziala, ze USG wykazalo b.ladne trojliniowe endometrium, owu za jakies 2 dni.

No wiec, zagonilam do roboty -tak jak Dr.Muma mi przykazala:-D
Byc moze sie uda, skoro szanse sa...
ok, czytam dalej

Muma kciuki za pomyslna wizyte i abys nie musiala spedzac ostatnich tygodni w szpitalu. Calusy dla Olka
Zuzanka- to fantastycznie. Ciesze sie razem z Toba, ze wiekopolmna chwila juz tuz tuz

Ja postanowilam ze przestane trabic to wino, bo mnie to juz zaczelo przerazac. za czesto niestety mi smakowalo.
Wiec ja sobie naleje dobrego soczku do kieliszka.

Ani@k i kok.o to bardzo rozbrykany team:-)

Ani@k ja na Twoim miejscu to bym sie umowila na wizyte. Sama przezylam olewajaca postawe lekarzy
jak sie nie jest pacjentem prywatnym, to maja go w dupie czesto i gesto.Tak jest wlasnie tutaj w DE.

Gatto
fajnie, ze sie odezwalas. Superb!!!

Katiuszka, Bionda Hop hop???

Haszitka rzeczywiscie dobry specjalista by sie przydal, aby zaczac wlasciwe leczenie i abys wkrotce zobaczyla upragnione II.

Ostatnia edycja:
Rajusku dziewczyny ale tu ruch! Rzucilam tylko oko, ale przylaczam sie do drinkowania o 20! Ja znaczy sie z woda, ale kieliszek ladny moge wyjac, a co!! Z tego co zdazylam skumac, to sie pije za duzo rzeczy, glownie 13tki i lozysko Mumy, tak? czy cos przeoczylam jeszcze??
Ani@k ciekawam kto ci te warkoczyki splecie??:eek:

super ze z Gattino wszystko w porzadku, no ale czego miałyśmy się spodziewac???:tak:
Gatto tylko pamiętaj ze taka 'sucha' woda się nie liczy, ma mieć barwę!!!
a na warkoczyki jest metoda: maszynka do robienia warkoczy.jpg mam nadzieję że nie bedzie za bardzo ciągnęło..:baffled:

Dziewczynki dziekuje za slowa otuchy.
Wczoraj juz po 22ej szykowalam sie do ogladana Desperate Houswives i patrze....A tu eM wchodzi. Dobrze, ze taki film zamierzalam ogladac:-D Bo jakby mnie zlapal:cool:

Mialam 16dc, kolo poludnia klul mnie lewy jajnik. Podczas wizyty lekarka powiedziala, ze USG wykazalo b.ladne trojliniowe endometrium, owu za jakies 2 dni.

No wiec, zagonilam do roboty -tak jak Dr.Muma mi przykazala:-D
Byc moze sie uda, skoro szanse sa...
ok, czytam dalej

Aleksis!!!!:szok: nie mów że masz nagranego dostawcę pizzy czy innego żarełka!!!!!!!!! jak tak, to dawaj film, zobaczymy co i jak;-):tak:

a do lekarza zaraz bedę się umawiać..

10 idę na przegląd.. może już jakiś pęcherzyk będzie widać.. :sorry: :confused:

Muma a wiesz ze Twój Magik i mój magik mają certyfikat The Fetal Medicine Foundation??? (każdy ma swój oczywiscie) może bedzie całkiem całkiem ta wizyta..:sorry:

Ostatnia edycja:
Pisałam Wam wczoraj chyba, że w szpitalu wykryli jeszcze podstarzałość łożyska.
No to wysłałam maila do magika mojego żeby przyspieszyć usg.
I właśnie do mnie zadzwonił, termin 21.09 szczegółowego usg zostaje a za dwa dni w piątek mam wejść do niego na chwilkę w gratisie ;-) (jako stała klientka...;-)) obejrzy to łożysko i przepływy do Olka.
Od razu mi zapowiedział, że jeśli będą nie takie jak trzeba to powinnam od pn położyć się już na amen do szpitala, żeby to kontrolowali na bieżąco aaaaaaaaaaaa:szok:
I w związku z tym spadam coś robić bo nie zdążę jeszcze ze wszystkim:happy::happy: Idę chyba wyprać już ubranka i pościel , potem to wyprasuję i zapakuję w folię i heja.
Miłego dnia, zajrzę o 20ej chyba, że padnę po tej robocie ;-)

To za bardzo nie szalej i pilnuj się. Zajrzyj czasami. Chyba cię ze szpitala nie wygonią z lapkiem. No chyba, ze masz taki sprytny telefon więc czasami napisz jak tam postępy u dzidziusia.

Wczoraj zrobiłam kilka słoików musu jabłkowego. Mniam:-D

hejka:-)
no chyba oszalałyście:szok:;-) aleście się rozgadały!!! nie doczytałam wszystkiego, jak trochę ochłonę to jeszcze raz poczytam...
Wczoraj się nie odzywałam, bo jakies mnie czarnowidztwo dopadło...nawet z eMem się pożarłam:baffled: Dotyczyło to wyników amnio i całej tej reszty...bo dziś miałam dostać resztę wyników i płeć. I tak mnie jakoś dziwne wzięło, że cos jest niedobrze.....Moja szwagierka dzwoniła do szpitala, bo ja nie byłam w stanie...Najważniejsze:po pierwsze.... nie ma wad genetycznych!!!!!!!!! a po drugie....to nie Hania....tylko Julek:szok::szok::szok::-D no w szoku byłam, bo byłam pewna, że dziewczynka:tak: ale dobra jest, oby jeszcze serduszko było zdrowe...a propos serduszka...to 14 września mam to echo...:baffled: już mnie stresior bierze na samą myśl...ehhhh
No to tyle co na razie jestem w stanie napisać;-) Olek będzie miał kumpla i rywala w podrywach Cudeńki i Groszkównej;-)
Wpadne do Was wieczorkiem...chyba, że już się wczesniej upijecie i nie będzie z kim za bardzo dyskutować;-):-)

katiuszka - SUPER, że Julek zdrowy !!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Hanię następnym razem zmajstrujecie i będzie miała starszego brata !!!!:tak::tak::tak:
Całuję Was mocno !!:happy:

Gatto - dobrze, że nie musisz dalej walczyć z wynikami Pappa:-):-):-):-) A z ćwiczeniami nie przesadzaj, zresztą mądra dziewczynka jesteś:tak:

Haszitka -
jeśli pójdę do szpitala to dopiero od poniedziałku ale mam nadzieję, że nie...

Ani@k -
no wiem, że Magiki mają takie certyfikaty , muszą mieć ;-) A co do kreta to po śledziku wykopał się w drugim końcu działki:angry:

reklama
hehe Katiuszka no to eM będzie miał przewagę w waszym domku;-)

Muma ale jednak się przemieścił, poczęstuj go jeszcze jednym sledziem a zobaczysz jak kopie kopczyk u sąsiada;-):-)

Do góry