reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam się i ja z pracy:tak:
Ale kobity namachałyscie dzisiaj,ale to dobrze :tak:
Muma &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zuza
ja też mam sobie zrobić AMH i strasznie sie tego boję :zawstydzona/y: Bo FSH mam prawie 11 to może być nie dobrze:zawstydzona/y:
Ale cóż na razie wierzę że bedzie dobrze :zawstydzona/y:

reklama
to ja też dołączę do tych, co wierzą, że za rogiem to się czai... test pozytywny:tak:
zmachałam się Dziewczynki na tej wycieczce, a za 20 minut eMek do pracy wychodzi i znów sami z Cudem zostajemy
na kółku osioł i Cud

Caterina to ja miałam FSH 4,5 :-(a rezerwę 4,9

Hej Zuza, a w ktorym dc badano Ci FSH?

W marcu w 3 dc moje FSH: 14.5 IU/l, LH: 10.3 IU/l, E2 12 ng/l, AMH:2,98 ng/ml.
Przyjmuje sie, ze AMH u plodnej kobiety to: 0.22-12.0
W kwietniu w 3 dc FSH 9.6, w czerwcu w 5 dc FSH: 7,1, LH: 4.8, E2: 83 i AMH: 1,86 :-(

Wniosek: FSH mi spadlo- to dobrze, ale AMH tez, co nie jest dobrze.

NORMY
hormon
[TD="width: 161"]
dzień badania
[/TD]
[TD="width: 113"]
norma
[/TD]

[TD="width: 75"]
FSH​
[/TD]
3dc (ew. 2 lub 4dc)​
[/TD]
3-12 mIU/ml​
[/TD]

LH​
[/TD]
3dc (ew. 2 lub 4dc)​
[/TD]
2-13 mIU/ml​
[/TD]

LH​
[/TD]
dzień piku LH​
[/TD]
> 20 mIU/ml​
[/TD]
Dokładniej:

• Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
  • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
  • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

Zuza, przeciez nie jest zle:tak:
Glowa do gory

Witam się i ja z pracy:tak:
Ale kobity namachałyscie dzisiaj,ale to dobrze :tak:
Muma &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zuza
ja też mam sobie zrobić AMH i strasznie sie tego boję :zawstydzona/y: Bo FSH mam prawie 11 to może być nie dobrze:zawstydzona/y:
Ale cóż na razie wierzę że bedzie dobrze :zawstydzona/y:

W ktorym dniu cyklu mialas to badanie FSH? Luknij tu
Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe. - Artykuły - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

reklama
witam po długiej przerwie i muszę przyznać że nadal jestem w czarnej dziurze :no:
, nic się nie zmieniło , nie ma dziecka , doły i łzy są , szansa na nowe leczenie ale u ..
zielarki , nie wiem czy się zdecyduje? podała mi jakieś dziwne badania do zrobienia , normalnie mam dość tego , ostatnio szwagier przyjechał do nas z dzieckiem a ja się zamknęłam w pokoju , po prostu bałam się że zrobię scenę że nie zniosę widoku małego dziecka , czasem to żyć mi się już nie chce , teściowa mnie nienawidzi za to że nie dałam jej wnuka , mąż ma to w nosie i czeka aż wszystko samo się naprawi i jest ciągle w pracy bo ktoś musi zarabiać na życie marne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry